Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Ne kadar ilginç fikirler var dünyada!Zaten ruhsal yönden bi bozukluk varsa evlat edinmesin nası ya bi adam kızı olmayan bir çocukla aynı odada kaldığında hemen seksüel duygulara mı kapılıyor vay anasını..O zaman adam seksüel sapıktır!Köpeklerle kedilerle keçilerle(biliyorsunuz bi ara haberlere çıkmıştı)her şeyle başbaşa kaldığında bunları düşünür ...Küçüklüğünden beri gördüğün bir canlıya nası böyle bir duygu beslersin sapık değilsen ?Düşün onu beslemişsin sevmişsin uyutmuşsun en şapşal hallerini görmüşsün şok oldum yazdıklarına gerçekten şok oldum..İnsan yalnızca seksüel bi varlık mıdır başka hisleri yok mudur? Kendi kızına sapkınlık yapan babalar da var yaşlı bi adam kendi kızını bodrum katına kapatmış yedi çocuk yapmış..Tövbe Yarabbim!Haberlere çıkmıştı... yine bir kadın programında bi kız ağlayarak böyle bir olay anlatmıştı dinlemeye dayanamadım..

Yani kişinin mayası bozuksa herhangi bir şekilde yapabilir...Herkes kendini bilir...

arkadaşım böyle kişilere cvp vermemiz bile gereksiz aslında ama bu insanları doktorların bi değerlendirmesi gerekiyor bence onlar toplum için bir tehlike onlar bırakın bu foruma girmeyi insan içine bile çıkmasınlar demek ki kan bağı onları zar zor zaptediyor onun dışında yaşlı,çocuk demeden bu duyguları besleye bilme kapasiteleri var Allah böyle insanlarla karşılaştırmasın eğer çevrenizde böyle insanlar varsa uzak durun derim.Bu arada öz kızına yiğenine ne sapıklıklar yapanlar var kan bağı yetiyormuymuş bu sapıkları durdurmaya hasta bu insanlar yaa sabah sabah muhattab oldum cvp yazdım ama böyle insanlara prim vermemek lazım burada o temiz kalpli kocaman yüreği olan insanların arasında yeri yok bu hasta düşüncelirini de başka yerde paylaşsın bizim aklımız bize yeter!

Merhaba Ecem, eline sağlık güzel yazmışsın, dikkate almama konusunda sonuna kadar katılıyorum..
Arkadaşım sıra durmunu öğrendin mi, ben geçen hafta aradığımda güncellemeler yapılmış benim sıram 20 kişi ilerlemiş senin kaç oldu, tek hanelere düştün mü? Güzel haberlerini bekliyorum..

yazılanlar karşısında tüylerim diken diken oldu. ay bir de aynı ismi taşıyor benle. kızlar sakın karıştırmayın beni lütfen rica ediyorum.
o güzelim dinimizi böyle pis düşüncelere alet de ediyorlar ya Rabbime versinler cevaplarını.
Allahım çıktığınız yolda sizlerin de evlatlarınızın da yardımcısı olsun, güzel günler nasip etsin...

slm kızlr uzaktan takipçiniz geldi

pırılım maşallah ne çabuk ilerlemiş canım ya az kaldı desene ohhhh valla

umuttan haber yok demek zamanı gelmemiş

kendini bilmez insanlar sizlere sesleniyorum biz evlat hasretimizi çocuklarımızda anne baba sevgisini kazanıyorlar

sapık bir düşünce varsa oda bu kelimeleri yazan insandır
rica ediyorum böyle düşünceleri olanlar yazmasın buraya

Çocuk Esirgemeden ile aldığım bilgiye göre(kasım 2010 da başvuranların çocuklarını aldıklarını söylediler.) Oğultoprak'ın bir kaç ayı kalmış
baharokan ile umut59'un eli kulağında.İnşallah yakın zamanda iyi haberler alırız yüzümüz güler seviniriz inşallah.

Pırılım bugün yine aradım ama yine ulaşamadım 3 hafta önce aldığım bilgiye göre 20 ile 30 arasındayız ama net değil dediler güncellemeleri bekliyorduk. tlf la çok zor ulaşıyoruz izmirde 1 ay içerisinde 3 kişide ilerleyebiliyor 20 de nasip artık inşallah bir an önce ilerlerde kucağımıza alırız bebişlerimizi çantamız hazır bekliyorum:)içimde öyle bir his var sanki yakın zamanda gelecek gibi haber gelir gelmez hemen yazarım zaten:)Seninle aynı zamanlarda kızlarımıza kavuşacağımızı düşünüyorum güzel heberler art arda gelecek :)inşallah nasip olursa da görüşmek tanışmak isterim tabii sen içinde uygun olursa...

