• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin tüm yükü benim omuzlarımda

Her sabah ya da akşam o gün yapılacakları eşinizle birlikte listeleyeceksiniz ve bunlardan hangilerini sen yapmak istersin diye soracaksınız.Böylece yapılacak ne çok şeyin olduğunu kendisi de gördüğü için "amaaan bir çamaşır değil mi..aman bir yemek değil mi" gibi bir düşünceye kapılmayacak sizin de neler yapacağınızı bildiği için ertelemeyecek. Ya da haftada 3 yarım gün gelen bir kadının ücretini öğrenecek ve eşinize "bu parayı verip ikimiz de ev ile ilgili sorumluluklarımızı bir kenara atıp ilişkimizi yıpratmayalım istersen " diyeceksiniz .

sinirlenmekte cok haklisin
bakicisi misin paşanin?
en gelemedigim sey sorumluluklarini almayan erkektir.
yerinde olsam is yerinde yerim evi bok götürsün elbet gözüne batar. gözüne batıp laf attiginda da esasli bir kavga eder, daha adil bir gorev dagilimi veririm. "sen sorumlulugunu yapmazsan ben de yapmam. bıraktığın anda ben de birakacagim" diye tehdit eder ve yaparim.
sensizken guzel guzel yasiyordu da ne oldu hizmetçisi gelince kendini rahat moda almiş😡
yemekleri yap bulasik yikamadiysa baska da yemek yapma - temiz tencere yoktu dersin.
o yikayana kadar oyle kalir.
derken zamanla sen ciddi olursan ögrenir
Aynen öyle. Bekarken evi tertemizdi hayatta tezgahta bulaşık göremez yatağı dağınık bırakmazdı. Yatağı dahi söylemeden toplamıyor artık öyle bir durumda. Tamamen bıraktı her şeyi. Bende bırakacağım artık.

Konuştun mu ne diyo? Bence ortalama bir erkek, erkekler böyle. Yani kendi başına yasamisindan bile çok fazla bir hayir beklememek lazim. Uretim hatası gibiler. Ama tabiki haklisin yoruluyorsun calisiyorsun kim belirlemis her seyi sen yapacaksin diye. Yapma yapsin kendi kismina da cok katilamiorum ben yapmasam yillar boyu bekleyecek isler olabilir benim bir banyodan cikmam bile yarim saatten once mumkun olmuyor klozeti lavaboyu ov aynalari sil. Bunu yapacak erkek hic görmedim mesela. Ayri bi is olarak kodlayip sureklo otelerler bende ise otomatiklesmis durumda yapsam mi diye düşünmuyorum bile. Boyle bir erkek bulmak zor varsa da herbokolog olurlar bu sefer işten anliyor diye her seye karisma hakki görür kendinde ya da senin yaptigini falam begenmez ki evlerden irak. Bana kalsa zaten ev isi erkegin fiziki gücüne gore tam da. Narin bi kadindan temizlik bulasik yemek cam silme falan bekleyip de aksam cani cikmis o kadindan yatakta kadinlik beklemek tam bi ayılık.

hafta sonu aynı konudan dolayı bizde tartıştık hem çalışıyorum hem de çamaşır bulaşık, temizlik ütü, çocuk dışarı işleri hepsi üzerimde cidden bazen gına geliyor.
yetmiyor sanki bu saydığım işleri sanki o yapıyormuş gibi birde hafta sonu kahvaltı hazır olana kadar yataktan kalkmıyor. bende yoruluyorum.
Bir sabah olsun erkenden sen kalk çocukla sen ilgilen bırak ta ben uyuyayım. dün artık patlama noktasına geldim.
hiç bu kadar değersiz hissetmemiştim kendimi. dışarı cıkıp gezip dolaşmayı bırak banyo yapmaya fırsatım kalmıyor.

