Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
1.Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
2.baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
3.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
4.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
5.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
6.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
7.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
8.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
9.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
10.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
11.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
12.Ayaz84 08.02.2012 Kız-Erkek ? Terk

Sevgili arkadaşlar,kız-erkek farketmez dediğimiz için ben de büyük olasılıkla erkek bekliyorum ama 20 günlük de gelebilir 8 aylık da giysi o nedenle alamıyorum.Ama ayından bağımsız olan şeyler tabia alınabilir.Bu çok keyifli.Kimse bu keyfi elimizden alamaz bizler de bu keyifleri doyasıya yaşamalıyız.
Sizler le özel bir duygumu da paylaşmak istiyorum.Hep annelik doğurmakla değil,emek vermekle sevmekle olur diyoruz diyorlar ama yüreğimin derinliklerinde yine de bir kaygı vardı.Geçen hafta pazartesi eşimle ikinci ve son görüşmeyi yapmak için kuruma geldiğimiz de 4 aylık hamile bir bayan geldi ve çocuğu doğunca vermek istediğini söyledi.Biz yan odadan konuşmaları duyduk.Kimseyi yaşadıklarından dolayı tenkit etme hakkına sahip değilim ama bayan o kadar rahattı ve bunu o kadar rahat söylüyordu ki,daha karnındayken onunla yabancılaşmıştı ve benimsememişti.İşte o andan itibaren benim içim çok rahatladı içimde hiçbir kaygı kalmadı,çocuğumun gerçek annesi olduğuma karar verdim,getiren kişi taşıyıcı konumundaydı,bir duygu görmedim.

Merhaba Ecem,
Nasılsın nasıl gidiyor hazırlıklar.. Sıranı öğrenebildin mi canım, sıranı senin kadar merak ediyorum farkındaysan :))
Sormak istediğim bir şey var, Senin sıran kaçtan başlamıştı, ilk öğrendiğinde kaçtı, birde her ay düzenli kurumu arayıp öğreniyormusun..
Ortalama ayda kaç kişi ilerliyor sıran, sıraların kışın daha hızlı ilerlediğini yazın yavaşladığını duymuştum sen ne diyorsun, katılıyormusun bu görüşe.. Cevaplarını heyecanla bekliyorum

sağol arkadaşım benide eklediğin için istanbuldan başvurdum il dışı varmıydı onu hatırlamıyorum heyecandan doldururken görmedim

tatlım tabikide biz öz anneyiz onlar biyolojik anne

tatlım günaydın bişey söylemek istiyorum bize kurumdan yazın sıranın daha çabuk ilerlediğini söylemişlerdi hatta ben şaka yapmıştım hormonlar fazla çalışıyor ondanmı diye gülmüştü memur evet dedi bir önceki yaz aşklarından hamile kalanların yüzünden diye yani genelde nisan mayıs haziran gibi sıralar daha çabuk ilerliyomuş

sağol canım hoşbulduk artık bizde bir adım attık tatlı ve heyacanlı bir sürece girdik heyacanlıyım aslında ama uzun bir süre var sabırla beklicez umarım hiçbir aksilik çıkmaz ama kurumun verdiği sözleşmeyi okudum diyorki olumsuzluğa karşı hazırlıklı olun diyo ne tür olumsuzluk acaba çok şükür gelirimiz iyi karı koca çalışıyoruz evimizde var yanlız evim 2+1 ama bebek odası çok ufak beşiğini ve dolabını alabilir sonra fazla yer kalmıyor burası olmaz derse ne yaparım bilginiz varsa bana lütfen yazın ona göre bir çare düşenyim ev ziyareti olmadan aslında evim çok kullanışlı ama yaptırıken böyle olacağını tahmin edemedik ben aslında bebeğimi yatak odamda yatırmak istiyorum 1-2 sene böyle desem birşey olurmu ne bileyim tek sorunum bu başkada yok

