- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
----------- herif, gitsinde tüp bebek sevislerinde bir kaç gün takılsın !! Allah sana baba olma duygusunu yaşatmış nankör
niye canını sıkıyorsun?Böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
edit: eşim cinsiyeti belirleyenin spermden gelen kromozomlar olduğunu zaten biliyor. bunun için beni suçlamıyor. canı aşırı derecede sıkkın olduğu için benimle bile konuşmuyor. beni üzen de hamileyken bana bunu bu derece yansıtması, canımı yakması. olayları normal karşılayamıyorum zaten şu an. üzüldüğümde bebek üzülüyor, ağladığımda kızım da ağlıyor diye endişeliyim. elbette biliyorum çok büyük dertler var ama sadece kırgınlığımı dile getirmek istedim...
ben de erkeğe alışmışken üzüldüm açıkçası. ama bir anlık şaşkınlıktı benimki. hemen uyum sağladım yeni cinsiyete... aynısını ondan da beklerdim. ki beni üzmemek için hiç üzülmemiş gibi yapsaydı keşke.. doğduğunda unuturuz her şeyi herhalde.Esinizin tepkisi bence 12.hafta direkr kiz denilmis olsaydi bu sekilde olmazdi. Insan elbette buri varken digerine hevesleniyor. Ama erkekten kiza donunce ve ailedende tepki alinca istemsiz bu tepkiyi vermesi normal kendini uzdugune degmez. Emin ol karnindakinide en az ilki kadar sevecek.
O seninicinde buyuyor elbette alisacaksin ama erkek psikolojisi ayni degil helede anlattigin gibi zihniyette bir ailede yetistiyse. Sen stres yapip uzulup bebeginede kendinede eziyet etme ama bence esini al karsina bu tavırlarının seni uzdugunu hamileligin zaten hassas surec oldugunu kirildigini soyle icine atma.ben de erkeğe alışmışken üzüldüm açıkçası. ama bir anlık şaşkınlıktı benimki. hemen uyum sağladım yeni cinsiyete... aynısını ondan da beklerdim. ki beni üzmemek için hiç üzülmemiş gibi yapsaydı keşke.. doğduğunda unuturuz her şeyi herhalde.
bu illa erkek çocuk isteyenler mübarek Hanedan soyundan sanki. soyumuz devam etsin dusuncesinde olanlar icin soyluyorummaalesef bitmezler şehzade dogurucaklarsa demekhavalarıda başka oluyor zaten irkek annesiyim
Canım evladin kizi erkegi olmaz Allah hayirli olani versin Benim dort Oğlum var ilk cocuktan beri esim hep kiz istedi hatta dorduncuyu kiz olurmu acaba diye yaptik olmadi bu isler nasip biz bilemeyiz Hayirlisini ,sağlıkli bi evladin olsun inşallah onemli olan bu hamileligin tadini cikar canım zaman cabuk geciyorBöyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
edit: eşim cinsiyeti belirleyenin spermden gelen kromozomlar olduğunu zaten biliyor. bunun için beni suçlamıyor. canı aşırı derecede sıkkın olduğu için benimle bile konuşmuyor. beni üzen de hamileyken bana bunu bu derece yansıtması, canımı yakması. olayları normal karşılayamıyorum zaten şu an. üzüldüğümde bebek üzülüyor, ağladığımda kızım da ağlıyor diye endişeliyim. elbette biliyorum çok büyük dertler var ama sadece kırgınlığımı dile getirmek istedim...
Aynen öyle tanıdıklarım çok kızından erkek torunu var yok ben oğullarımdan istiyorum o başka diyorbu illa erkek çocuk isteyenler mübarek Hanedan soyundan sanki. soyumuz devam etsin dusuncesinde olanlar icin soyluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?