Evladım

Bu dediğinizi çocuk kabul edermi sizce? 17 yaşında ki bir ergenden bahsediliyor. Herşey o kadar kolay olsa keşke. Zincire vuracak halleri de olmadığına göre mantıksız bir yaklaşım bu tavsiyeniz. Lâkin din zorlamayla değil sevdirilerek ve örnek teşkil edilerek yaşatılır ve öğretilerse adı din olur. Onun içinde temel olması gerek. Önce hayatını geri vermek lazım çocuğa ki kendisi ileride bu dünya ya geliş amacını merak edip Rabbimde isterse döndürür kendi yoluna. Hep dinden bu zorlamalar bu disiplinler ve korkunç felaket senaryoları gençlerimizi ve zamanında bizi dinden soğutan değilmiydi zaten. Neyse konuyu din kültürüne getirmeyeyim daha fazla. Bu çocuğun şuan sadece desteğe ve kapı gibi arkasında duran bir anneye ihtiyacı var...
Sayin psikolok hanim veya psikolok olmaya calisan hanim evet zorla zincire vurmayacaksin ama sokaklardan geri gelmeyen bi cocuga evini umursamayan bir cocuguda kursa vermek zorundasin benim amacim kuran kelam ogrenmesi ve artik kocaman adam olmus 5 vakit namaz kilmasi

Alakasi yok evet o haberi bende izledim uzuldum Allah rahmet eylesin her kurs ayni degil benim yolumdaki kurslar boyle degil Allah askina bu cocugu ne tedavi eder psikolok falan yalan inanma hemde para somurme benim kurs dediggim hem araya ozlem girer hemde cocuk oranin disiplinine uyup adam olur duzelir iki rekat namaz kilsa nolur bu kadar dinden uzak olmayin

Karşımızda sürekli babadan dayak yiyip evden kovulan, anne tarafından dışlanmış korunmamış bir ÇOCUK var. Çocuğun "adam olmak" gibi bir sorunu yok onun "adam olmayan" aile sorunu var. Yani çocuk dine yönlendirilerek düzelecek durumda değil. Kaldı ki bizim ülkemizde kuran kursları gerçek islama yönlendirmiyor, hepsi çocukları kendi isteklerine göre şekillendiriyor.

Zaten burdaki çocuğun şuanda en son ihtiyacı olan şey bir konuda zorlanması. Yavrum yıllardır o babayla o evde yaşamaya zorlanmış zaten.

Son düzenleme:
Sayin psikolok hanim veya psikolok olmaya calisan hanim evet zorla zincire vurmayacaksin ama sokaklardan geri gelmeyen bi cocuga evini umursamayan bir cocuguda kursa vermek zorundasin benim amacim kuran kelam ogrenmesi ve artik kocaman adam olmus 5 vakit namaz kilmasi
Konu sahibinin müslüman olduğuna eminmisiniz de böyle akıl veriyorsunuz ?

C Canatanxxx bildiğin bir cemaat varsa isim de ver hayrına sevaptır.

Konu sahibi hiç birşey için geç kalmış değilsin geçmişi bırak geçmişte kalsın.Acının ortağı olmaz.Oğlunun durumuna çok üzüldüm.Bence sen vefali bir annesin.Tez zamanda eğer o da kabul ediyorsa psikolojik destek için harekete geç lütfen.Bir evlat kolay yetiştirilmiyor.
Ne kadar sacma fikirleriniz var.
Çocuğun adam olmakla ya da disiplinle ilgili sorunu yok,cocuk siddetle büyümüş ,evden kovulmuş, sevgiden yoksun bir hayat sürüyor, anne ve baba ne demek onu bile bilmiyor.

