Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

amin canım...meleğimi gelişim geriliği denen bir hastalıktan kaybettim nedeni belli değil birçok sebep var plesentadan beslenememiş olabilir ya da kromozom anamolisi uyuşmazlığı olabilir bunu biopsi ile öğrenebildik ama meleğimi delik deşik yaparlardı buna gönlüm razı olamazdı lohusalığım bitince eşimle kromozomlarımıza baktırcaz sanırım sadece ankara da bakılıyormuş şuan tam olarak araştırmadık nerelerde var diye dediğin konuyu araştırcam bilgi verdiğin için teşekkr ederim...

bu çok derin duygularla dolu bir konu....biz dün başvuru yaptık eşimle hiçde pişman değiliz bu konuyu bizde aramızda konuştuk eşim kendisini bildiğinden beri annesi onu yıkamamış annesi ile onun arasında nasıl bir durum olabilirki siz bu konuya böyle bakıyorsunuz...
bence lütfen sokakta gördüğünüz erkek çocukları sevmeyin evinize misafir de gelmesin...

arkadaşlar bu konuda araştırma yaptım çünkü bizde baş vuru yapmadan önce aklımıza aynı şey gelmişti bunun şöyle bi çözümü var kız bebiş alırsanız eşinizin kız kardeşi yani görümceniz emzirirse haram olmuyor eğer erkek bebiş olursa sizin kız kardeşiniz emzirecek içnizin rahat etmesini istiyorsanız böyle bişey yapabilirsiniz ama benim için önemli olan bebişim sağlı sıhatli hayırlı evlet olsun ben sadece bunları düşünüyorum ve istiyorum

sermuhcum hayırlı olsun baş vurun inşallah en kısa zamanda kavuşursun bebişine görüşmen nasıl geçti merak ettim ev görüşmesine nezaman gelecekler

uzun zamandır topiginizi takip ediyorum her baktığımda sizler için dua ediyorum. siz kuzularınıza kavusunca benim o gunüm cok keyifli geçiyor inanın. ama böyle arada cocuklara namahrem diyenleri okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor. kapatın o bağnaz çenenizi demek geliyor içimden. burada insanlar o kafada olsa istedikleri seyin adı EVLAT olmazdı.

Merhaba Arkadaşlar, nasılsınız?
Ben çok keyifli ve mutluyum.. Sebebine gelince;
Dün eşimle birlikte Nushu ve ailesini ziyaret etmek için büyük bir heyecanla yollara düştük.. Veee tanıştık.. Nushu ve eşi şahane bir anne baba, Ada bebeği anlatmaya
kelimeler kifayetsiz kalır, o kadar tatlı o kadar güzel bir bebek ki.. 41 kere maşallahhh!!

Evin her köşesinde Ada ya ait birşeyler var, hani eve taze çiçek alıp vazoya yerleştirisiniz, heryer taze taze mis gibi kokar ya.. Ada her odayı mis gibi yapmış.. Minik Ada, annesi ve babası çok mutlular.. Üç kişilik kocaman bir aile olmuşlar Orada kaldığımız sürece ne eşimin ne de benim aklıma ondan başka hiç birşey gelmedi.. Tadı damağımızda kaldı..

Burada hepimizin evlat sahibi olma konusunda farklı farklı öyküleri var.. Benim ve eşiminde var tabi ki.. Ada bebek, eşime ve bana aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu, dışarıdan söylenen sözlerin hiç te önemli olmadığını, bizim yavrumuz geldiğinde yaşadığımız bütün sıkıntıların geçeceğini, o minik parmaklarıyla, parmalarımızı sıkı sıkı tutarak, sürekli gülerek öyle güzel anlattı ki.. Bunu burada nasıl yazabilirim nasıl anlatabilirim bilemiyorum.. Tarifsiz bir duygu.. İnşallah hepimiz evlatlarımıza bir an önce kavuşuruz.. Hayırlısıyla, sağlıkla, mutlukla, huzurla..

Neredeyse unutuyordum, Ada bebek hem annesine hem de babasına çok benziyor...

