• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin hanımı evde yokken kv ve kp kalmaya gelirmi?

Şuan moralim daha çok bozuldu herkes beni suçluyor bilip bilmeden herkes kendi kv sini kp sini düşünerek cevap veriyor benimkileri bilmiyorlar tabi. Ben onları kötülemekte istemiyorum çok iyi insanlar ama bana geldiklerindeki rahatlıkları beni rahatsız ediyor yapıma ters napayım.
Herkes kv kp ye eşit sevgide olmak zorunda degil.

Esimizi dogurdular diye herrr şeylerine tahammul etmek zorunda degiliz.

Ben ne kv kp ler gördüm. El gün misafir demeden geğiren, gaz çıkaran, burnunu karıştıran, oraya buraya süren, tuvaleti pis bırakan, el yıkamayan...

Bunlar pis şeyler. Kaçına tahammul edilebilir? Herkes iyi kayin ailesi uzerinden yorumluyor ama neler var...

Gerçekten titiz olup içi pis olanlar da var. Sizinki mesela dolabınıza elbisesini asiyormuş. Kimse kusura bakmasin kabul edilir bir sey degil bu. Ozel alan, sınır, saygı bunlar daima korunmali karşılıklı.

Herkes kendi ailene boyle yapar misin demiş size. Ona da cevap vermek istiyorum. Benim ailem eşimin ozel alanini ihlal edecek bir sey yapan insanlar olsaydi ben de cok rahatsiz olurdum. Gelmelerini istemezdim. Buna mecbur kalirsam da esimden ozur dilerdim.

Dunyaya kocamizi getirdiler diye kimse kutsal degil. Ben kv olunca ben de kutsal olmayacagim.

Saygı gosteriyorsam saygi beklerim.
Mesele "evinde kv kp gormek istemiyor" dan çok uzak.
Mesele tamamen sınır ihlali.

Çok alakası var eşine saygı duyan insan eşinin ailesi için sizin kullandığınız o cümleleri kullanmaz. Kusura bakmayın da orası sadece siizn eviniz değil eşinizin de evi. Gider gelirsiniz yaparsınız temizliğinizi oturursunuz evinizde. Şöyle şeyler için eşinizi kırmaya değer mi?
Eşimi kırdığımı nerden çıkardın sanki burda yazdığımı ona söylüyorum. 1 senelik evliliğimde benim ailem 1 kez geldi onunkiler 5 i geçti gelmeleride 2 hafta 3 hafta hiçde sesimi çıkarmadım ama bu bana fazla. Kabul etmiyorum sebeplerinide okursan bütün mesajları öğrenirsin

Eşimi kırdığımı nerden çıkardın sanki burda yazdığımı ona söylüyorum. 1 senelik evliliğimde benim ailem 1 kez geldi onunkiler 5 i geçti gelmeleride 2 hafta 3 hafta hiçde sesimi çıkarmadım ama bu bana fazla. Kabul etmiyorum sebeplerinide okursan bütün mesajları öğrenirsin
Bilmem sabahtan beri tartışıyoruz dediğiniz için olabilir mi 😂 demek ki bütün mesajlarınızı okuyormuşum:KK66:

Herkes kv kp ye eşit sevgide olmak zorunda degil.

Esimizi dogurdular diye herrr şeylerine tahammul etmek zorunda degiliz.

Ben ne kv kp ler gördüm. El gün misafir demeden geğiren, gaz çıkaran, burnunu karıştıran, oraya buraya süren, tuvaleti pis bırakan, el yıkamayan...

Bunlar pis şeyler. Kaçına tahammul edilebilir? Herkes iyi kayin ailesi uzerinden yorumluyor ama neler var...

Gerçekten titiz olup içi pis olanlar da var. Sizinki mesela dolabınıza elbisesini asiyormuş. Kimse kusura bakmasin kabul edilir bir sey degil bu. Ozel alan, sınır, saygı bunlar daima korunmali karşılıklı.

Herkes kendi ailene boyle yapar misin demiş size. Ona da cevap vermek istiyorum. Benim ailem eşimin ozel alanini ihlal edecek bir sey yapan insanlar olsaydi ben de cok rahatsiz olurdum. Gelmelerini istemezdim. Buna mecbur kalirsam da esimden ozur dilerdim.

Dunyaya kocamizi getirdiler diye kimse kutsal degil. Ben kv olunca ben de kutsal olmayacagim.

Saygı gosteriyorsam saygi beklerim.
Mesele "evinde kv kp gormek istemiyor" dan çok uzak.
Mesele tamamen sınır iHe ya bide kocamı doğurdu büyüttüler diye nasıl
QBilmem sabahtan beri tartışıyoruz dediğiniz için olabilir mi 😂 demek ki bütün mesajlarınızı okuyormuşum:KK66:
Tartışmak deyince karşıdakini kırmak mı geliyor aklına birbirini kırmadan tartışma olmuyormu?

