Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Kızlar nasılsınız?
Çok şükür sonunda bilgisayarıma kavuştum,Ada'yı uyutur uyutmaz da hemen buraya geldim:))))
Uzun zaman oldu tabii,hızlıca okudum yazılanları,bu kararı alıp yeni başvuru yapan arkadaşlar hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum,bilin ki şu hayatta pişman olmayacağınız nadir şeylerden birini yapıyorsunuz,içiniz çooook rahat olsun.Allah rast getirsin işlerinizi,çabucak hallolsun tüm aşamalar,evlatlarınıza hemencecik kavuşun inşallah.Her an sizler için dua ettiğimi bilmenizi isterim.
Lilyciğim nasılsın şekerim?
Bir daha ki öpücük senin için olacak söz.
Bizden de sana bol bol sevgiler teyzecik:))))
Canım benim,güzel yürekli arkadaşım,hemde nasıl mest ediyor,kokusuyla,sesiyle,teniyle.... herşeyiyle.
Allah tez vakitte seninde gönlünün muradını versin inşallah.
Çarşı pazar dolaşıyorduk teyzesi ama burada hava çok soğudu evdeyiz şimdi oda oda tur atıyoruz:)))
Çok çok öpüyorum,dualarım seninle...
Pırılım güzel arkadaşım,ne güzel yazmışsın,ellerine yüreğine sağlık.
Ada kuzusu da teyzesiyle amcasıyla çok mutluydu,inşallah kızımın kardeşi de en kısa sürede annesine babasına kavuşacak,bizde gelip onu öpüp koklayacağız.

Kızlar bu topik çok farklı,lütfen kıymetini bilin,baksanıza,önce kendime çok yakın hissetmiştim yazdıklarını okurken Pırılım'ın,yazışmaya başladıktan sonra yüzünü bile görmediğim dünya tatlısı bir arkadaşım oldu.Yazmak kesmeyince telefonla konuşmaya başladık.Bu konuda beni etrafımdaki bir çok insandan daha iyi anladığını hissettiğim için ayrı bir yeri vardı bende.Sağolsun Pırılım ve eşi bir hayalimizi gerçekleştirdiler evimize gelerek.Birbirimize bebek ziyaretine gideriz diye hayal ederdik.
Allah ömür versin inşallah kızlarımızı birlikte büyüteceğiz,aynı şehirde olmamamızın hiç önemi yok,Pırılım ve kızı kalbimde çooooookkkkkk özel bir köşede hep yanımda...
Mererciğim çok teşekkür ederim.Kavuşacaksın elbette inşallah tez vakitte.
Bizim sürecimiz mucize gibi,yaklaşık iki ay gibi bir sürede kavuştuk kızımıza darısı hepinizin başına inşallah.

Nushucum ne güzel hemen kavuşmuşsun yavruna bize ev ziyareti için 6 ay bekleyeceksiniz dediler toplam bekleme süresi birbuçuk seneyi bulur dedi uzmanımız biz ankaradayız sen hangi şehirdesin

cnm bnmmm yaaaaaa
okurken ne kadar büyük bir heyecan ve sevinçle okudum anlatamam
Ada bebek zaten çok güzel ben de resmen aşık oldum o güzelliğe....
maşallah kuzuma
inan okurken kıskandım....
ne güzel bir dostluk kurduğunuzu hikayelerinizden biliyorum ztn resmen ikiz gibiydiniz yazdıklarınız ve hayallerinizle
ama bunu resmiyete döküp reelde de tanışmış olmanıza o kadar sevindim ki anlatamam
hem Ada bebişi görmüş oldunuz hem de kararınızın doğruluğunu fiilen görmüş oldunuz
çok çok çok sevindim

bu evlatlık konusunun dini boyutu ztn burda bulunan başvuru yapan ya da yapmayı planlayan herkesin araştırıp bir şekilde cevaından tatmin oldugu bir durumdur kanımca
o yuzden boyle yazanalra kibarca hadi kardeş burası sana uygun topik değil demek daha akıllıca sanırım
gülbenin programını izlemedim ama gerek Nihat hoca gerekse Mustafa hocayı çok severim bildiğim kadarıyla ikisi de doç.dr.paylaşım için teşekkürler... eğer çocuga güzel bir dille evlatlık oldugu halde aile onu çok sevdiğiniz söyler ve bunu yaşayarak çocuga gösterirse ztn sorun kalmaz ki buradaki tüm annelerin yüreği sevgi dolu hatta taşar vaziyette
dualarınıza amin diyor nushucumun bebişine 2 ay gibi kısa bir sürede kavuştuğu bilgisini paylaşırım
bebişimiz ztn anneciğine geldiğinde de 2 aylıktı işte Allahın bir lütfu ne denir ki başka...
Rabbim gönlünüzün muradını versin,yaşadıklarınız için de cok geçmiş olsun ama demek ki senin de imtihanın bu şekildeymiş Allah başka keder vermesin inşallah bebişine en kısa zamanda kavuşmanı dilerim, sevgiler

