Evlat baskaymis

Nevvreste

PATRON ANA
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2018
675
1.265
33
32
DÜNYALI
Kendi canından canından cigerinden bir parça.
Dün öldüm öldüm dirildim bittim tukendim kaybettik sandım.
Acile 38 derece ateşle götürdüm ateş orda birden 39.8 e fırladı ve çocuk hemşirenin elinde doktorun yanında muayene sırasında havale geçirdi . Gözler gitti vücut titredi ağızda köpükler ...ne oluyor dedim hemen çocuğu koştur kostur götürdüler 10 a yakın doktor hemşire girdi beni içeriye almadılar .
Bırakın bensiz o duramaz ağlar dedim sesi çıkmıyordu ki bebeğimin. Sonra bir ağlama sesi geldi içeriden kurtulmuştu . Doktorlar hiç açıklama yapmıyordu sesi çıkınca tamam annesi kurtuldu dediler. Yanına gittim anne anne diyordu ağzında cihazlarla gözler kapalı. Çok korktum çok ağladım bacaklarımda derman kalmadı beynim biz gibi oldu kaybedicez sandım . Şükürler olsun ki zamanından önce gelmişiz . Ordan devlet hastanesine sevk ettiler akşama kadar kontrol altinda tutuldu.Ateşi 37.5 la çıkardık . Evimize geldik. Ama ateş düşmek bilmedi yine yükseldi yine hastane bu sefer ateşi 39.5 olmuş 03 derece daha yükselse aynısı olabilirdi. Gece 2 lere kadar oradaydık düşünce igne de yapılınca eve geldik bu gece zor sabah oldu. Ateş 3 gün sürer dedi doktor .
2 yaşında son azı dişi çıkıyor ve vücut da enfeksiyon da varmış. Antibiyotik tedavisine başladık .
Evlat nasıl bir şeymiş nasıl zormuş nasıl da baskaymis anladım. Bazen kizardim ya küçük yaramazliklarina o bile gözüme hoş göründü iyiles yine dağıt oğlum dedim kizmicam dedim
Bugün daha iyi gibi ama canım hala burnumda .Allah kimseye evlat acisi yasatmasin hastalık dert vermesin...

Güncelleme :

Yeni okuyan ya da konumu takip eden arkadaşlarım bebegim De bugün rota virüsu çıktı çıktı bu nasıl geçer doktora gitti tedavi olacak ama ben evde geldiğinde nasıl bakmaliyim ?

Lütfen yaşayan veya bilen varsa bana anlatsın.

12. Sayfada gelişmeler var

Son düzenleme:
Havale bu kadar korkulacak birşey değil merak etmeyin. Ve havale geçirmek için illaki ateşin yüksek olmasına da gerek yok. Kızım 37,5 la havale geçirdi. Ve biz bunu iki kez yaşadık. Sürekli o anı hatırlayıp hayatı kendinize zorlaştırmayin. Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat nasib etsin.

Okurken bile nefesim kesildi biran kendi evladim geldi gözümün önüne bizim ateşiniz de zor düşer.
Rabbim evlatlarımızı korusun minigine de şifa versin sen güçlü durki çabuk iyileşsin annesi...

Nedir sebebi? Havale benm bildigim aniden ates yukselmesi ve dusmesinden dolayi oluyor

Iyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var ki ...
Pozitif düşünceler beni inanılmaz rahatlatıyor korkumu azaltıyor .

Öncelikle konu sahibine gecmis olsun diyorum. Gercekten evlat bambaska. Rabbim evlatlarimizla sinamasin insallah ben de havaleden cok korkuyorum. Ne yapmamiz gerekiyor böyle bir durumda biliyor musunuz B biyoist ?

Nedir sebebi? Havale benm bildigim aniden ates yukselmesi ve dusmesinden dolayi oluyor
Evet ateşin aniden yükselmesi sonucu havale görülür. Havale beynin hızlı ateş yükselmesinden kendisini korumak için bir süreliğine şalterleri indirmesi gibidir. Geçici bir durumdur ve çocukta kalıcı bir iz bırakmaz. Ben de küçükken gecirmisim biz de genetik ve kızimda o yüzden geçiriyor.

Iyide bazilarida hasar birakabilir diyor?bu konuda bu kadar kesin konustugun icin soyluyorum bunu

Öncelikle konu sahibine gecmis olsun diyorum. Gercekten evlat bambaska. Rabbim evlatlarimizla sinamasin insallah ben de havaleden cok korkuyorum. Ne yapmamiz gerekiyor böyle bir durumda biliyor musunuz B biyoist ?
Sadece üzerinde fazlalık varsa çıkaracaksınız yan yatiracaksiniz dili geriye kaçıp solunumu engellemesin diye. Kesinlikle o halde duşa sokmayin ya da kendine gelmesi için sarsmayin. Havale başlamışsa engelleyemezsiniz artık bitmesini bekleyeceksiniz. Çok şık geciriyorsa diazem denilem bir ilacı verecektir doktoru bir de havale geçmişi olan çocuğa özellikle gribin semptomatik tedavisinde kullanılan ilaçlar kullanılmamalıdır.

Iyide bazilarida hasar birakabilir diyor?bu konuda bu kadar kesin konustugun icin soyluyorum bunu
Eğer havale yarım saatten uzun sürerse ve havale sırasında yapılmaması gerekenler yapılırsa ya da gün içinde üst üste birkaç kez havale geçirirse o zaman kalıcı hasar oluşabilir. Ateşli havaleyi soğuk havale adı verilen epilepsi ile karıştırmamak gerekir.

Epilepsi cok baska birsey degil mi? Onun sebebi ates degil dimi? Ne yspilmasi gerek o durumda peki? Ya da ne yapilmamasi gerek?

Allah yardimcin olsun.
Cok sukur ki atlasmissinizz.
Zor birsey kolay bisi degil elbette.

Çok geçmiş olsun. İlk aşı zamanı bizde de ateş yükselmişti o korkuyu anlatamam gerçekten evlat başka
Allahım miniklerimizi her türlü kaza beladan korusun inşallah

Epilepsi cok baska birsey degil mi? Onun sebebi ates degil dimi? Ne yspilmasi gerek o durumda peki? Ya da ne yapilmamasi gerek?
Epilepsi durumunda da birşey yapamayız ne yazikki. Ve epilepsinin çok farklı türleri var. Onu da kızım da yaşadık daha doğrusu biz epilepsi nöbeti diye düşündük bir hafta sürekli benzer nöbetler geçiriyordu. Bir sürü testler yapıldı çok şükür epilepsi çıkmadı. Ama o arada o kadar araştırma yaptık o kadar çok video seyrettikten ki. Epilepsiyi tanıyınca havale bize çok masum gelmişti.

Çok geçmiş olsun. Korkunuz yeter tabiki. Ama 40 derece de öyle çokta paniklenmemeli. Bir doktorun yazısı vardı ailenin paniklemesi üzerine. Panikten çocuğun yeni çıkan dişini kırmışlar, damağını yarmışlar, dilini yutturmuşlar.
O yüzden çocuğu soyup direk hastaneye koşmak gerekiyor. Zaten 41 üzerinde beyinde hasar kalıyor biliyorum.

Bunlarin hepsi genetik.. eilrpside ates olmaz ama dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…