Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
çok teşekkür ederim canım.Amin diyorum. dünyada bu kadar kötülük varken sizin gibi güzel yürekli insanların olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Dualarım sizin ve bebekleriniz için.

çok teşekkür ederiz canım benim Rabbim tüm dualarımızı kabul eder inşallah

sermuh arkadaşım sana ev ziyaretine geldilermi
gelmediler ooo daha evraklarım yeni tamamlandı.bu gün görüştüm 6 aya kadar geliriz dedi ben hatta biz gelip alalım sizi dedim şoförümüz var biz geliyoruz dedi..
nushu süper tavsiyeler....harikasın...
serap sende benim kadar sabırsızsın ben şimdi bunlar be zaman geleccek diye stres oldum eşim unut bu işleri 6 ay sil kafandan dedi...dedide silebilene:)))
canım sen çok değerli ve büyük yürekli bir cansın...desteğin süper.bu yolda bu tarz destekler emin ol ki çok çok daha yüreklendiriyor.Rabbim sana ve meleklerine uzun ömür versin.onların yüreğide emin ol ki bizim kadar sevgi doluymuş ve seni yüreklerine basmışlar...ben çok anne tanıyorum bıktım bu çocuktan diyen.evet ne büyük yürekki doğurmadan sevmek hatta doğurmadan emzirmek...babaannenin ellerinden öpüyorum...senide tebrik ediyorum böylesi bir biliç içerisinde olman mutluluk veririci...

Simdi. Aklima takilan yeni bir konu var..ev ziyareti sonrasi beni ve esimi ayri ayri yaklasik bir saatlik gorusmeye alacaklarmis ve bize cocuk egitimi hakkinda ciddi sorular soracaklarmis...bize kendinizi bu konuda gelistirin dedi ..
Sizlerden bu fasli gecenler olmustur ne gibi sorular sorarlar bizde bu konuda hangi kaynagi kullanalim onerileriniz varmi.?

HeidiAnkara kullanıcısından alıntı
İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 22.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk
Pırılım düzeltmeyi yaptım.Listeyi tarih sırasına göre dizdim.Ama belli olmaz tabi bu işler kısmet.
Ben de hem bebek için alınacaklara bakıyorum.Hem internetten bebek beslenmesi,alt değiştirilmesi vs. ilgili videoları izliyorum.Uzman tv den.Örneğin alt değiştirmede ıslak mendil değil de pamukları öneriyorlar.Kitaplar okumaya başladım.Bu aralar fileli küvetler aklımda.Bebek havlularına baktım.Çok şekerdi.20 tl civarındaydı.Alt değiştirme bezleri vs.Çok güzel şeyler var.Aldıkça da paylaşabiliriz.Çok heyecanlıyım.

.
Canimcim biz bu gun ki gorusmede terk riza ikiz de eklettik duzeltirmisin birde tarihim 22 deyil 23 imis...

Canımm Nushu, eline emeğine sağlık arkadaşım, çoook güzel yazmışsın.. Hepsini not ettim.. Çok teşekkür ederiz..
Ada'yı benim için öp, kokla annesi

QUOTE=sermuh;22526371]Simdi. Aklima takilan yeni bir konu var..ev ziyareti sonrasi beni ve esimi ayri ayri yaklasik bir saatlik gorusmeye alacaklarmis ve bize cocuk egitimi hakkinda ciddi sorular soracaklarmis...bize kendinizi bu konuda gelistirin dedi ..
Sizlerden bu fasli gecenler olmustur ne gibi sorular sorarlar bizde bu konuda hangi kaynagi kullanalim onerileriniz varmi.?[/QUOTE]

İçini ferah tut canım.. Çoçuk eğitimi kounusunda ciddi ciddi soruları cevaplayabilmek için tecrübeli anne olamak gerekiyor.. Bunu onlarda biliyorlar.. Öyle sorular sormazlar merak etme.. Uzmanımız bize; çoçuğunuz yatağını ıslatsa ne düşünürsünüz diye sordu.. Bizde hasta olableceğini, üşütmüş olabileceğini düşünürüz dedik.. Eğer sürekli olursa o zaman Dr. gideriz dedik. Bunun dışında bir şey sormadılar.. Senin bildiğin şeyleri sorarlar belki de hiç sormazlar bile..
Ama yine de içim rahat etsin ben hazırlanayım diyorsan, bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyabilirsin.. Sonuçta o kitapları uzmanlar soru sormasa bile okumak hem faydalı hem çok eğlenceli..

