Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
allah her isteyene evlat nasip etsin inşallah veren de allah alanda doğurmak değil anne olmak burda yazan herkese soluyorum bunu bakmak tır annelık ben evlatlık bir cocuğum benı alan evlat edilen ailemden allah razı olsun derim hep cok zor bı durum psikolojıyı allak bullak eden bır durum ama 9 ay karnında tasımakla hıcbırsey olmuyor 9 ay karnında tasıdı diye annem olmuyor sutunu bıle ıcmediğim hasta olduğumda sırtıma havlu koymayan karne aldığımda yanımda olmayan bırı annem olmuyor allah sıze evlat edındığınız yavrularınızla guzel gunler nasip etsin cocuğun psikolosı ıle ılgılı yada sadece bu konu ıle konusmak ıcın her zaman bana yazabılırsınız sızlerden cok farklı değil cunku duyguarım bı konu ile ilgili cok hassasım

Ben çocuklarımızı küçüklüklerinden itibaren kendiyle barışık, insanları hataları ve eksiklikleriyle olduğu gibi kabul eden,kendine ve diğer insanlara saygılı bireyler olarak yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.Onun için ona her zaman dürüst,gerçekçi davranıp hem kendine hem de tüm insanlara saygılı davranan bir çocuk yetiştirmek istiyorum inşallah.

Evlat değerlidir ama yıllarca uğraşıp çocuk sahibi olamayanlar için çok daha değerlidir.
inşş bebekleriniz evliliklerinize daha güzel anlamlar katar ve mutluluğunuz daim olur.

lily86 seni tebrik ediyorum..bu gerçeği kabul etmek ve bununla yaşamayı öğrenmeyi seçmişsin..keşke senin kadar erken barışabilseydim kendimle...

yazdıkların çok doğru...ama ben şöyle düşünüyorum bazı kadınlar sadece taşıyıcılık yapıyor ,çocuğu olupta çocuğunu öldürenler,satanlar düşmesi için elinden geleni yapanlar,doğduktan sonra binbir işkenceye maruz bırakanlar sadece karınlarında taşıdıkları için "anne "olamazlar..doğmamış bir çocuk için herkez melek der hatta doğduktan sonrada melek deriz Rabbim neden bir meleği haketmeyene versinki nasıl ki doğmadan nerde doğacağımızı biz seçmediğimiz gibi kime anne diyeceğimizide biz belirlemiyoruz işte tam bu noktada ilahi adalet o bebeği hakedene veriyor bence..
inşallah güzelim hepimiz aynı duygulardayız..
Evlat değerlidir ama yıllarca uğraşıp çocuk sahibi olamayanlar için çok daha değerlidir.
inşş bebekleriniz evliliklerinize daha güzel anlamlar katar ve mutluluğunuz daim olur.

iyi dileklerin için sağol..

lilycim canım benim denizli 1 saatlik yol yeğenlerini ziyarete gelirsin dimi
kızlar aslında hepiniz içinde ben çok isterim birgün hep beraber biyerlerde oturmak tanışmak aslında denizli-aydın izmir hepsi yakın birbirine buralara yakın olanlar yada gelebilenler bebişlerimiz geldiğinde birgün hepberaber bir araya gelsek ne güzel olur

sana aynen katılıyorum canım işte bende bunun için dedim bizi bizlerden başka kimse anlamaz diye etrafındaki insanlar nekadar iyi niyetli olursa olsun yinede herbişeye burunlarını soktularmı sinir oluyorum onlar kadar bizde neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyoruz evelallah ama yok onlar illah şunu söyle yapsaydın bunu böyle yapsaydın biraz dahamı bekleseydin acele ediyorsun gibi saçma sapan öğütler veriyorlarya gıcık oluyorum ya arkadaşım sanane ben bunları düşününemiyormuyum sanki muhalefet olma sen benim dostumsan arkadaşımsan destek ol he destek olmıyacaksan köstekte olma dimi üff neyse sinirlendim yine
ah ben sana kıyamam işte tamda sana anlatmaya çalıştığım bu aynı şeyleri bende yaşıyorum biri güzel haber verse hemen kızımın eve gelişinin hayalini kuruyorum

bitanem tabikide düşüncen doğru evlat edinilmiş olmak kötü birşey değilki saklansın ancak kusurlu ve ayıp şeyler saklanır ve konuşulmaz oyüzden içini ferah tut doğru düşüncedesin bunda ne ayıp var nede kusur sen anne olarak evlat sahibi oluyorsun bebeğin evlat olarak annesine kavuşmuş oluyor bu saklanılacak değil aslında sevinçle haykırılacak bişey