öncelikle hoşgeldin tekrardan inan ki sen ve pırılım olmayınca artık yeni gelenlere sizlerden ögrendiklerimle ufak da olsa yazmaya çalışıyor topiği sessiz bırakmak istemiyroum
size o kadar alışmışım ki inanın siz yazınca bir heyecan basıyor beni ki sorma... hele senin gelmen, Ada bebeğimizden bahsetmen, cok ayrı bir yeriniz var pırılla bende
ben Allaha şükür ki iyiyim, işte ders çalışma, ev işi, diyet falan derken vakit geçiyor tabii kkda aktif paylaşımda bulunmazsam moral bulamıyorum o da ayrı konu
senin ve Pırılımın o inanılmaz bağını o kadar iyi biliyroum ki hatta bir çırpıda okumuştum herşeyi hatta herkes hakkında küçük notlar almıştım en uzun da sizin ikiniz için yazmıştım destan gibiydi sanki
bnm de yüreğimde bu topik denince ilk siz varsiniz diğer arkadaşlar lütfen gücenmesinler ama beni bu topiğe bağlayan sizin o hayalleriniz, yazdıklarınız o muhteşem ikiz bağınızdı
hatta pırıla kıskandım dedim gercekten de oyle güzel bir sinerji var ki aranızda gıpta etmemek mümkün değil
Rabbim Pırılımın da bebişine tez vakitte kavuşmasını nasip etsin de beraber büyütün bebişleri
gönüller bir olduktan sonra dünyanın öbür ucu olsa ne fark eder ki? siz kalben bir aradasınız zaten
seviyorum sizleri yaaaa, daha ötesi var mı?????

hepinize merhabalar bu kararı alan, bekleyen ve evlatlarına kavuşan tüm annelere
Gönülden Merhabalar...
Yeni karar alıp başvurusunu yapan tüm arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun inşaAllah...
Baktım ki hala evlatlık konusunu haram, günah olarak gören arkadaşlar var.
Çok üzüldüm, aslında yazmayacaktım ama "KUL" olarak bildiğimi paylaşmakla benimde sorumluluğum var.
Ben daha ilk mesajımda evlat edinme (LÜTFEN EVLATLIK DEMEKTEN VAZGEÇİN!!!!BÖYLE YAZILMASI BİLE İÇİMİ ACITIYOR!!!!!)
konusunu hem hukuki, hem psikolojik hem de İslami yönden araştırdım...içime sindirdim ve böylece bu yola başvurduk aslında baş koyduk...
Evlat edinme dinimizde asla günah , haram değil...

Gülben Ergen TRT 1 "EVLAT EDİNME" programlarının linkleri;

GÜLBEN - Doç.Dr.Mustafa Karataş ile Anne Baba ve Çocuk Hakkı ve Evlat Edinme 23.09.11 - Dailymotion videosu
GÜLBEN - Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu 1.Bölüm 30.09.11 - Dailymotion videosu

Ahzap suresi 4.ayetinde "Allah,evlatlarınızı öz oğullarınız olarak tanımadı" ayetine karşılık yine Ahzap, Nur, Nisa gibi pek çok suresinde olmak üzere
23 ayette "evlat edinme-öksüze-yetime sahip çıkma" tavsiye edilmektedir.Evlat edinmek, onun üzerine her örttüğünüzde, her yedirdiğinizde , harcadığınız her kuruşta binlerce sevap vardır!!!
Günah olan "evladınıza yalan söylemek, ondan bu durumu saklamak", eğer imkan varsa talep ederse çocuğun biyolojik anne babasını saklamak...
Çocuğa helal yedirmek, ona iyi bakmak İslamiyet'in en önem verdiği konular...
MAHREMİYET-MİRAS konuları ise çözümleri olan konular...
Miras konusunda sağlığınızda yakınlarınızdan helallik alarak tüm mirasınızı evladınıza bırakabilirsiniz...3/1 BAĞIŞLAYABİLİR,3/2 İÇİN MUTLAKA AİLEDEN HELALLİK ALMASI GEREKİR...
Mahremiyet , elinin altında bulunanlara mahremiyet yoktur!!! ayetinde evde birlikte yaşadığımız hizmetli, çalışana bile mahremiyet ortadan kalkacağı için evladınıza karşı
herhangi bir mahremiyet SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ!!!!
ancak tam anlamıyla içimize sinmesi için 1 damla sütünüzü dahi emzirerek
evladınızın dinen de süt annesi kabul edileceğinizden HİÇ BİR ŞEKİLDE MAHREMİYET NE SİZE NE EŞİNİZE ASLA OLMAZ. BEN inşaAllah hem iletişim ,hem süt anne olmak için bebeğimi emzirmeyi çok istiyorum. Bu konuyla ilgili de emzirme üzerine paylaşımlarım ve standart bir protokolle tüm dünyada evlat edinen annelerin emzirdiğini paylaştım. Ama pek ilgilenen olmadı, soru dahi sorulmadı, bir iki arkadaş haricinde... Ama benim çok hevesli olduğum bir konu:)
Peygamberimiz de öksüzdür...hem annesi, hem babası olmadan büyütülmüştür...
SAYGILAR...SELAMLAR...