Shenaycığım odası,kıyafetleri hazırmış bebişin ne güzel.Ne zevkli uğraşlar değil mi kuzucuk için alışveriş yapmak.Sana da oluyor mu bilmem,ben hiç hayal edemezdim bir bebeği içlerinde,zorlardım kendimi ellerini,ayaklarını gözümün önüne getirebilirdim en fazla.Üzülürdüm çok.Şimdi anlıyorum ki ne kadar uğraşırsam uğraşayım bu kadar güzelini hayal edemezmişim,bu kadar büyük sevgiyi aklım alamazmış.Rabbim öyle evlatlar nasip ediyor bizlere...
Her annenin ve her bebeğin farklı ihtiyaçları olabiliyor.Ben genelleme yapmaya çalıştım.
Sling yok bizde,kullananlar çok memnun.Kucakta bebekler çok rahat edemiyormuş gibi geliyor bana o yüzden mantıklı bir ürün bence ama kullanmadığım için net bir şey söyleyemeyeceğim arkadaşım.
Doktora sormuştum ben emzirsem sütüm gelir mi,emzireyim mi diye? bana 'birşeyler gelse bile o süt değildir,hiç bir besleyici özelliği yoktur' demişti.O yüzden çok uğraşmadım açıkçası ama denemedim mi denedim elbet:))fakat benim zilli biberondan sonra beğenmedi benim m.ememi sanırım hiç almak istemedi hatta midesini bulandırdı.Arada hala tıkıyorum ağzına bazen çekiyor bir kaç fırt bazen diliyle ittiriyor,ruh haline göre değişiyor yaklaşımı teyzesi:))
Bebek çantası gereksizmiş gibi gelirdi bana önceleri büyük bir çanta işimi görür diye düşünürdüm ama şimdi iyi ki var diyorum.
Bu çantaların içinde bir sürü gözü var.Ben sana çantamızın içine dışarı çıkarken koyduğum şeyleri yazayım,yerleri ayrı olup kullanılmayı bekleyen.
İki adet body,bir adet tulum,çorap,bir kaç tane önlük,ağzını silmek için kullandığım annemin yaptığı ince tülbentlerden mendiller en az iki tane,5-6 tane bez,alt açma bezi,ıslak mendil,kremimiz,yedek emzik,ince bir battaniye,bir adet yelek,küçük bir kutu mama,fotoğraf makinam,biberonumuz.
Benim kullandığım çanta okiedog marka,biberonu sıcak tutan bir kılıfı ve gözü,alt açma bezi,bebek arabasına asabilmen için plastik kancaları,içinde küçük bir torbası (ki ben yedek kıyafetlerimizi koyuyorum) falan var.Piyasadaki bir çok çantada da var bu özellikler.İstersen bakarsın aklına yatarsa alırsın sende bir tane.
Bebek arabamızı biz çok önceden almıştık,quinny buzz,ana kucağı da takılabiliyor oda maxi cosi,açılıp kapanması çok kolay,kullanımı da rahat ben menunum ama çok küçük değil,bagajda yer kaplıyor biraz.
