merhaba melda keşke annenle konuşma fırsatım olsada konuşsam emin ol ben le konuşsa asla sana tedavi ol demez bizdede sorun eşimde iki kere tüp bebek yaptırdık veben ölümlerden döndüm ilk tüpbebek yaptırdığımızda iç kanama geçirdim bir ay hastanede yattım neler çektim tam olarak iyileşmem eski hayatıma dönmem iki seneyi buldu ve ben iyileşir iyileşmez terar tüp bebek diye tutturdum eşim ailem herkez karşı çıktı ama ben durmadım yalvar yakar ikna ettim ikinci kez yaptırdım sürekli gözetim altında oldum tekrar bişey olmasın diye bişey olmadı Allaha şükür ama tutmadıda okadar eziyet sitres boşuna eşimle oturduk karar verdik bidaha tedavi yok diye evlat edinmye karar verdik aileme söylediğimde çok sevindiler hatta benim kafamda soru işaretleri vardı annem çok konuştu eşim ve ailem için önemli olan benim sağilığım negüzel sanada eşin destek oluyormuş annende kararlı oduğunuzu görünce susar diye düşünüyorum yazını okuyunca yaşadıklarımı paylaşmak istedim hepimiz zor günler geçirdik önemli olan herkeze sağlam olduğunu göstermen sen kararlı o yeter Rabbim yardımcımız olsun
merhaba merer çok teşekkür ederim canım yazdıklarından etkilendim kendimize göre haklı yanlarımız çok onlar da iyiliğimizi isterler belki ama konuşma tarzları biraz kırıcı oluyo ee bizde bu sıralar hassas olduğumuz için alınıyoruz ne yapalım takmamaya çalışıcaz sende çok zor dönemden geçmişsin o tedavi sürecini iyi bilirim çok stresli ve yorucu bende iğnelerden 1 sene kendime gelemedim ağrılarım oldu ve aşırı kilo aldım hormonlarım dengesini kaybetti ama hayat bize bunu sundu isyan etmek olmaz Allah ailemize sağlık versin gerisi boş ben herşeyin hayırlısı diye dua ederim başkada bişey istemem, bu arada siz başvurnuzu yaptınızmı biz geçen hafta yaptık
canım biz ilk başvuruyu 5 ekimde yaptık 6 ay sonra ev görüşmesine geleceklrmiş yani nisan gibi inşallah gelirler ama zaman hiç geçmiyor
cnm bildiğim kadarıyla kız erkek diye tercihinizi başvuru zamanında yapıyorsunuz ztn,istanbuldan arkadaş da sıra bekliyordu 3 ay kadar oldu başvuru yapalı şimdi yaklaşık olarak 1 yıla yakın zamanları kaldı belki daha azhangi şehirden başvuru yaptınız canım biz istanbuldayız çok uzun süreymiş 6 ay ben 2 ayda gelirler diye biliyordum kız erkek belirttinizmi peki
hoşgeldincuma günü bebeğimize kavuşmak için başvuruda bulunmaya gidiyoruz.....istanbuldan başvuru yapıyoruz...keşke herşey çok çabuk bitse....
merhaba serapcığım,slm arkadşalar ev görüşmesine gelceklermiş sonra 1sat sorucaklarmış bize birşeyler neler soruyolar bide erkek sırası çok oluyomu
97932]Merhaba Serapcım:)
öncelikle hayırlı uğurlu olsun:)
aramıza hoş geldin sefalar getirdin:)
ilk görüşme mi olacak?ilk görüşme de sadece diploma ve nüfus cüzdanını istiyorlar...
ilk görüşme randevusuz oluyor.
randevu aldığına göre sen hem evrak teslimi hem de uzman görüşmesine gidiyorsun demektir.
zaten listede istenen evraklar yazıyor.
onların haricinde uzman eşinizi ve sizi bir odaya alarak görüşme yapacaktır.
önce evraklarınızı kontrol eder, sonra elindeki formu verdiğiniz cevaplara göre dolduruyor.
size gereken açıklamaları yapıyor.
kafanıza takılan merak ettiğiniz her soruyu cevaplandırıyorlar.
endişe ettiğiniz, karar veremediğiniz konularda sizi yönlendiriyorlar da aynı zamanda.
en az 1 saat sürüyor...
bize evlat edindiğimizi çocuğumuza nasıl söyleyebiliriz onu bile anlatmıştı.
onun haricinde nerede oturuyorsunuz?
ne kadar maaş alıyorsunuz?
evinizin yakınınıda ilkokul, sağlık ocağı, park var mı?
kaç yıllık evlisiniz?başka bir ilde bebek olursa görmeye gider misiniz?vs
gibi sorular soruyor.
ben çok terletirler diye korkmuştum ama çok rahat geçmişti çok şükür:)
sende hiiiç endişe etme, rabbim yar ve yardımmcımız olsun inşaAllah:=)
bizde şimdi ev ziyaretini bekliyoruz...istanbul da yaklaşık 6-7 ayı buluyor...
hayırlısı bakalaım.... kafana takılan olursa sorabilirsin...
