İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
1.Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
2.baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
3.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
4.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
5.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
6.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
7.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
8.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
9.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
10.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
11.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
12.Ayaz84 08.02.2012 Kız-Erkek ? Terk
Sevgili arkadaşlar,kız-erkek farketmez dediğimiz için ben de büyük olasılıkla erkek bekliyorum ama 20 günlük de gelebilir 8 aylık da giysi o nedenle alamıyorum.Ama ayından bağımsız olan şeyler tabia alınabilir.Bu çok keyifli.Kimse bu keyfi elimizden alamaz bizler de bu keyifleri doyasıya yaşamalıyız.
Sizler le özel bir duygumu da paylaşmak istiyorum.Hep annelik doğurmakla değil,emek vermekle sevmekle olur diyoruz diyorlar ama yüreğimin derinliklerinde yine de bir kaygı vardı.Geçen hafta pazartesi eşimle ikinci ve son görüşmeyi yapmak için kuruma geldiğimiz de 4 aylık hamile bir bayan geldi ve çocuğu doğunca vermek istediğini söyledi.Biz yan odadan konuşmaları duyduk.Kimseyi yaşadıklarından dolayı tenkit etme hakkına sahip değilim ama bayan o kadar rahattı ve bunu o kadar rahat söylüyordu ki,daha karnındayken onunla yabancılaşmıştı ve benimsememişti.İşte o andan itibaren benim içim çok rahatladı içimde hiçbir kaygı kalmadı,çocuğumun gerçek annesi olduğuma karar verdim,getiren kişi taşıyıcı konumundaydı,bir duygu görmedim.
Merhaba Ecem,
Nasılsın nasıl gidiyor hazırlıklar.. Sıranı öğrenebildin mi canım, sıranı senin kadar merak ediyorum farkındaysan :))
Sormak istediğim bir şey var, Senin sıran kaçtan başlamıştı, ilk öğrendiğinde kaçtı, birde her ay düzenli kurumu arayıp öğreniyormusun..
Ortalama ayda kaç kişi ilerliyor sıran, sıraların kışın daha hızlı ilerlediğini yazın yavaşladığını duymuştum sen ne diyorsun, katılıyormusun bu görüşe.. Cevaplarını heyecanla bekliyorum
Merhaba Ecem,
Nasılsın nasıl gidiyor hazırlıklar.. Sıranı öğrenebildin mi canım, sıranı senin kadar merak ediyorum farkındaysan :))
Sormak istediğim bir şey var, Senin sıran kaçtan başlamıştı, ilk öğrendiğinde kaçtı, birde her ay düzenli kurumu arayıp öğreniyormusun..
Ortalama ayda kaç kişi ilerliyor sıran, sıraların kışın daha hızlı ilerlediğini yazın yavaşladığını duymuştum sen ne diyorsun, katılıyormusun bu görüşe.. Cevaplarını heyecanla bekliyorum
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum anladığım kadarıyla çoğumuz çalışan anne adaylarıyız bebekleriniz gelince işinizi bırakmayı düşünüyomusunuz planınız nedir bide özel sektörde çalışan evlat edinen anneler için yasalaşmayı bekleyen 2 aylık bi izin hakkı vardı bunla ilgili gelişme varmı takip edeniniz varmı acaba
tatlım günaydın bişey söylemek istiyorum bize kurumdan yazın sıranın daha çabuk ilerlediğini söylemişlerdi hatta ben şaka yapmıştım hormonlar fazla çalışıyor ondanmı diye gülmüştü memur evet dedi bir önceki yaz aşklarından hamile kalanların yüzünden diye yani genelde nisan mayıs haziran gibi sıralar daha çabuk ilerliyomuş
Ağzından bal damlıyor şekerim, inşallahhh öyledir.. Şaka yapmışsın ama doğru söylemişsin.. Katılıyorum sana.. İnşallahhh Mart, Nisan gibi sıralar hızlanır, kuzucuklar yaz başı gelirler.. Ahh ahhh ne güzel olur.. Her gün bir şeyler alıyorum kuzucuğuma.. Evde eşyaları çoğaldıkça sabırsızlanıyorum, heyecanım kat kat artıyor..
