Evlat ayrımı yapan anne baba

shrshr__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2025
15
11
3
26
Yakın zamanda evlenicem ama annem sana düğünde bir şey takmiycaz dedi. Ve düğünümü de kendim yapicam eşyalarımı da kendim alicam. Ve taki parasının birazını alırım dedi sen gittikten sonra borç ödeyemem dedi. Ve erkek kardeşime düğününde 500 binin üzerinde taki takip düğününü yapacaklar. Düğünde kiz tarafının ailesi kiza bir şey takmaz mi?
Hem kız vericem hem de altın mi vericem diyor utanmadan

Son düzenleme:
Evlat ayrımı var bencede eşit sevmek gerek teoride .Pratikte çok az aile bunu başarıyor gibi geliyor bana .Sadece erkek değil .İki kızına eşit davranmayanda çok fakat kabul etmezler .Ben şunu anlamadım düğün sizden eşya sizden kendinizden takıyi borçla alıp borcu gene size odetecekler.İyiymis .Bence takı takmasın düğüne gelmesinler ben böyle yapardım gibi geliyor nişanlıma anlatırım tamam belki erkek ailesi laf edecek falan da genede idare etmem ben böyle aileyi basım sıkışırsa zaten yanımda olmaz bu kafadaki anne .Yada damadı kesinlikle istemiyor bilemem .O durumda yorumum değişir.

Şöyle söyleyeyim size babam 4 kiz evlendirdi çok farkli bölgelerden, hepsinde de neredeyse yari yarıya ortak oldu masraflara.
Annem kiz evi naz evi her şeyi yaptiricam her şeyi onlar yapacak kafasında. Kendisine gelince hiçbir şey yapmıyor

Verme sakin kizim parani, 500binlik dugune paralari var da sana gelince mi para yok ... he he de gec, dugunden sonra da verme.
İşte o erkek evlat olduğu için takısını da düğününü de yapiyorlar. Ama çok şükür ki işim de var param da var muhtaç değilim. Yani onların taki parasina asla muhtaç değilim ama ona öyle yapılıp bana yapilmayinca çok kırılıyor insan

Yakın zamanda evlenicem ama annem sana düğünde bir şey takmiycaz dedi. Ve düğünümü de kendim yapicam eşyalarımı da kendim alicam. Ve taki parasının birazını alırım dedi sen gittikten sonra borç ödeyemem dedi. Ve erkek kardeşime düğününde 500 binin üzerinde taki takip düğününü yapacaklar. Düğünde kiz tarafının ailesi kiza bir şey takmaz mi?
Üzüldüm senin adına. Tabi ki kıza altın yapılır ayrıca yatak odası takımı, beyaz eşya, mutfakla ilgili her şeyi kızın ailesi yapar. Nişan ve kınayı da kızın ailesi yapar. Yani benim bildiğim.

Hem sana bir şey takmayıp hemde takılan paranda mı alacaklar? Oldu başka istekleri var mı sakın verme

Aileler düğünde bir şey yapmak zorunda değil diyoruz kendine güvenmeyen evlenmesin ammmmaaa!! Evlat ayrımı iğrenç bir şey ,birine dünyayı sererken öbürünün elinden ÇALMAK ayıp ,günah bence ......Bence siz hem altınları vermeyin hemde dönüp bir daha selam bile vermeyin yolları ayırın,bağları koparın.Tüm bu haksızlığa rağmen anamda anam babamda babam diye eteklerinde gezerseniz size de herşey müstehak.....

tabiki yapılacak şey belli. eğer düğüne el sürmeyeceklerse mesafenizi koruyun tavrınızı belli edin ve düğünden sonra asssla konuşmayın. sizi enayi yerine koyuyolar. oğullarını alsınlar başlarına çalsınlar. ne garipler ya. takınızı da asla vermeyin. nasıl bi özgüven bu ya.

zındık vermeyeceksin. Başlicam böyle anne babaya haa erkek evlatta kız evlat değilmi !!bu erkeklik egemenliğini bıraksınlar artık. Ayıp ya herşeyden önce kendisinin de bir zamanlar genç kız ve kız evladı olduğunu hatırlamalı, annelikden önce bir kadın olduğunu unutmamalı. Sıkışınca da kız evlada sığınırlar dert anasıyız ya biz. Herşeye koşan anaç olan kız evlattır.

Erkek evlatları b*klamak için demiyorum iyi erkek evlatta çoktur ama ayrım nedir ya. Bak sana örnek vereyim yıllarca annem babam abime uzaktan baktı devamlı para yolladı ,annemden para istedim ama borç olarak verdi. Kaç senedir zorlanarak parça parça veriyoruz.. bir daha mı? Asla! Allah var sevgisi bana da eşime de sonsuz ama abimden almadıysa benden de geri istememesini beklerdim :) örnek işte.. heryerde var bu dertler ,mesela eşim de kendi annesi babasından bu ayrımı yaşadı baba vefat etti ama annesi hala yapmaya devam ediyor.. bu hayatta merhametli vicdanlı insanlar çok itilir kakılır canımın içi. Anne baba da olsa ,anne baba olmakla bitmiyor. zaman geçtikce araya soğukluk giriyor böyle şeyler yüzünden ve kardeşler arasında da nefret oluyor. Üzülüyorum böyle olaylara..

Ben sana diyim herşeyi tek yapıyosan sade bir nikah sade bir aile yemeği yap. Masrafa girme sana kalan parayı da bi güzel kenara koy dünya hali hiç belli olmaz iyi gün var kötü gün var..

Back
X