İyi Akşamlar
Sevgiler

slm arkadaşlar salı günü sabah ev görüşmem var herşey hazır artık ne olur bana dua edin çok korkuyorum vede çok stres yapıyorum bi an önce olsa bitse korkudan kalp krizi geçiricem artık bebişime kavuşmama az kaldı allah hepimizin yardımcısı olsun (ikiz istiyorum inş.oda olur :)) )

Yazdıklarınızı büyük bir heyecan ve keyif içinde okudum.Ne kadar güzel anlatmışsınız ada bebek ve ailesinin yaşadıklarını.İnşallah bir gün bizlerde onların yaşadığı mutlulukları yaşarız.Bir kez daha bu kararı vermenin hazzını yaşadım yazdıklarınızla.

haklısın arkadaşım nasıl böyle düşüne biliyorsunuz anlamıyorum içinde evlat özlemi olan bi insan böyle şeyleri düşünemezki hiç pişman değiliz aksine bu kadar beklediğimiz için pişmanız keşke daha önce yapsaydık başvurumuzu bu kadar derin düşüncelere takılıp kalmak yersiz onların aileye bizimde evlerimizin şenlenmesine ihtiyacımız var...bunları duydukça okudukça bağırıp çağırasım geliyo artık evlat ya çocuk onlar...

Bütün kalbimle katılıyorum, eline, yüreğine sağlık çok güzel yazmışsın.. O kafalarda insanları artık dikkate bile almıyorum.. Onlar Evlat konusunda değil bir çok konuda böyle hastalıklı düşüncelere sahip.. Kimseye bulaştırmasınlar yeter..
Duaların ve desteğin için çok teşekkür ederiz..

Herşey o güzel gönlünüze göre olsun,

Hayırlısı olsun.. Allah Yardımcın olsun, hiç stress yapma tamam mı... Sanki ev oturmasına misafir ağırlayacakmışsın gibi düşün..
Ben o gün kekler kurabiyeler yaparak kendimi sakinleştirdim.. Uzmanımız gelince sıcacık bir çay demledim.. Sohbet muhabbet tadında geçti.. inşallah seninde öyle geçer.. İkiz bebek düşüncenden dolayı çok tebrik ederim.. Allah gönlüne göre versin.. Bu arada uzmanına sormak istediğin şeyler varsa küçük küçük notlar al.. Görüşme sırasında hepsi kafandan uçup gidiyor sonra..

Güzel haberlerini bekliyoruz

arkadaşım sen nedediğinin farkındamısın ne zırvalıyorsun islami açıdan kimin haddine burda akıl vermek yok şu haram bu haram ona bakarsan birsürü erkek müşteriler geliyo hepsinle tokalışıyoz oda haram kimse islamı dini alet edip burda ahkam kesemez biz burda evlattan bahsediyoruz bizim aklımızn ucuna gelmeyen şeyler sizin gibilerin beyninde nelerr dönüyo neler ben can diye bağrıma bastığımı nasıl haram görürüm bana göre böyle şeyle çok ters lütfen daha öncede yzadım haramı helali hesap yapanların işi yok bu sitede

Bu yorumu yapan kişiye söyleyebileceğim tek şey kendini bilmez bir hadsiz olduğudur. Bu konudada ceza alacaksam razıyım.

Bu sayfanın gerçek sahibi siz kocaman yürekli sevgili anneler lütfen böyle hadsizlerin iki cümlesi ile canınızı sıkmayın olur mu. Ben bu topiği ilk gününden beri takip ediyorum hatta ara ara yazardımda ama bir süre formdan uzak kalıp paylaşımda bulunamadığım için beni unutmusunuzdur diye yeniden yazmak yerine takip etmeye başlamıştım. Konu önce ana başlığa sonrada sabit konuya dönüşünce ilk defa okuyan insanlar olmaya başladı sanırım sonuna kadar okumayıp eski yazılanlara cevap verme gafletinde bulunuyorlar. Rabbim böyle insanlara akıl fikir versin ve yüreklerinede sizlerdekinin onda biri kadar sevgi versin inşallah. Hepinize evlatlarınızla mutlu bir hayat diliyorum. Onlar hepimizin yarınları ve sizin sayenizde yarınlarımızı emanet edeceğimiz filizler yeşeriyor iyiki varsınız güzel anneler...

çok sağol gülaysenaz Allah razı olsun senden ne güzel şeyler yazmışsın, böyle cahiller ister istemez canımızı sıkıyor sanki her konuda süper bilgi sahibiymiş gibi ahkam kesiyorlar bizim için kimin ne dedeiği hiç önemli değil ama insan oluyuz ister istemez güzel temenniler duymak isteriz cahil dostum olacağına akıllı düşmanım olsun derler ya o misal yani