Slm arkadaşım kusura bakma bazen pc açık kalıyor başka işlerim oluyor başında olmuyorum yani.Benim hazırlıklarım tamam sayılır mama ve bez konusunu erteliyorum geldiği aya göre alıcam.Bu arada biz 74 le başladık ancak bize ortala 2-3 sene diye söylendi sıramızı ilk önce izmir diye öğrendik sonra Türkiye geneli diye.Kurumdan da siz sıranıza değil ortalama bekleme sürenize göre bekleyin dendi .yani benim aldığım sıraya göre seninle bi fark yok gibi sen 42 ben 37 ben aramızda 6 ay olmasına rağmen güncellemeler tam net yapılamıyor sehir dışı olanlar da var 1-1,5 sene diye umut ediyorum ama uzmanımız erkek bebeğe göre daha geç olacağını söyledi 0-1 kız sırası en yavaş ilerleyenmiş 2 seneyi bulacak sanırım inşallah önce gelir ama durum bu gibi o yüzden ben 2 ayda bir arıyorum kurumu zaten çoğu zaman açılmıyor tfl lar açıldığı zamanda moralim bozuluyor en iyisi zamanı beklemek diye düşünüyorum.Kışın gerçekten daha hızlı ilerliyor benim sıram demek ki yazın hiç ilerlemedi kış gelince sıram düşmeye başladı seninle sıralarımızda bu yüzden yakın olabilir.Biz herhangi bir şehir bebek için gidebiliriz dedik sadece izmir beklemiyoruz sizin tercihiniz sadece izmir miydi?

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum anladığım kadarıyla çoğumuz çalışan anne adaylarıyız bebekleriniz gelince işinizi bırakmayı düşünüyomusunuz planınız nedir bide özel sektörde çalışan evlat edinen anneler için yasalaşmayı bekleyen 2 aylık bi izin hakkı vardı bunla ilgili gelişme varmı takip edeniniz varmı acaba

tatlım şuan bunla ilgili yürürlüğe girmiş bişey yok ama ben kendi adıma cevap vereyim yıllık izinlerimi şuan kullanmıyorum içerde biriktiriyorum bebeğim gelince kullanacağım şuan 24 günüm var içerde bebeğim geldiğinde 20 günde rapor alacağım yani 1 buçuk ay daha sonra mecburen işe dönmek zorundayım annem ve kayınvalidemde yanımda olmadığı için ben mecburen bakıcıya vermek zorundayım başka şansım yok ee malum bu devirde tek maaşla ev geçinmez

Ağzından bal damlıyor şekerim, inşallahhh öyledir.. Şaka yapmışsın ama doğru söylemişsin.. Katılıyorum sana.. İnşallahhh Mart, Nisan gibi sıralar hızlanır, kuzucuklar yaz başı gelirler.. Ahh ahhh ne güzel olur.. Her gün bir şeyler alıyorum kuzucuğuma.. Evde eşyaları çoğaldıkça sabırsızlanıyorum, heyecanım kat kat artıyor..

saol bitanem inşallah
banada söylenenler mantıklı geldi o yüzden inşallah baharda alırız bebişleri kucağımıza ayy hiç sorma aynen bende öyle hergün bişey alıp gidiyorum eve hayır tek korkum yakında odasında adım atacak yer kalmayacak hergördüğümü almaktan

Ne kusuru arkadaşım, ne zaman müsait olursak o zaman yazıyoruz öyle değil mi.. Bende ilk kuruma evrakları teslim ettiğim gün yani 27/09/2011 tarihinde 0-1 yaş kız bebek sırasının en son 76. sırada olduğunu öğrendim.. Hatta o gün erkek bebeğine kavuşan bir aile de vardı.. İzmir den 10 ayda erkek bebeklerine kavuşmuşlar.. 20 Aralık 2011 de aradığımızda 62 sıradaydık.. 20 ocak 2012 de sıramız 42 idi.. 20 şubatta tekrar arayacağım bakalım ne olmuş.. Sıranın nasıl ilerlediği asıl Şubat ayında belli olacak.. Güncelleme de yok artık.. Bakalım ne olmuş..

Biz sadece İzmir tercihi yaptık canım.. İyi mi ettik kötü mü bilmiyorum.. Listeye bakıyorumda sadece ben tek il seçmişim.. Eşimin şehir dışı seyehatleri oluyor, hani haber gelir kendisi İzmir de olmaz bir aksilik olur diye hiç riske atmamak için diğer illeri seçmedik.. Kurum bize, Trabzon da olur, Kayseri de Antalya da olur hemen gidebilecekmisiniz, hakkınız yanmasın dediği için sadece İzmir i seçmek mantıklı geldi.. Ege bölgesini seçsek olmaz mı dedim, Manisa, Denizli, Balıkesir v.s.. o şekilde de olmuyormuş... Hal böyle olunca sadece İzmir i seçtik.. Hakkımızda hayırlısı bakalım..