Kızlar bu arada kendimize yeni konular bulalım hem fikir alış-verişi yaparız hem zaman geçiririz bebeişlerimiz beklerken.Ben aklım da olan konuyu açayım bilgi sahibi olan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim mama ve bez tercihlerinizi merak ediyorum ben bünyesi zayıf bir bebek olursa sma düşünüyorum çünkü aptamilin gaz yaptığı ve hero baby ile aynı içeriğe sahip olmasına rağmen pahalı olduğu söyleniyor bir de hip var organikmiş tam karar vermedim ben terciğinde de ne ile başlanırsa onunla devam edin deniliyor kurama sormuştum bez olarak prima mama olarak aptamil kullanıyorlarmış sizi düşünceleriniz nelerdir?

Okulda hocalarımız aptamil ve milupanın katkı maddeli ve çocuklara zararlı olduğunu söylerlerdi.sma ve guigoz öneriliyor.

Canım, güncellemeler olmadan önceki sıran 20-30 ise sıran oldukça yaklaşmıştır.. Senin kuzucuğun her an sürpriz yapabilir sana.. İnşallah güzel haberlerini alırız.. Bebeşin gelsin gelirim teyzesi olarak ziyaretinize.. Hatta bebişler gelmeden önce bile taşınabiliriz.. İzmir li arkadaşımız cambebek de var.. Ben onunla da tanışmayı çok arzu ediyorum.. Esasında güzel bir grup oluşturabiliriz.. Aynı yollardan geçtiğimiz, aynı dili konuştuğumuz annelerle tanışmak beni çok mutlu eder..

Kızların bebek mevlidi, doğum günleri, ana okulları, vs. görüşmelerde yalnız bırakmayız birbirimizi ne güzel olur değil mi.. Belki aynı okullara bile giderler.. Neden olmasın... Bu hayatta herşey mümkün.. :) Ahhh ahh böyle soğuk bir günde bunları düşünmek bile içimi ısıttı.. Birde kuzucuklarımız gelse ne güzel olur..

Merhaba kocaman yürekli güzel anneler. Ara ara yazıyorum sizlere ama hergün sektirmeden takip ediyorum. Hazır konu değişmişken tecrübelerimi biraz paylaşayım dedim. Ama önce yüksek müsadenizle kendini bilmez densizlere ve birde bu topiği yeni keşfedip çok eski mesajlara cevap verme yanlışlığına düşen arkadaşlara bir çift lafım var.

Bu topikte heyacanla evlatlarını bekleyen anneleri inciten paylaşımlarda bulunmayın lütfen. Bu sürece girip bu noktaya gelmiş güzel yürekli anneler herşeyi ince ince düşünüp kararlarını vermişlerdir zaten örümcek kafalı düşüncelerinizi kendinize saklayın. Ayrıca bu topiği yeni keşfeden arkadaşlarda belki kötü niyet olmadan yorum yapıyor olabilir ama arkadaşım bir bakın sayfalar nekadar ilerlemiş gündem nekadar değişmiş konunun başında yer alan densiz mesajları alıntıyla cevaplamak nekadar doğru hangi tarihte yazılmış o yorumlar bir okuyun Allah aşkına bodozlama dalmayın konulara lütfen. Eski yazılmış saçma cevapları tekrar tekrar hatırlatıp burada evlatlarını bekleyen ve kendi çocuğunu doğurmuş olan birçok anneden daha anne arkadaşlarımızı kırmayın LÜTFEN...

Mama konusunda ise bebişin ayı çok çok önemli. Eğer yeni doğan yada en fazla 3 aylık bir bebekse pre aptamille başlamak gerekebilir bebeğin kilosu ile doğru orantılı tabiki. Ayrıca gaz sorunu olursa conformil gibi eczane satışlı mamalardan kullanmak gerekir bir süre. Bebek 6 aydan büyükse o zaman mama seçimi daha rahat. Ben kızımda aptamil kullandım ara ara bir sorun yaşamadım. Aptamille bebelac aynı markanın mamaları ikiside numil gıdanın.. Hero ise daha çok büyük bebekler için Ülkerin markası. Hippi benim kızım sevmemişti yoğunluğu biraz farklı. Aptamilde tamamen organik bu arada hipple bir farkı yok güvenilirlik açısından. Ben doktora özellikle sordum normalde çok marka tavsiye etmeyen bir doktor hiç marka telaffuz etmez ama mamada bebeğin gaz yada başka özel bir sorunu yoksa aptamil yada hipp kullan diğerlerini alma derim demişti.

