Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
yazdıklarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin sizin de güzel gönlünüze göre versin.
nushu cum pırılım çok doğru söylemiş.Allahım size o günleri de göstersin evlatlarınız anne-baba olsun siz de torun sevin inş.annem ben bebekken beni görmeye gelirmiş arada sırada. babanemin yakasını bırakmazmışım.hatta bir keresinde beni gezmeye götürmüş yarım saate geri getirmiş ağlamışım babanemden ayrıldım diye.ömrüm boyunca da pek ayrı kalmadık Allah ayırmasın. ben hastalandığımda gecelerce başımda bekleyen, ne emeklerle beni büyüten (ki bir tokadını dahi yemeden büyüdüm) insanın bastığı toprak olsam hakkını ödeyemem. Oğluma da dedemin adını verdim, onun gibi yüce gönüllü bir insan olmasını diledim. Size şunu söyleyebilirim ki çok daha güçlü bir ilişki olacak evlatlarınızla aranızdaki. hem sizin hem evladınızın açısından çok dahabüyük bir sevgiyle bağlı geçecek ömrünüz inanın.Rabbim hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin. Burdan güzel haberlerinizi okumak için arada bakıyor olacağım bana kızmayın ne olur.

Son düzenleme:

aminnnnnnnn bitanem inşallah

Sende ne yüce gönüllü, kadir kıymet bilensin, ne güzelsin...
Rabbim bizlere de senin gibi hakkaniyetli evlatlar nasip eder inşa Allah.
Hiç birimiz herhangi bir çıkar artniyetle çıkmadık ki bu yola...
Tek isteğimiz evlatlarımızdan bizi sevmeleri zira biz onları daha rabbim bizlere emanet etmeden ŞİMDİDEN çok ama çok seviyoruz...
Attığımız her adım samimiyet ve sevgi dolu olacak:)

çok teşekkür ederim canım yazdıkların için. insanın tanımadığı birine ettiği dua kabul olurmuş. Sizlere ve yavrularınıza o kadar dua ediyorum ki. Sizin gibi merhametli, iyi niyetli insanların yetiştirdiği evlatlar da en az sizin kadar iyi olacaktır eminim.
burda daha çok bebeğine kavuşan anne, anne babasına kavuşan melekleri okuyalım inş.

merhaba arkadaşlar bilenler bilir ben bu konunun uzaktan takipçisiyim ara ara yazıyorum ama genelde okuyorum güzel haberlerinizi aldıkça mutlu oluyorum sıralar ilerledikçe heyecandan ölüyorum. Sürekli dualarımda ve kalbimdesiniz en az sizler kadar heyecanlı bir takipçinizim. İnşallah tek tek hepinizin kavuşma haberlerini alıcaz ve sonrasındaki serüvenlerinizi takip edicez. Gündemde yine bebek alışverişi olduğu için yazmadan geçemedim. Daha önce listelerimiz paylaşmıştım konunun çok başında kalmıştır yanılmıyorsam 58-59. sayfalardaydı. Aklıma bir iki tavsiye geldi nacizhane paylaşayım dedim.Belki daha öncede yazmışımdır. Biberon ısıtıcısı ben arzum almıştım inanın çok rahat oluyor hepinize tavsiye ederim. Bebek bezini kesinlikle stok yapmayın ama market indirimlerini sıkı takip edin. Çünkü inanılmaz fark ediyor. Genelde mahalle arası marketlerde daha ucuza bulunabiliyor. Alt açma bezi can bebe öneririm. Bebişiniz 3 aydan küçükse ıslak mendil uni baby ama sonrasında hugges çok başarılı. Bundada marketten markete çok değişiyor. Mesela hugges 3 lü paket 12.99 TL ama ben daha bu fiyata hiç almadım. Hep indirim takip ediyorum 7 liraya bile aldığım oldu aklınızda bulunsun. Anne bebek fuaruna gitmenizi tavsiye ederim herşeyi bir arada görüp marka karşılaştırmak için inanılmaz fırsat. Zaten orda parakende satış çok az ama kıyaslama konusu süper özellikle bebek arabası ve oto koltuğu için. Oto koltuğu için cybex öneririm. 9-36 kg olanlardan bu koltukların bir 9-18kg için birde18-36 kg sı var yani 2,5 yaş civarı yenisini almak gerekiyor sonrasında da yükselticiye geçmek gerekiyor o zaman çok masraf ama cybax alınca tekrar almaya gerek yok. Zaten ilk 8-9 ay bebek arabasının ana kucağı oto koltuğu görevi görüyor 13 kiloya kadar bunu kullanabiliyorsunuz ama bebeğin boyuyla da alakalı. Biz kızımda 9. ayda geçmiştik. Caybax dışında birde romer öneririm dünyanın en güvenli oto koltuğu ama çok pahalı. Bebek arabası ilk bir sene cihicco trio for me kullandık ama çok ağır bagajda kesinlikle az yer kaplıyor. 1. yaş itiari ile mclerene geçtim başından mcleren almadığıma pişman oldum trio for mee den sonra en az yer kaplayan araba o üstelik sadece 4 kilo taşıması çok rahat.bundada fiyat indirim takip etmek lazım 600 TL lik arabayı jokerdeki indirim döneminde 290 TL ye aldım. Oda konusunda da benim kızım 20 aylık hala zaman zaman aramızda yatıyor ama kesinlikle ona ayrı oda öneririm yatak almayacaksanız bile gardrop şart küçük yaramazların inanın sizden çok eşyası oluyor gardrobu ve şifonyeri yoksa çok zorlanıyorsunuz. Aklıma gelirse yazarım yine. Sevgiler

