maşallah ilknur kardeşineBirsey daha anlatiyim bu yaz 3 yasinda girdi ama 3 yasindaki bir bebekten daha yuksek zekali neyse oz babasi gormek istedigi zaman geliyor kardesimi goturuyor 2 ayda bir 2 saatlgine felan neyse cocuk oz babasiyla gezmeden geldi adamin ismi kerim.Kardesime hediyeler almis dedim mert bunu kim aldi sana dedim kardesime oda kerim babam dediii piskolog anneme cocuk sizin esinize baba desin oz babasina abi desin buyuynce solersiniz demis bu oz babasida cocugu goturdugunde ben babanim felan demis galiba cocuk simdi kerim babqam diyor.Ben de dedim mertcim senin birtane baban var oda iste dedim.Assssssssssskiiiiiiiim kiyamam bana bakti baktiiiiii suratini asti dudagini buktuuuuu kosarak salona kendi basina girdi agladi daha 3 yasinda bende arkasindan gittim koltuga yuz ustu yatmis nasil agliyoooooooo hickira hickiraaaaaa bende dedim mertcim kerim abi sana saka yapmis dedim oyun oynadik guldurdum komik hareketler yaptim hemen gulmeye basladi sarildim o an o kadar uzuldum ki tarifsiz anlatamaaaaaaaaam...Annem anlatiyo ben baska sehirde okudugum icin pek gorusemiyoruz anem anlatiyor babam isten ikindin 5 gibi gelir mert otomatik babamin gelecegi saati biliyormus balkona cikiyorus babami gorene kadarrr babam gelene kadar karda kista sicakta babami o balkonda bekliyormus babamin geldigini goruncede babaaaaaaaaaaa diye bagirarak kapiya kosuyormus kiyamam ben ona sevgiye ac bebegim.Ilerde cocugum olursaa mert gibi olsun.Babamin basi cok agrir mertte babamin kavasini dizine koyuyormus babamin basina masaj yapiyormus opuyormus sacini okusuyormus meeeeeeert yapiyor bunu 3 yasinda..Annem birgun hastalanmis cok feci sekilde kalkamiyormus bile okadar feci hastalanmis mert gitmis buzdolabindan ne varsa kahvaltilik masaya koymus ekmek cikarmis anemi opup anne kalk yemek yiyelim demis dusune biliyormusunuzzzz bu bebek daha 3 yasinda iste sevgi nelere kadir goruyorsunuzharika birseyyy harikaaaa...Daha anlatacak cok sey varrr cccccoooooooook
evetttttt,,, gelelim yorumlara...
geçmişte kaçırdığım yerleri az cok okudum
birkaç tanesini not aldım birkaç da alıntıyla yazıcam inşallah
ayın 24ünden bu yana yani 2 haftada toplamda 10 sayfa gitmiş yani çok şey kaçırmamışım
o zmnlar umut59, "70 gündür bekliyorum, bunalıma girdim vs" şeklinde yazmış güzel gönüllü zeynebimin rüyasının üzerinden sadece 3 gün geçmiş ki bebiş anneciğine kavuşmuş ztn zeynep rüyasında bile umut'un adını anmış o derece yani... kalbi temiz annemiz güzel zeynebimmmmmm
Pırılım, Shenaycım ve zeynebimmmm Rabbim dualarınızı kabul etsin de inşallah yazın hep bebek haberleri gelsin sizi bahar anneleri sizi
Pırılım sıranda bi değişme var mı??? 1 ayda 20 kişi ilerlemiş 2 ayda toplam 34 kişi... bu gidişle 4-5 aya bebiş gelcek inşallah hayırlısıyla
Shenaycığım, bebişin çeyizi epey hazır herhalde, inşallah senin de hayırlı haberlerini bekliyoruz az kalmış hayırlısıyla
bu arada yazdıklarına katılıyorum, evlat edinenler azımsanmayacak kadar çok ama işte genel yargılar nedense değişmiyor bir türlü sanki çok abes bişeymiş gibi evlat edinmek yaaa sonuçta doğum ne kadar doğalsa bu da o kadar normal bişeyyyy
ben de bu topiğe hem rahatsızlığımdan dolayı yani yıllardır çocugum olmama ihtimalini düşündüğümden hem de yakınımda 1 kişi oldugundan ve bu kişi sayesinde bu konuda daha da düşünür olduğumdan giriyorum o kişi bnm için özeldi ama evli şu an ve o evlat edinildiğini benden bile çok sonra öğrendi
yani etrafta çok var ama işte dediğin gibi shenaycım insan içinde olunca etrafındakileri daha dikkatli fark edebiliyor
zeynepcim, çocuklarına karşı bazı insanların gamsız olduklarını yazmışsın
kuzum zaten bu neden biliyor musun? kolay sahip olduklarından... bu nedenle de kıymeti bilinmiyor
nimetlerin kıymeti kaybedilince anlaşılırmış ya bu evlat konusunda da geçerli
bir yanda gönlü evlat hasretiyle yanıp tutuşan ve kurumdan gelecek bir telefonun çalışını bekleyen anne bir yanda doğurup sokağa atan ya da çöpe ölsün diye atan biri...
