başvuru yaptıktan sonramı cumuruhiyet baş savcılıg kararıyla gelio ev görüşmesi sonramı oluyo bilen varsa lütfen bilgilendirsin
canlarım günaydın
inşallah hayırlı bir gün olur ve birsürü güzel haber alırız bugün
günaydııın :)Amin canım inşallah her sabah bir umut acaba bu gün mü?diye uyanıyoruz inşallah herkes için güzel gün bugündür :)
İnşallah herşey temiz kalbin ve güzel düşüncelerine göre olur.Allah buradaki bütün anne adaylarına en hayırlı çocukları nasip etsin inşallah.slm arkadaşlar bende kısaca başvuru hikayemi paylaşmak istedim. 2 sene önce sezeryanla doğum yaptım ve malesef kızımızı doğumdan sonra kaybettik daha sonra hiç kontrole gitmedim bir daha hamileliği göze alamadım çok zor zamanlar geçirdik eşimle konuşup evlat edinmek için karar aldık. ailelere danışmadık bile çünkü kararlıydık doğurmak değil,kanından olması değil,bir bebeği yeterince sevebilecek yüreğe sahip olmaktı önemli olan. Ev ziyaretinden sonra ailelere kararımızı söyledik şükür çok ters tepkilerle karşılaşmadık ama hazırlıklıydık ta önemli olan sizin kararlı olmanız arkadaşlar zaten uzmanlarda en çok bunu önemsiyorlar gerisi ayrıntı bakabilecek kadar bir maaşın olması yeterli uzmanlar için önemli olan evladınızı ne kadar sevebileceğiniz ona ne kadar sahip çıkacağınız.Bize gelince ben yine anne olabilirim belki Allah tan bir mani gelmezse (bunu tüp bebek denemesi yapan ve yine bir umudu olan arkadaşlar ve aileler için yazıyorum içlerinde bir şüphe kalmaması açısından)ama bu yola baş koyduk biz ben hamile kalsam bile kararımdan dönmem gelecek olan kızımdan vazgeçmem. anne yüreği ve baba yüreği o kadar geniştirki orada sadece 1 çocuğa yer yoktur. keşke her sağlık insan bu kararı alabilse hem doğurup hem bu yola baş koyabilse.Gelecekte öğrenmesi ile ilgilide bir kaygım yok hiçbir sevgi emek boşa gitmez ben kızımızında bizi çok seveceğine inanıyorum çevreden gelecek hiçbir olumsuz olayı düşünüp umursamıyorum olsa bile bu onların ayıbı günahı olur o da ben ilgilendirmez Allah bizim için herşeyi yoluna koyar yeter ki biz kalbimizi temiz tutalım.Umarım karşı çıkan aileleri olan arkadaşlara ya da aklında soru işareti olan arkadaşla yardımcı olur yazdıklarım
ayaz arkadaşım hızlı hızlı okudum yazdıklarınızı. sen ve eşin en doğru kararı vermişsiniz. herkes bişeyler söyler insanlar ağızlarından çıkana dikkat etmiyorlar malesef ama siz takmayın. çok güzel bir yola çıkmışsınız ve kızınıza en kısa sürede kavuşacaksınız inşallah. siz aile olun herkes dışa kapının mandalı kalır zaten. evladının kokusunu içine çekince ve zaten bir canın sorumluluğunu alınca kimseyi takacak halin olmayacak inan :)
ecem arkadaşım öncelikle başın sağolsun canım. Allah yüce Rabbim biran evvel evladına kavuşmayı nasip etsin. Cennet kokusunu evinize getirsin. Sizin gibi yüce gönüllü iyi insanların yetiştirdiği evlatlar da hayırlı evlat olacaklardır buna yürekten inanıyorum.
Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun....
ayaz arkadaşım hızlı hızlı okudum yazdıklarınızı. sen ve eşin en doğru kararı vermişsiniz. herkes bişeyler söyler insanlar ağızlarından çıkana dikkat etmiyorlar malesef ama siz takmayın. çok güzel bir yola çıkmışsınız ve kızınıza en kısa sürede kavuşacaksınız inşallah. siz aile olun herkes dışa kapının mandalı kalır zaten. evladının kokusunu içine çekince ve zaten bir canın sorumluluğunu alınca kimseyi takacak halin olmayacak inan :)
ecem arkadaşım öncelikle başın sağolsun canım. Allah yüce Rabbim biran evvel evladına kavuşmayı nasip etsin. Cennet kokusunu evinize getirsin. Sizin gibi yüce gönüllü iyi insanların yetiştirdiği evlatlar da hayırlı evlat olacaklardır buna yürekten inanıyorum.
Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun....
teşekkür ederim bahar hayırlı bir yola girdik bakalım bundan sonrası inşallah hızla ve güzel geçer tek isteğimiz bu burdaki herkesi canım gönülden tebrik ediyorum bende bu kararı almakla ne kadar doğru yapmışız meğer
benim bir sorum vardaha önce başvuru yapanlar yardımcı olabilirmi ilk görüşmeye gittikten sonra bizden istedikleri (evrakları) kaç günde tamamladınız ben 5 iş günü izin kullanıcam yetermi acaba sonra tekrar izin almam mümkün değilde diğer yıllık izinimi yaza saklıyorum tatile
birde biz kız için başvuruda bulunucaz tahmini bekleme süresi ne oluyor acaba bilen arkadaşlar yardımcı olurmusunuz istanbuldan başvuru yapıcaz , yaşım 30 a gelmeden anne olmak istiyorum çok heyecanlıyım biran önce başvuruda bulunmak istiyorum
Bence evrak hazirlamak icin yillik izne gerek yok derim.sadece ozgecmis yazmak vakit alabilir biz bir aksam taslak yazdikmdiger aksam temize gectik bitti..senin izin almayi dusunme nedenin ne?
Bizde aralikta kiz icin basvurduk istanbuldan gorusmede 2-2,5 yil dediler ama sanirim bir yilda geliyor
teşekkür ederim bahar hayırlı bir yola girdik bakalım bundan sonrası inşallah hızla ve güzel geçer tek isteğimiz bu burdaki herkesi canım gönülden tebrik ediyorum bende bu kararı almakla ne kadar doğru yapmışız meğer
benim bir sorum vardaha önce başvuru yapanlar yardımcı olabilirmi ilk görüşmeye gittikten sonra bizden istedikleri (evrakları) kaç günde tamamladınız ben 5 iş günü izin kullanıcam yetermi acaba sonra tekrar izin almam mümkün değilde diğer yıllık izinimi yaza saklıyorum tatile
canım benim yıllık izine gerek yok çünkü istedikleri evrakları 1 günde hazırlarsın zaten basit şeyler
İkametgah belgesi
4 adet aile fotosu
İş ve gelir durumunu gösteren onaylı belge
Sabıka Kaydı
tapu fotokopisi
araç varsa ruhsat fotokopisi
Sağlık Kurulu Raporu
birde özgeçmiş
seni oyalayacak olan sağlık kurulu raporu o gün öğleden sonraya kadar hastanede olacaksın tek tek doktorlar görecek onun dışındada birde özgeçmiş ama oda akşamları yazılır yani sana sadece 2 gün yeterli 1 gün heyet raporu için desek 2. günde diğerlerini tamamlarsın
canım benim yıllık izine gerek yok çünkü istedikleri evrakları 1 günde hazırlarsın zaten basit şeyler
İkametgah belgesi
4 adet aile fotosu
İş ve gelir durumunu gösteren onaylı belge
Sabıka Kaydı
tapu fotokopisi
araç varsa ruhsat fotokopisi
Sağlık Kurulu Raporu
birde özgeçmiş
seni oyalayacak olan sağlık kurulu raporu o gün öğleden sonraya kadar hastanede olacaksın tek tek doktorlar görecek onun dışındada birde özgeçmiş ama oda akşamları yazılır yani sana sadece 2 gün yeterli 1 gün heyet raporu için desek 2. günde diğerlerini tamamlarsın
Bizden saglik raporu ve sabika kaydi istemediler
tatlım şuanda istememiş olabilirler ama isteyecekler heyet raporu götüreceksiniz devlet hastanesinden olacak tam teşekküllü üzerinde evlat edinmelerine hiçbir sakınca yoktur ibaresi olacak ayrıca rapordan ayrı bulaşıcı hastalığınız olup olmadığına dair yine devlet hastanesinden labaratuar sonucu ve akciğer filmi verem savaş dispanserinden alabilirsin onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?