tatlım benim cinsiyet belli olduğundan ben tüm alışverişimi bitirdim bir görsen çok sevimli pembe bir oda yaptım kızıma aklına gelebilecek ne varsa aldım işte tırnak makasından konak tarağına oda takımından oyunparkına banyo küvetinden anı defterine ayakkabısından çorabına kadar şükür hiç eksiğim kalmadı kızımdan başka valla banada yapma dediler ama ben kimseyi dinlemedim ilk başvuru yaptığım günün akşamı başladım alışverişe boşver kimseyi dinleme insan kendini nasıl mutlu hissediyor onları alırken anlatamam yılların acısını çıkartıyor ne görürse alıyor çok keyifli hatta normal market alışverişine bile çıksak deterjan makarna falan almak için ben kendimi hemen çocuk reyonunda buluyorum istem dışı
Arkadaşlar nasıl doğum yapan kişi ister memur ister işçi statüsünde olsun doğum izni kullanılabiliyorsa 2 yaşa kadar bir çocuğu evlat edinen de aynı haktan yararlanır.Ancak bu iki ay boyunca işyeri değil ssk ödüyor o da iki ayın sonunda ve taksitle ödüyormuş biraz sıkıntılı.
Benim de Allah uzun ömür versin annem bakacak inşallah.Ben de 2 ay ücretli izinden faydalanmak istiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
heidiankara; güzel arkadaşım çok az da olsa önceden kaygu duyman çok doğal ama biyolojik annesi ile çok az da olsa görüşmüş biri olarak sana hislerimi anlatmak isterim ki ilerde yavrun için sen ne anlama geleceksin biraz daha bilgi sahibi ol...
Beni taşıyan insanla birkaç defa görüştüm. Size yemin ederim sokaktaki herhangibir insandan biriydi benim için. çok denesem de hiçbir anlam yükleyemedim kendisine. Benim doğmamam ve karnının belli olmaması için yaptıklarını hiç anlatmıyım en güzeli. şuanda bile insanlara onun beni terk ettiğini söylediğimde benden duygulanmamı bekleyen bakışları ile karşılaşıyorum. Neden duygulanayım ki. Prensesler gibi bakan bir babanem bir de dedem vardı. Maddi anlamda sıkıntılarımız olsa da kıt kanaat geçinsek te duygusal anlamda hiçbir boşluğum olmadı ki benim. Babanemin hasta olduğum zamanlarda çektiği nazlarım, dedemin beni kapılarda karşılaması... Hiç unutmuyorum deprem olmuştu. üniversiteye gittiğim yıllar. Dedem kapımda dikilmiş beni kurtaracak. Kendini unutmuş durumda. Ilkokul ikinci sınıfa giderken gözümün kaptığı enfeksiyon yüzünden 1 hafta hastanede yatışım. Babanemin başımda beklemesi... Dedemin hastane bekçilerini atlatıp her gece evet hergece bana oyuncaklarla gelmesi... Ikisinin de hayatlarını bana adamaları. Babanem hamileliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem olduğu için doktor yatış verdiğinde aynı günün gecesi izmirden yollara düştü- bu anlattığım insan 70 yaşının üstünde- uzun süre bana baktı yerimden kıpırdatmadı. Doğum yaklaştığında hastaneye yatmam gerekti oruç ağzı ile başımda bekledi. Gece hiç uyumadan yanımda oldu. Hayatını izmirde bırakıp oğluma bakmaya geldi. Daha ne diyim ki... çoğu öz anne bu kadar fedakarlık yapar mı bir düşünün? Benim için o iki insanın anlamı kelimelerle ifade edilmez ki gözlerim doluyor şuanda bile.
çok yazdım gene sanırım... Sözün özü sarın sarmalayın bebişlerinizi.... Kokunuzla sevginizle büyütün yeter... Her daim sizi bilsin yaşasın... Gerisi o kadar anlamsızlaşıyor ki zaten
ben de zeynep ismini çok severim teyzemin kızının ismi onu da hep zeynebimmm diye çağırırım allah bahtını güzel etsiiin kuzumun
hmmm nushunun adasına bir adaş kardeş geliyor ha???
rabbim hayırlı ömür versin hele bi gelsin prensesler de hayırlısıylaa....
tatlım ne yazıkki böylebir izin hakkımız yok sadece memurlara var ben sgk danışma hattını aramıştım yılbaşından önce bana yok dediler.istersen sizde bir arayıp sorun birden fazla telefonla aynı sorun dilegetirilirse belki bununla ilgili girişimde bulunurlar yada isterseniz toplu halde bakanlığa mail atalım memura varda bize niye yok çok komik
canım yazdıklarını okuyunca daha çok heveslendim ne güzel herşeyini almışsın ama bende biberonunu alacam nedense biberonlara karşı ayrı bir zafım var deliler gibi biberon araştırıyorum enazından buna benzer eşyalarını alayım diyorum.sen biberonunu aldınmı diye soracam ama kesin almışsındır:) hagi marka aldın? Ben dr.browns la chicco arasında kararsız kaldım ama kesinlikle cam olsun istiyorum birde sling almak istiyorum çok seçenek var hangisi iyi bilemedim sanki wrap sling dahaçok hoşum gitti odaha kullanışlı gibi sen slinglere baktınmı almayı düşünüyormusun aayy içimde neler biriktirmişim yazınca almış gibi mutlu oluyorum :))
Nereye hangi adrese atmamız gerektiğini söylersen toplu mail atalım ben de sorucam.