Sen gez dolaş hepsini incele shenaycığım içine hangisi sinirse,hangisini beğenirsen ona karar verirsin.
Çok uzak geliyor sana bunları kullanacağın çok memnunum yada hiç memnun kalmadım diyeceğin günler biliyorum ama Allah sağlık versin tez vakitte göreceksin inşallah.
Bizde seni kocaman kocaman öpüyoruz arkadaşım.
Zeynepciğim dualarına tüm içtenliğimle katılıyorum.En kısa zamanda inşallah.
Bu açıdan hiç düşünmemiştim canım,insan başına gelmeyince bilemiyor tabii.Allah'a şükür biz hiç böyle sıkıntılar yaşamadık.Ben Ada'ya en başından beri prima kullanıyorum ve çok memnunum.
Mereciğim bizim bir çok şeyimiz daha önceden alınmıştı.Oda da bunlara dahil.
Ada şu an park yatağında bizim odamızda uyuyor geceleri.Bazen birlikte uyuduğumuzda oluyor.Çok uzun zamanda böyle olacak muhtemelen.Bir yerde okudum ama hatırlamıyorum yapılan araştırmalar sonucu bebeklerin dört yaşına kadar anne babalarıyla aynı odada uyumaları hem fiziksel hem ruhsal gelişimleri için çok iyiymiş.Kendilerini güvende ve huzurlu hissediyorlarmış.O yüzden odası için acele etmesende olur.Aslına bakarsan ben odayı Ada için değil daha çok kendim için yapmışım şimdi daha iyi anlıyorum:)))
Kurumdan kimsenin niye odasını hazırlamadınız diyeceğini sanmıyorum sadece bebek için bir oda ayırabiliyormusun ona bakıyorlar bence.Sen istersen çocuğunu yanında yatırırsın istersen ayrı bir odada kime ne?
Allah gönlüne göre versin canım,inşallah tez vakitte sende bunları yaşayacaksın.
Sevgiler...
Baharcık ne güzel şeyler yazmışsın,yüreğine sağlık.
Umarım Ada'da büyüdüğünde senin babaannene karşı hissettiklerini hissettirebilirim O'na.
Pırılım şey demişti,'ben kızımın beni tam anlamıyla anne olduğunda anlayacağını düşünüyorum'.Bak sende aynı şeyi söylüyorsun.Çok haklıymışsın Pırılım,güzel arkadaşım.
Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı,hayırlı,uzun ömür versin.Yüzümüzü mutluluklarıyla,sağlıklarıyla,başarılarıyla güldürsünler inşallah.
Yazdıklarınla beni mutlu ettin Rabbim gönlünün muradını versin.
Sevgiler...
Bizede aynı şeyleri söylemişlerdi sermuh'cuğum.Ama hiç sınav gibi soru cevap şeklinde olmadı.İçin rahat olsun,ay ay çocuk gelişimi ile ilgili bir kitap işini görür.Unutmaki anne baba olmayı sizlere bebeğiniz öğretecek hiç bir kitap değil.

