Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

Evime ve işlerime karışmasına sinir olurum.

Başıma gelen en ilginç misafir şunu yapmıştı...

Resmen girmiş mutfağıma sevdiğim ve işe yarar eşyalarımın yerini değiştirdi gözümün önünde...

Bende bön bön bakakaldım...

Aynı şekilde salonumunda bir kaç yerini değiştirmiş.

Yahu sanane benim evimden... Ben sana geldiğimde karışıyor muyum, orayı burayı elliyor muyum...

Kendi abime/ablama gittiğim zaman habersiz buzdolabını bile açmam ben...

ben hizmet edip, memnum etmeye çalışıp etrafında fır dönerken, 1 bardağı bile kaldırma girişimini bile göstermeyen ve oturdugu yere çakılı kalan insana sinir olurum. büyük olsun küçük olsun yardımcı olmaya çalışmak insanlıktır ve bundan aciz olan insana sinir olurum. gittiğim yerdede ev sahibine yardımcı olurum ama bana yapmayanada kasıtlı olarak yapmam.

Cocuguna veya cocuklarina disiplin vermemis misafirlere sinir olurum, zaten cocuklu gelenlerden ne zevk alabiliyorum nede dogru dürüst bir sohbet ortami olusabiliyor, cünkü odak nokta hep cocuk.
Onun icin genelde cevrem bizim gibi cocuksuz veya yasca bizden büyük insanlarla dolu, onlarla en azindan gercekten zevkli bir aksam yemegi yiyip, sarabini icip, derin konulara dalip, fikir alisverisinde bulunabiliyorsun.
Kendimi yeniden dogmus gibi hissederim böyle güzel bir aksamdan sonra.
Misafir agirlamayi cok seviyorum ama cocuksuz gelenler favorim

ayyy çok güldüm genelde yeni evli olan ablalarım yazmış bende yazmak istiyorum evli değilim ama bugüne dek misafir konusunda sadece bir aileden çok çektik o da şöyle :) Annem ve babam çocuklara hastadır yani çocukları çok severler ben ve ablamda öyle ama çocuk dediğin akıllı olsun arkadaş O da imkansız gibi bişey.

Babamın iş yerindeki elemanı yeni evli sayılır biri 4 biri 1 yaşında iki kız çocuğu var ama erkek çocuklarına taş çıkartırlar o kadar yaramaz olamazlar.Ne zaman evimize gelseler ;
karanlıkta gidip odamdan ojelerimi alıp cebine koyar..
Annemin takılarını karıştırıp istediğini takar
Banyomuza girip bi kerede koca banyo dolabını üstüne devirmişti aynamız falan kırılmıştı .Ayrıca ocağın gaz ayarıyla oynuyor,bardakları devirmeye çalışıyor..Çay Servisi yapmaya gidiyorum içeriye bi geliyorum mutfak tezgahına çıkmış çaydanlığı almaya çalışıyor üstüne dökülse suçlu biz oluruz. !Yetişmediği yerlere sandalye yardımıyla yetişiyor çok fena yahuu çocukta sürekli birşey yapma isteği var 2 dakika oturuyum demiyor :S :S Bu nedir yaaa annem artık o kadar sevmesine rağmen onları araya mesafe koydu yeter artık dedi kadın ..

Hem çocukların anneside öyle don bi insan ki iki kelime konuşulmuyor kadınla sürekli bana Betülle selin'e bak uyut bi bak oyuncak verr ay ben senin çocuğna bakmak zorunda mıyım yaa ver terbiyesini öyle gel ben hayatımda bu kadar yaramaz bi kız çocuğu görmedim cidden evi talan ediyor gelir gelmez herşeye el atıyor odamızı karanlıkta karıştırmasına anlam veremiyorum hiç bişeyden korkmuyor Artık görüşmüyoruz onlarla çocuk sonuçta yapıyor tamam ama annesinin tepkisiz kalmasına sinir oluyorum.

