Ay ne güzel sıran az kalmış bizde Ankaradan başvurduk ama daha sıramızı bilmiyoruz ev görüşmesini bekliyoruz senin ev görüşmen nasıl geçmişti?
yanı cok heyecanlanmıstım bende..acaba nasıl gecer bı aksılık cıkarmı fılan dıye yuregım agzıma gelmıstı..ama toplamda on dak anca durdular..ve ıste cocuk odasını sordular..sonra evı gezdıler..yanı ben kapalı bı bayanım onu sordular..neden kapandın nıye fıln dıe..okul hastane sordular yakında..evıme kımler gelıp gıder onu sordular..ve bunn gıbı bı seyler ıste..
yanı korktugum heyecanlandıgım kdr bırsey yoktu..
cnm inşallah Denizliden verirler sıranı, baksana İzmir epey dolu ama nasibinde ne varsa o olsun cnm ya...21,09,2011 başvuru tarihi
ildışına evet
terk rıza farketmez
0-1 yaş kız bebek
başvuruyu AYDIN dan yaptım fakat burda 0-4 yaş yuva olmadığından ya izmirden yada denizliden sıraya gireceğim şuan nerden sıraya sokacaklarını bilmiyorum. hayırlısı
Merhaba.Senin adına hem çok sevindim hem de heyecanlandım.Ben de Ankara'dan başvurdum.Allah gönlüne göre versin,hayırlısıyla gönlünce büyüt inşallah.yanı cok heyecanlanmıstım bende..acaba nasıl gecer bı aksılık cıkarmı fılan dıye yuregım agzıma gelmıstı..ama toplamda on dak anca durdular..ve ıste cocuk odasını sordular..sonra evı gezdıler..yanı ben kapalı bı bayanım onu sordular..neden kapandın nıye fıln dıe..okul hastane sordular yakında..evıme kımler gelıp gıder onu sordular..ve bunn gıbı bı seyler ıste..
yanı korktugum heyecanlandıgım kdr bırsey yoktu..
:) mrb lar arkadaslar..
bundan ıkı ay once altmısıncı sıradaydık.yırmı uc ıkı gecmıs yırmı yedı kısı kalmıstı bıze sıra..
tam ıkı ay gectı ve bugun aradık,sıramız besıncı sıraya kadar gelmıs..
normalde dokuzuncu sıaradaymısız ama arada yas grubuna gore ayarlamalar oldugu ıcın bızım gıbı sıfır bır yas grubunda besıncı sıraya kadar gelmısız..tahmını sure ıkı ay verdıler..
ınsallah her sey yolunda gıder..
basvuru tarıhımız,30.12.2010 erkek tek bebek yada ıkız,,il ici,dısı..
İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Sermuh 22.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk
Pırılım 27.10.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
Oğultoprak30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Günaydın kızlar:)))
Nasılsınız?
Gözünaydın oğultoprak maşallah sıran ne kadar çabuk ilerlemiş,bence sen hazırlıklarına hız ver,söylenenden çok daha önce gelebilir bebişin sana,darısı diğer arkadaşların başına olsun inşallah.
Ada kuzusu şu an salıncağında çığlıklar atıp balıklarıyla konuşuyor:))
İzin verdiği ölçüde naçizane hazırlık tavsiyeleri vermek isterim,fikir olur sizin için,aklınıza yatan birşeyler olursa da alırsınız.
Kuzucukların kaç aylık gelecekleri belli olmuyor biliyorum ama genellikle düşük kilolu bebekler oldukları için aylarından daha küçük bodyler,tulumlar giydirebiliyorsunuz.
Ben Ada 2 aylık olmasına rağmen yeni doğan bebek tulumları bodyleri giydiriyordum.
2-3 adet 0-3 aylık,3-6 aylık tulum ve body(ne kadar çok kullanıldığını tahmin bile edemezsiniz,Pırılım geldiğinde gördü,kusuyorlar,altlarını kirletiyorlar günde 3-4 kez baştan aşağı kıyafet değiştirmeniz gerekebiliyor,elinizi korkak alıştırmayın 4-5 adet bile alabilirsiniz:)))
Bir kaç çift çorap(en çok onları seveceksiniz o kadar minikler ki:))
Battaniye bir adet penye bir adet daha kalın peluş falan olabilir.
Ateş ölçer(ben elektronik olanlardan aldım hani şu kulaktan ateş ölçerlerden,çeşidi size kalmış)
Biberon ısıtıcı(Bizim kuzularımız mama ile beslendikleri için elzem olan şeylerden biri bence,şiddetle tavsiye ederim,uykuları düzene girene kadar ki çocuktan çocuğa değişiyor zamanı gecede 4-5 kez mama yemeye kalkabiliyorlar,elinizin altında sıcak suyun olması büyük lüks:))
Biberon temizleme fırçası
Tırnak makası
Bebe şampuanı ve losyonu
Bir paket alt değiştirme örtüsü,ben iki marka biliyorum ikiside olabilir,heryerde içiniz rahat bir şekilde altını değiştirebilirsiniz.