Bu konu beni banlatır bugün, belli oldu.
Cocugun adam olmakla ve disiplinle sorunu var kadincagiz adam olmuyor diye dert yaniyor pembe panjurlu evimizde cicekli bocekli hayat yasamiyoruz benim kurs dedigim Allah kelami ogrenmesi ve 5 vakit namaz kilmasi hem aileden uzak olunca olgunlasip adam olacak ama senin gibi yobaz kafalar var maalesef

Once din iman ogren sonra cevap ver sokaklarda kaliyor yada doven bi babanin yanina gelecek oyle dahami iyi bu kurslara kininiz bitmeyecek senin gibi imani yarim olanlarin
Çocukların kursa gitmesini tabikide isterim. Ama konu su an bu değil kaldi ki bide aleyna tilki yazmışsınız isminize. Böyle dinden uzak saçma sapan yaşayan bi kızı idol olarak kabul edip onun adını yazan birisi kendiyle çelişen bir durumdadır diye düşünüyorum

Oraya gönderilecek biri varsa, oda o Allah korkusu olmayan baba bozuntusu. Sen cocugunu döv kır incit psikokojisini mahvet, ondan sonra belli belirsiz kurslara gönder ki birileri kafalarına girsin. En cok böyle cocuklari hedef olarak alanlar var unutmayin
O çocuğa bir iyilik yapılacak sa eger o baba o evden çıkmalı ve psikolojik destek görmeli. Ayrica anne mümkün olduğu kadar artık sevgisini ve ilgisini göstermeli.
Evet kesinlikle anne sevgisini gosterip babada gitmeli ama baba gitmiyorsa ve o cocuk sokaklarda basina bi is gelecegine Allah kelami ogrenir 5 vakit namazini kilar baba zaten cehennemlik olsun insaallah

Memleketim insanı hiçbir hatadan ders almıyor
Bu yatılı kuran kursu öğrencileri yüzünden neler yaşadı bu memleket
Hatayı başka bir hatayla telafi etmeye çalışmazsınız umarım P Prenses Polyanna
Nasil biseyler oldu anlatsana ???? Sen kuran cemaatlerini adnan oktar cemaatleriyle karistirdin galiba ne yasiyorsun

merhaba kadınlar kulübü üyeleri bana yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim oğlum 17 yaşında çok sorunlu bir çocukluk geçirdi babasından çok şiddet gördü engel olamıyordum belli yaştan sonra eve almak istemedi oğlumu evden kovuyordu bu arada kendi öz oğlu.sırf onun için işe girip çalışmaya başladım ancak sorunları ile başa çıkamıyorum . şiddete eğilimli sürekli kavgaya karışıyor birilerinin canını yakıyor . yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona kavratamıyorum. yaşı tutmamasına rağmen araba kullanmak için çok ısrar ediyor . onun için ne yapabilirim. konuyu başka bir bölüme açmıştım tavsiye üzerine buraya taşıdım herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.
Zamanında boşansaydınız oğlunuz da öyle bir adamın yanında yetişmeyecekti. Dolayısıyla böyle bir genç olmayacaktı. Yani aman çocuğum babasız büyümesin diye o öküzleri bosamayanlarin sonunu sizde net görüyoruz. Engel olamadım dediginiz şiddete biraz cesaretle o adamı terk ederek engel olabilirdiniz. Ama işte sin3k kadar kocam olsun da başımda dursun mantigi var. En azından şimdi birşeyler yapın. Oğlunuzu bir uzmana gösterin.o adamı kendinizden ve okulumuzdan uzaklaştırın. Ve oğlunuza güzel bir çevre kazandırın.

Evet kesinlikle anne sevgisini gosterip babada gitmeli ama baba gitmiyorsa ve o cocuk sokaklarda basina bi is gelecegine Allah kelami ogrenir 5 vakit namazini kilar baba zaten cehennemlik olsun insaallah

Mesela kuran kursu degil. Yatili bale kursuna gönderilse tepkim aynı olurdu. Bu anne baba el birligi ile bu cocugun çocukluğunu mahvetmis durumda. Kökleri yok yani. Tutup bu halde baskalarin eline verilse psikolojisi zayif olduğu icin hedef haline gelir. Nerede olsa olsun. Annesinin yapacagi ilk is o babayi uzaklastirmak ve daha sonrası gerçekten o cocuga sevildiğini önemsediğini aşılamak. Simdiye kadar yapmadığı hata. Cocugu kac kez sokaga atmislar ve simdi sokaktan toplayamadiklarina yaniyorlar.

17 yaşındaki bir çocuğu mu? Bir yıl sonra reşit olacak. Kocaman insan yani. :KK57:
7-8 yaşında değil ki ayrıca hiçbir yaşta bir çocuk fikri alınmadan yatılı olarak bir okula, kursa gönderilemez; bu resmen çocuk için yıkımdır, ailenin yaptığı davranış da psikolojik şiddet olur. Üstelik bu tip yatılı kurslarda ne tür tacizlerin yaşandığını sık sık duyuyoruz haberlerde.