Zaten bence sizin takılmanız gereken konu bu değil ki. Habersiz yanlarına birilerini takıp gelmeleri. Ben de böyle emri vakiden hoşlanmam mesela kendi ailem de dahil buna. Aile de olsa 3 haftalık misafirlik çok fazla. Asıl bunları dert edin bence kendinize. Siz de bi hoşsunuz

Kötü bir durum. Gittiğinizde aklınız evinizde kalacak acaba şu an ne yapıyor, nerenin düzenini bozuyor diye. Yukarda bi yorumunuzu gördüm yer sildiğim bezi tezgahta kullanıyor tarzı bir şeydi, yani size danışmadan da yapıyor anladığım kadarıyla, bundan rahatsızlık duymanız çok normal.
Öte yandan illa geleceğim diyorsa gelecektir de muhtemelen, bunu göze alarak gitmeniz gerek. Dönünce de baya iş bekliyor olacaktır sizi.

Evliliğimin ilk zamanlarıydı daha, ailesi gelmişti eşimin, dışardaydık eve onlardan daha geç geldik bi 15 dk falan işimiz vardı. Girdim yatak odamda parfümüm kokuyordu ordan anladım, bizden önce girdiler diye hemen yatak odama girilmiş yetmez gibi izinsiz olarak eşyalarıma dokunulmuş ve de kullanılmış, çok sinirlenmiştim hala da unutmuş değilim, eşim uyarmıştı hemen.
Yani ben de mesela ben yokken gelmelerini istemem çünkü sınırlarını bilmeyen insanlar olduklarını belli ettiler. Sizi anlıyorum.
Elbette aileler çocuklarınızı ziyaret edebilir, rahat ettirmek için elimizden geleni de yapmalıyız ancak evin içinde sınır ve kurallar olmalı, tamamen de kendi evleri gibi davranmamalılar.
Sizde bu sınır çok aşıldığından çok rahatsızlık hissediyorsunuz.
Arayıp ben yokken gelmeyin de diyemezsiniz öte yandan, en iyisi gidip hiç düşünmeden tadını çıkarın dönünce de artık nasıl bi manzara ile karşılaşırsanız duruma göre 1 hafta içinde kendi düzeninize döndürürsünüz evi 🤷‍♀️😌

tüm mesajlarınızı tekrardan tek tek okudum şimdi. Haklı olduğunuz yerler tabiki var ama ben konuşma tarzınızı doğru bulmuyorum hala lafımın arkasındayım o konuda.
ne olursa olsun bence gelip kalacaklar.
bi şekilde eşinizi ikna edin odanızı kilitleyip işe gitsin.
dolaba girmek saçmalık.
açık açık kv bile konuşabilirsiniz.

Valla açık söyleyeyim sizden hiç öyle bir elektrik almadım b

tüm mesajlarınızı tekrardan tek tek okudum şimdi. Haklı olduğunuz yerler tabiki var ama ben konuşma tarzınızı doğru bulmuyorum hala lafımın arkasındayım o konuda.
ne olursa olsun bence gelip kalacaklar.
bi şekilde eşinizi ikna edin odanızı kilitleyip işe gitsin.
dolaba girmek saçmalık.
açık açık kv bile konuşabilirsiniz.
Valla ben tükendim iki kuruşluk tatil yapıcam burnumdan geldi psikolojim bozıldu durup durup ağlıyorum. Takıntılı bi insanın eve geldiğimde kırklamam lazımki rahatlıyım elimde değil napayım

Konu tamda senin yazdığın gibi canım. Kelimeler farklı sadece. Benim içim kaldırmıyor ben yokken eşim anne babası olsa dahi başkasının kalması çünkü ikisininde evde sınırları yok anlıyor musun kayın validen odama girip çıkar sormadan dolabı bi açarım askıda kıyafetleri odamdaki çamaşot sepeti elinde. Yer bezimi alır toz bezi yapar banyonun yerlerini sildiğim bezi tezgahın üstünde bulurum daha bi çok şey.

Evliliginizde evin yuku esit paylasilmamis. Sizi anladim ama esiniz neden evle ilgili sorumluluk almiyor, burayi anlamadim.
Bir evin kurallari, sartlari, duzeni olur ve bunu sadece kadina yuklemek bana acayip itici geliyor. Ben calismadigim icin cogu seyi esime kalmadan hallederim burda sorun görmem. Ama onun evden bihaber yasamasina müsaade etmem.

Yerinizde olsam bu plani iptal eder gitmem. Zamanla esimde evin duzenini oturtmaya cabalarim. Sonraki zamanlarda giderim.

Camasir sermek zorunda oldugum icin girmistim bizim simarik gelinimizin odasina ama malesef sorun etmisti. Ben bu tarz odamizi karistiracak fesatligina gelemiyorum. Kocan hic bi seyin yerini degistirmemeleri gerektigini soyler. Olur biter. Ama banyo tuvaletten tiksiniyorum demek nedir ya. Sen de onlarin evine gidince banyoyu tuvaleti nasil kullaniyosun o halde merak ettim.

Back
X