Evinizde et ocak varmi

tevekkeli değil ailen adamı istemiyor hatta eve sokmuyor. demekki ciddi yamuklukları var,ben de annenin akıllı bir kadın oldugunu düşünüyorum

çok ilginç düşünüyorsunuz.

tabi gelen çocukta aç kalsın. yetersiz beslensin.anne-baba arasında telef olsun dimi

işin içine çocuğu sokmayın bari. kadının kendi aç yahuu.birde çocuk mu yapsınlar
Biz telef mi olduk? Ona siz karar veremezsiniz. Ben illa hamile kal lamia demedim. Ola ki hamile kalırsa, bir cahillik etmesin kendi kendine dedim. Çocuğun rızkını ana babası değil Allah verir.

ocak onemli bişi tamam orası ama et yemedende insan yaşar et et et nedir bu yahu...

Biz telef mi olduk? Ona siz karar veremezsiniz. Ben illa hamile kal lamia demedim. Ola ki hamile kalırsa, bir cahillik etmesin kendi kendine dedim. Çocuğun rızkını ana babası değil Allah verir.

zaten sizin gibi düşünenler yüzünden bi sürü çocuk doğuyor.bi sürü şeyden mahrum kalıyor ve mutsuz oluyor.

sizin telef olup olmadığınızı bilemem.telef olmak kişiden kişiye göre de değişebilir. ama bu kadar polyanacılıkta bana fazla. uzaktan konuşmak kolay tabi. yaşayan bilir

zaten sizin gibi düşünenler yüzünden bi sürü çocuk doğuyor.bi sürü şeyden mahrum kalıyor ve mutsuz oluyor.

sizin telef olup olmadığınızı bilemem.telef olmak kişiden kişiye göre de değişebilir. ama bu kadar polyanacılıkta bana fazla. uzaktan konuşmak kolay tabi. yaşayan bilir
Yaşamadığımı nereden biliyorsunuz? (Polyanacılıkta değil- Pollyannacılık da.."da" ayrı yazılır). Önceden de söylediğim gibi; bazı şeylerin nereye varacağını siz tayin edemezsiniz. Bu konuyu açan arkadaşımız, belli ki dış etkilere çok açık bir insan. Maalesef bu durum gözetilmeden birçok mesaj yazılıyor buraya. Ben buna sonuna kadar karşıyım. Buraya bir şey yazıyorsam, gerçekten inandığım ve/veya tecrübe ettiğim içindir.

Ailene karşı gelip evlendin, başın göğe erdi mi? Bir elin yağda diğeri balda mı şimdi? Ben olsam ben de sokmam evime öyle adamı. Pinti.

Yaşamadığımı nereden biliyorsunuz? (Polyanacılıkta değil- Pollyannacılık da.."da" ayrı yazılır). Önceden de söylediğim gibi; bazı şeylerin nereye varacağını siz tayin edemezsiniz. Bu konuyu açan arkadaşımız, belli ki dış etkilere çok açık bir insan. Maalesef bu durum gözetilmeden birçok mesaj yazılıyor buraya. Ben buna sonuna kadar karşıyım. Buraya bir şey yazıyorsam, gerçekten inandığım ve/veya tecrübe ettiğim içindir.

offf ki offf. geleceği görüyorsunuz tahminler ediyorsunuzz ve türkçe öğretmenisiniz:)) siz tecrübe ediyorsunuz da biz hayal dünyasında mı yaşıyoruz. siz inanıyorsunuz da biz dalga mı geçiyoruz. neyse sıkıldım yaa uğraşamayacağım.

Ayrıca çocuğun rızkını Allah verir her çocuk bereketiyle gelir zerre buna katılmıyorum öyleyse aç bebek olmaması lazımdı, sokak kaynıyor ve bir sürü bebek açlıktan fakirlikten ölüyor !!!

Ayrıca çocuğun rızkını Allah verir her çocuk bereketiyle gelir zerre buna katılmıyorum öyleyse aç bebek olmaması lazımdı, sokak kaynıyor ve bir sürü bebek açlıktan fakirlikten ölüyor !!!
Herkeste gelecek korkusu var az ya da çok. Yarın bir gün işinizden olabilirsiniz; evinizi kaybedebilirsiniz; yuvanız dağılabilir... Her şey ihtimal dahilindedir. O zaman kimsenin bu dünyaya çocuk getirmemesi gerekir.

