Çocuk birden soğuk suyun altına sokulursa şoka girip hipotermi sonucu ciddi beyin hasarları oluşabilir. Doğru bilinen yanlışlardan birisi de bu ne yazikkiBize buz gibi su ile şok etkisi yaratılması gerektiği söylenilmişti biz hep soğuk suyla yıkadık ama sizinkisi de doğru olabilir tabiki. Ben kendi yöntemimizi anlatmak istedim.
Yok sorun degilde bunu doktorlar soyluyolar tehlikeli diye bilemedim simdi : (Bize buz gibi su ile şok etkisi yaratılması gerektiği söylenilmişti biz hep soğuk suyla yıkadık ama sizinkisi de doğru olabilir tabiki. Ben kendi yöntemimizi anlatmak istedim.
Evet dogru atesin yuksekliginden cok atesin cocukta nasil bir etki yaptigi onemliTabiki genetik en başta önemli. Kızım havale geçirdiğinde 37,5 orta kulak iltihabı ile havale geçirdi ama daha 2 hafta önce 39,8 le orta kulak iltihabı geçirirken gülüp oynuyordu. Bu çok karışık bir süreç illaki su durumlarda gecirecek diye birsey yok. Ama genelde üst solunum yolu ve kulak iltihabinda oluyor. Alt solunum yolu enfeksiyonlarında çok nadir gorunuyor.
Çocuk birden soğuk suyun altına sokulursa şoka girip hipotermi sonucu ciddi beyin hasarları oluşabilir. Doğru bilinen yanlışlardan birisi de bu ne yazikki
Yok sorun degilde bunu doktorlar soyluyolar tehlikeli diye bilemedim simdi : (
Estağfurullah. Aslında sağlık konusunda hepimizin de doğru bildiğimiz o kadar çok yanlış var ki.O zaman ben bişey söylemedim sayın. Sağlık hususunda asla ısrar etmem.
Soğuk havale mi epilepsi oluo pekiEğer havale yarım saatten uzun sürerse ve havale sırasında yapılmaması gerekenler yapılırsa ya da gün içinde üst üste birkaç kez havale geçirirse o zaman kalıcı hasar oluşabilir. Ateşli havaleyi soğuk havale adı verilen epilepsi ile karıştırmamak gerekir.
Aynı yaşta oğlum var. Okurken için cızladi. Çok geçmiş olsun. Allahım kimseyi evladıyla sınamasın.Kendi canından canından cigerinden bir parça.
Dün öldüm öldüm dirildim bittim tukendim kaybettik sandım.
Acile 38 derece ateşle götürdüm ateş orda birden 39.8 e fırladı ve çocuk hemşirenin elinde doktorun yanında muayene sırasında havale geçirdi . Gözler gitti vücut titredi ağızda köpükler ...ne oluyor dedim hemen çocuğu koştur kostur götürdüler 10 a yakın doktor hemşire girdi beni içeriye almadılar .
Bırakın bensiz o duramaz ağlar dedim sesi çıkmıyordu ki bebeğimin. Sonra bir ağlama sesi geldi içeriden kurtulmuştu . Doktorlar hiç açıklama yapmıyordu sesi çıkınca tamam annesi kurtuldu dediler. Yanına gittim anne anne diyordu ağzında cihazlarla gözler kapalı. Çok korktum çok ağladım bacaklarımda derman kalmadı beynim biz gibi oldu kaybedicez sandım . Şükürler olsun ki zamanından önce gelmişiz . Ordan devlet hastanesine sevk ettiler akşama kadar kontrol altinda tutuldu.Ateşi 37.5 la çıkardık . Evimize geldik. Ama ateş düşmek bilmedi yine yükseldi yine hastane bu sefer ateşi 39.5 olmuş 03 derece daha yükselse aynısı olabilirdi. Gece 2 lere kadar oradaydık düşünce igne de yapılınca eve geldik bu gece zor sabah oldu. Ateş 3 gün sürer dedi doktor .
2 yaşında son azı dişi çıkıyor ve vücut da enfeksiyon da varmış. Antibiyotik tedavisine başladık .
Evlat nasıl bir şeymiş nasıl zormuş nasıl da baskaymis anladım. Bazen kizardim ya küçük yaramazliklarina o bile gözüme hoş göründü iyiles yine dağıt oğlum dedim kizmicam dedim
Bugün daha iyi gibi ama canım hala burnumda .Allah kimseye evlat acisi yasatmasin hastalık dert vermesin...
Evet.Soğuk havale mi epilepsi oluo peki
Yok ya buz gibi su inanılmaz tehlikeli dedi doktorum sirkeli suda çok tehlikeli ateş olunca zaten çocuk usuyo bide buz gibi suyla yıkamak yanlış duş aldığı sudan biraz daha ılık olabilir ama asla soğuk suyla degilBize buz gibi su ile şok etkisi yaratılması gerektiği söylenilmişti biz hep soğuk suyla yıkadık ama sizinkisi de doğru olabilir tabiki. Ben kendi yöntemimizi anlatmak istedim.
Kendi canından canından cigerinden bir parça.
Dün öldüm öldüm dirildim bittim tukendim kaybettik sandım.
Acile 38 derece ateşle götürdüm ateş orda birden 39.8 e fırladı ve çocuk hemşirenin elinde doktorun yanında muayene sırasında havale geçirdi . Gözler gitti vücut titredi ağızda köpükler ...ne oluyor dedim hemen çocuğu koştur kostur götürdüler 10 a yakın doktor hemşire girdi beni içeriye almadılar .
Bırakın bensiz o duramaz ağlar dedim sesi çıkmıyordu ki bebeğimin. Sonra bir ağlama sesi geldi içeriden kurtulmuştu . Doktorlar hiç açıklama yapmıyordu sesi çıkınca tamam annesi kurtuldu dediler. Yanına gittim anne anne diyordu ağzında cihazlarla gözler kapalı. Çok korktum çok ağladım bacaklarımda derman kalmadı beynim biz gibi oldu kaybedicez sandım . Şükürler olsun ki zamanından önce gelmişiz . Ordan devlet hastanesine sevk ettiler akşama kadar kontrol altinda tutuldu.Ateşi 37.5 la çıkardık . Evimize geldik. Ama ateş düşmek bilmedi yine yükseldi yine hastane bu sefer ateşi 39.5 olmuş 03 derece daha yükselse aynısı olabilirdi. Gece 2 lere kadar oradaydık düşünce igne de yapılınca eve geldik bu gece zor sabah oldu. Ateş 3 gün sürer dedi doktor .
2 yaşında son azı dişi çıkıyor ve vücut da enfeksiyon da varmış. Antibiyotik tedavisine başladık .
Evlat nasıl bir şeymiş nasıl zormuş nasıl da baskaymis anladım. Bazen kizardim ya küçük yaramazliklarina o bile gözüme hoş göründü iyiles yine dağıt oğlum dedim kizmicam dedim
Bugün daha iyi gibi ama canım hala burnumda .Allah kimseye evlat acisi yasatmasin hastalık dert vermesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?