Muhabbete dalıp bacagını ikiye kırıp ayagını koltuga koyarak oturan misafire, bir bardagı bile kaldırma zahmetinde bulunmayan misafire ,ben kendisine ikramlık birşeyler hazırlarken yanımdan sıvışıp odalara gizlice kafasını uzatıp bakan misafire, benimle konuşurken gözü orayı burayı temizmi diye teftiş eden misafire ,buzdolabını açınca kafasını eğip dolaba bakan misafire, habersiz gelen misafire , bana defalarca davet edilip beni davet etmeyen misafire sinir değil deli olurum !!!

Rahat olmayacak misafirliğini bilecek kendi evinde gibi davranan misafirlere çok sinir olurum

buzdolabımı açan, evin tüm odalarını bir punduna getirip gezen insanlara sinir oluyorum. benim buzdolabım ,belki sana ikram etmek istemediğim birşey var ya da ne bileyim belki buzdolabı tam takır kuru bakır. niye açıyorsun

bir iki kez bana gelmiş bir arkadaşım benden izin almadan buzdolabından bal kutusunu aldı içine çatalı koyup ezdi çocuğunun önüne koydupetek baldı..benden istese bir tabağa koyup ikram ederdim çok kızdım ve bir daha kabul etmedim evime..

Kod:

aynen arkadaşım..

bende böyle buzdolabımın açılmasına sinir olurum yada açtığımda bakılmasına,oyüzden dolapta saklayacak yada görülmemesi gereken bir şey olmamasına rağmen açtığım zaman siper olurum daracık açarım kapağı sırf bakmasın anlasın diye.

ayrıca çocukları çok severim ama çocuklu misafir gerçekten insanı çok yoruyor.fakat her çocukta da durum aynı değil.aslında mesele çocuğun gelmesi de değil annenin ona gözkulak olmaması beni sinirlendiriyor.çocuğunu paşa gibi benim beyaz koltuklarımın başköşesine yerleştirip yiyecekleri çatala batırıp eline vermesi,çocuk koltukların tepesinde taklalarda atsa,yastıkları da fırlatsa sesini çıkarmaması ve evin diğer yerlerinde çocuk benzer yaramazlıklar yaparken,annesinin rahatça elinde tabağı,dizinde peçetesi oturması bazen çıldırtıcı olabiliyor

bunun dışında mutfakta her işimi kendim yapmak isterim ama kalabalık bir misafir ağırlıyorsam elbette yetişmek zor ve yorucu oluyor.hani bir zahmet bazen bir bardağın ucundan tutsalar fena olmuyor,normalde bunu beklemem misafirden ama ev çok kalabalıksa yardımcı olmaları fena olmaz.

son olaraaakkk girdiğim bir evde evin düzenini,eşyaları hiç ama hiç beğenmesem bile ben ağzımı açıpta bu neden böyle demem,beğenmedim falan hiç diyemem ama bunu yapan insalara sinir olurum.üstelik fikri sorulmadığı halde yapanlara.evime gelipte bana böyle yapan olmadı (hatta hoşlanır evime gelenler genellikle yani belirtirler özellikle) ama çevremde çok sık gördüğüm bir insan davranışı ve benim hiç tasvip etmediğim bir şey.sonuçta karşıda ki insan bir harcama yapmış,beğenmiş bir şeyler almış neden onun canını sıkmak isteyim ki evine her gittiğimde

işte böyle

Bize de ilk evlendiğimiz zamanlar da eşimin akrabası geldi.Ben mutfaktayken eşimden tırnak makasını istemiş ve ayak tırnaklarını salonda kesmiş iğrenç adam.Tabi misafirler gittikten sonra haberim oldu ve çok kızdım.Adam kaç yaşına gelmiş hala onun kişisel eşya olduğunu öğrenememiş.Yani kendini bilmez misafire,çocuklarıyla ilgilenmeyenlere,bana sormadan çocuk var diye eşyalarımın yerini değiştirenlere,gözüme batan misafirin eline kumandayı alıp istediği yeri açmasına,misafirin çocuğu ağlamasın diye bütün gün çizgi film izlemeye çok kızıyorum. Beni sinir eden kişilerin,arkamdan dedikodumu yapıp yüzüme gülen insanların evime gelmelerinden de hoşlanmıyorum.Ve son olarak yaptığım yemeklerden tabağına azcık alanları da kınıyorum