canım seni çok iyi anlıyorum çok zor bir süreçten geçmişsin ama ne güzelde bi karar almışsınız bizde 6 yıllık evliyiz hiç aşılama yaptırmadık iki kere tüp bebek yaptırdık çok zor insanı bitiren bi süreç ama bizler yavrularımıza kavuşmak için her yolu denedik herşeyde bi hayır vardır diye düşünüyorum anne olmak için illa doğurmamız gerekmiyor bizler zaten anneyiz Rabbim bu sevgiyi bize doğuştan vermiş hiç görmediğim bebeğimi özlüyorum

Canım çok güzel anlatmışsın senin yazdıklarının üstüne söylenecek söz yok Peygamber efendimizinde evlat edindiği bi oğlu varmış nihat hatip oğlu anlatmıştı Peygamber efendimiz evlat edinen benle öbür dünyada iki parmağın arası gibi yakın olacak demiş bundan daha güzel ne ola bilir ben emzirmeyle ilgili yazını okumuştum Allah kısmet ederse bende emzirmeyi çok istiyorum o duyguyu tatmak hemde yavrum hiçbirşeyden mahrum kalmasın diye bi kitap adı vermiştin inşallah o kitabı alacam ama protokol kısmını çok araştırmadım ne gibi ilaçlar kullanmak gerekiyor yan etkisi varmı bilgi verirsen çok sevinirim

cümlelerim sadece bunlar değildi o an yarım kalmak zorunda kaldı acil bir işim çıkmıştı .bu kadar yaşanmışlığın arkasından evlat edinmek diye gelen bu minnacık umut bizi çok mutlu etti.ilk başlarda evlat edinmek aklıma bile gelmemişti. şu haramdi helaldi konularını açanlara karşı yazıyorum bu cümlelerimi ben Rabbimden dualarla istediğim ve hep hayırısı dedim benim kanımdan olmayacak ama belki bir çok kişiye hayırlı olacak bir melek o .Nerden bilebilrisinizki bu şekilde gönlümüzü zedelersiniz..ben dış gebelik yaşadım hemde 2 kere çok az bir şey ama çok çok az daha ilerde olsaydı hamilelik devam edecekti.ama Rabbim ki onun ince hesaplarına bizim aklımız yetmez nasip etmedi.
şöyle bir etrafınıza bakın bir gazete okuyup haber izleyin ne kötülükler ne kötüler var ve hepsininin bir annesi var Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.bu dereceye gelmiş evlatlık edinen insanlar emin olun ki haramında günahında çok çok farkında ve bilincedirdiler bunu hatırlatmak sadece ego tatminidir.lütfen egonuzu başka yerlerde tatmin edin bu konun başlığı hiçde buna uygun bir başlık değil...

süper ve dopdolu bir yazı eline koluna gönlüne sağlık...

çok şükür kazasız belasız atlattım ev ziyaretini bu gün korktuğum gibi bişi çıkmadı boşuna sıkmışım kendimi endişelenecek bişi yokmuş herşey güzel geçti sıcak bir çay yanına harika tatlılar ve poğaçalar güzel hoş sohbet geçti şimdi artık sıramızı beklicez 1-2 haftaya sıramız belli olucak inşallah bebişimize kavuşmamıza az kaldı allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallahh...darısı ev ziyaretini bekleyen arkadaşlarımıza :)))

Ay negüzel senin adına çok sevindim rabbim bizede nasip eder inşallah bende sabırsızlıkla ev ziyareti olsun diye bekliyorum sanki ev ziyareti olsa hemen yavrumu vereceklermiş gibi şimdiden ne yapsam ne pişirsem diye düşünüyorum sürekli şu böreği yaparım şu pastayı yaparım diye hayal kuruyorum ev ziyaretine gelselerdi çok rahatlıcam ne gibi sorular sordular dosyanız ev ziyaretinden sonramı onaylanıyor bilgi verisen sevinirim canım . Bi soru daha geldi aklıma referanslarını ardılarmı

arkadaşlar kaç ayda geliyolar ben ist başvurdum 1 ay olcak ev ziyaretinde ne gibi sorular soruyolar evziyaretind eonaylıyolarmı sıra beli oluyomu yoksa tekrar 1sat görüşmedemi beli oluyo sıralarımız lütfen bilgilendirerseniz sevinirim arkadaşalr