Liliy kedini teyze olmaya hazir hissediyorsan dinle....
Bizim ailelerimizin tamami denizlide bebegimiz geldiginde ilk isimiz denizliye gitmek olacak misafir kabul ederiz...bu arada donuste aydin uzerinden geceriz umut bebegi coktan gelmis olur onuda zeynepin bebeginide gorur oyle geceriz..

herkese merhaba arkadaşalar, ben istanbulda yaşıyorum eşimle 7 senelik evliyiz, bebek olayını 5 sene erteledik sonra olmayınca tüp bebek denedik ve malesef olmadı, bizde 1 kere denememize rağmen yıpranınca tedaviyi bırakmaya kara verdik hemen aklımıza evlat edinme kurumu geldi ve ikimizde düşünmeden başvurmaya kara verdik, şubat ayında eşimle izine ayrılıp işlerimizi yaptırmayı düşünüyoruz size sorum şu bilen varsa cevap yazarsa çok sevinirim ilk görüşme gerçekleştikten sonra istediklerini kaç günde tamamlayabiliyoruz ben çünkü yıllık izinimi kullanıcam 1 hafta resmi 5 gün sonradan izin almam mümkün değil işlerimiz yoğun çünkü bu konuda cevaplarsanız çok sevinirim, birde bu olayın yakın akraba kısmı var herkes bize karşı eşimin annesi yengelerim kendi tarafım kesinlikle istemiyorlar ben onları takmamaya çalışıyorum ama elimde değil çünkü bebeğim gelse bir mevlüt bile okutamıcam herhalde bunların yüzünden keşke bir kişi bana destek verseydi ne kadar mutlu olurdum benki kimsenin kalbini kırmamayı istiyorum bizim problemimiz eşimde olmasına rağmen benim üstüme geliyor kayınvalide tekrar deneyin başkasının çocuğunu biz istemiyoruz çok büyük günaha giriyorsunuz dün resmen kabusu yaşadım, eşim sağolsun hemen akşam eve geldi de beni dışarı çıkardı baktı bunalımdayım işte kızlar böyle etrafımda müthiş olumsuz insanlar var evimide taşıyamıyorum evin borcunu yeni bitirdik çünkü nasıl olacak ne yapmam gerekiyor bana yardım edin eşim takma diyor ama takılmayacak gibi değil

Ayaz84,
Kararin icin tbr ederim ve hosgeldin.ben 4 asilama 5 tup denedim bu kadar denemesdim ayni tepkiyi alabilirdim.yinede bazi insanlar agizlarindan cikan lafin nereye gidecegini bilmiyorlar hala tuhaf konusmalari dinliyorum.sunu anlamiyorlar benimde esiminde akli basinda dusunduk tasindikta karar verdik sizene onbin yorum yapiyorsunuz.esinin ailesi ile esinin oturup konusmasi lazim .tek tek anlatsin..sen arada olma bence.esimin kizkardesi esime abi sen sikilirsin gibi bir laf etti.tovbe bu oyuncakmi insan sikilacak.esimde cok kizdi tabi onun cocugu var konusmak kolay dedi.ve biz bu soylemleri dikkate almıyoruz...bu kadar denemenin ardinda meme ultrasonuna kontrole gittim dr sen manyakmisin alti ayda bir kontrol ol risk cok yukselmis dedi. Orda sonucu ogrenee kadar yasadiklarimi anatamam...
Evmis esyaymis emin ol senin kaybedecegin mutluluktan daha degerli degil ...
Biz daha yeni basvuru yaptik istanbuldan ilk once gorusmeye gidiyorsun yeri cagaloglunda.senden evrak istiyorlar kimlik fot.gelir belgeleri.ev araba ruhsat tapu bilgileri.sabika kaydi fot vesikalik 2 ser adet sonra ozgecmis isteniyor senden ayri esinden ayri kendi el yazinizla .ve 5 fotografa hikayesini yaziyorsunuz.ilk gorume evrak filan vermeden basvuru yaptiginiz zaman sira basliyor.sonra evraklari tamamliyorsunuz.evrak isi bitince alti aya kadar eve geliyorlarmis ben daha o asamaya gelmedim.basvurun evraklari hazirlarsiniz birde olmadi vazgecebilirsinizde...
Kolay gelsin takildigin seyleri yazarsan hepimiz yardimci olmaya calisiriz..

