Evlat bambaska acı

esmacannn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
150
26
98
32
4 yillik evliyim. Evliligimde hep deger verilmeyen bir kadindim. Esim herkes icin bana bagiran hakaret eden biri. Hatta kuzeni icin bogazimi sıkan onlardan degerli degilsinndiyen biri. Zaten evlendigimin ilk ayinda annesiyle tartıştıgim icin beni kapıya koyup ailesinin arabasini zorla bindirip geri goturun bunu dedigimde anladim beni hic sevmedigini ama babam geri almayinca mecbur dedim bir hafta sonrada ogrendimki yavruma hamileymisim. Her geri donmek istedigimde hamileyken sabahlara jadar eve gelmediginde erken dogum riskinde aylarca beni anneme gonderip gormeye gelmediginde boşanmayı kafaya koydum ama babam hep tepkisiz kaldi her kocamin gelisinde hosgeldin oglum diye karsiladi. Oglum dogdu lohusaligimda kocam beni annesi ve emzirirken bile odamdan cikmayan anlayissiz babasiyla aymi evde birakip aksam benim sabah senin diye arkadaşlarıyla gezip tozdu. Kaynanamlar karsimda oturmalarina ragmen bir sene boyunca resmen bende yasadilar cocuk bahanesiyle. Evimde yabanciydim.kaynanam ogluma anne desin kendisine isterdi . Esim de ne olcak desin derdi. Gogsumde kitle cikti biyopsilere girdim esim yanimda dahi olmadi isi cokmus.Oyle boyle geçti ben esime sevgisini yitirmis sadece ondan korkan bana nerde kufur etcek toplulukta ne dicek diye cekinen bir kadin oldum. Hep oglumu buyuteyim soyle 2 3 yasina gelup kres yasi olunca ayaklarimun ustunde durcam birakcam dedim . Hep bir umut. Oglum 2 bucuk yasina geldi konusmadi konusmadi. Psikiyatriye goturdum otizm olabilir dedi hafif seyirde krese verin dedi. 3 haftadir gidiyor ama benin dunyam basima yikildi. Bu sıkıntıyida tek basima gogusluyorun esim yine arkadas gezmelrinde ben doktor doktor geziyorum canimin sesini duymak icin omrumu veririm. Goz temasi var ama azmis konutlari yapiyor ama konuşmuyor. Martta 3 yasinda olcak. Yapmadigim sey kalmadi kitaplar kartlar dikkat guclendirme setide aldim o ilgisini cekmedi. Esimle dertlesneye kalksam baslatcaksin uzuntune birseyi yok oglumun diyor . Herkes kendi hayatinda canim yaniyor dayanamiyorum. Kaynanam her gun oglumdan 1 bucuk yas kucuk torununu anlatiyor soyle konuauyor sunu yapiyor diye. Oglumla napcaz diye kara kara dusunuyorum. Kocamin ilgi yine yok yok cok isi varmis yok gorusmesi varmks. Anneme dayanamiyorum dedigimdede cocuk iyi degil konuşmuyor geri donersen hem cocugun duzenini bozcan hemde calismaya mecbursun sabah 8 aksam 6 senin gibi kim ilgilenir diyor doğru. Ama cok aci cekiyorum ogluma icim gidiyor . Herseyi normal gibi geliyor ama iste Allahima dua ediyorum hep yasamak dahi istemiyorum niyebhersey kotu gidiyor ben tek varlugim oglumdu kimsem yok arkadasim yok oglunla sohbet etcem derdim hep

Cnm üzülme elbet konuşur kreş iyi gelir emin ol bnm eşim 6 yaşına kadar konuşamamış ismine tepki veriyor mu bide çok mu tw izliyor

Çok üzüldüm durumunuza
Babanız kızı kovmuyorsa, sadece yüz vermiyorsa, bence baba evine dönün.
Koca evinde onursuzca otirmaktansa, babanız size bakmak zorunda.

Otizmin bir çok çeşidi var, sadece konuşmamak otizm değil.
Kızımın kresine böyle.cok.cocuk geldi, geç konuşması otizme bağlanmamali
Kreş kesinlikle.ise yarayacaktır.
Oğlunuzu duaunuyorsaniz, babasının size böyle davrandığı bir ortamda büyümesi sağlıklı değil bence

Allah korusun evladınıza birşey oldu sandım başlıktan. Konuşur elbet bu kadar dert etmeyin. Fakat sizin durumunuz bambaşka eşiniz olacak insan müsvettesinden kurtulun lütfen. Sahi oğlunuzla sohbet etmek istiyorsunuz ya babasınımı anlatacaksınız annesinin çağresizliğinimi??

Arkasında durmayacağınız çocukları yapmasanız keşke aileler....

Bu lafım da sizin anne ve babanıza. Sizi evlendirmişler mi yoksa evlatlıktan mı reddetmişler belli değil.

Siz iyi bir annesiniz, çocuğunuz çok şanslı. İnşallah dedikleri gibi değildir ve ileride düzelir. Desteğinizi çekmeyin.

Eşinizin aklı başına gelir mi bilmem.. Bu tip insanlar keşke evlenmese, çocuk sahibi olmasa hiç!