başka söze ne gerek var??? takdir ve yorum sizin...
HeidiAnkara,
listene bayılıyorum, hep yaz güncelle ki bizim de gözlerimiz alışsın görelim yeni haberlerle sevinelim inşallah
ev ziyaretine ben de güldüm insan bazen heyecandan napcanı bilmiyor
Rabbim hakkında hayırlı ne varsa onu versin inşallah
sermuhcum, ben de denizliye gittim döndüm acayip dondum inanır msın komşularımı yakın arkadaşlarımı bile göremedim üşümekten çıkmak istemedi cnm dışarı halbuki geçen yıl evin önünde kardan adam bile yapmıştımbu yıl daha soğuktu:18::18::18:dondum ellerim-ayaklarım ısınmadı yaaaa...
nushummmmmmm,
valla bakıyorum da hiç yazmıyorsun diyecektim, baktım umut'a hayırlı olsun demişsin
sen nasılsın? Adamız nasıl???
arada fotolarını gönder annesi valla özlüyorum prensesi, fotoğrafı denk geldi dün ilk gönderdiğin, ayyyyyy kuzum büyümüştür dedim
şimdi 3 aylık falan, bana trcellden bebkle ilgili mesaj geliyor uye oldum 3 ay once sanki bebişim varmış gibi:))) o zmn Ada'dan haberim yoktu tabii... şimdi her mesajı okuduğumda Ada geliyor aklıma o da 3 aylık yaaa
şimdi 3 aylık bebişler etrafını tanımaya çalışırmış, gülücükler atıp ona söylenenleri algılarmış, ona artık adıyla hitap edildiğinde bakarmış
bak ne çok sey öğrendim Adamız da öyle mi annesi??? çok çok çok öpüyorum meleğimi
bu arada zeyneple umut da 2. bir nushu-pırılım oluyorlar
inşallah biz de sermuhla olcaz her ne kadar evli ve çocuk bekleyen olmasam da ileride olcaz inşallah
İzmir'dekilerle de görüşmek isterim ztn Pırılımın İzmirli oldugunu öğrendiğim an hayaller kurmuştum şimdi bebişi gelir ben de ziyaretine giderim vs diye...
neyse bnm güzel anne ve anne adayı arkadaşlarım,
bu kadar yorum yeter sanırım çok yazdım ben yatıyorum artık, yarın erken kalkıp ders çalışacağım, eee boş oturan teyzeden ziyade çalışan bir teyze olalım ki yeğenlere ciciler hediye edebilelim
bunun için de ders çalışmak ve memur olmak lazım
herkese hayırlı geceler...
bu arada adını yazamadığım tüm arkadaşlarıma da sevgi ve selamlar
Rabbim hepinizin hakkında hayırlı olanı versin
benim Allah a çok şükürler olsun ki bir oğlum var.
ikinci çocuğu da düşünüyoruz ama bu aralar eşimle kafamızda evlat edinme düşüncesi var.
