beni çok iyi anlıyorsunuz ben de biraz siizin gibi duygusal yönden bakıyorum düşmanı değilim ki eşiyim yani elbise alacağı da kızı .yani merhamet duygusu ile insan yine almalı .Buradaki tek sorun cimrilik değil. Sana niye iyilik edeyim ki diyor. Niye etmesin, eşi, çocuğunun annesi değil mi? Birlikte yaşlanmayı düşünen insan bu kafada olmaz. Cimrilikten öte, merhameti yok. Böyle adamı değil koynuna almak evine bile sokmamalı insan ama nerdeee.
Tamda tahmin ettiğim gibi işte.verseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmedi
Zamanını çocuğuyla ilgilenerek, geçiriyorsa kıyafet , oyuncak değilde eve gelirken tatlı,tuzlu bir şey alıp sevindiriyorsa ." Ben alayimda sen artıya geç" diyorsa garezi size neden evlendiği belli.Ama hiç birşey yapmıyor ev ihtiyacı ve faturalar dışı hiç bir aktivitesi yok ha bire birikim yapıyorsa daha vahim ama kapı yine aynı yere çıkıyor "sizle neden evlendiği belli "kuru kuruya sevmek yetmiyor o çocuk büyüdüğünde parka gitmek istiyor oyuncak almak istiyor
Ohoo sizin is bastan yanlis. Esimin yanında ise basladim. Sigortam yapildi, maaşım yatiyor. Esinizin mantigina gore esimin once evin giderlerini kesip, kalanini hesabima atmasi lazim. Boyle is mi olur. Sirket ortaklari bile bu kadar hesap yapmiyorverseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmedi
üslupunuza dikkat edin ablacım falan ne oluyoruz yaniE kendi düşen ağlamaz ama ablacım. Bir de üstüne çocuk yapmışsın. Ne beklentin vardı ki bu adamdan? Ya da gelecekte ne bekliyorsun
Peki bu evliliği sürdürme motivasyonunuz nedir tam olarak?verseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmedi
Olur mu öyle şey ..tüm maaşınızı eşinize verseniz size de kart çıkartmıyorsa kendi kredi kartınızı neyle çevireceksiniz ki? Ben şartları oluşturup boşa derim açıkçası..diğer türlü bana bir bardak su almayı fazla gören adamı ne koluma takıp gezmek isterim ne yatağıma almak isterim kusura bakmaverseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmedi
kesinlikle bi oyuncak fiyatı orda çocuk montu olmuş 500 700 market desen ortada ben kenera beş kuruş atamıyorum hep atıyorgiderleri ortak bölüşmemişsiniz ki masraflı kısım sizin ödediğiniz kısımlar market masrafı bugun aylık kiradan daha fazla oldu giyim kusam oyuncak falan aylık giderleri toplasanız eminim sizinki daha cok cıkacaktır bzim iki kişi aylık market masrafımız 4 5 bin oluyor yani nerde kaldı giyimi oyuncagı bide mont olmuş 600 lira mesela kira enazından birsene boyunca sabit. Ama diğer herseye zamlanarak devam ediyor bence maaşı sizinkinden daha yüksekse el atması lazım enazından cocugunun masraflarına
Baştan böyleyse çocuk yapıp hayatı kendinize ekstra zorlaştimanin anlamı neydi diye sorasi geliyor insanın.verseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmedi
Eşi hesapları birlestirelim demiş ama kartı da istemiş.kadin harçlık mi alsın?Her şeyi ayıran sizsiniz evlilikte bir kere senin paran benim param olmaz. Siz bu evliliği bu yöne çevirmişsiniz. Eşiniz yapsa bunu gelip buraya eşim hesapları birleştirmiyor vs diye konu açacaksınız. Önce iğneyi kendinize batırın. Babalık konusunda diyeceğim yok.
O zaman haklısınız kusura bakmayın dediklerim içinverseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmedi
evet ben de yeğenlerime alırım her ay sevindirmek için birşey .ama bilmiyorum bu görenek meselesi.yani benim kenara koyacak 50 tl bile kalmıyor ayın sonunu zor getiriyorumKartını vermedigi icin adama hakli diyenler var da kartini verseydi kadina haftalik 100 lira falan verirdi. Sonra burada maas karti kocaya verilir mi sen kazaniyorsun nasil egitimlisin vs vs diye linc edilirdi.
Öğrenciyken bile yeğenime elbise alıyordum ki anne babası çalışıyordu. Insan sevdigi icin cocuk mutlu olsun diye bir sey aliyor. Adam kendi çocuguna 10 liraya oyuncaga binecek diye avmfe dört dönüyorsa normal degil.
Ayrica gida alisverisi, kreş, çocugun tüm ihtiyacı hic de az degil. Belki kocasindan daha fazla harciyordur.
Ayrıca bu çocuk büyüyecek okul ihtiyacı dershane teknoloji ürünleri kurslar vs artacak ee adam da gram para çıkmayacak mı her seyi gectim. Çocuk babasindan bir kuruş almayacak bir kurus bir sey istese babasina batacak. Hiç çocuguna para harcamadığı icin her istegi zul gelecek. Çocukta travma olusur be.
Kaç senelik evliyim, ortak hesap vs. açmadık. Çalışan bir kadın olarak kartımı eşime vereceğimi hayal bile edemiyorum. Bizde herkes kazancına göre bir şeyleri öder. Kimse de ötekinin şahsi harcamasına karışmaz. Hiç de sorun yaşamadık. Hangi dönem kim daha çok kazanırsa onun katkısı daha çok oldu.
Yani konu sahibinin eşi nasıl haklı bulunuyor anlamış değilim. Ortak hesap açsalardı eminim konu sahibinin o hesaptan her harcaması sorun olurdu. Harçlık falan beklerdi adamdan.
Keşke baştan her şeyi paylaşmış olsaydınız. Her ay iki taraf da bir miktar parayı ortak hesaba koysa ve giderler bu şekilde halledilse ekstralar iki tarafın da gözüne batmazdı. Tamamen o suçlu ya da siz suçlusunuz diyemem ama çok normal değil evlilik işleyişinizböyle bi ayrım yaptık diye asla çocuğuna birşey alamaz diye kural mı var saçma sonuçta evladı onun o
Adam cocuguna alacak hediyeyi bile güc savasina ceviriyor esiyle. Halbuki söz konusu kizi. Ve cocuklar böyle seyleri fark ediyor biz ne kadar fark etmiyorlar diye zannedersek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?