selam bnm güzelll anne ve anne adayı arkadaşlarımmmmm
geçmişte yazılanları tek tek okudum
maşallahHeidiAnkara, listeye tam hız devam, ne güzel yaaa, çok harika bişeye vesile oldun Rabbim gönlünün muradını versin
sevgili sermuh, merer, serap ve adını hatırlayamadıklarım, biliyorum ki çok güzel annelersiniz, Rabbim en kısa sürede yavrularınıza kavuştursun inşallah
Pırılım ve nushummm sizler için ztn ne söylesem az, diğer arkadaşlar gücenmesinler lütfen hepinizi ayrı ayrı çok seviyorum
sizler başkasınız bu topik deyince siz aklıma geliyorsunuz ilk olarak
Pırılım yazmaya devam inşallah ben inanıyorum ki bebiş seni fazla bekletmicek annesi... seni çoookkkk öpüyorummm
nushum cnm, güzel Ada bebeğimizin anneciği, ne güzel şeyler yazmışsın şimdiden ileride ne yaparım diye bebişim için hayaller kurmaya başladım bile en azından sizin tebrübelerinizden faydalanacagım kesin:))) bebişi öp bnm için cnm kuzucumu
zeynepcim ve shenaycığım, Rabbim en kısa zamanda sizin de yüzünüzü güldürsün inşallah, hakkınızda ne hayırlıysa onu nasip etsin güzellerim
ben Doktorumda geçen yıl Sabiha Paktuna Keskin'e denk gelmiştim kendisi pediyatrik nörolojist yanlış hatırlamıyorsam, onu takio ediyorum denk geldikçe, facebooktan da sayfasını ekledim, bana söyledikleri çok mantıklı geldi inşallah ileride onun kitaplarını okumayı planlıyorum, isteyenlere tavsiye edebilirim en azından bu konuda yorumlar olumlu... çocuk gelişimi ve psikolojisiyle ilgili şeylerde de bilgilenmeye çalışıyorum tabii sizin kadar olmasa da ucundan kıyısından bişeyler öğreniyorum işte... etrafımda birçok arkadaşım ya anaokulu öğretmeni ya lise veya üni.de çocuk gelişimi eğitimi almış, onların bilgisinden de faydalanmaya çalışıyorum işte...
onlara bi sorayım ne önerirler, sizinle de paylaşırım inşallah ilerleyen zamanlarda...
cnm bu yazı o kadar güzel ki okurken duygulandım, Rabbim sana da bebeğine de babaanneciğine de hayırlı ömürler versin, ne güzel seni yetiştirip büyütmüş Allah razı olsun
Allah gönlündeki tüm güzelliklerin hakkında hayırlı olanlarını nasip etsin...
hepinize sevgiler...
yazdıklarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin sizin de güzel gönlünüze göre versin.
nushu cum pırılım çok doğru söylemiş.Allahım size o günleri de göstersin evlatlarınız anne-baba olsun siz de torun sevin inş.annem ben bebekken beni görmeye gelirmiş arada sırada. babanemin yakasını bırakmazmışım.hatta bir keresinde beni gezmeye götürmüş yarım saate geri getirmiş ağlamışım babanemden ayrıldım diye.ömrüm boyunca da pek ayrı kalmadık Allah ayırmasın. ben hastalandığımda gecelerce başımda bekleyen, ne emeklerle beni büyüten (ki bir tokadını dahi yemeden büyüdüm) insanın bastığı toprak olsam hakkını ödeyemem. Oğluma da dedemin adını verdim, onun gibi yüce gönüllü bir insan olmasını diledim. Size şunu söyleyebilirim ki çok daha güçlü bir ilişki olacak evlatlarınızla aranızdaki. hem sizin hem evladınızın açısından çok dahabüyük bir sevgiyle bağlı geçecek ömrünüz inanın.Rabbim hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin. Burdan güzel haberlerinizi okumak için arada bakıyor olacağım bana kızmayın ne olur.
Sende ne yüce gönüllü, kadir kıymet bilensin, ne güzelsin...
Rabbim bizlere de senin gibi hakkaniyetli evlatlar nasip eder inşa Allah.