Slm arkadaşım kusura bakma bazen pc açık kalıyor başka işlerim oluyor başında olmuyorum yani.Benim hazırlıklarım tamam sayılır mama ve bez konusunu erteliyorum geldiği aya göre alıcam.Bu arada biz 74 le başladık ancak bize ortala 2-3 sene diye söylendi sıramızı ilk önce izmir diye öğrendik sonra Türkiye geneli diye.Kurumdan da siz sıranıza değil ortalama bekleme sürenize göre bekleyin dendi .yani benim aldığım sıraya göre seninle bi fark yok gibi sen 42 ben 37 ben aramızda 6 ay olmasına rağmen güncellemeler tam net yapılamıyor sehir dışı olanlar da var 1-1,5 sene diye umut ediyorum ama uzmanımız erkek bebeğe göre daha geç olacağını söyledi 0-1 kız sırası en yavaş ilerleyenmiş 2 seneyi bulacak sanırım inşallah önce gelir ama durum bu gibi o yüzden ben 2 ayda bir arıyorum kurumu zaten çoğu zaman açılmıyor tfl lar açıldığı zamanda moralim bozuluyor en iyisi zamanı beklemek diye düşünüyorum.Kışın gerçekten daha hızlı ilerliyor benim sıram demek ki yazın hiç ilerlemedi kış gelince sıram düşmeye başladı seninle sıralarımızda bu yüzden yakın olabilir.Biz herhangi bir şehir bebek için gidebiliriz dedik sadece izmir beklemiyoruz sizin tercihiniz sadece izmir miydi?
Arkadaşlar nasıl doğum yapan kişi ister memur ister işçi statüsünde olsun doğum izni kullanılabiliyorsa 2 yaşa kadar bir çocuğu evlat edinen de aynı haktan yararlanır.Ancak bu iki ay boyunca işyeri değil ssk ödüyor o da iki ayın sonunda ve taksitle ödüyormuş biraz sıkıntılı.
Benim de Allah uzun ömür versin annem bakacak inşallah.Ben de 2 ay ücretli izinden faydalanmak istiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Heidiankara; güzel arkadaşım çok az da olsa önceden kaygu duyman çok doğal ama biyolojik annesi ile çok az da olsa görüşmüş biri olarak sana hislerimi anlatmak isterim ki ilerde yavrun için sen ne anlama geleceksin biraz daha bilgi sahibi ol...
beni taşıyan insanla birkaç defa görüştüm. size yemin ederim sokaktaki herhangibir insandan biriydi benim için. çok denesem de hiçbir anlam yükleyemedim kendisine. benim doğmamam ve karnının belli olmaması için yaptıklarını hiç anlatmıyım en güzeli. şuanda bile insanlara onun beni terk ettiğini söylediğimde benden duygulanmamı bekleyen bakışları ile karşılaşıyorum. neden duygulanayım ki. prensesler gibi bakan bir babanem bir de dedem vardı. maddi anlamda sıkıntılarımız olsa da kıt kanaat geçinsek te duygusal anlamda hiçbir boşluğum olmadı ki benim. babanemin hasta olduğum zamanlarda çektiği nazlarım, dedemin beni kapılarda karşılaması... hiç unutmuyorum deprem olmuştu. üniversiteye gittiğim yıllar. dedem kapımda dikilmiş beni kurtaracak. kendini unutmuş durumda. ilkokul ikinci sınıfa giderken gözümün kaptığı enfeksiyon yüzünden 1 hafta hastanede yatışım. babanemin başımda beklemesi... dedemin hastane bekçilerini atlatıp her gece evet hergece bana oyuncaklarla gelmesi... ikisinin de hayatlarını bana adamaları. babanem hamileliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem olduğu için doktor yatış verdiğinde aynı günün gecesi izmirden yollara düştü- bu anlattığım insan 70 yaşının üstünde- uzun süre bana baktı yerimden kıpırdatmadı. doğum yaklaştığında hastaneye yatmam gerekti oruç ağzı ile başımda bekledi. gece hiç uyumadan yanımda oldu. hayatını izmirde bırakıp oğluma bakmaya geldi. daha ne diyim ki... çoğu öz anne bu kadar fedakarlık yapar mı bir düşünün? benim için o iki insanın anlamı kelimelerle ifade edilmez ki gözlerim doluyor şuanda bile.
