• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin hanımı evde yokken kv ve kp kalmaya gelirmi?

Hayir cok farkli degil ikisi. Sizin evliliginizde size bicilen rol ev düzeni saglamaksa bilemem. Biz ortak karar aliriz, ben calismadigim icin cogunu ben uygulamaya koyarim bu da kabul. Ama ben olmasam da ev cekilip cevrilir. Bir yere gitsem esim evi ahira cevirmez yani.

Eve kokulari siniyor tiksinirim demenize yorum bile yapamam. Esimi dogurmus kadindan, buyutmus, emek vermis bugune getirmis insanlardan bahsediyorken her seyden önce esime saygimdan ve allah korkumdan dolayi daha dikkatli olurum. Yok bu kadar tiksinilecek insanlarsa cocuklariyla nasil öpüsüyorsunuz, sevisiyorsunuz?
Ben zaten allah rızası için elimden geleni fazlasıyla yapıyorum çatkapı gelirler yatılı hemde yanlarında 5 kişilk aile ile 1 hafta kalırlar biyere gitmek isteriz göndermezler daha birçok şey ven eşimle anlaşmışım kabul etmil beni göndericwk tek kalmaktanda korkmuyor. Bu adam çocukmu başını bekleyeceklen ben evde yokken başkaları olsun istemiyorum arkadaşım çokmu şey ya bu zamana kadar saygıda asla kusur etmedim ama bizi yönetmeye çalışıyorlar

Bence haklisiniz. Mesele kv’nin her yeri kurcalamasi yani size ve ozelinize saygi gostermemesi. Ben de olsam boyle insanlarin (kim olursa olsun) ben evde yokken gelip kalmalarindan rahatsiz olurdum

Mesele evin hanımı ya da beyinin olmaması degil bence. Yani işe cinsiyetçi pencereden bakmanın bir yarari yok.

Kv'nin tavrindan anladığımız kadariyla eş kendi basinin caresine bakamayacak bir acizlikte. Yemek, temizlik vs bilmiyor.

Bu sebeple o da annesinin gelmesini istiyor.

Herkes kendi hayati çerçevesinden yorumluyor.

Benim kayinvalidem yatak odamin önünden gecerken kafasini iceri uzatmis kadin degil. Bu sebeple ozel alanlarima ben yokken de saygi duyacagini biliyorum. Karakteri bu çünkü.

Ama Ben yokken evime gelmesini uzun uzun kalmasini ister miydim emin degilim.

Kaldi ki konu sahibininki sınırları olmayan bir kadınmış. Gelini evdeyken bile her yeri her yere katiyormuş.

Kim ister tatil dönüşünde esyalarini karmakarisik bulmayi?

Ozel alana saygı duyulmasini beklemek kv kp sevmemek degildir. Konu sahibi sınırlarını korumak istiyor. Tatile gidiyor diye de sınırları kalkmıyor.
Ev onun, düzen onun. (Kocasi müdahil olmadığı için)

Burasi onların da evi mantığına hepten karşıyım. Hayir onlarin da evi değil. Kendi ailemin de evi degil. Herkes gelebilir, herkes ağırlanır paşalar gibi. İstedikleri kadar kalirlar. Ama burasi benim evim.
Allah senden razı olsu ya beni anlayan biri çıktı sonunda 😭 benimde tam olarak anlatmak istediğim bu eşim gayette kendini idare eder ve evde tek kalmayı kendisi kabul etti ama kv olmaz diyor bırakmam. Ben evdeyken gelir kalır her zaman başım üstüne

Ağzınıza sağlık

Tesekkur ederim.

Konu sahibi konuyu söyle acsa hak verirdim

"Ben seyahatte olacagim, esim de gun boyu iste. Biz yokken evde birinin kalmasini dogru bulmuyorum."

Evet böyle bakarsak hakli.

Ama konuya bambaska bir yerden bakiyor. Derdi bambaska.

Allah senden razı olsu ya beni anlayan biri çıktı sonunda 😭 benimde tam olarak anlatmak istediğim bu eşim gayette kendini idare eder ve evde tek kalmayı kendisi kabul etti ama kv olmaz diyor bırakmam. Ben evdeyken gelir kalır her zaman başım üstüne
Ne yapacaksınız peki?

Eşiniz gelmeyin demiş ama kabul etmemişler, ailesine karşı daha fazla uzatamaz bu konuyu.
Ya siz gitmekten vazgeçeceksiniz ya da ailesinin gelmesini kabulleneceksiniz.

Tesekkur ederim.

"Ben seyahatte olacagim, esim de gun boyu iste. Biz yokken evde birinin kalmasini dogru bulmuyorum."

Ama konuya bambaska bir yerden bakiyor. De
Konu tamda senin yazdığın gibi canım. Kelimeler farklı sadece. Benim içim kaldırmıyor ben yokken eşim anne babası olsa dahi başkasının kalması çünkü ikisininde evde sınırları yok anlıyor musun kayın validen odama girip çıkar sormadan dolabı bi açarım askıda kıyafetleri odamdaki çamaşot sepeti elinde. Yer bezimi alır toz bezi yapar banyonun yerlerini sildiğim bezi tezgahın üstünde bulurum daha bi çok şey.

