Böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
bide geçen kuaförüme gittim eşini işten çıkarmışlar.bende üzülme en azından sen çalışıyorsun dedim.erkekle kadının parası bir olurmu hiç.onların 1 lirası bizim kazndığımız 1000 liradan daha bereketli dedi.kadın bunu diyorsa bu dünya düzelmez arkadaş
Ahaha yok artık ne zihniyet yabide geçen kuaförüme gittim eşini işten çıkarmışlar.bende üzülme en azından sen çalışıyorsun dedim.erkekle kadının parası bir olurmu hiç.onların 1 lirası bizim kazndığımız 1000 liradan daha bereketli dedi.kadın bunu diyorsa bu dünya düzelmez arkadaş
Böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
iki hafta sonra gidip kavga edeceğim zaten. cinsiyette yanılma elbette olabilir ama ukalalık yapması, beni terslemesi yüzünden iyi bir kavgayı hak etti kendisi.ben olsam gider hani erkekdi demek ki azarlamaktan başka bir b*k bilmiyorsunuz der çat diye kapıyı çarpar çıkardım boyle dr lara sinir oluyorum.
çok güzel yazmışsınız... keşke insana sadece insan olduğu için değer versek ve her insanı ayrım yapmadan değerli görsek...İşim gereği hastanede şahit olduğum durumlar var. Kiminin kızı aylarca gelmezmiş, kiminin oğlu. Babasına hayatını adayıp evlenmemişi de gördüm, annesinin altını temizleyen erkek evlatta. Önemli olan insanlık.
Toplumun dayattığı saçma sapan ayrımcılıklar insanları mutlu bile etmiyor. Konuda görüldüğü gibi.
Sevginin, merhametin, insanlığın cinsiyeti yoktur...
anlayışınız için teşekkür ederim. evet mükemmel bir baba ve onun böyle davranmasına çok şaşırdığım için canım çok yandı. erkek mi oldu aa değişik oldu, kız mı oldu aa ilkine arkadaş oldu deyip geçebilmeliydik. erkek fikrine alıştıktan sonra kız olduğunu duyunca bocalamak normal ama uzun sürmemeliydi.Herkes eşinin çok üstüne gitmiş bence. Adam kız çocuklarına düşman değil ki zaten kızının üstüne düşüyormuş onu çok seviyormuş vs.. Emin ol bu bebeğin doğduğunda da aynısı olacak. Onu yine çok sevecek.
Evlat bu hepsi seviliyor kesinlikle ama herkesin gönlünde %51 %49 bile olsa doğumdan önce önde olan biri oluyor. O da doğumla beraber uçup gidiyor zaten. Eşinde de ilkinde kız duygusunu yaşamış olmasından ötürü erkek çok içinden geçmiş ve doktor öyle söyleyince havalara uçmuş adam. Sonradan yanlışlık olunca elinden oyuncağı alınan çocuğa dönmüş ufak bir hayal kırıklığı yaşamış. Ama bu geçici bir durumdur eminim. Karnında ki çocuğu sahipsiz hissettiğin için bu kadar üzülüyorsun ama üzme canım kendini bebeğini etkileme.
Eşin şu anki kızınıza mükemmel babalık etmese böyle konuşmazdım ama bu adam iyi bir baba herşeyden önce. Çevresine mahçup hissetmiş olması da bunda etkendir mutlaka. Ama o da o insanların ayıbı. Eşinize sırtınızı dönmek yerine elini alın karnınıza götürün orada atan minik kalbi hissetmesini sağlayın :)
Şuan çok üzüldüm çünkü bizim çocuğumuz olmuyor.bizim ve benim gibi bir sürü insan evlat acısı hasret iken siz ve çocuğu olan insanların cinsiyet şımarıklığı lafım sana deil ama bu şımarıklığı yapan herkes e.ben evladım olsun diye yüreğim yanarken çocuğu kolayca zahmetsiz olan insanlar nasıl olurdu sukretmez cinsiyet derdine düşer anlamıyorum. Ben çok istiyorum kızım olsun pamuklara sarayım. Allah herşey in hayırlısını versin.esiniz de zamanla alışır buduruma. sanırım biraz çevrenin gazına gelmiş.
insan her şeye üzülebilir ama beni yalnız bırakıp beni yıpratmasın. kendi derdimde de değilim. ister istemez bebeği etkiliyorum. derdim oYa yıl olmuş 2016, 2017'ye gireceğiz, hala erkek erkek diye tutturanlar var. Padişah mısın soyunu sürdüreceksin, kendi otağını mı kuracaksın? Ama bana eşiniz çok erkek sevdalısıymış gibi gelmedi ya. Şey olabilir hani bir kızım bir oğlum olsun diye hayaller kuranlar olur. Eşiniz de öyle olabilir belki bir kızı, bir oğlu olsun istemiştir. Benim kuzenimin iki oğlu var, ikinci oğluna hamileyken eşi "Niye kız değil?" diye üzülmüştü.
insan her şeye üzülebilir ama beni yalnız bırakıp beni yıpratmasın. kendi derdimde de değilim. ister istemez bebeği etkiliyorum. derdim o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?