Bugün yapılacaklar deyip liste koysanız duvara . Hatta iki liste aşın biri sizin biri eşiniz için yaninada tık atın yapıldıkça bakalım bu şekil nasıl olacak.. erkeklere söyle söyle aynı görünür olur hatırlar belki ,sizin de bak bunu yapmamışsin işimiz aksadı ne yapsak demeniz kolaylasir

Dün ben de ciddili kavga ettim aslında yapar ama sürekli yorgun anlamıyorum yani neden bu kadar yorgun olur insan, herneyse en son haftalık temizliğe gelecek bir kadın ilk önce haftalık sonra duruma göre haftada iki gün, sakın acıma çağır temizliğe ben yaparım ylanlarina da inanma
aynen oyle yapmayan temizlikci parasini kendi butcesinden odesin anlar belki kadinin görünmez emegini degerini

Yemeğin hepsini yemek ne demek, bu adam bilmiyor mu senin eve aç ve yorgun geleceğini :KK51: Bencillikten, tembellikten öte bu kadarı vicdansızlık.4 yaşındaki çocuğun zekasına sahip köpeğim bile yanına bir sokak canı geldiğinde kenara çekilip kabını uzatıyor bu kadar yazayım. Burda erkektir ablası bilemez anlamaz yazanlar iyice okusun burayı eve yorgun argın gelecek bir insan var, eşşek olsa yemek bırakır Haydi hepsini yedin yemeğin kalk yenisini yap. Böyle güzellikle konuşarak falan olmaz o, eve aç geldiğinde karnım boş nerde yemek diye iyice bağır. Dağ ayısı mıdır nedir ayrıca anlayamadım,koca tencere yemeği yemek ne demek:KK51:

Söyleyince yapıyor sadece bunu kendi akıl etmesi gerekmez mi yıllarca tek yaşamış. Aklına geliyor ama kolayına geliyor yatmak dokunmamak resmen beni salak yerine koyuyor gibi hissediyorum.
Tek yaşarken yapıp da şimdi her şeyi size bırakması kötü hissettirir tabii. Siz de onun gibi yatıp elinizi bir şeye sürmezseniz ne yapar? Ben bazen onun yaptığı gibi yediğimin içtiğimin çöpünü salonda bırakıyorum, baktı ki toplayan yok kendi atıyor hepsini.

Hiçbir şey yapma bıraktığı bulaşığı yıkama çamaşırları yıkama gör bak nasıl yapmaya başlayacak

Daha 1 senelik evliymişsin. İlk aylar cicim aylarıdır halbuki. Üstüne titremesi lazım. Düzelene kadar sakın çocuk yapayım filan deme. Çocuk demek bitmek bilmeyen yorgunluk, ev işi demek.
Ben hafta sonu çocuklarla markete gittim. Eşimde evi sildi, süpürdü. Akşam bize balık yaptı. Hayat müşterektir. Senin yükünü hafifletmesi lazım. Bu adam herşeyi sana yıkmış.

Bir de çocuk olduğunu düşün…
Yapmayın neden yapıyorsunuz ki? Hani çocuk olunca mecbur o yesin diye yemek pişiyor ama yokken ben hiç kasmazdım vallahi. Ev işleri için de seçenek sunun, çamaşırları mı atarsın bulaşıkları mı halledersin mesela. Ben yapayım demeyin, hele nöbete giderken yemek bırakmaya alıştırırsanız vay halinize. Bir kere sıcak yemeğe temiz eve gelmedim demenize çok üzüldüm.

Herkese merhaba.
Evlendim ve bazı konularda gerçekten yorulduğumu hissediyorum.
Sizlerden yorum almak istiyorum.
1 seneye yaklaştık evleneli ve ev işleri hususunda anlaşılmadığımı düşünüyorum.
İkimizde kamuda çalışıyoruz ve ben nöbetli çalışıyorum. Başta bu işleri konuştuğumuzda yemek işi bende olur bulaşık çamaşır eşimde olur silme süpürme ortak olur diye konuştuk. Eşim yıllarca tek yaşamış biri olduğu için sorun çıkacağını hiç düşünmedim ama şimdi bakınca evdeki her şey bana kalmış durumda.

