Evet ateş olmuyorBunlarin hepsi genetik.. eilrpside ates olmaz ama dimi?
Evet zaten ateş bir nedene bağlı çıkar genelde enfeksiyondan dolayıdır. Ateş çok hızlı çıkınca beyin bu hızlı yükselişten olumsuz etkilenmesi diye havale durumu yaşanır.Konu sahibinin cocugunda enfeksyon varmis dimi? Enfeksyonda ates cok normal.. antibiyotik vermeden gecmez zaten ..ama enfeksyondan dolayi cikan atesten havale gecirilir mi?
Ama iste enfeksyonda birden mi cikiyorda? Yavas yavas cikmiyor mu?Evet zaten ateş bir nedene bağlı çıkar genelde enfeksiyondan dolayıdır. Ateş çok hızlı çıkınca beyin bu hızlı yükselişten olumsuz etkilenmesi diye havale durumu yaşanır.
Enfeksiyon her zaman aynı hızla çıkmaz ama burda önemli olan enfeksiyonun değil ateşin hızı. Örneğin benim kızım ateşi 39-40 Lara da çıkıyor ama normal hayatına devam ediyor ama burda ateşin yükselmesi yavaş 01,1-0,2 ser derecelik artislarla oluyor. Ama bir de 1-2 derecelik artış beynin alarma ve önlem almaya itiyor ve havale gerçekleşiyor.Ama iste enfeksyonda birden mi cikiyorda? Yavas yavas cikmiyor mu?
Bi anda baskilama iste fitille oluyor.. cok yuksek oldugunda ates fitil atinca aniden dusuyor ve fitil etkisi gidincede aniden cikiyor. Bu yuzden cok yukselmeden aslinda fitil koymak gerekir... malum 8 saatte bir konuyo fitilOkurken boğazım düğümlendi. En korktuğum şeylerden biri havale.
Yeğenimi kaybettik 13 sene önce..
Aslında ateş kötü bir şey değil. Vücudun savaşma mekanizması. Mümkün mertebe baskılamamak gerekiyor. Bir anda yükselmesi havaleye neden olmuş..
Allah sağlıkla sıhhatle korusun. Bize bağışlasın evlatlarımızı..
Iste onu anlamaya calisiyorum. Ne oluyorda sniden firkatabiliyor bu ates?Enfeksiyon her zaman aynı hızla çıkmaz ama burda önemli olan enfeksiyonun değil ateşin hızı. Örneğin benim kızım ateşi 39-40 Lara da çıkıyor ama normal hayatına devam ediyor ama burda ateşin yükselmesi yavaş 01,1-0,2 ser derecelik artislarla oluyor. Ama bir de 1-2 derecelik artış beynin alarma ve önlem almaya itiyor ve havale gerçekleşiyor.
Bu aslında biraz genetik ve enfeksiyona neden olan mikroorganizma ile ilgili ayrıca enfeksiyonun geliştiği yer. Viral ya da bakteriyal olması ya da enfeksiyonun kulakta, kanda ya da boğazda olmasi gibi çok farklı faktörler var.Iste onu anlamaya calisiyorum. Ne oluyorda sniden firkatabiliyor bu ates?
Bi anda baskilama iste fitille oluyor.. cok yuksek oldugunda ates fitil atinca aniden dusuyor ve fitil etkisi gidincede aniden cikiyor. Bu yuzden cok yukselmeden aslinda fitil koymak gerekir... malum 8 saatte bir konuyo fitil
Konu sahibinin cocugunda enfeksyon varmis dimi? Enfeksyonda ates cok normal.. antibiyotik vermeden gecmez zaten ..ama enfeksyondan dolayi cikan atesten havale gecirilir mi?