Hiç birimiz herhangi bir çıkar artniyetle çıkmadık ki bu yola...
Tek isteğimiz evlatlarımızdan bizi sevmeleri zira biz onları daha rabbim bizlere emanet etmeden ŞİMDİDEN çok ama çok seviyoruz...
Attığımız her adım samimiyet ve sevgi dolu olacak:)
merhaba arkadaşlar bilenler bilir ben bu konunun uzaktan takipçisiyim ara ara yazıyorum ama genelde okuyorum güzel haberlerinizi aldıkça mutlu oluyorum sıralar ilerledikçe heyecandan ölüyorum. Sürekli dualarımda ve kalbimdesiniz en az sizler kadar heyecanlı bir takipçinizim. İnşallah tek tek hepinizin kavuşma haberlerini alıcaz ve sonrasındaki serüvenlerinizi takip edicez. Gündemde yine bebek alışverişi olduğu için yazmadan geçemedim. Daha önce listelerimiz paylaşmıştım konunun çok başında kalmıştır yanılmıyorsam 58-59. sayfalardaydı. Aklıma bir iki tavsiye geldi nacizhane paylaşayım dedim.Belki daha öncede yazmışımdır. Biberon ısıtıcısı ben arzum almıştım inanın çok rahat oluyor hepinize tavsiye ederim. Bebek bezini kesinlikle stok yapmayın ama market indirimlerini sıkı takip edin. Çünkü inanılmaz fark ediyor. Genelde mahalle arası marketlerde daha ucuza bulunabiliyor. Alt açma bezi can bebe öneririm. Bebişiniz 3 aydan küçükse ıslak mendil uni baby ama sonrasında hugges çok başarılı. Bundada marketten markete çok değişiyor. Mesela hugges 3 lü paket 12.99 TL ama ben daha bu fiyata hiç almadım. Hep indirim takip ediyorum 7 liraya bile aldığım oldu aklınızda bulunsun. Anne bebek fuaruna gitmenizi tavsiye ederim herşeyi bir arada görüp marka karşılaştırmak için inanılmaz fırsat. Zaten orda parakende satış çok az ama kıyaslama konusu süper özellikle bebek arabası ve oto koltuğu için. Oto koltuğu için cybex öneririm. 9-36 kg olanlardan bu koltukların bir 9-18kg için birde18-36 kg sı var yani 2,5 yaş civarı yenisini almak gerekiyor sonrasında da yükselticiye geçmek gerekiyor o zaman çok masraf ama cybax alınca tekrar almaya gerek yok. Zaten ilk 8-9 ay bebek arabasının ana kucağı oto koltuğu görevi görüyor 13 kiloya kadar bunu kullanabiliyorsunuz ama bebeğin boyuyla da alakalı. Biz kızımda 9. ayda geçmiştik. Caybax dışında birde romer öneririm dünyanın en güvenli oto koltuğu ama çok pahalı. Bebek arabası ilk bir sene cihicco trio for me kullandık ama çok ağır bagajda kesinlikle az yer kaplıyor. 1. yaş itiari ile mclerene geçtim başından mcleren almadığıma pişman oldum trio for mee den sonra en az yer kaplayan araba o üstelik sadece 4 kilo taşıması çok rahat.bundada fiyat indirim takip etmek lazım 600 TL lik arabayı jokerdeki indirim döneminde 290 TL ye aldım. Oda konusunda da benim kızım 20 aylık hala zaman zaman aramızda yatıyor ama kesinlikle ona ayrı oda öneririm yatak almayacaksanız bile gardrop şart küçük yaramazların inanın sizden çok eşyası oluyor gardrobu ve şifonyeri yoksa çok zorlanıyorsunuz. Aklıma gelirse yazarım yine. Sevgiler
tavsiyelerin için çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
Arzum'un bir iki modeli var. Seninki sadece biberon ısıtıcı olan mı? kimisi çok uzun sürüyor başında beklemekten bıktık, kaldırdık, kullanmadık diyor. arzum'un ki kaç dakika da ısıtıyor?