Gözünaydın leylufer,çok sevindim.İnsan her aşama sonrasında keşke bu kadar endişelenip heyecanlanmasaymışım diyor ama yaşarken öyle olmuyor.Bir zaman sonra yaşadığın bu heyecanlar güzel anılar olacak.Çok sıkıyoruz kendimizi ama sonu çok güzel oluyor be arkadaşım,her şeye değiyor inanki.İnşallah çok fazla sıra yoktur,çok bekletmez kuzucuğun seni:)))
Darısı başına mereciğim,inşallah en kısa zamanda sende ev ziyaretini atlatırsın,üstünden yük kalkar.
Dosyanız ev ziyareti sonrasında onaylanıyor canım,uzmandan uzmana değişiyor uygulama bizim referanslarımız aranmıştı,Pırılım'ın referansları da arandı.Ama bazen hiç aramadıkları da oluyor.

Son düzenleme:

Merhaba Canım,
Bu gün paylaştığın linkleri izledim, o kadar duygulandım ki bütün gün şirkette elimde mendil ne kadar ağladım tahmin bile edemezsin..
benim gibi daha önce izlememiş arkadaşlar varsa mutlaka izlesinler hatta fırsatları olursa birde;

GÜLBEN - Çiğdem Toksoy ile Evlat Edinme 1.Bölüm 22.09.11 - Dailymotion videosu

linkine göz atsınlar..

Son düzenleme:

Çok sevindim, hayırlısı olsun.. Sular seller gibi ilerlesin sıran

[Canım benim,güzel yürekli arkadaşım,hemde nasıl mest ediyor,kokusuyla,sesiyle,teniyle.... herşeyiyle.
Allah tez vakitte seninde gönlünün muradını versin inşallah.
Çarşı pazar dolaşıyorduk teyzesi ama burada hava çok soğudu evdeyiz şimdi oda oda tur atıyoruz:)))
Çok çok öpüyorum,dualarım seninle...

Pırılım güzel arkadaşım,ne güzel yazmışsın,ellerine yüreğine sağlık.
Ada kuzusu da teyzesiyle amcasıyla çok mutluydu,inşallah kızımın kardeşi de en kısa sürede annesine babasına kavuşacak,bizde gelip onu öpüp koklayacağız.

Kızlar bu topik çok farklı,lütfen kıymetini bilin,baksanıza,önce kendime çok yakın hissetmiştim yazdıklarını okurken Pırılım'ın,yazışmaya başladıktan sonra yüzünü bile görmediğim dünya tatlısı bir arkadaşım oldu.Yazmak kesmeyince telefonla konuşmaya başladık.Bu konuda beni etrafımdaki bir çok insandan daha iyi anladığını hissettiğim için ayrı bir yeri vardı bende.Sağolsun Pırılım ve eşi bir hayalimizi gerçekleştirdiler evimize gelerek.Birbirimize bebek ziyaretine gideriz diye hayal ederdik.
Allah ömür versin inşallah kızlarımızı birlikte büyüteceğiz,aynı şehirde olmamamızın hiç önemi yok,Pırılım ve kızı kalbimde çooooookkkkkk özel bir köşede hep yanımda...

Canımm Nushu, ne güzel şeyler yazmışsın.. İyi ki varsın..
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, bu sitenin kıymetini bilmek gerekiyor, aynı şehirde olmasalar bile görüşmek mümkün.. İstanbul'dan katılan çok arkadaşımız var, çok şanslılar.. Dostluklar kurabilirler..
Seni tanıdığım için çok şanslıyım.. Ada bebeği görmek benim ve eşim için inanılmaz birşey oldu.. Eşimle heyecanımız kaç kat daha arttı tahmin bile edemezsin.. Kuzucuğumu benim için öp kokla annesi..

Ben gülbenin evlat edinme ile ilgili her bölümünü izlerken ağladım çok etkilendim.

Çok sevindim senin adına umarım her aşaması böyle keyifli geçer ve evladına tez günde kavuşursun.Bize de 23 Ocakta gelecekler inşallah.Neler soruluyor sakıncası yoksa bahsedebilir misin?

Ben cok sabirsizlaniyorum galiba...sizler ne guzel ev ziyaretini bile gecmissiniz ben daha cok bastayim ilk on gorusme oldu simdi rndevu aldik ta o cak ayinin ilk haftasina ...daha erken olmazmi dedim malesef randevulu gidiyoruz dediler.....bizden kendi el yazimizla ozgecmis ayrica icerisinde esimle ikimizin bulundugu bes fotografi hikayelerini yazmamizi istediler hersey hazir yazdik bitirdik ama dikkat ettim kimse bunlari yazmamis sizlerdende istendimi bunlar...bu arada ben istanbuldan basvuru yaptim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…