O zaman esin diyecek anne gelmene gerek yok ben yalniz kalmak istiyorum diye.

Ne yapacaksınız peki?

Eşiniz gelmeyin demiş ama kabul etmemişler, ailesine karşı daha fazla uzatamaz bu konuyu.
Ya siz gitmekten vazgeçeceksiniz ya da ailesinin gelmesini kabulleneceksiniz.
Bilmiyorum.

Kızlar bir senelik evliyim başka bir şehire evlendim eşim işinden dolayı benim ailemde eşimin aileside başka şehirlerde. Şimdiye kadar eşimi bırakıp ailemin yanına gitmedim, eşimin izinlerinde onunla birlikte gittim hep. şimdi de çok sıkıldım bunaldım ailemin yanına gidip kafa dağıtmak gezmek arkadaşlarımı görmek istiyorum, izinede de 5 ay var daha. eşim kabul etti beni gönderecek ama eşimin ailesi daha doğrusu kayınvalidem ağırlıklı eşimin evde tek kalamayacağını söylüyor. Eğer ben gidersem kayınpederimle beraber onların bize geleceğini söylüyor bende kabul etmiyorum böyle bişeyi ben evde yokken evde onların olması doğru değil bence zaten daha yeni geldiler 5 gün oldu gideli kayınvalidem bana hiç sormadan her odaya girer çıkar yatak odama bile bana sormadan kendi istedikleri yemekleri yapar eşyaları sormadan kullanır. Tamam oğlunun evide bu kadar rahatlık beni rahatsız ediyor. Eşimde karşı gelemiyo onlara benim kabul etmediğimi söyledi ama inat ediyorlar seni tek bırakmayız diye. Napıcam ben bi akıl verin onlara karşı kötü olmakta istemiyorum eşimle sabahtan beri tartışıyoruz bu konu yüzünden
Gelebilirler tabiki.
Oğlunun da evi

Hayatimda boyle direten insanlar olmadigi icin ne yapilir bilemiyorum. Ben boyle bir kv'ye sahip olsaydim tatile gitmezdim bir süre.
Şuan moralim daha çok bozuldu herkes beni suçluyor bilip bilmeden herkes kendi kv sini kp sini düşünerek cevap veriyor benimkileri bilmiyorlar tabi. Ben onları kötülemekte istemiyorum çok iyi insanlar ama bana geldiklerindeki rahatlıkları beni rahatsız ediyor yapıma ters napayım.

Ya ama ikisi çok farklı nasıl bir tutuyosunuzki. Şimdi evin düzenini sağlayan evin hanımı değil mi? Adam gitmiş kadının yanına ailesi gelmiş kalmış normal. Ama evde kadın yok çekip çeviren yok kayınvalide gelmiş evde istediğini yapıyo eve kokuları siniyo banyosu tuvaleti tiksinirim ben ya
Çok saygısızsınız. Eşiniz sizin aileniz için böyle konuşsa ne hissedersiniz? Gelme gitme mevzusunu geçtim, sizin eşinize saygınız yok.

Tesekkur ederim.

Ama konuya bambaska bir yerden bakiyor. Derdi bambaska.
Kesinlikle.
eşini tembihlesin, işe giderken odasını kitlesin gitsin. Buna kimsenin bir laf demeye hakkı yok, orası onun en özeli. Olay tamamen nasıl benim sözüm dinlenmeze ve eşinin ailesini kişisel olarak beğenmeyip istememsi ile alakalı.

Bilip bilemeden teşhis koymuşun brawo👏
Kesinlikle.
eşini tembihlesin, işe giderken odasını kitlesin gitsin. Buna kimsenin bir laf demeye hakkı yok, orası onun en özeli. Olay tamamen nasıl benim sözüm dinlenmeze ve eşinin ailesini kişisel olarak beğenmeyip istememsi ile alakal

Öfff. Bunun saygıyla ne alakası var yaa asıl bana saygı duyulmuyor benim fikrim alınmıyor
Çok alakası var eşine saygı duyan insan eşinin ailesi için sizin kullandığınız o cümleleri kullanmaz. Kusura bakmayın da orası sadece siizn eviniz değil eşinizin de evi. Gider gelirsiniz yaparsınız temizliğinizi oturursunuz evinizde. Şöyle şeyler için eşinizi kırmaya değer mi?

Çok alakası var eşine saygı duyan insan eşinin ailesi için sizin kullandığınız o cümleleri kullanmaz. Kusura bakmayın da orası sadece siizn eviniz değil eşinizin de evi. Gider gelirsiniz yaparsınız temizliğinizi oturursunuz evinizde. Şöyle şeyler için eşinizi kırmaya değer m

Back
X