Hani şu çocukları ile ilgilenmeyen oraya buraya saldıran çocuklarına bir dur dahi demiyen kişiler varya işte onları sevmiyorum..Zaten normalde misafir arkasından temizlik yaparım...Böyle olunca daha fena..

Ne cooook dertli varmis

Misafir umdugunu degil buldugunu yer sozunun aksine hep umdugunu yimek icin evin altini ustune getiren hic cekinmeyen misafirlerden cok hoslanmiyorum...

Ama yinede varlar kapimiz ya hic calmasa???

eve girer girmez etrafı incelemeye başlayanlar
mutfağa gelip habire yardım bahanesiyle teftiş yapanlar
sürekli kendileriyle övünen, evlerini, arabalarını vs. övenler
eşleriyle gereksiz derecede samimi olma çabası içinde olanlar(bunu
yaparlar çünkü gerçekler aslında çok farklıdır)
sürekli kapısı kapalı odalara girme çabası içinde olanlar
dedikodu yapanlar
çocuklarını sanki parka getirmiş havasında özgür bırakanlar
oturma kalkma konuşma adabını bilmyenler
gereksiz samimi olanlar ya da çok fazla soğuk duranlar
yapılan ikramı beğendikleri halde zorunlu bir şekilde beğenmemesi gerektiğini düşünenler
işte bunlara sinir oluyorum ve tepkimi uygun bir şekilde dile getiriyorum

Son düzenleme:
özellikle kendini bilmeyenlere! ortak bi erkek arkadaşımız geldi geçende yatıya kalcaktı üstünü hiç çekinmeden yatak odasında değiştirmeye girdi ya allahın kulu bi düşünsene ya özel bişeyleri varsa diye ve kaloriferin üstünde tangam vardı!

Dedikodu yapanlar, tuvaleti kötü kullananlar (öldüresim geliyor), çocuklarına hiçbir şekilde dur demeyenler, adap bilmeyenler, oturmasını kalkmasını bilmeyenler, saate hiç dikkat etmeden uzuuuun süre gitmeyenler, hasta ziyaretine geldiyse kısa oturmayıp sanki altınlı gün varmış gibi toplanıp gelip car car hasta olduğunu bile bile konuşanlar, kendilerine gösterilen yer hariç başka odalara girenler,... Kısacası ince fikirli olmayan, misafir adabı bilmeyen bütün misafirlere gıcık oluyorum

alahımmmmmmmmm bu konuyu görünce aklıma tek bi insan geldi,torunuyla bize gelmişlerdi,kız 6-7 yaşlarında var ama hiç mi hayatında wcye girmemiş anlamadım!bizim kullanmadığımız bi klozet var,ona girmiş ve kullandığı peçeteleri,tam lavobonun yanına koymuş,el yıkanan yere yani,aklım başımdan uçtu görünce!ve evde başka misafirlerde vardı banyoya benden önce başkalarıda girebilirdinasıl insanlar var hayret yaw,insan çocuğuna öğretmez mi tuvalet adabı!

Cok guldum yaaa... igrenc gercekten!!!

Hemen yazayım :
1-Eve gelen misafirin kendi eviymiş gibi buzdolabını karıştırması
(Ne yazık ki yapan akrabalarımız var ! )
2-Misafirlige geldigi evde pis çamurlu kıyafetlerle gelen insanlar
3-Gelen misafirin çocuklarını bakıcı gibi oyalamam üstüne o haşarı çocukların eşyalarımı kullanması
4-Ve misafirlige geldigi evde umursamaz tavırlar sergileyip çocuguyla ilgilenmeyen ana babaları

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…