hangi şehirden başvuru yaptınız canım biz istanbuldayız çok uzun süreymiş 6 ay ben 2 ayda gelirler diye biliyordum kız erkek belirttinizmi peki
arkadaşlar ist başvurdum ilk başvuru sırasına göremi sıraya geçiliyo acaba rendavüye gitkk dediki siizn dedkleriniz soruları sordular sonra ev ziyaretine gelcez dedi sonra 1sat görüşmeden sonra onay yapcaz dedi daha onay yapılmadı dedi oda hazırlııg yapımı dedim daha yapamyın dedi görüşmelrden sora dedi 1sat görüşmeden sonra onay yapılcakmış mesale dedi çocuga nasıl disiplin cezası verirsiniz çocuktan 1aylık çocuga nasıl davrancakmışız ne bilim çok sorular varmış lütfen yardımcı olun tercihimiz erke yaptık
cuma günü bebeğimize kavuşmak için başvuruda bulunmaya gidiyoruz.....istanbuldan başvuru yapıyoruz...keşke herşey çok çabuk bitse....
hangi şehirden başvuru yaptınız canım biz istanbuldayız çok uzun süreymiş 6 ay ben 2 ayda gelirler diye biliyordum kız erkek belirttinizmi peki
slm arkadşalar ev görüşmesine gelceklermiş sonra 1sat sorucaklarmış bize birşeyler neler soruyolar bide erkek sırası çok oluyomu
cnm öncelikle aramıza hoşgeldinmerhaba ben meleğimi tam 1 hafta önce kaybettim gelişim geriliği vardı bebeğimde 1 yıl çocuk yapmamız yasak ve eğer tekrar çocuğum olursa 2 kat daha fazla gelişim geriliği gözükebilir yani onun da yaşama şansı çok az ve içimde hiç umut yok eğer çocuğum olmazsa bende evlat edinmek istiyorum...siz sayın anneler umarım bi an önce bebeklerinize kavuşursunuz ve umarım çok mutlu olursunuz...
Kızlar merhaba,
Nasılsınız?
Aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş,ne güzel,hoşgelmişler,sefalar getirmişler.
Bilgisayarımızda virüs var,evde giremiyorum,ama hep aklım sizde.
Pırılım'la arada konuşup havadisleri almaya çalışıyorum ama buradaki gibi olmuyor tabii:))
Gelenimiz gidenimiz eksik olmuyor çok şükür,mevlidimizi de okuttuk.Herşey çok güzel oldu,yani bana öyle geliyor.
Ada gayet iyi Allah'a şükür,en son doktor kontrolümüzde boyu 59 cm,kilosuda 4.750 gram olmuş,büyüyor kızım teyzeleri.
Birlikte olalı bir ay bir hafta oldu ama o kadar dolu dolu yaşıyoruz ki kızımla daha uzun zamandır berabermişiz gibi geliyor.
Endişeli olan arkadaşlar için yazıyorum kim ne derse desin hiç umursamayın,kuzunuzu kucağınıza aldığınız andan itibaren o kadar sizin oluyor ki bebeğiniz,öyle bir enerji yayıyorsunuz ki etrafınıza kimsenin aklına sizin doğurmadığınız gelmiyor.
Münasebetsizler olabilir tabi ama inanın ne düşündükleri zerre kadar önemli olmuyor sizin için.
Uzun uzun yazacağım ilk fırsat bulduğumda,unutmadığımı,aklımın,kalbimin sizlerle olduğunu hatırlatmak istedim sadece:)))
Hepinizi öpüyorum kocaman kocaman,tez vakitte müjdeler alalım,hepbirlikte sevinelim diye dua ediyorum hepiniz için ayrı ayrı.
Görüşürüz Ada'nın teyzeleri:)))))))))))))
sağol canımmmhayırlısı olsun ....:)
süperrr biz küçükçekmece halkalıda oturuyoruz..aslında böyle karşılıklı destek süper olur mutlaka görüşelim ..merhaba canım benım sen yüregı okadar guzel bır anne adayısınkı sakın senı üzmelerine ızın verme bende ıstanbuldan basvuru yaptım 2011 ocak ayında suan sıradayım ve askla bebegımı beklıyorum yardımcı olmak ısterım sana da :)
merhaba ben meleğimi tam 1 hafta önce kaybettim gelişim geriliği vardı bebeğimde 1 yıl çocuk yapmamız yasak ve eğer tekrar çocuğum olursa 2 kat daha fazla gelişim geriliği gözükebilir yani onun da yaşama şansı çok az ve içimde hiç umut yok eğer çocuğum olmazsa bende evlat edinmek istiyorum...siz sayın anneler umarım bi an önce bebeklerinize kavuşursunuz ve umarım çok mutlu olursunuz...
evlatlık alınan çocuğu ilerde namahrem olarak gören insanlar lütfen evlatlık almayınlmaz:
o sizin canınızdan kanınızdan olacak. ben evlatlık alsam onu eminim kendim doğurmuş kadar severim.sonuçta emek vermişim büyütmüşüm.annelik babalık sadece sperm ve yumurtadan meydana gelmiyor.
arkadaşım londra da 1 sene boyunca evlatlık bir çocuğa bakmış. çocuk 6 yaşında olduğu halde kendisinin evlatlık olduğunu biliyormuş ve sorunda da yaşamamış. sanırım en iyisi çok fazla büyümeden gerçekleri güzel bir dille anlatmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?