Dün ben çalışıyordum eşim evdeydi önceki günden ben yemekleri yapıp dolaba koymuştum eşim yemekleri yemiş ben işten gelince bi tost yapar yeriz dedim tostu yaptım yedik ben çok sürmeden uyudum. Sabah kalkmamla ilk gördüğüm şey dün yıkanan temiz çarşafın kirli balkonda boylu boyuna uzanması. Onu kaldırdım yatağı toplayıp banyoya girdim çıktıktan sknra lavaboyu tuvaleti çamaşır suyuyla yıkadım peşine mutfağa girdim dün ki tostun bulaşıkları tezgahta, tezgahın her yeri çay lekesi.
Eve bakıyorum önceki gün benim bıraktığım gibi .
Geçen haftalarda balkonu yıkayacaktım ben yıkarım sen kendini yorma dedi balkonlar olduğu gibi duruyor.
Düşündüm ben izin günlerimde evi temizler banyoyu tuvaleti yıkar yemeği yapar belki gün içinde 2 saat ancak kendime ayırırım, maniküre gideceğim güya 2 haftadır fırsat bulamadım. Eşim ne yaptı dün yemek hazırdı onu yedi kendi çamaşırlarını attı makineye (hepsini karışık attığı ve renkleri karıştırdığı için kendi çamaşırlarımı ben atıyorum) sonra tüm gün yattı.
Bunları düşününce o kadar sinirlendim ki ben neden evin her şeyine koşuyor ve evdeki tüm yükü sırtlanmak zorunda bırakılıyorum.
Bu konuda kaç kere konuştuk her seferinde haklısın deyip 2-3 gün dikkat ediyor sonrası yine aynı. Bazı nöbet çıkışlarında o kadar yorgun oluyorum ki makyajla uyuyorum oturduğum yerde bunu eşimde biliyor demiyor mu bir işin ucundan tutayım 15 dk eve bir süpürge tutayım. Her seferinde benim hatırlatmam mı gerekiyor.
Gerçekten öyle sinirlendim ki sizlerle paylaşmak yorum almak istedim .
Görev listesi yaz hergün detaylıca.
Aynen öyle. Bekarken evi tertemizdi hayatta tezgahta bulaşık göremez yatağı dağınık bırakmazdı. Yatağı dahi söylemeden toplamıyor artık öyle bir durumda. Tamamen bıraktı her şeyi. Bende bırakacağım artık.
Siz de bırakın evi b.k götürsün. Bakalım ne olacak. Ben çözemedim hala. Bilseydim evliliğin ilk yılı bunu kavga dövüş oturturdum.
Haftalık eve birini alın desem , yediği tabağı makineye yerleştirmeye yatagini toplanmayan birine yatılı bakıcı lazım öyle saçma bir durum

Teker teker söylemezsem yapmıyor asla inanın tost makinesi bile tezgahtaydı. Onu bile kaldırmamış. Hiç aklına gelmiyor olamaz bunlar.

Bu basit görünen hatirlatmalarin ne kadar yorucu ve usandirici olduğunu yılların tüketecegi tahammülünüzle tecrübe etmek zorunda kalabilirsiniz ilerde maalesef.

Önce güzelce konuş neden benim gelmeme önüme bi yumurta bile kırmıyorsun neden temizlemiyorsun diye eve geldiğinde kavga et konuşma hatta cinsellik yaşama ev temizledim yoruldum de paranı eve ortak etme asla yapma ne yemek ne temizlik nasıl alışırsa öyle gider. Tamam benim kocam da malesef benim kadar ev işi emeği yok çalışırken de böyleydi asla eşit yük yok zaten olamıyor bence ama üstüne düşeni yapmalı köle değiliz klasik kadın evi toparlasın bana hizmet etsin kafasında bi adamsa ona göre evlenseydi. çocuk gibi görev ver yapmayınca da ceza ver 🤣 mesela bizim evde camlar balkonlar bahçe bulaşık makinesi kocamda arkasını da toplar toplamazsa konuşmam toksikistan cumhurbaşkanı oluyorum. Ben haftada 1 yardımcı alıyorum bazen büyük temizlik yapınca 1 kişi daha oluyor. Günlük ev topla lavabo banyo mutfak yatak odası kıyafetler vs hep bende yemekte o kahvaltı hazırlıyor ama hazırladığı kahvaltı dolaptan kahvaltılık çıkarmak onu da ben dolduruyorum 3 zeytin kalmışsa mesela kavanozdan alıp koymaz bitince makineye koyar sabah acele oluyorum der. Yanına da tost yapar beraber kahvaltı yaparız. Spor yapıyor yemeklerini hazırlıyor ama bu evde yemek yemiyor demek değil min kalori makro vs tamamlıyor yine akşam yemeği yeriz beraber o da bende. Ama 4 4 masa nadir olur kışın genelde biz hep sulu köfte yiyoruz yaşında turşu vs ya da balık onu da evde balık pişirmiyorum balıkçıdan pişirilmiş alıyoruz. Mezeci var oradan sarma meze alırım. Buzluk hazırlığı yapıyorum top köfte normal köfte her zaman kavurmam kıymam olur kavrulmuş öyle olunca yemek kolay oluyor. Bebeğim olduğu için bazen yemek yapamıyorum pratik oluyor. kocam iş yaparken ben fenalık geçiriyorum ama artık müdahale etmiyorum isterse 10 saat sürsün. Bir de sıcak yemeği kavanoza koyuyorum öyle 1 2 ay kullanıyorum lazım olunca hem israf olmuyor hem de zamandan kazanıyorum. Yüz verme