anne kucağına sefkatine baba sevgisine hasret binlerce çocuk var çocuk esirgeme kurumlarında.kendi oğlumuzu onlaın yerine koyuyoruz Allah korusun bir gün kimsesiz kalsa o acıya tek başına nasıl katlanır hayatla nasıl mücadele eder diyoruz. Ciddi ciddi bu düşünce kafamızı kurcalıyor ve sanırım ikinci çocuğumuzu Allah kısmet ederse evlatlık edineceğiz.
eşimin dostumun ailemin ne dediği önemli değil ben oğlumdan ayırmayacağıma inanıyorum. Ayrıca eşime ikinci defa çok iyi bir baba olacağı konusunda da güveniyorum. bazı işlerimiz var halletmemiz gereken onları halledelim 2010 yılı gibi başvurumuzu yapacağız ayrıca ben geç kalınmadan çocuğa durumun anlatılması ama öz evlattan farklı olmadığının hissettirilmesi taraftarıyım..
O kadar güzel şeyler yazmışsınız ki..
Çoğunu okurken gözlerim doldu okurken..
İnşallah bebeklerinizle bi ömür boyu mutlu olursunuz.
Ben şu an 18 yaşındayım daha 3 günlükken evlatlık verilmişim.
Evlat edinmeyi düşünen aileler öncelikle o çocuğun, çoğu normal çocuktan daha çok ilgiye ve sevgiye muhtaç olacağını bilerek almalısınız.
sağol cnm bnm güzel shnayım, senin kalbin pozitif de ondanmerhaba yaşam koçumuz:)
bizi bizim gibi önyargısız ve samimiyetle takip eden, kararsız kalanları da
yüreklendiren dostum...
iyi ki varsın... keşke dediğin gibi bahar yada yaz annesi olabilsem... ve benim gibi isteyenler de olsa...
nasip kısmet...
evet bebeğimizin odası hazır, dolabı, halısı,kıyafetleri,yürüteci:))) biberonu:))))vs.
tabi daha eksiklerimiz var ama büyük çoğunluğu rabbimin sayesinde ve bebeği olan arkadaşımın sayesinde oldu:)
hamd olsun kısmetli. anneannesi hırkalar, yelekler ördü. baktım bir çeyiz bohçası yapmış getirdi:)))
şaka değil gerçekten bohça gibi hazırlamış. battaniye, mont, badi almış.ördüklerini de eklemiş getirmiş:)))
canım annem benim Allah ondan razı olsun.
geçenlerde kayınvalidem aradı annen örmüş, bende öreyim.ne renk istersin? deyince şaşırdım.
Ondanda Allah razı olsun, eşim konuyu anlattığında çok desteklemişler, mutlu olmuşlar...
köyde yaşıyorlar ama cehalet köyde değil, insanın kafasında. Amerika'da da olsa cahil bir kafa taşıyorsa yine cahil, yine cahil...
bunu niye yazıyorum kendini akıllı, zeki, herşeyi bildiğini zannedip bir iki sayfa okuyup burda yorum yapan cahil beyinlere örnek olsunlar diye....
hazırlıklar devam ediyor... şimdilik sling araştırıyorum.
yurtdışında da çok tavsiye ediliyor. özellikle emziremeyen annelerin bebeklerle olan ilişkilerini pekiştirme de tavsiye ediliyor.
onları araştırıyorum.
ama bize de daha ev ziyaretine gelmediler. ekim ayında başvuru yaparken "daha mart ayındakilere gidiyoruz." demişlerdi(((
bize daha ev ziyaretine gelmediler(((
daha vaktimiz çoookkkkkk ama hazırlıklarımızda çoooookkkkk diyerek kendimi avutuyorum.
buradan aldığım güzel haberlere, evladına kavuşan annelere çok seviniyorum.