Sevgili Arkadaşlar,
Trt 1 de yayınlanan Gülben programı uzun süre her yönüyle(psikolojik,hukuki,toplumsal,dini) evlat edinmeyi işlemiş.Benim de sonradan haberim oldu.Tüm videoları izledim.Konunun dini boyutuyla ilgili Nihat Hatipoğlu'nu ve Mustafa Karataş'ı çağırmışlar.Her ikisi de bildiğim kadarıyla alanlarında profösörlük ünvanı almış kişiler.İkisi de evlat edinmenin faziletlerini,hayırlarını anlata anlata bitiremediler.Mustafa Karataş dedi ki o yavrunuzun her üstünü örtüşünüzde,her yedirinişte onun için yaptığınız her şey de sevap üstüne sevap alırsınız.Nihat Hatipoğluda anneliğin doğurmak değil emek ve sevgi işi olduğunu şu an ailesinin onu evlat edindiğini öğrense kendisinin hiçbir şey değişmeyeceğini söylediği gibi evlat edinmenin çok hayırlı bir iş olduğunu örnek ve hadislerle de vurguladı.
Elbette biz bunu sevap işlemek için değil evlat sahibi olmak için yapmak istiyoruz.Ancak din adına yapılan yorumlar gerçekten çok rencide edici bence bunlar dinin ruhunu anlamadan yapılmış çok ilgisiz yorumlar.
Bizler zaten bu olaya gönülden inanmış,sevinçle ve heyecanla evlatlarımıza kavuşacağımız anı iple çeken insanlarız.
Bu tarz düşünenler zaten bu olaya girmemeli,çocuklar herşeyi çok kolay hisseder.Siz onu evladınız olarak gördüğünüzde zaten onun gerçek annesisiniz.Sizden daha gerçek anne olamaz hatta.
Şu an ben çok heyecanlıyım şahsen.Daha çok zaman olmasına rağmen neleri önceden alıp hazırlamalıyım.İlk karşılaşmamız nasıl olacak?Şehir dışına gitmemiz gerekirse ilk yol deneyimimiz nasıl olacak?Nasıl besliyeceğim?Yanımda biberon götürmeliyim?Daha bir sürü şey düşünüyorum.
Ocak'ın 23'ünde inşalalh ev ziyaretine gelecekler.Bir mani çıkmazsa sizinle deneyimlerimi paylaşmak isterim.Sevgilerimle.

Pırılım nekadar güzel anlatmılşsın Rabbim nushu yada evladını sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasipetsin bizde yavrumuza kavuşurmuyuz okadar sabırsızlanıyorum ki biran önce kavuşmak istiyorum yavruma Rabbim en kısa zamanda bizlerede yaşatsın bu mutluluğu bir sorum olacak nushu nekadar sürede kavuştu adasına merak ettimde

Rabbim yardımcın olsun inşallah çok güzel geçer görüşmen Rabbim yavrunu kucağına alacğın günleride nasip eder inşallah bizde ikiz iztedik rabbim gönlümüze göre versin

bizim ailemizde bebekken alınmış 2 tane evlatlık var, şu anda biri 41, diğeri 22 yaşında. ikisine durum çocuk akıllarının ermeye başladığında ufaktan masal şeklinde anlatılmış ve durumu hiç yadırgamadan büyümüşler. şu anda da yanlarında evlatlık konuları çok rahat konuşuluyor, hiç alınganlık vs. gibi bir sorun olmuyor. ayrıca onlar da herkes kadar aynı ailenin bireyleri, sevgiyse aynı sevgiyi görüyorlar, kavgaysa aynı kavgalar yapılıyor lafın gelişi. denge o kadar güzel sağlanmış ki. çocuk sahibi olamayan herkese bu şekilde evlatlıklar diliyorum.

Yuregi sevgi dolu insanlariz...
9 yillik evligiz ta ilk gunden beri hic korunmadik.6 ay gecince ben endiselenmeye basladimve kontrol fasillarina basladik derken ilk asilama ve negatif hic bir zaman ortada bir sorun yoktu yada sorunbulunamadi her zaman rabbime dua ettim hayirlisi dedim hayirli evlat hayirli emanet istedim sonucta 4 asilama 5 tup bebek ve benim bu tedaviler suresince olusan 2 dis gebeligim 2 laproskopi ameliyatim histeroskopi ameliyatim derken simdi 2 tupumde yok dogal yollardan evlat edinme sansim yok..sadece tup bebekle var..
12 gun beklemek varya (transfer sonrasi neticeyi ogrenme sureci) insan ölüp olup diriliyor bunca yipratici surecin arkasindan bana 2-2,5 yil beklersiniz dediler evlatlik alabilmek icin okadar mutlu oldum ki anlatamam 2,5 yil sonrada olsa bebegimiz canimiz bize gelecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…