Kadın memura toplam 16 haftalık doğum izni verilecek. Çoğul gebelikte buna iki hafta daha eklenecek. Süt izni süresi de artırılacak. Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu evlat edinen memur 24 aya kadar ücretsiz izin kullanabilecek.(Son torba yasası)

Evlat edinenlere doğum izni

Yeni yasa tasarısına göre, doğum sonrası kadın çalışanlara verilen sekiz haftalık aylıklı izin hakkından en fazla iki yaşında bir çocuğu evlat edinmek amacıyla geçici bakım sözleşmesi yapan kadın ve erkek çalışanlar da yararlanacak...

Derleyen: Burcu Özensoy / 19.01.2005

Evlat edinmek üzere geçici bakım sözleşmesi yapan kadın ve erkek çalışanlara da 8 hafta süreli ücretli izin verilecek.

Kadın çalışanlar dört ay süre ile günde 3 saat, sonraki altı ay da 1.5 saat süt izni kullanabilecek. Erkekler de doğum nedeniyle ücretsiz izin alabilecek.

Devlet Memurları Yasası ve İş Yasası#8217;nda değişiklik yapan yasa tasarısı TBMM Başkanlığı#8217;na sunuldu. Buna göre, doğum sonrası kadın çalışanlara verilen sekiz haftalık aylıklı izin hakkından en fazla iki yaşında bir çocuğu evlat edinmek amacıyla geçici bakım sözleşmesi yapan kadın ve erkek çalışanlar da yararlanacak.

Eşlerin isteğine göre
Kadın çalışana 16 haftalık doğum izninden sonra çocuğunu emzirmesi için dört ay süre ile günde 3 saat, daha sonraki altı ay süre ile de günde bir buçuk saat süt izni verilecek. Süt izninin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağı kadın çalışanın tercihine bırakılacak.

Kadın çalışan veya eşinin istekleri halinde bu izin on iki aya kadar uzatılabilecek. Gebelik, doğum yada evlat edinme geçici bakım sözleşmesi yapılması durumunda kadın çalışanın, doğum yada evlat edinme geçici bakım sözleşmesi nedeni ile erkek çalışanın aldığı izinlere bağlı olarak hizmet akitleri feshedilemeyecek.

Genel gerekçe
Genel gerekçede, tasarının, cinsiyete dayalı rol ayrımlarının ortadan kalkması, çalışan kadının doğum nedeniyle mağduriyetinin önlenmesi, çocuğun doğumundan yada evlat edinilmesi amacıyla geçici bakım sözleşmesi yapılması tarihinden itibaren 12 ay kadar geçecek süre içindeki sorumluluğun anne, baba ve devlet yada işveren tarafından eşit şekilde paylaşılmasını öngördüğü kaydedildi.

Tasarı ile ayrıca Ocak 2002#8217;de yürürlüğe giren yeni Türk Medeni Yasası#8217;nda yer alan evlat edinme hükümleri ile uyum sağlandığı ifade edildi. Tasarının yasalaşması durumunda işçi ve memur çalışanlar arasından varolan doğum izinlerine ilişkin ayrım kaldırılarak uluslararası platformlarda onaylanan fırsat ve muamele eşitliği prensibinin de yerine getirilmiş olacağı bildirildi.