Rabbimden bizlere en hayırlısını en hayırlı zamanda nasip etmesi için dua ediyorum...
senden de mamalarla ilgili yorumlar bekliyorm. daha ben oralara gelemedim:)
Allah razı olsun o sizin gönüllerinizin güzelliği hanımlar... Rabbim bebişlerinize kavuşmayı nasip etsin hepinizeShenay dosdogru soylemis senbircok gonulden daha buyuksun...seni binlerce kez takdir ediyorum
Annenle babana saygi duyuyorum takdir ediyorum ama lutfen daha fazla detaya girmeyelim.bir arkadasim demis size kavusma haberleri bile bizi duygulandiriyor.ve onemli bir ayrinti var biz evlatlarimizi cocuklarimizi bekliyoruz.burasi herkese acik birortam burada genelde bu duyguyu yasayan insanlar paylasim yapiyor.illa ki cocukbabasina baba diyecek.buradaki arkadaslar bu durumda yazik baskasina baba diyor garibim baksana suna kendi babasi saniyor diyecek degiller.
Tabi senide anlamak lazim annene babana baska bir cocuk sahip cikmis ..
Ya anlatmak istediklerini duzgun kelimelerle anlatamiyorsun.yada anlattiklarini dusunuyorsun yada ben seni anlamiyorum.
Çocuğuna evlatlık olduğunu ne zaman söylemesi gerektiği konusunda kararsız kalan arkadaşlara benim tavsiyem çocuğunuz konuşmaya başladığı zamanda onun anlayabileceği bir dille söylemenizder. Çocuk bunu bilerek büyüdüğünde ileride sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum ne de olsa küçüklüğünden beri bileceği için bunu normal birşeymiş gibi kabul ederek büyüyecektir. Bu fikrimi destekleyen de bir olay anlatmak istiyorum size:
Bizim komşumuzun bir akrabasının uzun uğraşlara rağmen çocuğu olmamıştı. Bunlar raslantı eseri maddi durumu yetersiz çok çocuğu olan ve bir tanesine daha hamile kalıp aldırmayı düşünen bir bayanla tanışmışlar. Kommşumuzun akrabası da artık çocuğu olmayacağı için bu çocuğu aldırmamasını, kendisinin onu evlat edineceğini ve hamilelik süresi boyunca da tüm masraflarını karşılayacağını söylemiş. Hamile kadın ilk başta çocuğu aldırmayayım die böyle söylüyor falan die düşünse de sonuçta o da bir anne kendi karnında taşıdığı çocuğu karşısındaki insana güvenerek aldırmamaya karar vermiş. İşte zaman geçmiş ve çocuk doğmuş. Aynen söylediği gibi bizim komşumuzun akrabası da çocuğu kendi nüfusuna geçirdi ama yine kızının öz annesiyle ailecek görüşmeye devam ettiler. Çocuk konuşacak yaşa geldiğinde de onu kardeşlerinin yanına götürüp aslında onların onun öz kardeşi olduğunu falan uygun bir dille anlatmışlar. Çocuk fazla anlayamaz tabi bu yaşta ama böyle bir gerçek kafasının bir köşesinde yer alarak büyüdü ve bu ona normal bir durummuş gibi geliyor. Şimdi 5-6 yaşlarında olması lazım, yanında bulunduğu annesi yine onu öz kardeşlerinin yanına götürüyormuş orada oynayıp biraz zaman geçirince onu bakan annesinin yanına gelip eve gitmek istediğini söylüyormuş. Yani o çocuk bu yaşta herşeyi ilk başta bilinçsiz olarak öğrense de sonrasında benimsiyor ve herşeye ramen onu bakan gerçek sevgiyi veren annesini bu yaşında farkedip onu benimsiyor.
Bu benim çok hoşuma gitmişti umarım söyleme konusunda çelişkide kalan arkadaşlara örnek olabilir. Onların yanına gidebileceği kardeşleri olmadasa da bu durumu benimseyerek doğal bir durummuş gibi bilmesi daha iyi bence. Ne de olsa belirli bir yaştan sonra öğrenen çocuk yıkım yaşıyor beni bu yaşıma kadar kandırmışlar gibi fikirler oluşuyor kafasında. Hep ''Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi siz de bir başkasına yapmayın.'' sözünü doğru bulmuşumdur ve hala çelişki yaşayan arkadaşlar varsa onların da bu sözü düşünerek evlatlık edindikleri çocuğun yerine kendilerini koymalarını ve bu gerçeği ne zaman öğrendiklerinde en az yıkımı yaşayabileceklerini düşünerek ona göre hareket etmelerini tavsiye ediyorum. Sevgiler...