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
Arzum'un bir iki modeli var. Seninki sadece biberon ısıtıcı olan mı? kimisi çok uzun sürüyor başında beklemekten bıktık, kaldırdık, kullanmadık diyor. arzum'un ki kaç dakika da ısıtıyor?
sterilizatör kullandın mı? baby sling konusunu çok araştırıyorum sen kullandın mı?
bebek fuarında fiyatlar avantajlı oluyor mu? ben gitmeyi düşünüyorum... mclerene arabayı birkaç anne daha tavsiye fuarda inceleyeceğim.
ateşölçeri dün sipariş ettim. arzum marka. herkes çok memnun kalmış.hem alından hem kulaktan. aynı zamanda oda ve süt, mama gibi sıvı ölçümü de yapıyor olması daha kullanışlı hale getiriyormuş. hepsiburadada çok tavsiye edilince onu tercih ettim. biberonda dr brown's aldım. sen ne tavsiye edersin?
çok sordum ama cevaplarsan memnun oluruz tüm anneler adına

ben arzumun sadece biberon ısıtıcısı olanını kullandım. Bir iki kullanımda alışıyorsun ilk biraz fazla su koyunca çok sıcak yapıyor tekrar sogutman gerekiyor ama suyunu az koyunca hem daha çabuk oluyor hemde ılık oluyor dediğim gibi birkaç kez denemek lazım ilmini alınca pratik bişey maksimum 5 dakika sürüyordur. Sterilazör için ben pihilips avent kullandım inanlılmaz rahat ettim 6. ayından sonra doktor yavaş yavaş starilazörü hayatından çıkar mikroba alışsın demişti ben 8. aya kadar emzikler için kullandım sonra bıraktım. baby siling hiç kullanmadım kangurumuz vardı onuda eşim 3-4 kez bakkala gitmek için kullandı görümcem almıştı oda kullanmadı zaten çok çabuk büyüyolar çok az kullanılan bişey bence gereksiz. Fuarda parekende satış çok az bu nedenle fiyat avantajı söz konusu değil dediğim gibi ürünleri bir arada görüp değerlendrimek için faydalı. Vakit varsa gidilebilir orada markalara ve modellere karar verip sonrasında internette en ucuzunu araştırmak mümkün ve faydalı :) Ateşölçer braun kulaktan ölçer kullanıyorum ben birde tabiki normal derece çünkü ciddi hastalıklarda normal derece daha güvenilir digitallerde ufak oynamalar oluyor yani digitalde 38,5 sa o zaman kesin bide normal derece ile ölçüyöyum çünkü doktorumuz 38 in üzerine çıkmadan getirmeyin diyor gerçekten durum ciddimi kontrol etmekte fayda var. Mama sıvı ölçümü için bu dereceler hikaye mamayı en iyi kendi bilek içiniz ölçer banyo suyunuda en iyi kendi dirseğiniz ölçer annesinden daha iyi ölçen derece yoktur merak etmeyin. Biberon 4. ayını bitirene kadar dr browns kullandım ama kızımda gaz sorunu yoktu zaten sonrasında aventden çok memnunum. Yanlız aventim 2 modeli var mavi halkalı olan bide gold seri hafifi sarı olan ben sarı olanını tavsiye ederim. Mavi halkalıda biberonu halkayı yerleştirmeden kapatırsanız (ki gece uygu sersemi çok mümkün) biberonu çevirdiğiniz an dökülüyor. Başka sorunuz varsada seve seve cevaplarım sevgiler:)

