evladını kuru kuruya seven baba

Cimrilerin insanlığı da cimri oluyor
BENDEN sana tavsiye böyle adamı baba yapma asla kardeşim. benim kendi babam bi dedğimizi iki etmezdi işçi idi ama canımız ne isterse bayramda seyran alırdışimdi böyle eşim olunca o günleri arıyorum yok halinde alırdı ama eşim varken almıyor

Boşuna yazıp yoruluyor insanlar, böyle kadınlar bile bile göre göre evleniyor erkek olsun nikah yapsın da ne olursa olsun saygısız olsun, cimri olsun, o olsun bu olsun .. yukarda bir üye kendi düşen ağlamaz yazmış %100 doğru göz göre göre evlenip sonra gelip yakınmak niye

Durumunuza çok çok üzüldüm. Eşinizle hayatı paylaşmışsınız çocuk yapmışsınız, parayı paylaşamıyorsunuz. Ne kadar üzücü, eşiniz de çok anlayışsızmış size karşı. Bu sorun sizce çözülebilir mi bir düşünün?
Biz de eşimle ikimizde çalışıyoruz, maddi sistemimizi şu şekilde oturttuk hiç sorun yaşamıyoruz belki siz de düşünebilirsiniz.
Maaşları aldığımızda bir kısmını kendimize özel ayırıyoruz, benim alışverişim olabilir, seyahat olabilir, yardımlar olabilir,. Eşim de kendi maaşından kendisine ayırıyor.
Kalan kısmı birikim, ev masrafları, araba masrafı, tatil-eğlence gideri, ... ayırıyoruz.
Böylelikle hem kendi harcayacağımız bağımsız bir tutar oluyor, kimse bu parayı sormuyor bile.
Hem ev masraflarını ikimiz eşit üstlenmiş oluyoruz, her şey planlı ve hesaplı oluyor.
Eşinizle bir konusup deneyin bence.

Sen artıya geçersin mi? Ne tıhaf bir hiniyeti var. Aynı evde yaşıyor olmak başka birşey aile olmak başka birşey. Aile olmak nedir pek bilgi yok sanırım. Sizin hayat cidden çok, zor olmalı

Zaten görecek adam çocuğunu, göstermiyorum diye bir şey yok. Kimler kimler görüyor çocuğunu, bu adam mı görmeyecek? Kim engel olacak buna? Ne kolay sanıyorlar her şeyi.
Bosanirim velayetini alirim, göstermem diye düşünmek kolay. Adam her halükarda gorecek cocugu, hatta göstermemesi ileride baska hukuki problemlerle karsilasmasina sebep olabilir. Bunun yani sira cocugun akli kesmeye baslayinca kendisi soracak babam nerede, neden yanimda degil, neden aramiyor diyecek, dahada büyüdüğünde babasi annen bizi gorusturmedi diyecek. Bu sefer cocuk, annesine tepki gösterecek. bunlara cevap vermekte kolay degil. Takmis cocuk yapacagim diye. Tamam yap ama saglikli bir aile ortami sunmak, maddi manevi tatmin etmek zorundasin. Cocugu yaptim oldu, istedigim gibi hukmeder istemezsem babasiyla gorusturmem diyemezsin ki. Gercekten yardim almasi gerekiyor hanimefendinin

Adam utanmasa spermini de para karşılığı satacakmış size ne demek alsam sen artıya geçeceksin size mi alıyor kendi çocugu alması lazım söylemek bile gerekmemeli bu nasıl baba nasıl evlilik böyle

kesinlikle bi oyuncak fiyatı orda çocuk montu olmuş 500 700 market desen ortada ben kenera beş kuruş atamıyorum hep atıyor

evet ben de yeğenlerime alırım her ay sevindirmek için birşey .ama bilmiyorum bu görenek meselesi.yani benim kenara koyacak 50 tl bile kalmıyor ayın sonunu zor getiriyorum

Kadın para bile artıramıyormuş. Ama koca artırıyor. Oh hayat adama güzel. Ev de mis gibidir. Yemegi de yapiliyor. Hatta bedavadan çocuk sahibu 0 masrafla. Ayrılsanız adam maddi olarak zarara girer

Ben sizi çok iyi anladım. Onun bir şey alması değil derdiniz, siz zaten alıyorsunuz, alırsınız da. Ama bir baba evladı bir şey isteyince, beğenince hiç mi vicdanı, sevgisi ağır basıp elini cebine atmaz. Adam almadığı gibi ortamdan kaçarak uzaklaşıyor. Pes vallahi.
Böyle hayat geçmez ki? Bu evlilik değil. Adam cimriliğinden çocuğuna bir şey almıyor, gezmek tozmak yok, kuruş hesabı yapıyor. Düşünürken bile bana daral geldi.
Siz baştan muhtemelen size ve çocuğunuza para koklatmaz, aldığınız her şeyi sorgular diye maaş kartınızı vermediniz ve ortak para olayına görmediniz. Çokta haklısınız. İyi ki vermemişsiniz. Bu adam sizin her harcamanın sorular hayatı size daha da dar ederdi. Şimdi en azından sizin paranıza ve harcamalarınıza karışmıyor.
Ya olduğu gibi kabulleneceksiniz ya da boşanacaksınız. Bu adam değişmez huyu böyle demek ki. Cimri insanda hiç çekilmez yahu :/ Allah kolaylık versin.

işte bu cümle mahvetti beni o elbiseyi alırsam sana iyilik yapmış olacağım dedi lafa bakar mısınız sanki ben giyeceğim o elbiseyi kızı öz kızına alacak
Şirket mi yönetiyorsunuz Allah aşkına,bu ne böyle artıya geçmek,eksiye geçmek falan.Mantik evliliği gibi geldi bana,zaten önceden cimri bir adam olduğu belliymiş ve bile bile evlenmişsiniz.Böyle hesaplar yapan bir adamla evli kalmak istemezdim şahsen.

Ortak hesap acin kira. benzin .kasko. trafik .mtv.faturalar .yiyecek. kiyafet. oyuncaklar. icin bütçe çıkartın yari yariya ödeyin üzülmezsiniz böylece

Evlilikte bu kadar maddi hesap ilk defa denk geldim gerçekten. Yani ne demek, sen artıya geçersin niye seni sevindiriyim. Aa böyle birşey var mı ya. Evli değilde is arkadaşı gibisiniz. Peki evlenmeden öncede böylemiydi? Değişeceğini sanmıyorum oturup konuştunuz mu o senin çocuğun dediğinde cevabı ne oluyor

aslinda bir sey alindiginda ikiniz almiş oluyorsunuz, bem calismiyorum suan ama esim kizimin ihtiyaclarini benim kredi kartimdan almami soyledi.
alan benim evet odeyen o o yuzden aldigimda ben senin icin secip begeniyorum babanda parasini karsiliyor diyorum.
sizin ne demek istediginizide anladim cocuklar bekliyor evet, babasi isten gelirken bir paket sakiz dahi alsa aaa babam babam bana sakiz almis diye seviniyo cocuklar.
onlar icin parayi kimin odedigi degil kimin eline al bakalim bu senin icin dedigi önemli sanirim.
cocugunuzun uzuldugunu dusunuyorsaniz cocugunuz icin siz bir oyuncak secin babasi versin.
babanin mantigi sacma sapan ne demek bana odetirsin senin paran sende kalir.
evdeki şunlar benim bunlar senin sorumlulugunu bitirin bence.
herkes ortaya giderler icin bir mebla koysun ortaya hersey ortak olsun özel hayatiniz icin ayirdiginiz paralarada karismayin.
isteyen biriktirsin isteyen harcasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…