Son düzenleme:

Ay ay ay şimdiden heyecan sardı beni canım benim inşallah rabbim o günleri görmemizi nasip eder o kadar çok mutlu olurumki anlatamam inşallah bu konuştuklarımızı tez zamanda yaşarız.

çok teşekkür ederim sermuhcum insanın desteğe ihtiyacı oluyormuş iyiki burası var aslına bakarsanız ben kurumu geçen hafta aradım ilk görüşmede sadece kimliklerimiz ve diplomalarımızı istedi ondan sonra gerekli evrakları isteyeceğiz dediler inşallah olumlu geçerde kolayca atlatırız akşam eşimle alışveriş merkezine gittik ilk önce oyuncak reyonuna gittik şunları alırız bunları alırız falan vs okadar heyecanladım ki ve bana şunu söyledi seni nereye götürsem elimden gelen herşeyide yapsam seni mutlu edemiyorum artık hiçbişeyden zevk almıyorsun dedi bana bende ona dedimki evet haklısın neden biliyormusun vücut kimyam artık anneliği tadmak istiyor beni yurtdışınada götürsen farketmiyor ada bana dediki evet haklısın galiba bende baba olmak istiyorum ama kız babası dedi bana okadar heycanladımki mutluluğum için moralim içn elinden geleni yapıyo okadar şanslıyımki aslında ya anlayışsız bir kocam olsaydı diye şükür ettim halime şimdi iple şubatı çekiyoruz birazn önce başvurumuzu yapıcaz ve herkes bizi olduğu gibi kabul edecek gerisi boş biz şimdi yuvamızın küçük çekirdeğini tamamlayacağız Allahın izniyle

canım benim öncelikle seni tebrik ediyorum kararından dolayı şimdi zor bir yola girdin zırhın kuvvetli olsunki çevreden gelecek darbelere dayanıklı olasın kimseyi kafana takma demiyeceğim çünkü insan ister istemez takıyor ama şunu yap eğer yapabilirseniz ( tabi benimki nacizane fikir ) bir süre kimseyle görüşme çağırdıklarında gitmeyin çocuğumuzu istemeyen bizide istemesin deyip tüm aileyi gözden çıkarttığınızı hissettirin onlar sizin nekadar kararlı olduğunuzu anlarsa kabullenmekten başka çareleri kalmaz çünkü başka altarnetifleri olmaz ya bir inat uğruna evladını göremeyecek yada kabul edip sesini kesecek tabi bunları ben uyguladığım için sana yazdım ben biraz asiyim eşin böyle davranırmı yada senin davranmana izin verirmi bilmiyorum ama sakın onlar istediği için geri adım atmayın siz ne istiyorsanız onu yapın unutmayınki artık ikinizde baba evinde değilsiniz ayrı bir ailesiniz ve ailenizin bir meyvesi olsun istiyorsunuz ama biyolojik ama değil ne farkederki önemli olan anne baba olmak sırf aile büyüklerinin itirazı yüzünden kimse bu hakkı elinizden alamaz onlar nasıl tattılarsa analık babalık duygusunu rahat bıraksınlarda evlatlarıda tatsın

zeynepcim ağzından resmen bal damlıyo ben onların ne düşündüğü yada ne söylediğini kafama takmıyorum keşke düşüncelerini bu kadar kötü belli etmeselerdi zaten eşimde görüşmeme kararı aldırdı bana akşam işten eve evden işe olumsuz kimseyle görüşme dedi bende öyle yapıyorum çocuğumuz eve geldiğinde eğer aynı tepkiyi vereceklerse kapıyı kapatırız herkes yoluna bakar bukadar basit neyse ben kafanızı şişirmiş gib oldum biraz ama ne yapayım kaç gündür böyle dengesiz insanlara üzülüp duruyorum iyi ki burası varmış aklıma takılan ne olursa olsun size danışmak isterim

