evladını kuru kuruya seven baba

Kadınlar çalışsın çalışmaya da bu erkekler de çalışan kadınlarla evlenince ortak şirket kurmuş gibi davranmaları beni sinir ediyor

Kadının eşine maaş kartını verip harçlık istemesi kadar, senin paran senin, benim param benim diye bütçeleri ayırması da doğru gelmiyor bana.

Başta kendiniz söylemişsiniz adama paramı vermem diye, o da haliyle üstüne düşeni yapıyor, gerisine karışmıyor. Buradan benim anladığım adam zaten yemenizi içmenizi, barınmanızı üstlenmiş. En başından bütçeleri ayırmak yerine oturup hesap yapsaydınız, ev ihtiyaçlarına ortak olsaydınız o da şimdi böyle davranmazdı diye düşünüyorum.

Adam belki de neden evlendiğini sorguluyordur. Bekar kalsa da aynı harcamaları yapacaktı, üzerinde de sorumluluk hissetmeyecekti. Evliliklerde maddi konularda ortak bir hedefiniz yoksa, manevi konularda da ayrışırsınız maalesef.

Kadının kendi parası birikimi olmalı, o da esin eline bakmasın, evliliği yürümezse de asalnlar gibi çıkıp gidebilsin diye. Evlilik yolundaysa birbirinizi desteklemeniz lazım düşüncesindeyim. Maaşları alırken bireysel davranalım, harcamaya gelince aileyiz. Buradan bakınca bile pek aile olmuşsunuz gibi gelmiyor.

S Solukiklimler bak canım geleceğin duruyor burada.
Böyle bir adam olduğunu doğurmadan evvel bilmiyor muydunuz? O zaman niye baba yaptınız?
Boşansanız nafaka ödemez bu adam, biliyorsunuz değil mi?
30 yaşında kadınım, hala babam beni düşünür. Dün bir torba mandalina almış, sen zayıfsın ye de hasta olma diyor. Bir de sizin kocanıza bakın, küçücük çocuktan neler esirgiyor.
Bir çocuğun hem anne hem baba ilgisine, sevgisine ihtiyacı vardır normal şartlarda. Varlık içinde yokluk çekiyor kuzu, üzüldüm valla.

temizlik ve çocuk bakımı da ortak mı sizce. hiç sanmıyorum. o yüzden kadının maaşında erkeğin gözü olmamalı. yine evine harcar zaten.

Ben yeğenlerime bile neler alıyorum . Daha iki gün önce İndirim vardı iki iyi marka oyuncak aldım . Çocuk ayrı alması lazım .
Bu adama maaş kartını vermediğiniz iyi olmuş . Aldığınız en doğru karar . Kendi paranızın dilencisi yapardı sizi . Şu kadar daha ver çocuğa şunu alacağız diye yalvartırdı .
İki kişi çalışıyor memur maaşı hiç gezmeye harcamamak normal değil zaten. Bütçenize göre ailecek yapacağınız aktiviteler olmalı .
Bir de çok merak ettim ev işlerini , yemeği , çocuğun bakımını büyük oranda kim üstleniyor . Ortak mı yapıyorsunuz .
Geçen bir konuya mesaj yazmıştım “evet eşim ev işlerini yapar kendi tabağını kaldırır demişti “
Cevap yazmamıştım ama siz anladınız
Yani gerçekten ortak mı yapıyor ucundan mı tutuyor .

Aynı benim eşim . Çocuğumuz olsa ondan da esirgeyecek demek ki

Hesapları ayırmış olmasalardı da bir şey değişmezdi. Belki konu sahibi hiç birikim yapamıyor çocuğun ihtiyacı az değil ki? '' seni artıya geçireyim'' ne demek? ne kadar ince hesaplar yapıyor sanki düşmanı.. Yarışa girmiş karısıyla.. Çoğu kişi zaten emin olun harcamaları ayırmıştır. Kimse kocasına maaş kartını vermeyi istemez. Ama kimin eksiği varsa, ihtiyacı varsa o kişi diğerine destek olur gerçekte evlilikte sen- ben yoktur ki? Yapacaksa iyiliği karısına yapacak, elin yedi kat yabancısına değil.

Ben şunu anlamıyorum? Erkekler bir adım önde olmalı bana göre, kadın tamam çalışmalı, ayakları üzerinde durmalı ama hamilelik, doğum, çocuk? Bakacak insanı olmuyor belli bir süre çalışamıyor olduğunda da ne olacak? Bu adamın asıl sorunu sadece cimrilik değil aynı zamanda bencillikte!

Konu sahibi gelirleri birleştirmeyi kabul etmediğinden adamda da cimrilik olduğundan '' benim paramdan'' gitmesin mantığına bürünmüş.

13 senelik evliyiz, maaş kartımı vermem, ama tüm harcamaları eşim yapar, parası kalmazsa ben ona gönderiririm öderiz. benim hesap birikim hesabı gibi. gerçi şuan ne bende ne onda para kalmadı... borç harç olunca... oğluma oyuncak giyim vs ben alırım. benim hesaptan öderiz. ama ikimizinde bilgisi olur. kendime alacaklarımı da bilir- market yeme içme vs değil, onu da akşam deris birbirimize. evlenince ilk dediğim paralar ortak, büyük ne alırsak ortak kararla alalım demiştim...
hiç birşeyimi saklamadım ondan... boşanma vs olsa hiç param yada birikmişim yok

neyse aslında sizde de maaş kartımı vermem demek yerine ortak karşılayalım deseydiniz daha mantıklıydı. kimde ne kadar para var, nereye harcanılıyor bilinsin.. gizli saklı olmasın... x harcama senin y harcaması senin saçma geliyor. ev arkadaşlığı gibi... bence ortaklaşaya dönmeye çalışın...

Eşim böyle yaparsa o ve ailesi çocuğu göremez.

Cimrilerin insanlığı da cimri oluyor

Aynı benim eşim . Çocuğumuz olsa ondan da esirgeyecek demek ki

Eşim böyle yaparsa o ve ailesi çocuğu göremez.
Dunden beri cimrilik yapacak diyoruz. Hanimefendi sizin ruh sagliginiz gercekten iyi degil. Adam cimride olsa cocugun babasiyla gorusmesini engelleyemezsiniz. Cimri adamin kucagina bebek verip, onune dunyalari sermesini beklemeyin. Dover, sover, kotu muamele eder o zaman zaten cocuga da uzaklastirma alirsiniz, gorusturmezsiniz. Cocugunuzun ruh sagligini hic onemsemiyor musunuz? Saksi bitkisi degil o cocuk.

Zaten görecek adam çocuğunu, göstermiyorum diye bir şey yok. Kimler kimler görüyor çocuğunu, bu adam mı görmeyecek? Kim engel olacak buna? Ne kolay sanıyorlar her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…