Cnm üzülme elbet konuşur kreş iyi gelir emin ol bnm eşim 6 yaşına kadar konuşamamış ismine tepki veriyor mu bide çok mu tw izliyor
Verniyordu onceden 1 ay once yani ama kulaklariniltihapliymis ondanmis o iyilesince veriyor artik

Allah korusun evladınıza birşey oldu sandım başlıktan. Konuşur elbet bu kadar dert etmeyin. Fakat sizin durumunuz bambaşka eşiniz olacak insan müsvettesinden kurtulun lütfen. Sahi oğlunuzla sohbet etmek istiyorsunuz ya babasınımı anlatacaksınız annesinin çağresizliğinimi??
Zaten hedefimde oydu ama simdi dunya tepetaklak nalcam bilmiyorum cok yalnizim

Annesi bebeğin iletişime geçeceği kimse yoktur. Ondan gecikmiştir. Tv yi kapatmanı tavsiye ederim. Şarkılar, zıplamalı oyunlar. Biz 2 ayda değişimi gördük. Tv kapatınca. Dene mutlaka. İnan senin böyle başkasının başka türlü hepimizin var derdi. Bir kadın iatesin yeter ki neler neler gelir elinden.

Çok üzüldüm durumunuza

Oğlunuzu duaunuyorsaniz, babasının size böyle davrandığı bir ortamda büyümesi sağlıklı değil bence
Doktorlar tam bir teshis koymadi
Çok üzüldüm durumunuza

tam bir tani konulmadi belirtileri var dedi ilerlerse sorun yok dendi ama yok konusmuyor

Annesi bebeğin iletişime geçeceği kimse yoktur. Ondan gecikmiştir. Tv yi kapatmanı tavsiye ederim. Şarkılar, zıplamalı oyunlar. Biz 2 ayda değişimi gördük. Tv kapatınca. Dene mutlaka. İnan senin böyle başkasının başka türlü hepimizin var derdi. Bir kadın iatesin yeter ki neler neler gelir elinden.
Oglumla yalnizdik aslinda esim hep beni sucluyor anne olsaydin konusurdu diye tv falan kapali

İçinizi kötü düşüncelerle kaplamayın lütfen, bazı çocuklar geç konuşuyolar, tıpkı geç yürüyen bebekler olduğu gibi. Her çocuğun gelişimi farklıdır... kreş iyi gelir inşallah

Siz bu arada yarım günlük bir iş bulabilirseniz çalışmaya başlamanızı tavsiye ederim, size hem psikolojik olarak iyi gelecek kendinize güveniniz sağlamlaşacak hem de maddi bir birikim yapabilirsiniz ayrılmadan önce. Aldığınızı direk gizli bir yerde biriktirin, kimsenin lafına göre paranızı vermeyin.

İnşallah sıkıntılarınızı atlatınca da eşinizden boşanın, zira bu şekilde hayat geçmez. Çocuğunuzun durumu bile eşinizle aranızdaki iletişimsizlikten sevgisizlikten kaynaklanıyor olabilir

Verniyordu onceden 1 ay once yani ama kulaklariniltihapliymis ondanmis o iyilesince veriyor artik
Tanı kesin mi kesin değilse üzme kendini her çocuk bir değil zamanı gelince açılır dili göz teması varsa söyleneni anlayıp yerine getiriyorsa adını bilip seslenince bakiyosa Allah'ın izniyle yoktur bı sıkıntısı kalbini ferah tut ha varsa eğer oda Allah tan ki dermansız dert değil sadece ekstra ilgi isteyen bı durum

Çok üzüldüm gerçekten. Okurken de inşallah bu konu gerçek değildir dedim. Eşiniz çok kötü birisi gerçekten. Yani o adamla nasıl gecineceksiniz, aileniz de arkanızda değilmiş.

Oğlunuza gelince tanı kesin mi bilmiyorum ama otizmliyse sizin bunu kabullenmeniz en önemlisi. Eşiniz diyormus ya benim oğlumun biseyi yok diye bu yaklaşımın çocuğa hiç bir yararı yok. Ben bir ara böyle özel çocuklarla ilgili paylaşım yapan sayfaları takip ediyordum, aslında ilgilenilen çocuklarda o kadar çok ilerleme kaydediliyor ki. Lütfen kendinizi bu kadar üzmeyin, güçlü olun oglunuzun Allah'tan ve sizden başka kimi var. Belli ki babası merhametsiz biri.

Allah korusun çocuğa bir şey olmuş sandım. Benim oğlum da 2.5 yaşında yeni yeni konusuyor. Kreşe gidiyor şimdi çok faydası oldu. Tam gün gidiyor gerçi ben çalıştığım için. Sabahtan akşama kadar duran çok çocuk var bir şey de olmuyor hani çalışayım diyorsanız kreş için yaşı küçük değil. Temennim o insan müsveddesine tekmeyi basıp kendi ayaklarınız üzerinde duracağınız mutlu bir hayat geçirmeniz. İnşallah olur. Boyle adamlar düzelmez ne zaman ki yaşlanıp iş tutamaz hale gelir o zaman düzelmiş gibi olur. Ömür bittikten sonra da düzelmesinin kimseye faydası yok Allah ıslah etsin.

Back
X