Herkeste gelecek korkusu var az ya da çok. Yarın bir gün işinizden olabilirsiniz; evinizi kaybedebilirsiniz; yuvanız dağılabilir... Her şey ihtimal dahilindedir. O zaman kimsenin bu dünyaya çocuk getirmemesi gerekir.
Alakası yok. O zaman durum başkadır. Yiyecek bir lokma ekmeğe muhtaçken çocuk yapanı ben desteklemem. Aile planlaması denen bir şey var. Bile bile lades denmez.

Alakası yok. O zaman durum başkadır. Yiyecek bir lokma ekmeğe muhtaçken çocuk yapanı ben desteklemem. Aile planlaması denen bir şey var. Bile bile lades denmez.
Bu, sizin görüşünüz. Saygı duyarım. Ama anne karnına düşmüş bir cenin, hukukta bile "hak sahibi şahıs" olarak nitelendirilir; yaşam hakkı vardır. Dini boyutunu da önceki mesajlarımda belirttim.

Bu, sizin görüşünüz. Saygı duyarım. Ama anne karnına düşmüş bir cenin, hukukta bile "hak sahibi şahıs" olarak nitelendirilir; yaşam hakkı vardır. Dini boyutunu da önceki mesajlarımda belirttim.
Ben hamile kalınmış bebek doğmasın demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Öncesini söylüyorum.

Evet gerçekten son durum ne?

Kizlar ailem esimi hic sevmio hatta gicigin gicigi oluyolar. Zaten artik bizimkiler eve almio bazi sebeplerden dolayi.

Annemle konusyorum bana nasil dayaniyosun diyo. Cunku evimde dort aydir ocagim hala yok. Tavukta yok et kiyma bikac aydir yok. Esim sonucta goruyo biliyo yalvarmammi lazim. Gidip kendimmi almam lazim. Bikac defa dedim ocak hala yok falan diye ama bisey yapmioda demiyoda. Sonucta imkani olmasa bile taksitle olmasi lazim. Kucuk goz ocak aldik hergun ya makarna ya patates kizartiyoruz her gun. Bence et kiyma pahali diye almak istemiyo. Imkani yok evet baska is ara diyorum cok dedim ama oralida olmuyo cunku bu isi cok seviyomus baska is istemiyomus destek cikmami bekliyo ki ben evleneli bi yil oldu hic almadim kendime ozel bisey falan. Gecen gunlerde evlilik yildonumuydu hediye bekledim acikcasi ama almamis imkanim yok dedi. Dogum gunumde aynisini yapti gerci ozaman en azindan parfum alacaktim dedi ama almadiydi. Yaptigi evi suslemek falan. Hani ben mi abartiyorum annemmi etkiledi beni bilmiyorumki.. Seni hic tatmim edemicem gibi diyo evi suslemis manevi biseyler yaptim dedi.
Cogu zaman soylenmek istemiyorum artik cunku kendisi hakli ve elinden geleni yaptigini soyluyo.

Hani guzelce dyorum bak cocugumuz olack olsa para yok nasi yapcaz boyle yasamak falan ama bilemiom ya abartiyorum ya salagim

Afedersiniz ama siz evliliği ya çok yanlış anlamışsınız ya da anlamamışsınız ne demek kendi paramla kendi ihtiyaçlarımı gideriyorum falan. Siz aile değil misiniz aynı evin içinde yaşamıyor musunuz? Öğrenci evinde yaşamıyorsunuz öyle bir şey değil aile olmak aynı evin içine girince bitmiyor. bizim de eksik şeylerimiz vardı evlenmeden ama hep birbirimize destek olduk hiç lafı olmadı böyle şeylerin ama siz ocağı bütün parayı kocam versin alsın diyorsanız ben orda yanlış ararım. sorun bence ne biliyor musunuz, siz "biz" olmayı başaramamışsınız.

Back
X