Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Amin canimmm .Allah gonlunden geceni versin insallah...

sermuh bende ist küçük çekemceden bende bekliyorum ev ziyaretine gelckeler ama ne zman bilmiyorum 1ay oldu başvurdum bende marak ediyorum nezaman gelceker ev ziyaretindne sonramı onay oluyo sıraya koyuluyo arkadaşlar ilgilernriseniz sevirim

Serapcım tekrar merhabalar... Bende İstanbul'dayım. Sanada yakınım:)Aynı dönemlerdeyiz... Bende ekimde başvurdum. Kasımda evrakları teslim ettim. Ev ziyaretini bekliyorum,bu size atanan sosyal hizmet uzmanının yoğunluğuna ve baktığı dosya sayısına bağlı. Bizim uzmanımız hala mart ayı başvuurularına baktığını söyledi. Bu durumda en en az olmak şartıyla 6-7 ay bekleniyor.Bu süre İstanbul için uzayabilir ama kısalmaz maalesef...O yüzden ev ziyaretini biraz daha sabırla bekleyeceğiz. Sonra dosyamız onaylanmak üzere Ankara'ya gidecek, tekrar bir görüşme daha yapılacak ve sıramız ilk öngörüşme tarihi itibari ile başlayacak:)
Bu arada sende bol bol çocuk gelişimi üzerine kitaplar oku... Ne büyük bir keşif olduğunu anlıyor insan, çocuk yetiştirmenin

Bir sey daha merak ediyorum .ev ziyaretine geldikten sonrami siraya giriyoruz...

Sermuhcum hemen hemen her ilde sistem böyle.İlk başvuru tarihi itibari ile...

Çok sevindim, darısı bizim gibi bekleyenlerin başına inşaAllah

Sermuhcum bende İstanbul'dan başvurdum. Aynı evraklar bizlerden de istendi. Hiç merak etme bu yolda en ihtiyacımız olan azık SABIR:::)Sonu da selamet olur İnşaAllah:)

Son düzenleme:
Bebeğimiz gelmeden önce alınması gerekenler ile ilgili bu başlığın 58 ve 59. sayfalarında güzel bir liste var.Eski arkadaşlar biliyorlardır ama benim gibi yeni olan ya da gözünden kaçan arkadaşlara yardımcı olmak istedim.
Artık biz de yavaş yavaş anne olma havasına girelim değil mi:)

ben yaptım o istediklerini götürdüm dedilerki ev görüşmesine gelcez sonra görüşme olcak 1 sat görüşceklermiş ne sorcaklar bende merak etiyom arkadaşlar yardımcı olursanız seviirim ben erkek evladım olsun istedim istekte erekete çok sıra oluyomu acaba ist

mrb lar arkadaslar..
bızım sıramız uzmanımızın soledıne gore besıncı altıncı ay gıbı gelcek..ıns yavrumuza kavusacagız..
benım AMA sımdıden SÜTÜM geldı..

:44::44::44:

öncelikle herkese tşkler ederim çok güzel şeyler yazmışsınız arkadaşlar ben çook hazırlık yapmıştım o kadar hazırlanmama gerek yokmuş az bişeyler yapabilirmiştim pek bişey sormadılar formda ne yazdıysak dosyamızda neler varsa onlara yönelik sorular sordular zaten pek soru aşamasında değildi sohbetgibiydi en güzeli ama şu ki birbirinizi tek kelimeyle nasıl açıklarsınız oldu eşimin ağzından o kelimeleri duyduğumda ona birdaha aşık oldum :)))
evimizi gezdiler çocuk odasına baktılar evlatlık olduğunu nasıl anlatmamız gerektiğini söylediler böle 1 saat geçti gitti 1-2 hafta içindede sıramız belli olucakmış ev ziyaretlerinden sonra belli oluyormuş sıralarrımız inşallah hayırlısıyla sıramızda belli olur ve bebişimi kucağıma alırım referanslarımızı aramamışlar belki sonra arayacaklar bilmiyorum darısı bekleyenlere inşallah hepimiz kucağımıza meleklerimizi alalım bizde anne olalım YARABBİMM...

Supersin ben simdiden dusunmeye baslamistim liste fikri guzelmis...
benimgorusmemde erkek isterseniz daha erken gelir dediler biz kiz istedik daha uzun olurmus...
mrb lar arkadaslar..
bızım sıramız uzmanımızın soledıne gore besıncı altıncı ay gıbı gelcek..ıns yavrumuza kavusacagız..

sut konusu cok dikkatimi cekti kendiligindenmi geldi ? Proklatini etkileyen psikolojis ilaclardan filan kullaniyormusun...

Canimcim keske gorusebilsek ilerde bakarsin bende kucukcekmece halkalidayim...

mrb lar arkadaslar..

Selamlar,
Sanırım siz de Ankara'dan başvurdunuz.Ev ziyaretinden önce mi sonra mı tahmini ayı söylediler.Bir de yaş aralığı,terk rıza ,farklı şehir ve cinsiyet ayırımların da ne belirttiniz?Çünkü süre bana yakın geldi.Açıkçası ben de Ankarâ'da olduğum için çok sevindim.İnşallah tez günde Allah hayırlısıyla herbirimize evlatlarımıza kavuşturur.