sterilizatör kullandın mı? baby sling konusunu çok araştırıyorum sen kullandın mı?
bebek fuarında fiyatlar avantajlı oluyor mu? ben gitmeyi düşünüyorum... mclerene arabayı birkaç anne daha tavsiye fuarda inceleyeceğim.
ateşölçeri dün sipariş ettim. arzum marka. herkes çok memnun kalmış.hem alından hem kulaktan. aynı zamanda oda ve süt, mama gibi sıvı ölçümü de yapıyor olması daha kullanışlı hale getiriyormuş. hepsiburadada çok tavsiye edilince onu tercih ettim. biberonda dr brown's aldım. sen ne tavsiye edersin?
çok sordum ama cevaplarsan memnun oluruz tüm anneler adına
hayır canım en son çare değil abim bundan 8-9 sene önce veya 10 tam emin değilim :uhm: Sadece biyopsi yaptırmış ve canlı hücre bulunamamış doktorda boşuna uğraşmayın sizin çocuğunuz olmaz demiş abimde doktoru dinlemiş ve bunca yıl uğraşmadı doktordan hemen sonra başvurup evlatlık aldılar
ben bu sene çok ısrar ettim abim kabul etmiyordu ama neyse ikna oldu bir kez mikro tese deneyecekler ben bi doktorla görüşmüştüm mikro teseyle bulunma şansı var demişti inşallah bulunur daha adım atmadılar ama bu yaz deneyecekler inşallah rabbim herkese bir evlat nasip eder :saruboceq:
bir sey daha merak ediyorum .ev ziyaretine geldikten sonrami siraya giriyoruz...
Merhaba canım,
Başvuru yaptığımız gün nüfus cüzdanı ve evlilik fotokopilerini istediler.Ev ziyaretinden sonra sanırım savcılıktan iyi hal kağıdı,sağlıklı raporu isteyecekler.Uzmanla telefonda görüştüm.Zamanı gelince gününe siz de karar verebilirsiniz dediler. Belki de çalıştığımız için.Sanıırm sadece hafta içi geliyorlar.
ASAMALAR SU SEKILDE
1 KISITLI EVRAK
2 SABIKA KAYDI DIPLOMA
3-ÖZ GECMIS
4 REFERANS
5 RESSİM
6-İKAMETGAH
7MAL VARLIGI EV TOPU FOTOKOPİSİ
SONRA EV ZIYARETI
SONRA ESLER İLE BİRE BİR GÖRUSME
ONAY
BEKLEME
VE SIRA ÖGRENME
ecem14 25.03.2011 kız izmir evet terk-rıza
isim başvuru tarihi cinsiyet il il-dışı terk-rıza
heidiankara 21.11.2011 kız-erkek ankara evet terk
sermuh 22.12.2011 kız istanbul evet terk
pırılım 27.10.2011 kız izmir hayır terk-rıza
merer 05.10.2011 kız-erkek ankara evet terk-rıza
gozlerimin alti mosmor oldu aglamaktan.bu gun gun boyu gulbenin evlat edinme ile ilgili program videolarini izledim.kendimi dahada guclu hissettim. Her konuda her olayda kendi yasadiklarim geldi aklima yalniz degilmisim.
Sanki hamileymisim gibi hissediyorum kendimi.simdiden beni hazirlik telasi sardi ...
Rabbim hepimize sabir versin.
Meleklerine kavusan annelerede hep kolayliklar versin...
isim başvuru tarihi cinsiyet il il-dışı terk-rıza
heidiankara 21.11.2011 kız-erkek ankara evet terk(ikiz)
sermuh 22.12.2011 kız istanbul evet terk
pırılım 27.10.2011 kız izmir hayır terk-rıza
merer 05.10.2011 kız-erkek ankara evet terk-rıza
serap 05.12.2011 erkek istanbul
zeynep26 21.09.2011 kız aydın evet terk-rıza
shenay34 21.10.2011 kız istanbul evet terk-rıza(ikiz-kardeş)
oğultoprak30.12.2010 erkek ankara evet terk(ikiz)
sen cok güclü bir anne olucaksın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?