- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi alyanak258
-
Bence 500 az ama kadın kabul ettiyse bişey diyememEv 2+1 ama salon cok buyuk . Çokdağınıklık oluyor . Ve camlar ınsanı olduruyor . Ütü işi yıgınla oluyor .
Merhaba .
Şimdi haftada 2 gün olucak . 9 da başlayacak sabah kahvaltısı yok , öğle yemeğide yok azcık ne atıstırırsa kendı getırır yada peynır zeytın vs .
Sigara evın sahiplerı yoksa balkonda ıcer varlar ise içmez .
İş ne zaman biterse o zaman çıkıyor ütü vs . Ayrıca camlar buyuk , balkonun bırı tamamen cam .
Yemek eger ısterlerse yapılıyor , tum ev temızlenıyor o gunun ısı bıtıyor . Aynı gun ıcındekı butun camasırlar yıkanıyor gecen gunden yıkananlar utulenıyor . Her gelısınde mutlaka . Ama ısıne oyle cok karısılmıyor cok soz soylenmıyor memmunlar . Evıne gıttıgı bayanın aılesıylede calısıyor arada içine edılen evı temızlıyor çiftlik evı vs 150 - 200 verılıyor .
Kendı evı ıle işin arası 1 saat otobustu durak mesefelerıydı . Yol parası kendınden . ( ankarada yol 2.25 ) Toplam ayda 8 tam gun . Ücret 500 tl zaten neredeyse 50 tl sı bunun yol .
Siz ne dusunuyorsunuz ? Evınıze gelse ve memmun olsanız ne kadar verırdınız ? ( Ben almayacagım bu arada . ) Günlugu 62 , 5 yanı .
Bence 500 az ama kadın kabul ettiyse bişey diyemem
Ankara'da oturuyorum piyasayı az çok biliyorum erken çıkacağını tahmin ettiğiniz gün kurabiye veya poğaça börek gibi zahmetli sayılabilecek bişeyler isteyebilirsiniz
Yorum yapmayayım diye kendimi tuttum ama yok yani sinir olmamak elde değil.. ye dediklerin de ne yiyeyim dese ya!! başka kişiye gidemiyor mu ya
Yemek ve yol parası verilir
Günlük en az 100 TL verilir, bizim burada günlük 120-130 arası geliyor temizlik yapan hanımlar, süreklilik olduğundan 100 olsun hadi
Köle mi bu insan nasıl bir çalışma şartıdır bu
Hem ücreti çok az, hem de yemeği yok ,hem yol parası yok, beden gücü isteyen bir iş yapılıyor bu kadar aza olmaz
Ben bir insanın evinde yiyecek birşey yokken dalga gecer gibi ye demesini,, emektar, çocuk okutan,çalışan, parasız bir insanın aç kalmasını göze almasını, ona emeğinin altın da para vermesini ve gece rahat uyuyabilmesini anlayamıyorum
Iş ne zaman biterse dediginiz zaman zaten aksam en az 5 yada 6 da cikamaz. Yani tam gün.
Istenirse yemek yapacak, camasirlar yikanacak, asilacak, bir sonraki gün onlar utulenecek.
Yol yok, kahvalti yok, ogle yemegi yok.
Bu para normal olabilir mi allah askina.
Kimse gelen kadin gerçekten icim ciz etti.
Günlük temizliğe gelince ütü çamaşır yemek olmaz zaten.
Camlar, kapilar, banyo, yerler ve toz alma seklinde.
Dolap icleri dahi ince işe girer.
Benimki yarım gün geliyor
Kahvaltıyı evde yapıyor hazırlasan da ben yedim saool diyor
Çay kahve yapıp içiyor canı ne isterse kek vs ya da tatlı yapıyorum ya da alıyorum
Öğlen başka işe gidince yiyordu yemek börek vs seviyor diye o tarz yapıyordum ya da akşamdan yemek
Bizimkinin evi yakın ama burda genelde yok parası verilmiyor
Yarın gün 55 tl alıyor haftada bir
Sil süpür yapıyor bulaşık yemek ütü yok
Haftası full dolu geçen sene günde iki kişiye gidiyordu bu sene bebeği var sadece sabahları çalışıyorrr
Sömürü dünyası, bakıyorumda vicdan kalmamış çoğu insanda
Onun yol parası kadar parayı valeye veriyorlardır muhtemelen
Samimiyeti düşünmesi gerekmiyor, sonuç olarak bu işi hobi oşarak yapmıyor
Hanı kendı evın olur ya dersın bugun kapı sıleyım su gun sunu yapayım seklınde .
Ben dışarı giysilerini bile ütülemiyorum vallahiO ütüyü görsen dağ oluyor bazen bir insanın yatak pıjamasına kadar utulenır mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?