Merhaba Canım,
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun başvurun, merak etme zaman çok çabuk geçiyor, bizim evraklarımızı hazırladığımız gün, dün gibiydi şimdi üzerinden 3 ay geçti bile, içini ferah tut.. Güzel Allah'ım sabrını da veriyor.. Biz evraklarla ilgili olarak Eylül 2011 tarihlerinde yazılar yazmıştık diye hatırlıyorum.. özellikle Nushu ile çok danıştık birbirimize.. Bizim için en stressli aşama özgeçmiş ve evrak hazırlama kısmıydı.. Sen hazırlamışsın ne güzel.. Şimdi herşey daha kolay merak etme.. Soracağın birşeyler olur ise yazabilirsin cnm..

Sevgiler

Pırılım sende iyi ki varsın,daha doğrusu iyi ki kızlarımız var:)) bak sayelerinde ne güzellikler yaşıyoruz.Gelmeden hayatımızı renklendirdiler,bize dostluklar kazandırdılar:)))
Sen çok tatlı,güzel,çok çok iyi bir anne olacaksın,duam tez vakitte gerçekleşsin bende buna şahit olayım:))
Asıl ben çok şanslıyım arkadaşım,Ada kuzusu sayesinde seni tanıdım,daha yüzünü bile görmeden sevdiğim düşündüğüm yeğenim oldu,Allah sağlık,ömür versin daha nice güzellikleri birlikte yaşayalım inşallah.
ooooo bir nushu-Pırılım daha çıkacak inşallah ne güzel
Keşke lilyciğim keşke,arkadaşlar şanslılar aynı şehirdeler ne güzel...

Kızlar hepinizin heyecanını,stresini paylaşıyorum,ev ziyareti öncesi/sonrası kalp çarpıntılarını,evrak hazırlama,özgeçmiş yazmanın ne kadar iç bayıcı olduğunu,yanlış anlaşılacağım,eksik anlatacağım korkusunun ne olduğunu çok net hatırlıyorum.Teselli etmek,hepsi geçecek demek istiyorum size ayrı ayrı ama biliyorum ki çok anlamlı gelmeyecek sözlerim,ne dersem diyeyim o heyecan,telaş sizi sarıp sarmalayacak,birde yazınca ahkam kesmiş olacağım diye çok korkuyorum suskunluğum ondan.
Yoksa gevezeyim üzerinize afiyet,anlatmayı pek severim:)))
Bilmenizi isterim ki şahsınıza bir şey yazmamış olsada,hepinizi ayrı ayrı düşünen bir duacınız var...
Sevgiler...

İki gündür Gülben Ergen videolarını çaktırmadan şirkette kulaklıkla dinleyip bir yandan çalışıp bir yandan ağlar moddayım.. Şimdi senin yazını okuyunca gözlerim doldu yine.. Demek ki, ben yavrumun odasını hazırlayayım o beklendiğini hissetsin, bilsin diyorusun.. Kalbine sağlık.. Annelik bu başka diyecek bir söz bulamıyorum.. Kalbinde büyükmek bu olsa gerek..
Ben Ada bebeği gördükten sonra şimdi ne yapacağımı şaşırmış haldeyim, herşeyi hemen almak istiyorum.. Sende gönlünden ne geçiyorsan al canım.. Yeni mobilyalarınız da hayırlı olsun.. Güzel günlerde büyüt yavrunu..

ihtiyacımız olacak eşyalar konusunda evladına kavuşmuş annelerden destek alabiliriz.. Eminim Nushu bize seve seve yardımcı olur.. Nelere ihtiyacımız olur, olmazsa olmazlarımız nedir, bize tek tek yazar diye düşünüyorum.. Görüştüğümüz süre boyunca kendisinden çok şey öğredim.. ne dersiniz..

Şimdi senin mesajını gözlerim dolu dolu yazıyorum... Benim içtenlikle yazdıklarımı hissetmen, anlaman, hak vermen çok iyi geldi bana...
Artık namazlarımı da evladımın odasında kılıyorum, rabbimle daha bir bütünleşiyorum sanki... Evladıma bir günlük tutmak istiyorum hatta... Benim içimi en başından bilsin diye...
Ona almak istediklerimi, yaptığım planlarımı, "Seni buraya getirmeliyim", "Burada koşup, oynacağını şimdiden hayal ediyorum" dediğim her şeyi ona yazmak istiyorum... Biliyorum, Rabbim benim içimin içini biliyor... Evladımda 1-0 belki bana gelmeden yenik başlayacağı hayatında, bana geleceğini, benimle mutlu olacağını hissetsin! ve bana gelene kadar, birbirimize kavuşuncaya kadar hiçbir şeyin onu üzmesine izin vermesin:)

mrb lar arkadaslar..

Merhaba arkadaşım...emzirme konusunu bende çok araştırıyorum, ama daha çalışmalara erken diye başlamadım.
sen neler yaptın? bizimle paylaşırsanız seviniriz... burada pek çok anneye yardımcı olmuş olursun..
ilaç mı kullandın?ne kadar miktar geldi?

mrb lar arkadaslar..

*

Kavuşmana az kalmış gözünüz aydın..
Sütün nasıl geldi, herhangi birşey denedin mi?? Biraz bahsedermisin ??

Son düzenleme:

Bende cok merak ettim sordum ama yazan arkadas galiba tekrar gelmedi......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…