- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi esraylmz03
-
Gecmis olsun.O test nasil yapiliyor bende yapmaliyim.Ben temizlik ilaclarindan tassarruf ediyorum.
Hem mecburum (nişamlim sedef hastasi)
hemde baya bütceyi zorluyor.
Mesela asla yag sökücü, yumuşatici filan almiyorum.
Tüm evi sirkeyle temizliyorum.
Gecende hijyen testi yapdik. Normalin altinda cikdi bakteri seviyesi.
Ay masallah onlara en takdir ettigim durum cocuk kucuklukten parayla tanisip cebindeki parayi idare etmeli.Tesekkur ederim tavsiyeniz icin uygulayacagim :) benin oglanlar uc yasin da onlarin hava almasi icin onlarla birlikte cikiyorum her gun onlarada bi degisiklik oluyor her gun muhakkak cikariz ufak tefek seyler icin aklima gelen yogurt sut vs. Aliriz mutlaka amac onlarinda kafasinin dagilmasi aslinda ama bundan sonra daha dikkat edicem gitsemde sadece meyve alicam bir gun elma bir gun mandalina onlara kadar kasaya parayi onlar oduyor mutlu oluyorlar
Evet kista olsa her gun cikarmak gerekiyor. Bagisikliklari daha kuvvetli oluyor ve daha sakin bir gun geciriyoruz birazda yurutuyorum yoruluyorlar enerjilerini atmalari gerekiyor bi sekilde.:)Ay masallah onlara en takdir ettigim durum cocuk kucuklukten parayla tanisip cebindeki parayi idare etmeli.
Cocuk olunca mecbur cikiliyor degilmi hava almalari lazim.
Evinizin bereketsizliği değildir o. Hayat sadece çok pahalı. Enflasyon arttığı için, fiyatlara da yansımış durumda..
Belki de dünyada ki en pahalı yiyecek ve mutfak ürünleri de bizim ülkemiz birinciliği çekiyordur..
Her akşam iş çıkışı market market alışveriş yapan birisi olarak söylüyorumKızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
Hele o kabak yok muuuPatlıcanın kilosunun 9 lira, domatesin güzelinin 6 lira olduğu bir ülkede iki kişilik mutfak masrafının 480 tl olması çok normal bence. Sivri biber 8 liraydı pazarda geçen hafta. Hayır et yiyemiyorsun, ot yiyemiyorsun, e baklagiller de ucuz değil. Ondan sonra Türk insanı hep ekmek, makarna yiyor. Ne yesin, taş mı? Neyse sinirlendim yine kendi kendime
Hele o kabak yok muuukabak deyip geçmiyelim lütfen
Tarım ülkesiyiz biz. Öyleyiz değil mi? Aaa artık değiliz demekTohumların hepsi dışardan geliyor artık..
Saydiklarinizin hepsi yaz sebzesi kisin yenmemesi gerekli zaten kisin sivri bibermi olur pahali olacak tabi.Patlıcanın kilosunun 9 lira, domatesin güzelinin 6 lira olduğu bir ülkede iki kişilik mutfak masrafının 480 tl olması çok normal bence. Sivri biber 8 liraydı pazarda geçen hafta. Hayır et yiyemiyorsun, ot yiyemiyorsun, e baklagiller de ucuz değil. Ondan sonra Türk insanı hep ekmek, makarna yiyor. Ne yesin, taş mı? Neyse sinirlendim yine kendi kendime
480 bana fazla gelmedi.
En basitinden kahvaltılık,süt bir seferde 70-80 liradan aşağı tutmaz.
Bende migrostan alışveriş yapıyorum,pahalı olduğunu düşünmüyorum,her bütçeye hitap eden ürün gamı mevcut. Birde üründe sorun yaşayınca ki çok nadirdir ,muhattap bulabiliyorum. Bu sebeple migrosu severim şahsen,et başka yerden almam,balıkta pazara gitmediysem migrostan alırım genelde. Haftasonları güzel indirim oluyor birde,uygun fiyatlı olanları stokluyorum. Mesela sızma zeytinyağına 9 liradan fazla vermedim uzun zamandır migros indirimleri sayesinde.
Fazla harcamanın önüne geçmek için liste yapın muhakkak,o liste doğrultusunda hareket edin. Bu yöntem markette hem vakit kaybını engelliyor zira sadece belli reyonlara girip alıp çıkmış oluyorsunuz,bu sayede ay bunuda alayım deme lüksü olmuyor.
Money kampanyalarıda iyidir haklısın. Ben bebe moneyle bedava 3lü paket ıslak mendil aldığımı bilirim migrostan çoğu zaman. Bebek ürunleri aldıkça birikiyor. Birde rol-on,nemlendirici,duşta vucut kremleri vb birçok kozmetik ürünü ,sevgililer günü,anneler günü vb günlerde %50 indirimli oluyor,o dönemlerde alıyorum fazla fazla. Ağız sağlığı haftasında diş macunu,diş fırçası alıyorum yine %50-%40 indirimle.Money puan takibi yapardık bizde, fişte yazıyo şu tarihler arasında atıyorum bez alana 5 money hediye diye, bezi her halükarda alacağıma göre o tarihlerde alırdım, hangi market olursa olsun sistematik olmak önemli sanırım
Karnıbahar,kabak da mı yaz sebzesi oluyor?Saydiklarinizin hepsi yaz sebzesi kisin yenmemesi gerekli zaten kisin sivri bibermi olur pahali olacak tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?