çok yazdım gene sanırım... sözün özü sarın sarmalayın bebişlerinizi.... kokunuzla sevginizle büyütün yeter... her daim sizi bilsin yaşasın... gerisi o kadar anlamsızlaşıyor ki zaten
ben de Zeynep ismini çok severim teyzemin kızının ismi onu da hep Zeynebimmm diye çağırırım Allah bahtını güzel etsiiin kuzumunevet canım nasip olursa Zeynep olacak:) bizim küçük Zeynep Prensesimiz
sizin isim belli mi?
hmmm nushunun Adasına bir adaş kardeş geliyor ha???evet tatlım bizimkide belli ALLAH nasip ederse ada olacak teyzesi kızımın ismi
Sevgili Arkadaşım samimi,duygu yüklü yazın için teşekkürler.Allah babaannenden ve dedenden razı olsun.Eminim sen de çok iyi bir annesindir.Bizi rahatlatmak ve destek olmak adına güzel paylaşımlarda bulunmuşsun.Sana evlatlarınla ve ailenle mutlu bir ömür diliyorum inşallah bebeğimize kavuşunca her kaygı anlamsızlaşacak.Sevgilerimle.Heidiankara; güzel arkadaşım çok az da olsa önceden kaygu duyman çok doğal ama biyolojik annesi ile çok az da olsa görüşmüş biri olarak sana hislerimi anlatmak isterim ki ilerde yavrun için sen ne anlama geleceksin biraz daha bilgi sahibi ol...
beni taşıyan insanla birkaç defa görüştüm. size yemin ederim sokaktaki herhangibir insandan biriydi benim için. çok denesem de hiçbir anlam yükleyemedim kendisine. benim doğmamam ve karnının belli olmaması için yaptıklarını hiç anlatmıyım en güzeli. şuanda bile insanlara onun beni terk ettiğini söylediğimde benden duygulanmamı bekleyen bakışları ile karşılaşıyorum. neden duygulanayım ki. prensesler gibi bakan bir babanem bir de dedem vardı. maddi anlamda sıkıntılarımız olsa da kıt kanaat geçinsek te duygusal anlamda hiçbir boşluğum olmadı ki benim. babanemin hasta olduğum zamanlarda çektiği nazlarım, dedemin beni kapılarda karşılaması... hiç unutmuyorum deprem olmuştu. üniversiteye gittiğim yıllar. dedem kapımda dikilmiş beni kurtaracak. kendini unutmuş durumda. ilkokul ikinci sınıfa giderken gözümün kaptığı enfeksiyon yüzünden 1 hafta hastanede yatışım. babanemin başımda beklemesi... dedemin hastane bekçilerini atlatıp her gece evet hergece bana oyuncaklarla gelmesi... ikisinin de hayatlarını bana adamaları. babanem hamileliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem olduğu için doktor yatış verdiğinde aynı günün gecesi izmirden yollara düştü- bu anlattığım insan 70 yaşının üstünde- uzun süre bana baktı yerimden kıpırdatmadı. doğum yaklaştığında hastaneye yatmam gerekti oruç ağzı ile başımda bekledi. gece hiç uyumadan yanımda oldu. hayatını izmirde bırakıp oğluma bakmaya geldi. daha ne diyim ki... çoğu öz anne bu kadar fedakarlık yapar mı bir düşünün? benim için o iki insanın anlamı kelimelerle ifade edilmez ki gözlerim doluyor şuanda bile.
çok yazdım gene sanırım... sözün özü sarın sarmalayın bebişlerinizi.... kokunuzla sevginizle büyütün yeter... her daim sizi bilsin yaşasın... gerisi o kadar anlamsızlaşıyor ki zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?