Simdi atesin neden oldugu sey onemli burda. 3 gune kadar ates normal ama sonrasinda iltihap vs var mi diye baktirmsk lazim. Ben bazen fitil atiyorum ama genelde gozlemliyorum.. ki zaten uzun surmusse genelde kulak bogaz iltihabi cikiyo. Her cocugun ateslenmesi bile farkli. Buyuk oglum ateslendiginde gozleri bile kanlanir etkisinden, kucuk oglum daha hafif gecirir mesela. Kizda tamamen farkli. Bi kac gun ateslenir sonrA gecer gibi olup tekrar ateslenir. Halbuki kulak iltihabi olmustur. Her cocuktada baska olsbiliyor yani.Ben normal hızda yükselirken takip ediyorum hemen müdahale etmiyorum. Sadece soyup duş falan aldırıyorum. Yine de 38.5 u geçerse şurup veriyorum. Bir anda düşmesini de istemiyorum aslında. Daha ufakken fitil atıyordum tabi.
Ben direk ateş için değil ağrısı da olur diye doktorun dediği aralıklarla ilaç veriyorum. Hastalığın o ilk bir kaç günlük yoğunluğunda direk ateş beklemeden saatinde veriyorum ilacı.
Sağlamasını yaparsam ilaç saati gelmeden ateşi yükseliyorsa vermeyip takip ediyorum.
İnşallah yanlış bir şey yapmıyorumdur ama bir doktorun makalesini okuyunca panikle müdahale etmemek gerektiğini anlamıştım.
Diger arkadas sordu ama hangi enfeksyonda aniden ates cikiyoki?Bu aslında biraz genetik ve enfeksiyona neden olan mikroorganizma ile ilgili ayrıca enfeksiyonun geliştiği yer. Viral ya da bakteriyal olması ya da enfeksiyonun kulakta, kanda ya da boğazda olmasi gibi çok farklı faktörler var.
Soğuk suyun altına tutup sakin kalınması gerekiyor. Görüntü her ne kadar çok kötü birşey gibi dursada aslında çocuk kendinde oluyor ve olan biteni izliyor. Cevapta vermek istiyor ben iyiyim korkma demek istiyor ama veremiyor. Suyun altından çıkardıktan sonra acilen hastaneye gidilmesi gerekli. Biz kardeşimi hep bu şekilde götürdük hastaneye.
Benim kızim hep orta kulak iltihabinda havale geçirdi genelde kulak ya da üst solunum yolu rahatsızlıklarında havale görünüyor diye biliyorum.Diger arkadas sordu ama hangi enfeksyonda aniden ates cikiyoki?
Soguk degil damarlar buzusebiliyomus ondan. Dus kivaminda olacakmis.. iliktan biraz daha sicak yani..Soğuk suyun altına tutup sakin kalınması gerekiyor. Görüntü her ne kadar çok kötü birşeyş gibi dursada aslında çocuk krndinde oluyor ve olan biteni izliyor. Cevapta vermek istyor ama veremiyor. Suyun altından çıkardıktan sonra acilen hastaneye gidilmesi gerekli. Biz kardeşlöi hep bu şekilde götüürdük hastaneye.
Bence genetikte cok onemli o zaman canim cunku baska bi cocuk kulak iltihabi yasar ama havale gecirmez.Benim kızim hep orta kulak iltihabinda havale geçirdi genelde kulak ya da üst solunum yolu rahatsızlıklarında havale görünüyor diye biliyorum.
Bize buz gibi su ile şok etkisi yaratılması gerektiği söylenilmişti biz hep soğuk suyla yıkadık ama sizinkisi de doğru olabilir tabiki. Ben kendi yöntemimizi anlatmak istedim.Soguk degil damarlar buzusebiliyomus ondan. Dus kivaminda olacakmis.. iliktan biraz daha sicak yani..
Tabiki genetik en başta önemli. Kızım havale geçirdiğinde 37,5 orta kulak iltihabı ile havale geçirdi ama daha 2 hafta önce 39,8 le orta kulak iltihabı geçirirken gülüp oynuyordu. Bu çok karışık bir süreç illaki su durumlarda gecirecek diye birsey yok. Ama genelde üst solunum yolu ve kulak iltihabinda oluyor. Alt solunum yolu enfeksiyonlarında çok nadir gorunuyor.Bence genetikte cok onemli o zaman canim cunku baska bi cocuk kulak iltihabi yasar ama havale gecirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?