Bezdede pirima kullanıyoruz pişik kremi olarak da sebamedin baby kremini (sebamedin bide pişik kremi var onun boyu daha küçük ondan bahsetmiyorum üzerinde ekstra soft yazan büyük boy bir krem bu) kullandım hiç pişik olmadı ayrıca bezdede hiç sorun yaşamadık. Primanın bide priemium care serisi var ona gerek yok daha pahalı daha ince ama daha pahalı aktif bebek serisi gayet başarılı kızlar. Pişik demişken bahsettiğim kremin yanı sıra ne kadar dikkat ederseniz edin yemek yemeye başladıkları zaman çok sıcak havalarda ve diş döneminde pişiğe meğilli oluyorlar ben hafif kızarıklık olunca hematen kullanıyorum hiç pişiğe çevirmeden hallettik şimdiye kadar tavsiye ederim.

slm kızlar ay kuzucukların gelmesi yaklaştıkça telaşımız da artıyor ne kullansak ne yedirsek ne iyi gelir ne zararlı olur :)))))))))))))))))))
bende çok araştırdım ama büyük çoğunluk SMA veya HİPP diyor bende kararsızım hangisini kullanacağım konusunda ama bez konusuna gelince onu bebek belirliyor hangisi poposuna iyi gelirse onu kullanırsınız. Çünkü kimi bebeğe prima iyi geliyor kimine molfix kimine canbebe bunu deneme yanılma yöntemiyle anlıyacağız.Fakat dediğim gibi mama olarak ben 2 sinden birini tercih edicem

arkadaşlar ben oğluşuma kavuştum çok şükür darısı tüm bekleyen annelerimize inşallah allahım çok güzel bir duygu o benim öbür yarımmış ben hep yarımmışım meğer yorgunum uykusuzum ama yılların yorgunluğu yok omuzlarımda kuş gibiyim rüyada gibiyim en kısa zamanda nasıl gittim geldim yazacağım hepinize sevgiler mucuklar....

Ayyy çok sevdiiim canııım Allah ayırmasın sizi :))Bugün hep aklımdan geçtin ne zamandır forumda yoktun geldi mi acaba bebişi diye merak ettim.Ayrıntıları yazarsan çok sevinirim kaç günlük bebişin işlemler nasıl oldu tabiii önce güzel bebişinin tadını çıkar müsait olursan yazarsın tekrar hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla büyüsün...

İnşallah Umut un haberini alınca iyice heycanlandım hazır ol canım bebişlerimizin gelmesi yakındır:)))Kuzular gelsin bi tanışma günü düzenleriz artık:)

sıraları güncelleyelim :))Umut arkadaşımız bebişine kavuştu darısı tüm bekleyen arkadaşların başına...

İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)

Arkadasim gozun aydin darisi siradakilerin basina Allah mis kokulunla birlikte size tum guzellikleri nasip etsin...ben basvurdugumdan beri ilk bebisine kavusansin inanilmaz heyecanlandim inanilmaz mutlu oldum. Guzel haberlerini sabirsizlikla bekliyorum. Aranizda en yeni benim ve ust siradakiler kavustukca minniklerine heyecanim kat kat artiyor...

slm arkadaşım gözün aydın ne zamn başvurmuşdun kaç yılda aldın bebgini begennle mutlu ol inş darısı bekliyen arkadaşlarıma

Konustugunun ne oldugunu bilmeden sadece konusmak icin konusan insanlar bizim bizzat yasadigimiz hayatta muhakkak karsimiza cikiyor.burdada olmasi cok dogal bizler ne yaptigimizi bircok anneden daha iyi bilerek bir yola cikiyoruz.kim ne demis cokta onemli olmamali ...ben derimki biz birbirimize destek olmak icin burdaysak birakin arada konusanlAr konussun biz cevap vermemekle en buyuk cevabi vermis oluruz..

Mama ve bez super paylasimlar olmus ..bende daha cok basindayim ama oda nemlendiricilerine dikkat etmek gerektigini ogrendim bir arkadasim acik unutmus ve cocugu bronsit ve ciddi sikintilari var.ona neden nemlendirici almistin ? dedigimde cevabi satiliyordu aldim olmustu.birde istanbul icin eminonunde havuzlu carsi diye bir yer varmis orada her sey satiliyormus. Henuz hava sartlarindan dolayi gidemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…