ayyyy sermuh ne güzel yazmışsın birden gözümün önüne bebişlerimiz geldi ne güzel olur bende her zaman beklerim canım uğrarsanız çok sevinirim yaa şimdi çok uzakmış gibi geliyo insana ama hiç belli olmaz bir bakmışsın dediğin gibi olmuş kucakta bebişlerimiz birbirimizi karşılıyoruz :))))

canım benim hiç öyle şeymi olur niye kafamız şişsin aşk olsun burda hepimizin derdi aynı hepimiz aynı şeyler yaşadık zaten paşlaşımımızda bundan dolayı değilmi hepimiz yaşayarak tecrübe kazanıyoruz.ben senin yazdıklarını 4 ay önce yaşadım bende ozaman başa çıkamam sanmıştım başka arkadaşlar destek olmuştu yani zaman gelecek sende yeni başvurmuş birine bunları şöyle yap bunları yapma diyeceksin emin ol hepsi olumsuzlukların hepsi geride kalıyor
şimdi asıl heyecan başvurudan sonra başlıyor o zaman kendini hamile gibi hissediyorsun hemen alışverişe koşuyorsun şuursuzca her gördüğünü alıyorsun markete ekmek almaya bile gitsen kendini çocuklarla ilgili reyonda buluyorsun kendine ayakkabı almaya gitsen ilk önce bebek ayakkabılarına bakıyorsun öyle güzel duygularki anlatamam rabbim hepimizin muradını tez zamanda verir inşallah.

Ay ay ay şimdiden heyecan sardı beni canım benim inşallah rabbim o günleri görmemizi nasip eder o kadar çok mutlu olurumki anlatamam inşallah bu konuştuklarımızı tez zamanda yaşarız.

amiiiin inşallah canım ya okuyunca bende çok heyecanlandım gözümün önüne kucakta bebişlerimiz geldi hemen şu zaman bir akıp geçsede yavrularımıza bi kavuşsak öyle sabırsızlanıyorum ki benim pazartesi mesaim başladı yine elde telefon bu hafta ararlar belki diye diye sayıklıyorum :))) haftasonu iki gün dinlendim işte :)))

tabi bitanem karşılamazmıyız hiç aslında hiç uzak değil zaman öyle hızlı akıyorki geldikleri bir yana nasıl büyüdüklerini bile anlamayacağız aslında bir bakmışız okul çağları gelmiş

canım benim kıyamam sana ama merak etme bebeğin sana senin için en hayırlı zaman hangisiyse o zaman gelecek belkide oda hangi biyolojik annenin rahminde senin için doğacağı günü bekliyordur biran önce sana kavuşmak için tekmeler savuruyordur

ayazcım öncelikle bende yeni üye olarak aramıza hoşgeldin diyorum.yazdıklarına çok üzüldüm ama destek çıkan bir eşinin olmasınada çok sevindim.hemen hemen yaşadıklarımız aynı bende evlendiğim ilk aylardan itibaren kayınvalidemler tarafından hep suçlandım kısır gelin diye.eşimde sorun olsada anlatamadık sonunda eşim dosyalarla durumu anlattı 3 kez ameliyat oldu ama başaramadık sonunda eşime yeter artık dedim sağlığın bozulacak bu kez de çocuk çocuk başımızın etini yedin çocuk senin neyine dediler yani her durumda üstüme geldiler öyle mücale ettikki mahkemeden döndük eşimle onlar yüzünden ve artık görüşmüyorum eşim yazları gidiyor görmeye.şimdi haberleri var bebek alacağımızdan aslında umurlarında değilde öyleymiş gibi yapıp tekrardan gidip gelmeye çalışıyorlar ama yüz verirsem eskileri yaşayacak gücüm yok ve bende eşime söyle çocuk benim neyimeyse torun sizin neyinize de diyorum.biliyorum çünkü kendi torunlarına dahi sevgi gösteren sıcak davranan insanlar değiller.keşke böyle olmasaydı insan aslında büyüklerin desteğini çok arıyor.neyse eskiler beni çok yıpratıyo.eminim ki bebişlerimiz gelince herşeyi unutturacaklar bize yok tedaviymiş yok o bu şunu söylemişmiş sadece güzel günlerin hayalini kurun olumsuzlukları atın yada buna çalışın.ne güzel dimi oyuncak reyonlarını bebek eşyası reyonlarını gezmek o bölümlerin kokusu bile huzur veriyor insana sık sık bunu yapın ufak tefekte alın ben 1 yıldır bunu yapıyorum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…