Biberon,çok çeşitleri var insanın kafası karışıyor,ben dr browns aldım,gazı önleme özelliği olduğu için,özellikle erkek bebek annelerine tavsiye ederim,paşalar kızlardan biraz daha fazla gazlı olabiliyorlar,hem siz hem kuzunuz rahat eder.
Bebek ve anne çantası,benim hiç aklıma gelmemişti,çok gerekli olduğunu da düşünmemiştim açıkçası ama çok işe yarıyor,bize arkadaşım hediye etti,en çok kullandığım şeylerden biri.
Markete eviniz için alışverişe her gittiğinizde birer tane bebek bezi alıverin.Bezler bebeklerin kilolarına göre numaralandırılmış,ben Ada geldiğinden beri 2 numarayı kullanıyorum ki 3-6 kg bebekler için olan boyu bu.3 numarası yani 4-9 kg için olanı çok büyük geliyor henüz.Siz mesela 1 tane 2 numara,2-3 tane 3 numara,2-3 tane 4 numara alıp koyabilirsiniz.Yine ıslak mendil stoğuda yapabilirsiniz böyle.
Soğuk buhar makinası,bizim gibi kaloriferleriniz sürekli yanıyorsa çok kullanılan bir şey,bebişlerin küçücük burun delikleri hemen kuruyup tıkanabiliyor havanın kuru olması yüzünden çünkü.
Bebek arabası,ana kucağı,park yatağı,odası bebek geldikten sonrada alınabilir ama sıkışmamak için kenara para koyun yapabiliyorsanız,bebekler için yapılan herşey çok pahalı,siz de biricik evladınız için en iyisini istiyorsunuz,iki arada bir derede kalıyor insan o yüzden söylüyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,Ada hanımda iyice sıkıldı artık balıklardan gidip kucağıma alayım bari kuzumu:))
Kullandıkça,memnun kaldıkça yada tam tersi beğenmedikçe yazarım yine isterseniz.
Hepinizi öpüyorum çok.
Güzel haberleriniz için duacıyım.
Sevgiler...
cnm inşallah Denizliden verirler sıranı, baksana İzmir epey dolu ama nasibinde ne varsa o olsun cnm ya...
kızlar bu liste harika olmuş, Rabbim gönlünüzün muradını versin
saol bitanem dediğin gibi aslında denizlide pek sıra yokmuş ama ilerlemede yokmuş çok bekleniyormuş kurumdakilerle konuştuğumuzda izmir büyükşehir olduğundan sıra daha çabuk geliyor dedi denizlide 1 sıra ilerlemek için 1-2 yıl bekleyenler varmış bende siz nereyi uygun görürseniz orası olsun dedim artık hayırlısı neresi ise orası olsun zaten nasibim bellidir RABBİM çoktan yazmıştır sadece gidip alma zamanımızı bekliyoruz . RABBİM hepimize tez zamanda hayırlı evlatlar nasip eder inşallahhhhhh
Nasılsınız?
Gözünaydın oğultoprak maşallah sıran ne kadar çabuk ilerlemiş,bence sen hazırlıklarına hız ver,söylenenden çok daha önce gelebilir bebişin sana,darısı diğer arkadaşların başına olsun inşallah.
İzin verdiği ölçüde naçizane hazırlık tavsiyeleri vermek isterim,fikir olur sizin için,aklınıza yatan birşeyler olursa da alırsınız.
Kuzucukların kaç aylık gelecekleri belli olmuyor biliyorum ama genellikle düşük kilolu bebekler oldukları için aylarından daha küçük bodyler,tulumlar giydirebiliyorsunuz.
Ben Ada 2 aylık olmasına rağmen yeni doğan bebek tulumları bodyleri giydiriyordum.
2-3 adet 0-3 aylık,3-6 aylık tulum ve body(ne kadar çok kullanıldığını tahmin bile edemezsiniz,Pırılım geldiğinde gördü,kusuyorlar,altlarını kirletiyorlar günde 3-4 kez baştan aşağı kıyafet değiştirmeniz gerekebiliyor,elinizi korkak alıştırmayın 4-5 adet bile alabilirsiniz:)))
Ateş ölçer(ben elektronik olanlardan aldım hani şu kulaktan ateş ölçerlerden,çeşidi size kalmış)
Biberon ısıtıcı(Bizim kuzularımız mama ile beslendikleri için elzem olan şeylerden biri bence,şiddetle tavsiye ederim,uykuları düzene girene kadar ki çocuktan çocuğa değişiyor zamanı gecede 4-5 kez mama yemeye kalkabiliyorlar,elinizin altında sıcak suyun olması büyük lüks:))
Tırnak makası
Bebe şampuanı ve losyonu
Bir paket alt değiştirme örtüsü,ben iki marka biliyorum ikiside olabilir,heryerde içiniz rahat bir şekilde altını değiştirebilirsiniz.
