evlat arasinda ayrim olur mu?..

Bana çok saçma geliyor bu mevzular

Sonuçta anne baba evlatlarına mal bırakmak zorunda değil

Biz altı kardeşiz
Babam iki ev aldı bize sordu annenizin üzerine yapayım sonra altınız paylaşırsınız satıp dedi

Biz itiraz ettik
Bir ablam eşinden ayrı iki çocuğu var evlenmeyi düşünmüyor birisini ona
Diğerini en küçük erkek kardeşime vermesini istedik
Bizim isteğimiz üzerine öyle yapıldı

Hiç haksızlık olarak görmüyorum

Böyle bişey başıma gelse yaşlandığında oğlun baksın derdim herhalde..
Mal düşkünlüğü mevzusu değil, mesela benim 1 erkek kardeşim var, başka da kardeşim yok ve Allah gecinden versin babama bişey olduğunda reddi miras yapacağım kalsın her şey ona.. Niyetim o yönde. Ama şuan babam her şeyi kardeşime versin biz evlat değil miyiz der tavrımı koyardım.. Enayi yerine koymak gibi oluyor bu..

Annen ve babana sadece abinle yengen baksin...ya kabullenip mesafe koyacaksiniz...yada ablalarla toplanip mahkemeye vereceksiniz...evlat ayrimi ve kayrimi cok yaygin...bizde yaşadik...yaşiyoruz...ne mi yaptim...ne arabın saçı ne şamın şekeri dedim...Allah a havale ettim...koca koca insanlar Allah tan korkmuyorsa kuldan utanmiyor...cek bi ya nasip...devam et kendi hayatina...

Şimdi adamın birinin köyde evi varmış . Çocuklara bolusturecek odaları. Ama her isteyen de gelip kalabilecek. Odaların hepsini yazıp kura çektiriyor. E köy evi ne kadar büyük zaten. Wc de çocuklardan birine düşüyor. O da wc yı kilitleyip gitmiş madem bura bana dustu diyerek. Aklıma bu geldi.

Maalesef uzucu kızlar niye evlat değil mi yani? Ama hasta olunca da kıza kalır bütün yük.

üzüldüm ya ne yaptılar ki siz böyle
Allah yardımcınız olsun
9 yaşındaydım büyük gelin geldiğinde yalanı iftirası bitmeti anama babama desem gelini kıskanıyor deyip adımı kıskanca çıkardılar 2.gelini 10 yaşındaaydım geldiğinde annem erkek oğlan ve gelin delisi beni hizmetçi etti onlara.kahvaltılarından elbiselerinden yemeklerine kadar yapardım okuldan gelir ev temizler ütü yapardım küçük gelin birlik oturuyordu bizle ama ne birlik sabah 7 de çıkardı kocasıyla anası gile akşam mesai bitimine gelirdi anasının eviyle 2 ev var saramızda ne temizlik ne bulaşık hepsi bana bakar yapmazsam dayak yerdim bunlar yetmezmiş gibi anam anasınıda getirdi başıma bakmaya mecburum elim mahkum abilerim karıları ben onlarım işini yapmayınca kancayı taktırırlardı bana dayanamıyordum benim yaşımdakiler oyun oynar gezer ben kül kedisi bazen millet burada görümcelerden yaka silkiyorya bende bir okadar gelinlerden ama benim anamın babamın suçu bunlar devede pire bile değil yazdıklarım babamın abilerimin karılarının yaptıklarını anlatsam....sığdıramam hiç unutmam liseye gidiyorum ayakkabım yok yengeme dedim yarın okula giderken giyeyim mecburum yok almıyorlar bana dedi giyersen son giyişin olsun inşallah dedi şuan böbrek hastası ve diyalize giriyor nakilde uymadı kız kardeşleriyle bizim evde sigara içiyorlar ve küllük yerine bizim pencere önlerine söndürüp suçuda benim üstüme atıyorlardı annemden yakamı kurtaramıyordum ya ben yapmıyorum desemde nafile gelini daha güvenilir sonra birgün ben okuldan amnem ilten gelirken karşılaştık işte Allah büyük eve bir girdik tam bunlar pencere önüne sigara söndürürken dedim anneme düş yaksmdan artık..büyüğü almanyaya gelmek için benim çeyizlerimi bile sattı para için şimdi sürünüyor..Rabbime dua ederken Allahım ettikleri kadar ver onlara dedim akıttıkları göz yaşlarım kadar dertleri başları bendim anlamadım ki 9 yaşındaki bir kız çocuğu ne yapabilir onlara yani anlata anlata bitiremem sonuç nemi ben dayanamadım artık babamın dayağı benden büyük var psikolojik sorunlu dırdırı lafı az karşı gelsem beyenmiyorsan çık git demelerine ve.....amann bitmiyor iştee hala geçmişin yaraları kapanmış değil şimdi anam bana düşkün GİBİ ama umrumda değim ben okadar acı çekmişim yıpranmışım büyük oğlu 2.evliliğini yaptı karı daha beter yalancı borcu bitmez yalanı bitmez kandırır bunları hep ama artık zerre umrumda drğil tek sıkıntım çok takılıyorum eskiye yaşadıklarım çıkmıyor aklımdan malları mülkleri başlarında olsun bana dokunmasınlar...baba denilecek o adamla hala konuşmam ortancı abi denilmez ya onunla 15 senedir konuşmuyorum büyükle 10 yıl oldu benim büyükle 10 seneden fazladır hele ortancı ve benim büyüğüm Rabbim onları öyle birşeyle sınarki inşallah biz ne yaptık derler adamların karılarından çok çeneleri çalıştı ortancınım karısı eteği kayıp benim üstüme atıyor kaldı ki ben dize kadar etek asla giymem kısa giymem yani beni suçladı adi kocası yırtmış kendi yataklarının altına atmış demiyorki kızın suçu yok hele benim büyüğüm bekarı ne dürttü onlarla bir oldu yapmadığı kalmadı..Allahım gördü onları tek tek yarına bıraktı yanlarına bıtakmadıı..hayatta tek istediğim bir kız evlattı hamileyim 21.hafta doktorum %80 Kız dedi inşallah inşallah kızdır