bugün benim ve eşim için çok büyük bir gün kısmetse birazdan ilk başvurumuzu yapmaya gidiyoruz evet yolun çoooook başındayız daha ama bugünü öyle uzun zamandır bekledimki artık ağlamak üzülmek yok umutla ve özlemle bir yola girdik bebeğimize kavuşma yolunda ilk adımımızı attıyoruz şuan eşimi bekliyorum birazdan beni alıp yola koyulucaz allahım herkesin gönlüne göre verisin inşallah kimseyi evlat hasretiyle sınamasın belki çok uzun bir süre beklicez ama bu sefer sonucu güzel olur inşallah hatta ikinci görüşmeye istedikleri evrakları bile hazırladık biran önce teslim edip beklemek istiyoruz burda sizin desteğinize ihtiyacım olacak arkadaşlar herkesin yolu açık olsun sağlıkla kalın......
hayırlı olsun tatlım
bugün kuruma gidip geldikten sonra sende birçok değişiklik olacak adlandıramadığın ne olduğunu bilemediğin bir sevinç olacak içinde ama adını sen koyamayacaksın. Hani sanki doktora gidmişte sana gebe olduğunu söylemiş gibi yakında meleğinin geleceğini bileceksin ve işte bugün senin için hamilelik dönemi başlıyacak ama inan bana asıl heyecan bundan sonra her çarşıya çıktığında sanki doğum çok yakınmış gibi her gördüğünü almak isteyeceksin içinde deli gibi alışveriş yapma dürtüsü ve bunun gibi birsürü şeyler . Dilerim bebeğine tez zamanda kavuşursun ve nekadar doğru bir karar verdiğini anlarsın
sağol zeynep çim iyi dileklerin için sabah arabaya bindik giderken acayip bir duygu çöktü içme dediğin gibi kendim bile ne oldu ne bitti anlayamadım evet ilk görüşme yapıldı istenilen evrakları verdi memur bayan gayet iyidi fazla uzun sürmedi biliyorum çok uzun bir süre var önümde ama ben hemen kapıldım bile bu heyecana hatta eşim bana demişti biran önce gidip başvuru yapalım ikimzde rahatlıcaz evet dediği gibi oldu okadar rahatladım ki çok mutluyum bugün çook
ahhh bitanem mutluluğun daim olsun inşallah ama sen sanıyormusunki rahatlıyacağını asıl stres şimdi başlıyor yok ne zaman ev ziyaretine gelirler yok evrakları ne zaman teslim alacaklar yok efendim acaba bir aksilik olurmu acaba kaçıncı sıradayız heray kaç sıra ilerlemiş yaaaaa asıl stres şimdi tatlım ama olsun bu stresler bile çok güzel en güzelide sonu kavuşma anı
bugün benim ve eşim için çok büyük bir gün kısmetse birazdan ilk başvurumuzu yapmaya gidiyoruz evet yolun çoooook başındayız daha ama bugünü öyle uzun zamandır bekledimki artık ağlamak üzülmek yok umutla ve özlemle bir yola girdik bebeğimize kavuşma yolunda ilk adımımızı attıyoruz şuan eşimi bekliyorum birazdan beni alıp yola koyulucaz Allahım herkesin gönlüne göre verisin inşallah kimseyi evlat hasretiyle sınamasın belki çok uzun bir süre beklicez ama bu sefer sonucu güzel olur inşallah hatta ikinci görüşmeye istedikleri evrakları bile hazırladık biran önce teslim edip beklemek istiyoruz burda sizin desteğinize ihtiyacım olacak arkadaşlar herkesin yolu açık olsun sağlıkla kalın......
Başvurun hayırlı olsun ayaz artık heycanla bekleme zamanı inşallah herşey istediğin gibi olur.
ben beklemeye razıyım yeterki o gelsin bana başka bişey istemem tesadüf bu ya 8 şubat 2011 de ağlayarak hastaneden çıkmıştık eşimle tüp bebekte o kabusu unutmak için bugünü seçtik bizim için 08 şubat doğum günümüz oldu
bu arada sizin ne kadar kaldı kaçıncı sıradasınız canım ev ziyareti bittimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?