Arkadaşlar nasıl doğum yapan kişi ister memur ister işçi statüsünde olsun doğum izni kullanılabiliyorsa 2 yaşa kadar bir çocuğu evlat edinen de aynı haktan yararlanır.Ancak bu iki ay boyunca işyeri değil ssk ödüyor o da iki ayın sonunda ve taksitle ödüyormuş biraz sıkıntılı.
Benim de Allah uzun ömür versin annem bakacak inşallah.Ben de 2 ay ücretli izinden faydalanmak istiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Heidiankara; güzel arkadaşım çok az da olsa önceden kaygu duyman çok doğal ama biyolojik annesi ile çok az da olsa görüşmüş biri olarak sana hislerimi anlatmak isterim ki ilerde yavrun için sen ne anlama geleceksin biraz daha bilgi sahibi ol...
beni taşıyan insanla birkaç defa görüştüm. size yemin ederim sokaktaki herhangibir insandan biriydi benim için. çok denesem de hiçbir anlam yükleyemedim kendisine. benim doğmamam ve karnının belli olmaması için yaptıklarını hiç anlatmıyım en güzeli. şuanda bile insanlara onun beni terk ettiğini söylediğimde benden duygulanmamı bekleyen bakışları ile karşılaşıyorum. neden duygulanayım ki. prensesler gibi bakan bir babanem bir de dedem vardı. maddi anlamda sıkıntılarımız olsa da kıt kanaat geçinsek te duygusal anlamda hiçbir boşluğum olmadı ki benim. babanemin hasta olduğum zamanlarda çektiği nazlarım, dedemin beni kapılarda karşılaması... hiç unutmuyorum deprem olmuştu. üniversiteye gittiğim yıllar. dedem kapımda dikilmiş beni kurtaracak. kendini unutmuş durumda. ilkokul ikinci sınıfa giderken gözümün kaptığı enfeksiyon yüzünden 1 hafta hastanede yatışım. babanemin başımda beklemesi... dedemin hastane bekçilerini atlatıp her gece evet hergece bana oyuncaklarla gelmesi... ikisinin de hayatlarını bana adamaları. babanem hamileliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem olduğu için doktor yatış verdiğinde aynı günün gecesi izmirden yollara düştü- bu anlattığım insan 70 yaşının üstünde- uzun süre bana baktı yerimden kıpırdatmadı. doğum yaklaştığında hastaneye yatmam gerekti oruç ağzı ile başımda bekledi. gece hiç uyumadan yanımda oldu. hayatını izmirde bırakıp oğluma bakmaya geldi. daha ne diyim ki... çoğu öz anne bu kadar fedakarlık yapar mı bir düşünün? benim için o iki insanın anlamı kelimelerle ifade edilmez ki gözlerim doluyor şuanda bile.
çok yazdım gene sanırım... sözün özü sarın sarmalayın bebişlerinizi.... kokunuzla sevginizle büyütün yeter... her daim sizi bilsin yaşasın... gerisi o kadar anlamsızlaşıyor ki zaten

Çok iyi bir konuya değinmişsin arkadaşım.. Çalışan annlerin en büyük sıkıntısı izin mlsf.. Ben yasal izinimizin olmadığını biliyorum.. Kurumada sormuştum onlarda yok demişlerdi.. Senin yazdıklarını okuyunca az evvel Ali Tezel e mail attım..
malum SSk mevzuatını ondan iyi bilen yok.. :)) Belki güncel bilgileri öğrenir.. Bakalım ne cevap gelecek..

Ahhh arkadaşım ağlattın beni.. Ne kadar duygulandım yazdıklarını okuyunca bilemezsin.. O babaanneye , dedeye ne kadar güzel şeyler yazsak az, yetmez.. Baş tacı onlar.. Ne mutlu seni yetiştirmişler, kadir kıymet bilen bir evlat olmuşsun.. Herşeyin farkındasın.. Bundan daha büyük bir ödül olamaz bizim gibi anne babalar için.. Üstelik bunları bizimle paylaşarak bize de destek oluyorsun..Eline koluna sağık.. Allah her şeyi gönlüne göre versin arkadaşım..

evet canım nasip olursa Zeynep olacak:) bizim küçük Zeynep Prensesimiz
sizin isim belli mi?
ben de Zeynep ismini çok severim teyzemin kızının ismi onu da hep Zeynebimmm diye çağırırım Allah bahtını güzel etsiiin kuzumun
evet tatlım bizimkide belli ALLAH nasip ederse ada olacak teyzesi kızımın ismi
hmmm nushunun Adasına bir adaş kardeş geliyor ha???
Rabbim hayırlı ömür versin hele bi gelsin prensesler de hayırlısıylaa....

Sevgili Arkadaşım samimi,duygu yüklü yazın için teşekkürler.Allah babaannenden ve dedenden razı olsun.Eminim sen de çok iyi bir annesindir.Bizi rahatlatmak ve destek olmak adına güzel paylaşımlarda bulunmuşsun.Sana evlatlarınla ve ailenle mutlu bir ömür diliyorum inşallah bebeğimize kavuşunca her kaygı anlamsızlaşacak.Sevgilerimle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…