- su saatte geleceklerini söyleyip de asiri derece de geciken misafirlere ...
- evde kavga etmisler ve hala misafirlikte kavgalarini devam ettiren kari kocalara ...
- yada tam tersi, evde aslinda kari koca yan yana oturmazlar, ama benim evime gelince, yok kocacim yok askim diyen misafirlere ... birden mutluluk rolü sergilemek pahasina
- birde yeterki cocuklari kirmamak pahasina etrafi döken sacan cocuklarina karsi hic bir halt söylemeyen misafirlere ...
- birde akrabalardan gelip de misafir oyunu oynayan, az da olsa yardim eli kaldirmayanlara ...
iyi geldi bu konu bana biraz olsun desarj oldum hihoyyyt
ay benim eşiminde akrabaları öyle ydi yani abileri ve eşleri ya eşimde hep diyoduki bizim buralarda (erzurum)habersiz gelinir.bende dedimki kusura bakmasın kimse ben ist geldim bizim adetlerimizde haber verilir bana uyulsun ben nasıl haber veriyosam onlarda verecek kalan şeylerde telefonda lak lak ediyolarda bunun içinde arasınlar ayrıca bi gün önceden haber versinler belki yarın işim var napabilirim ama dedim herkezin içinde sonra bigün yatıyorum hastayım saat öğleden sonra 2 kapı zili çaldı bende açmadım ama nasıl ıstrarlı çalıyo açmadım kapıdaki gitti.sonra eşim aradı sen benim abime neden kapı açmıyosun dedi bende hastayım uyuyorum gecelik var üstümde su saatine bakmaya sucu geldi zannettim kalkmadım yataktan dedim.sonra abisini aramış evde eşim git abi demiş.abisi geldi ben tabi yeni kalkmışım uykudan bide hastayım.neyse anlattım durumu açmısın dedim evet dedi yemek hazırladım yedi ya bide masada bana sen işte biz gelince odaların kapısını kapıyosun çocuklarımı getirmiyorum hep peşlerinde dolanıyosun iyiki annem yaşamıyo sen annemle habire kavga ederdin yok eşine bağırıyosun yok bize pat pat cevap veriyosun dedi beynimden vuruldum.hastalıktan birden açıldım.bana bakın dedim benim herşeyimi eleştiriyorsunuz siz eşlerinize bakın dedin .kapıları kapatıyosam sizinle alakası olmayan odaları kapıyorum.çocuklarınızın benim yatak odamda ne işi var dedim misafirliğe geliyosunuz sahip çıkın çocuklarınıza dedim.ben sizlerin eşleri gibi köylerde büyümemişim ve erkeklerin yanında konuşamayan kadınlardan değilim dedimben dedim ailemde ve çevremde neye alıştıysam öyleyim dedim.ne senin eşini nede diğer eltilerimi sevmiyorum dedim dedikoducular dedim içimi döktüm.
ben kayınvalidemle yaşıcaktım ama düğünden bir ay önce vefat etti.allah rahmet eylesin çok severdim diğer eltilerim kaynanama resmen bıçak çekmişler dünyanın şeyini yapmışlar erkeklerin haberi yok sadece kadınlar ve görümcelerim biliyo bana gelmiş bilip bilmeden ahkam kesiyo.
okadar cevap verdimki bu daha yarısı daha sonrada gelmedi.zaten onada dedim bana habersiz gelmeyin müsait olmayabilirim dedim .o yüzden şimdi hiçbiri bana pek gelmez gelmesinlerde zaten geldiklerindede surat yapıyorum.sevmiyorum hiçbirini.eskiden çok gelirlerdi mesafe koydum.siz olsanız napardınız haksızmıyım ama.
mutfakta abdest almaya kalkanlardan ve tuvaletten ellerini yıkamadan çıkanlardan nefret ederim ve tabiki burnunu kurcalayanlar bazısıda otururken kulağını karıştırır ne alaka anlamam sinir olurum ağzını şapırdatanlara hüpleterek içecek içenlere vs.. ay deli oldumm delikafadulden
sabahın kör saatinde habersiz gelenlere
mutfağa çay koymaya gittiğimde evimi kurcalayanlara
çocuklarıyla ilgilenmeyenlerre
tüm gün onlara hizmet ettiğim yetmezmiş gibi akkşam yemeğe kalmaya çalışanlara
evim temizmi değilmi diye bakanlara (özellikle sabahın köründe habersiz gelipte evimi düzenli bulmaya çalışanlara)
ben odadan ayrıldığımda koltuğun altından ses geliyordu bahanesiyle koltuğumun astarını kesen gerizekalılara
bizler ne çeşit yemek yiyoruz diye çöpümü kurcalayanlara üzerinede ben bunları yeseydim bende bu kadar kilo alırdım diyenlere( hamileyken 32 kilo almıştım) aynı kadın dolabımı karıştırıp bu kadar kilodan sonra bunlar sana olmaz ben alayım diyip kıyafetlerimi alana (dolabımı wcye gidiyorum diyip odama girip karıştıran kadın Allah seni bildiği gibi yapsın..)