Son düzenleme:
Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki..... bende 9 yaşındaydım ilk gelin geldiğinde. Senin hikayene çok benziyor benim ki. Abilerim yengelerim yüzünden çok zulum ettiler. Bende inşallah kızları olurda onlar da bulurlar diye beddua etmiştim. Hepsininde var çok şükür. 9 yaşından 21 yaşına kadar kan kusturdular. Ayrıntıları yazsam roman olur. Hiçbiriyle konuşmuyorum bende.

Kuranda bunu apaçık söyleyen ayetler var kaçta kaçı kıza veriliyor yazıyor. Babanıza götürün ve gösterin amacım konunuzu dine bağlamak değil babanız bilmiyordur belki onun için dedim.

Dedim ya Allahlarından bulsunlar bizim ortancının çocuğu bile olmadı karısı hasta ya.ya kadın hasta olmâsına rağmen dili durmadı yaptı yapacağını..insanda Allah korkusu olur vicdan olur birde bunun kocası çok inançlı...Allahım ne diyim artık bulsunlar Allahlarından..senin Anne babadamı sahip çıkmadı sana

seni çok iyi anlıyorum canım .çok şükür benim ailemin öle kardeşler arasında ayrım yapıcak malı mülkü yok...ama bizde 4 kız 3 erkek kardeşiz .menn çok ayrım var bu daa çok üzüyo insanı mesela annem en büyük abalmı daha çok sever hep kardeşler oara farkındayız bunun ona herşey alır yollar kurduğu turşudan tutunda aldığı ete reçee kadar ama bize yok ...anneme en yakın oturan benm öbürleri uzak bi işi olduğunda hemen bana gelir.. ama gel görki erşey büyük ablaya gider bu da bnm çok zoruma gidiyo...

canım benım yaa allah yardımcın olsun , rabbine şukret allah senı eşinle ve bebişinle ödüllendirsin ,
ama şunu net söyleyebilirim ki senın yerinde olsam asla ama asla annem dahil hiç biriyle görüşmezdim.

ne hakkı var ki, adamoğluna vermiş, sanki adam ölmüş te malını paylaşıyorlar
Hakkı olmaz olur mu hiç elbette hakkı var 1 igne bile olsa yarı yarıya olmalı dava açarsa konu sahibi hakkı olan malları alır.

Bizde de ataerkil bir durum vardı. Abiler dövse de sövse de onlara birşey denmezdi. Babam hep onların yanında oldu. Rahmetli annemde ne desem bilemedim çok da yanımda olamadı. Çocukluğumu gençliğimi yediler. Bekarken yaşamadığım özgürlüğü ve rahatlığı çok şükür koca evinde gördüm. Mesela sinemaya bile gitmek yasaktı. Lisede arkadaşlarımla gitmiştim. Eve gelince çok feci dayak yemiştim abimden. Bu tek örnek böyle örnekler çok var bende. 9 yaşındayken arkadaşlarımla top oynuyorduk abim beni onların yanından alıp eve götürdü çok pis dövdü. Neden yengene yardım etmiyorsun diye. 9 yaşındaydım. Düşün. Çokkkk ama çokkkk şeyler var da anlatıp eskiye dönmek istemiyorum.

Ben görüyorum bi baba o evleri yaparken çocuğun ihtiyaçlarından kısıyorsa ortada büyük haksızlık vardır.baba evi oldugu ikinci ev yapıyor parasí yok diye haziran ayında yırtık gömleği saklamak için kalın hırka giyiyorsam hakkım olduğunu düşünürüm.ki yarın bir gün kalan 4 kardeşin başına bir şey gelmeyeceği ne malum.çocuğu hasta olur mesala Allah uzak tutsun da nakit ihtiyacı olur.sizin yapmanız gereken ihtiyacı olan ablanızın kendini toparlayana kadar yada çocukları iş tutana kadar evde kalmasına izin vermek olur bence.Hem elin kızı sefa sürerken ben neden kirada sürüneyim.

Son düzenleme:
Yaşanmış bir hikaye
Yâsânmıs bır hıkayeden alıntı olan bıř fılmde izlemistim...
Anneleri , 3 kızları dururken evi oglunun
uzerıne yapıyor... Fakat o ev başlarına yıkılıyor yangında kül olup bitıyor.

Ölmeden miras paylaşılıyor burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…