canım benim yazdıklarını okuyunca hem çok mutlu oluyorum hemde hemen hayal kurmaya başlıyorum kendimi senin yerine koyuyorum RABBİM mutluluğunu daim etsin ne güzel duygular bunlar neolur benim için adayı koklaya koklaya öp annesi .
bebek bezine gelince bende ilk başta bu yönünü hiç düşünmemiştim ama tecrübeli anneler uyardı beni sakın stok yapma diye önce dene sorun yaşamazsan devam edersin ama bir pişik gibi bir sorunla karşılaşırsan değiştirirsin hangisinden memnun kalırsan onu kullanırsın demişlerdi bebeklerin ciltleri hassas oluyor yani kiminin çok memnun olduğu bezden kimi çocuğumun poposunu yara yaptı diyor
bir kaç tane böyle örneklerle karşılaşıncada banada mantıklı geldi ondan ben stok yapmayın dedim yoksa çok bildiğimden falan değil

selam bnm güzelll anne ve anne adayı arkadaşlarımmmmm
geçmişte yazılanları tek tek okudum
maşallah
HeidiAnkara, listeye tam hız devam, ne güzel yaaa, çok harika bişeye vesile oldun Rabbim gönlünün muradını versin
sevgili
sermuh, merer, serap ve adını hatırlayamadıklarım, biliyorum ki çok güzel annelersiniz, Rabbim en kısa sürede yavrularınıza kavuştursun inşallah
Pırılım ve nushummm sizler için ztn ne söylesem az, diğer arkadaşlar gücenmesinler lütfen hepinizi ayrı ayrı çok seviyorum
sizler başkasınız bu topik deyince siz aklıma geliyorsunuz ilk olarak
Pırılım yazmaya devam inşallah ben inanıyorum ki bebiş seni fazla bekletmicek annesi... seni çoookkkk öpüyorummm
nushum cnm, güzel Ada bebeğimizin anneciği, ne güzel şeyler yazmışsın şimdiden ileride ne yaparım diye bebişim için hayaller kurmaya başladım bile en azından sizin tebrübelerinizden faydalanacagım kesin:))) bebişi öp bnm için cnm kuzucumu
zeynepcim ve shenaycığım, Rabbim en kısa zamanda sizin de yüzünüzü güldürsün inşallah, hakkınızda ne hayırlıysa onu nasip etsin güzellerim
ben Doktorumda geçen yıl Sabiha Paktuna Keskin'e denk gelmiştim kendisi pediyatrik nörolojist yanlış hatırlamıyorsam, onu takio ediyorum denk geldikçe, facebooktan da sayfasını ekledim, bana söyledikleri çok mantıklı geldi inşallah ileride onun kitaplarını okumayı planlıyorum, isteyenlere tavsiye edebilirim en azından bu konuda yorumlar olumlu... çocuk gelişimi ve psikolojisiyle ilgili şeylerde de bilgilenmeye çalışıyorum tabii sizin kadar olmasa da ucundan kıyısından bişeyler öğreniyorum işte... etrafımda birçok arkadaşım ya anaokulu öğretmeni ya lise veya üni.de çocuk gelişimi eğitimi almış, onların bilgisinden de faydalanmaya çalışıyorum işte...
onlara bi sorayım ne önerirler, sizinle de paylaşırım inşallah ilerleyen zamanlarda...

cnm bu yazı o kadar güzel ki okurken duygulandım, Rabbim sana da bebeğine de babaanneciğine de hayırlı ömürler versin, ne güzel seni yetiştirip büyütmüş Allah razı olsun
Allah gönlündeki tüm güzelliklerin hakkında hayırlı olanlarını nasip etsin...
hepinize sevgiler...

Allah razı olsun Lily86 iyiki sende varsın dualarında:)
çok dualar et bize:) çokkkk bir an evvel hayırlı, iyi, güzel evlatlarımız gelsin diye...
Sabiha Paktuna Keskin'i bende takip ediyorum.
Ama Pedagog Adem Güneş'i ısrarla tavsiye ederim.
Burç Fm de program yapıyor.
Kitapları da çok güzel. Şu an "Çocukluk Sırrı" kitabını okuyorum, tavsiye ederim...

evet cnm onu da biliyorum yazıları çok güzel
arada burdan kitap ve okunacak kaynak konusunda yazalım da yeni katılan arkadaşlarımıza da fikir olsun...
dua edelim elbette birbirimize, inşallah yavrular annelerini daha fazla bekletmez,
herkesin hakkında ne hayırlıysa Rabbim onu nasip etsin
sevgiler

Kızlar çok teşşekür ediyorum ikinizede bende cocuk gelişimiyle ilgili kitap okuyacaktım ne okusam diye düşünüyordum çok güzel isimler vermişsiniz.
Lilycim ayrıca bu güzel desteğin için çoook teşşekürler dualarını eksik etme bizden

İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)

Arkadaşlar ben aynı zamanda çocuk gelişimi de okudum.Hocalarımız Haluk Yavuzer'i çok methederdi.Onun kitaplarını da tavsiye ederim.

mesale ne gibi sorular soruyolar 1satlık görüşmede biraz bilgi veririmisiniz lüften arkadaşalr dauarımın hepinizle inş tez zamnda kavuşuruz çocuklarımza

Kitap konusunda yapilan destekleriniz icin tesekkurler"..en kisa zamanda basliyorum okumaya...bu surec simdiden cokkkk uzun geliyor...siralari yaklasan arkadaslarin yerinde olmak isterdim...cikip delicesine alsveris yapmamak icin kendimi zor tutuyorum....

YAaaaaaaaaa burdaki listeninde en altindayim...bakalim benden sonra basvuru kim yapacak...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…