Ayrıca görev listesi, iş bölümü planlaması yap fikirlerinin de hiç bir esprisi yok bence.

Adam görevleri bilmiyor değil ki listeye gerek olsun.

Düpedüz size yıkılıyor. Bu bir zihniyet problemi, yapılacak işlerin farkında olamamakla alakası yok.

Herkese merhaba.
Evlendim ve bazı konularda gerçekten yorulduğumu hissediyorum.
Sizlerden yorum almak istiyorum.
1 seneye yaklaştık evleneli ve ev işleri hususunda anlaşılmadığımı düşünüyorum.
İkimizde kamuda çalışıyoruz ve ben nöbetli çalışıyorum. Başta bu işleri konuştuğumuzda yemek işi bende olur bulaşık çamaşır eşimde olur silme süpürme ortak olur diye konuştuk. Eşim yıllarca tek yaşamış biri olduğu için sorun çıkacağını hiç düşünmedim ama şimdi bakınca evdeki her şey bana kalmış durumda.

Dün ben çalışıyordum eşim evdeydi önceki günden ben yemekleri yapıp dolaba koymuştum eşim yemekleri yemiş ben işten gelince bi tost yapar yeriz dedim tostu yaptım yedik ben çok sürmeden uyudum. Sabah kalkmamla ilk gördüğüm şey dün yıkanan temiz çarşafın kirli balkonda boylu boyuna uzanması. Onu kaldırdım yatağı toplayıp banyoya girdim çıktıktan sknra lavaboyu tuvaleti çamaşır suyuyla yıkadım peşine mutfağa girdim dün ki tostun bulaşıkları tezgahta, tezgahın her yeri çay lekesi.
Eve bakıyorum önceki gün benim bıraktığım gibi .
Geçen haftalarda balkonu yıkayacaktım ben yıkarım sen kendini yorma dedi balkonlar olduğu gibi duruyor.
Düşündüm ben izin günlerimde evi temizler banyoyu tuvaleti yıkar yemeği yapar belki gün içinde 2 saat ancak kendime ayırırım, maniküre gideceğim güya 2 haftadır fırsat bulamadım. Eşim ne yaptı dün yemek hazırdı onu yedi kendi çamaşırlarını attı makineye (hepsini karışık attığı ve renkleri karıştırdığı için kendi çamaşırlarımı ben atıyorum) sonra tüm gün yattı.
Bunları düşününce o kadar sinirlendim ki ben neden evin her şeyine koşuyor ve evdeki tüm yükü sırtlanmak zorunda bırakılıyorum.
Bu konuda kaç kere konuştuk her seferinde haklısın deyip 2-3 gün dikkat ediyor sonrası yine aynı. Bazı nöbet çıkışlarında o kadar yorgun oluyorum ki makyajla uyuyorum oturduğum yerde bunu eşimde biliyor demiyor mu bir işin ucundan tutayım 15 dk eve bir süpürge tutayım. Her seferinde benim hatırlatmam mı gerekiyor.
Gerçekten öyle sinirlendim ki sizlerle paylaşmak yorum almak istedim .
Ya işleri paylaşsın ya da eve yardımcı biri tutun,parasını ödesin.Bu iş böyle gitmez.

Back
X