evlat arasinda ayrim olur mu?..

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
Anne ve babaniz cocuk ayrimi ve mal ayrimi yaparsa ne yaparsiniz.gercekten merak ediyorumm...cunku ailem ole yaptii.5 sayida ablam var babam sadece abimin uzerine evlerini yapti diger ablalarimda karsi cikti ama bir sure sonra konustular cunku babamin yapisi sadece erkek cocuguna miras verirmis..ama buna karsi cikinca ben kotu oldum ve suan konusmuyorum annem ve babamlaa..onlarda benimle konusmuyor..bu sadece miras icin degil evlat ayrimi yaptiklari icin..

Canım en kızdğım konu bu işim gereğince bu duruma sık sık şahit oluyorum ne var ne yok erkeğin üzerine yapılıyor kız çocuğuna bi şey yok anlam veremeıyorum ve çok kızıyorum evlat ayrımı mı başka bişey mi bu bilmem .
Ama bu duruma meyil veren erkek kardeşe de bi o kadar kızıyorum...
Şu an bişey yapamazsın ama mirasçı sıfatını kazandıktan sonra dava edersin bu da diğer konu...

Maalesef oluyor. Bizde de abilerime ev verdi ama bize yok. Napalım böyle işte.

Valla dinende 1/3 kiza dusuyor.. benim esimin babasida mirasin hepsi erkege kalir diyor ( esime ) bende karsiyim tabiki.. Allah korkusu olan bir insan buna kabullenemezki. Esimde benimle ayni fikirde. bacilarinada ne dusuyorsa verilir haklarini yiyemem

genelde çok bunu yapan aileler. kız çocuğu evlenince sanki kendilerinden çıkmış gibi davranıyorlar

Dedem oldugunde miras bolusturmedigi icin kizlarada kaldi.kizlari evliydi.memlekete geldiler.kendilerine kalan mirasi kardeslerine verip gittiler.ee bu boyle devam eder gider.

Çok yapanlar var ama bunu vicdanlarına nasıl sığdırıyorlar tartışılır
Bişey olduğu zamanda hemen kız çocukları akla gelen oluyor
Ne garip bir durum değilmi !

Benim ailem de coook guzel bi sekilde evlat ayrimi yapti, sorsan yapmamislardir. Ben uyduruyorumdur, bana oyle geliyordur. Ama umurumda mi? Hayir. Annemin bir evi var bir de 2000 model uno su. Baska da bir seyi yok. Allah gecinden versin, ne evinden ne arabasindan pat isterim. Cok sukur devlet memuruyum, kazaniyorum, kimseye ihtiyacim yok. Rabbim kimseye muhtac birakmasin insallah.
Bence siz de onemsemeyin, bosverin. Mal mulk dunyalik seyler, mutlulugunuza huzurunuza vs bakin derim ben.

konu çok derin birkonu, dini, sosyal kültürel yönleri var fazla girmak istemiyorum o yüzden, bizim ailemizde de aynısı oldu, annem sesini çıkarmadı ve birçok kişi de bunu yaşıyor.bir de mal babanın, istediğine veriröyle bir durum da var.belki sizin durumunu iyidir, abininkötüdür, ne desem ki şimdi,

Annem büyük abimi sevdiğini söylerdi eskiden ama eskide kaldı mal mülk genelde erkeklere düşer şaşırmadım açıkcası anne babalar bunu niye yapar bunuda anlamıyorum.

Bende alinır gücenirdim. Çokta üzülürdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…