Biberon,çok çeşitleri var insanın kafası karışıyor,ben dr browns aldım,gazı önleme özelliği olduğu için,özellikle erkek bebek annelerine tavsiye ederim,paşalar kızlardan biraz daha fazla gazlı olabiliyorlar,hem siz hem kuzunuz rahat eder.
Bebek ve anne çantası,benim hiç aklıma gelmemişti,çok gerekli olduğunu da düşünmemiştim açıkçası ama çok işe yarıyor,bize arkadaşım hediye etti,en çok kullandığım şeylerden biri.
Markete eviniz için alışverişe her gittiğinizde birer tane bebek bezi alıverin.Bezler bebeklerin kilolarına göre numaralandırılmış,ben Ada geldiğinden beri 2 numarayı kullanıyorum ki 3-6 kg bebekler için olan boyu bu.3 numarası yani 4-9 kg için olanı çok büyük geliyor henüz.Siz mesela 1 tane 2 numara,2-3 tane 3 numara,2-3 tane 4 numara alıp koyabilirsiniz.Yine ıslak mendil stoğuda yapabilirsiniz böyle.
Soğuk buhar makinası,bizim gibi kaloriferleriniz sürekli yanıyorsa çok kullanılan bir şey,bebişlerin küçücük burun delikleri hemen kuruyup tıkanabiliyor havanın kuru olması yüzünden çünkü.
Bebek arabası,ana kucağı,park yatağı,odası bebek geldikten sonrada alınabilir ama sıkışmamak için kenara para koyun yapabiliyorsanız,bebekler için yapılan herşey çok pahalı,siz de biricik evladınız için en iyisini istiyorsunuz,iki arada bir derede kalıyor insan o yüzden söylüyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,Ada hanımda iyice sıkıldı artık balıklardan gidip kucağıma alayım bari kuzumu:))
Kullandıkça,memnun kaldıkça yada tam tersi beğenmedikçe yazarım yine isterseniz.
Hepinizi öpüyorum çok.
Sevgiler...
Canım hakkında hayırlısı olsun umarım en yakın zamanda bebegıne kavusursun. Benım teyzemın bebegı olmuyordu 6 yıl once evlatlık aldı sımdı bırde kendı kızı oldu ınanılmaz bır sekılde gayet ıyı bır sorun yok:) Zaten ıkısıde evladı ayıramazkı ıkısınıde bırbırınden
Nasılsınız?
Tırnak makası
Bebe şampuanı ve losyonu
Hepinizi öpüyorum çok.
Sevgiler...
merhaba güzel arkadaşlarım(kendimi hemen arkadaş ilan ettim kusura bakmayın nolur :)) ama iki gündür yazdıklarınızı yüzümde kimi zaman gülümseme kimi zaman gözüm yaşlı okuyorum. beni de doğuran insan ben 40 günlükken terk etmiş. şükürler olsun ki Rabbim bana da sizin gibi bir melek nasip etmiş. benim koruyucu meleklerim babanemle dedem oldu. dedem rahmetli oldu ama babaannem şuanda hala benimle şükürler olsun ve oğlumu büyütmekle meşgul.Rabbim onu başımızdan eksik etmesin.her zaman kıymetini bildim başımın üstünde taşıdım ancak anne olunca; bir bebeğe bakmanın bir canı, canından çok sahiplenmenin ne demek olduğunu anladıkça daha da kutsallaştı gözümde.şuanda bunları yazarken bile gözlerim dolu dolu oluyor.
yazıp yazıp sildim bu mesajımı da. istemeden birinizi incitecek bişey yazarsam diye. herkes emekliliğinde dünya turu hayalleri kurarken ben çocuk esirgemede gönüllü anne olarak çalışmayı istiyorum.o meleklere geri kalan hayatımı adamayı Rabbim nasip eder umarım.neyse çok meşgul etmek istemem. Allah sizi ve evlatlarınızı korusun, iki gözden ayırmasın, hayırlı evlatlar olmayı nasip etsin. bekleyen güzel arkadaşlarım da meleklerine canlarına biran evvel kavuşsunlar inşallah. dualarım sizinle. çok çok çok mutlu olun hepiniz....
canım benim aramıza hoşgeldin RABBİM babannene uzun ömürler versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?