buzdolabımı karıştıranlara
mutfağa yardıma gelmiş gibi davranıp elini hiçbirşeye sürmeden mutfağı boydan boya süzüp gidenlere
teftişe geldim canım temizliğine göre yiyeceğim diyip tabağından bir parça ısırıp tmm ben sevmem zaten diyerek insanın pislikmi gördü biryerlerde acaba diye kendisini kötü hisetmesini sağlayanalara
ellerine sağlık demek yerine binbir kusur bulanlara
tabağına konan pastaları parça pinçik ettiği halde tek bir kaşık almayanlara
wcye girip yeni takılmış tuvalet kağıdını o anda bitirennlere (tikim var dedi amma olsun sinirlerim bozuldu)
bu tarz insanlara
şimdilik bu kadar
evet dediğiniz gibi insan diken üstünde oturuyor nerede ne yapıyor diye..kapıyı kilitlemekte bulmuştum çareyi anahtar üstündeydi baktım kilidi açıp odalara giriyorlar birde küçücük kızıma atıyorlar(kızım şuan 18 aylık) suçu o açtı diye hadi diyelim kızım açtı kapıyı nasıl uzandıda açtı koldan aklım almıyor ama açması biryere kadar belki mantığım kabul edebilir sopa uzattı da açtı ,zıpladıda açtı derim ama kilidi nasıl açtı bire vicdansız yalancılar ben bile zorla açıp kapıyorum kilitleri....artık anahtarıda bırakmıyorum üstünde kim alınırsa alınsın kim gücenirse gücensin doldum doldum taştım..bir kaç syfa okudum da 18 yıllk evlilğimde hep yaşadığım benimde başıma gelen şeyler genelde...Benim eşim çok hassastır bu konuda.Çocuklu misafir istemiyo... Çocuklr küçükken rahatszlık vermemek adına gitmezdim çoğu yere..nasıl okula başladılr herşey düzene girdi öyle..düğün nikah yada ev görme sünnet vs gibi bile eşimle gider gelirdik bir yarımsaat..hani gönül yapmak adına..
en son bende olan bi olayı paylaşıyım..3,4 yıl önce samimi arkdaşımın oğlu tekne kazıntısı oluyo..çok yaramaz hiperaktif bi çocuk..ama napıyım arkdşımı seviyorum bi çock yüznden dostlukda bitirilmezki..Khvaltıya geldği bi gün, ayaklı büyük, ışıklı içi sahta balık dolu olan sulu akvaryumumu devirdi..tahmin edersiniz her taraf halı göl..akvaryumu kapıya koydum halaa suyu süzüldü kapıcı nın bile surat düştü....başka bir günde oğlumun akülü motorsikleti vardı çocuk hiç binmemşti..gardırobunun tepesine koymuştum ulaşamasın diye..Sen çık yatağın üstüne eliyle itikle..hooop motosiklet yerde..Ondada hayır kalmadı..
Sonuçta gerçkden annelerin daha dikkatli duyarlı davrnmları gerekiyo bu konuda..Marifet eline sigarayı eline almakla bitmiyo işte...ev sahibi mevzuya odaklanırken kulağıda aklıda ''acaba şimdi napıyor içerde çocuk''diye konsantre olamıyo haklı olarak...
şimdi okula bşladı çok şükür rahatız..
Ben eve gelen misafirin içeri girdiği andan itibaren çıkana kadar etrafa bet bet bakanlara didikleyenlere sinir oluyorum....
Hemen yaziyim cocuklari orayi burayi karistiran ama sorumsuz, umursamaz olan gormezden gelen annelerden, sagi solu kontrol amacli bi bahane uydurarak
koseyi bucagi teftise cikan misafirlerden, kendi ezilmisligini bastirmak amacli yapilan basit konusmalardan ve basit konusan misafirlerden hic hoslanmam simdilik aklima gelen bunlar jeton dustukce yazarim:icecream:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?