Valla sen adnan oktar cemaatlerinden bahsediyorsun herhalde benim cemaatler dedigim kuran ve iman namaz uzerine sizin bu kurslarla ne alip veremdiginiz varmis be cocuk ne olsun ne yapsin gidip sokakta serserimi olsun ben diyorumki Allahin kelamini okusun namaz kilsin diyorum yobaz kafa cok maalesef

Çocuğunuzun düzelmesi için güvenecegi bir dalın olması gerekir.Baglanacagı birinin olması ve hem psikiyatrist hem de psikolog tarafından tedavi edilmesi gerekir.Siz diyorsunuz ki esimi ben bosarsam kendini öldürecekmis ve bunu diyen eş bu çocuğu mahveden de kişi oluyor ayni zamanda.Cocugunuz kendisini mahveden babasina annesinin bu kadar merhamet göstermesini nasıl kaldirsin da size güvenip baglansin bence mümkün değil.O yuzden en güzeli esinizden ayrilarak çocuğunuzla ilgili süreci baslatmaniz lazim bana göre.insallah bazi adımlari atarsinizda evladiniz düzelir cok icerledim cocugunuzun durumuna bence hala duzelme konusunda şansı var zor olsada imkansiz degil lutfen gereken adimlari atin ve o ortamdan baska bir ortama taşının en kisa zamanda lutfen.

Karşımızda sürekli babadan dayak yiyip evden kovulan, anne tarafından dışlanmış korunmamış bir ÇOCUK var. Çocuğun "adam olmak" gibi bir sorunu yok onun "adam olmayan" aile sorunu var. Yani çocuk dine yönlendirilerek düzelecek durumda değil. Kaldı ki bizim ülkemizde kuran kursları gerçek islama yönlendirmiyor, hepsi çocukları kendi isteklerine göre şekillendiriyor.

Zaten burdaki çocuğun şuanda en son ihtiyacı olan şey bir konuda zorlanması. Yavrum yıllardır o babayla o evde yaşamaya zorlanmış zaten.
Evet o cocuk once anne sevgisi gorecek ama o babayi o evden gondermicem diye israr ediyorsa sokaklarda serseri olacagina din iman ogrenir namaz kilar dilimde tuy bitti anlatmaktan yemin ederim

Çocukların kursa gitmesini tabikide isterim. Ama konu su an bu değil kaldi ki bide aleyna tilki yazmışsınız isminize. Böyle dinden uzak saçma sapan yaşayan bi kızı idol olarak kabul edip onun adını yazan birisi kendiyle çelişen bir durumdadır diye düşünüyorum
Ismim ne alaka nerden vuracaginizi sasirdiniz seninde ismin evremx sende uzaylimisin ben kimseyi idol almam o gun o isim aklima geldi bende onu yaptim

Bir anne olarak evladıma elini kaldıranın elini kırarım. Boşanın merak etmeyin eşiniz olacak aciz yaratık kendini filan öldürmez. Ya da bu şekilde devam edin evladınız yitip gitsin. Seçim sizin , evladınız mı onu bu hale getiren baba sıfatını hak etmeyen mi ?

Mesela kuran kursu degil. Yatili bale kursuna gönderilse tepkim aynı olurdu. Bu anne baba el birligi ile bu cocugun çocukluğunu mahvetmis durumda. Kökleri yok yani. Tutup bu halde baskalarin eline verilse psikolojisi zayif olduğu icin hedef haline gelir. Nerede olsa olsun. Annesinin yapacagi ilk is o babayi uzaklastirmak ve daha sonrası gerçekten o cocuga sevildiğini önemsediğini aşılamak. Simdiye kadar yapmadığı hata. Cocugu kac kez sokaga atmislar ve simdi sokaktan toplayamadiklarina yaniyorlar.
Anne babayi atacagim diye bisey demiyorki benim demeye calistigim zeten en azindan kendi ayaklari ustunde durmaya calisir Allah yoluna doner sokaklarda surunecegine anne ben onu sahiplenecegim dort dortluk yuva yapacagim demiyor sikinti orda

Back
X