Liste Güncellemesi
İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)

merhaba

bende 3 kez mıkro tesa yontemıyle anne olmaya calısan bır anne adayıyım. Belkı olur dıye 3 kez esımı bosu bosuna kestırdım bu sefer kesın tutu umuduyla sevınclerın en buyugunu yasamadım ama malesef olmadı olmayınca olmuyor mıkro tesa spermografı testınde sperm canlılık ve hareketlık sayısı olmayanlarda sonuc hep olumsuz sonuz verıyor ınsallah sızın ıcın hayırlısı olur .

bir sey daha merak ediyorum .ev ziyaretine geldikten sonrami siraya giriyoruz...

il gun gorusmeye gıdıyorsun hanı heycan dorukda oluyor ne sorduklarını ne yaptıgını unutuyorsun ıske kuruma ilk adım attıgın gun sıraya alınıyorsun ev zıyaretınden sonra esın ve senınle ayrı ayrı gorusme yapıcaklar ondan sonra 1 ay ıcınde sıranı ögrenıyorsun canım nerden basvuru yaptın :)

5 ocak 2011 oglan istanbul terk :)

sen cok güclü bir anne olucaksın :)

baharokan istanbul terk erkek 5 ocak 2011

sen cok güclü bir anne olucaksın :)

eminimki bunu yazan benden daha güçlü bir anne olacak..senin adına çok sevindimmm sıran çok az kalmışş.bende evet istanbıldan başvurdum biz avrupa tarafından(gerçi anadolu tarafı ayrımı bilmiyorum)
birkaç gündür kendimi boşlukta gibi hissettim..kendimi işime verip bu konuyu en azından altı ay unutmam lazım ama her gün hayal kurmaktan yakında alice harikalar diyarındaya geçiş yapacağım...

en büyük ve beni en çok heyecanladıran hayalim ilk gece nasıl geçecek? o ilk gün yaşanacaklar....şu an bile tansiyonum fırlıyor herhalde sabaha kadar uyumayız...

biliyorum hepimiz aynı duygulardayız..

ayyy arkadasım seninki çokkk yakınn ne olur hepsini tek tek yaz...

Liste Güncellemesi
baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk

Merhabalar bende 7 ocak 2011 de evlat edinme başvurusunda bulundum kız erkek hiç fark etmez dedik 9 yıldır evlat hasretiyle yanıyoruz tedaviler maddi manevi öyle yıprattıki ama artık hepsini unuttuk keşke hiç uğraşmasaydık çok önceden başvursaydık diyoruz. evimizdeki heyecanı mutluluğu anlatamam oğluşumuz için 1.sıradayız gerçi 2aydır bekliyoruz 1.sırada her sabah umutla uyanıyoruz mutfağa giderken telefon elimde ya duymazsam diye,hafta sonuna doğru dinleniyorum pazartesi tekrar yani bu iki aydır kalbimdeki çarpıntıyı anlatamam eşim işten gelir direk oğlumuzun odasına dalar bense günde kaç kez çantamız hazır ama hep eksik arıyorum birini çıkarıp birini koyuyorum aman kış günü üşümesin oğlum diye.bu sene çalışmadım bile ona iyi bakayım kokusuna doyayım sıcaklığımı alsın kendini güvende hissetsin , hatta sigarayı da bıraktım pis kokmayayım oğluma ona kötü örnek olmayayım diye tam 10 ay oldu eşim bile sigara yüzünden ne kavgalar oldu bu evde ama bıçak gibi kestin attın diyor (kendisi içmez) yani hayatımız olumlu yönde öyle değişti ki evimin hep boş olan odası artık en güzel oda oldu :)) biraz pat diye daldım aranıza ama hoş görün öyle heyecanlıyımki sizlerle paylaşmak istedim sizleri aylardır okuyorum takip ediyorum kimi gülerek sevinerek kimi hüzünle gözü yaşlı allahım hepimizin o koca yüreklerine göre versin inşallah...

Liste Güncellemesi
baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…