canım arkadaşım Allah hepinizden razı olsun. burayı bir kere okudum bir daha ayrılamadım sizlerden. Sizin kadar güzel yürekli insanlarla olmaya ihtiyacım var demek ki. Sizi sanki çok uzun süredir tanıyorum sizin kadar heyecanla duygu yoğunluğu ile bekliyorum gelişmeleri. Bebekleriniz canlarınız o kadar şanslılar ki sizin gibi anneleri olacağı için. ben adım gibi eminim ki ömür boyunca sizi çok büyük bir aşkla sevecekler. tıpkı benim babaneme ömrümü vermeye hazır olduğum gibi.Ahhh arkadaşım ağlattın beni.. Ne kadar duygulandım yazdıklarını okuyunca bilemezsin.. O babaanneye , dedeye ne kadar güzel şeyler yazsak az, yetmez.. Baş tacı onlar.. Ne mutlu seni yetiştirmişler, kadir kıymet bilen bir evlat olmuşsun.. Herşeyin farkındasın.. Bundan daha büyük bir ödül olamaz bizim gibi anne babalar için.. Üstelik bunları bizimle paylaşarak bize de destek oluyorsun..Eline koluna sağık.. Allah her şeyi gönlüne göre versin arkadaşım..
ben çok iyi biliyorum ki sizin o güzel yürekleriniz sadece evlatlarınız için çarpıyor şuanda. belki sizi sizin kadar iyi anlayamam ama sizin gibi bir melekle geçiriyorum ömrümü. en azından ne kadar değerli insanlar olduğunuzu söylememe izin verdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim.Sevgili Arkadaşım samimi,duygu yüklü yazın için teşekkürler.Allah babaannenden ve dedenden razı olsun.Eminim sen de çok iyi bir annesindir.Bizi rahatlatmak ve destek olmak adına güzel paylaşımlarda bulunmuşsun.Sana evlatlarınla ve ailenle mutlu bir ömür diliyorum inşallah bebeğimize kavuşunca her kaygı anlamsızlaşacak.Sevgilerimle.
canım anneliğin getirdiği birşey bu sulugözlülük. o gözyaşlarınız mutluluktan huzurdan akıyor buna eminim.yine de özür dilerim amacım ağlatmak değildi. bugün benden okuduğunuz bu cümleleri belki de kat kat fazlasını seneler sonra evlatlarınız başkalarına söylüyor olacak. benim annem beni çok sever diye böbürlene böbürlene anlatacaklar inşallahbaharcık sağol paylaşımın için.bu günlerde ben çok fena sulu gözlü oldum..aslında yazdıkların çok güzel ama ağladım işte...
aminnnn canım amin. Yüce Rabbim bu cuma gününün hayrına sizin de gönlünüzdekini kucağınıza göndersin en kısa sürede inşallah.canım benim çok duygulandım rabbim mutlaka ama mutlaka bu yapılanların karşılığını misli misli verecektir dedenle babannene
inşallah cennette altından köşklerde otursunlar allah 1 değil 1000 defa razı olsun onlardan
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
kızlar burası çalışma ve sosyal güvenlik makanlığının mail adresi izinlerle alakalı çalışan anneler buraya msj göndersin nekadar çok msj olursa dikkate alırlar çünkü hepsimizde farklı illerden olduğumuz için mutlaka dikkat çeker
denemekte fayda var değilmi ?
Canım yazdıklarını okuyunca daha çok heveslendim ne güzel herşeyini almışsın ama bende biberonunu alacam nedense biberonlara karşı ayrı bir zafım var deliler gibi biberon araştırıyorum enazından buna benzer eşyalarını alayım diyorum.Sen biberonunu aldınmı diye soracam ama kesin almışsındır:) hagi marka aldın? ben dr.browns la chicco arasında kararsız kaldım ama kesinlikle cam olsun istiyorum birde sling almak istiyorum çok seçenek var hangisi iyi bilemedim sanki wrap sling dahaçok hoşum gitti odaha kullanışlı gibi sen slinglere baktınmı almayı düşünüyormusun aayy içimde neler biriktirmişim yazınca almış gibi mutlu oluyorum :))
canımın içi işine karışmak istemiyorum ama bu sling amerikada yaşaklanmış boğularak ölen bebekler olmuş yanlış bişey söyleyip hevesini kırmak istemiyorum fakat banada sanki bebek onun içinde çok sıkılır gibi geliyor birde bana göre çok uğraştırıcı bişey senin söylediğin modeli inceledim 4,60 metre uzunluğunda yanlız başına nasıl uğraşacaksın onunla sürekli sarmalarken birinin yardım etmesi gerekir gibi geliyor bana kanguruyu daha kolay kullanırsın sanki ama yinede sen bilirsin bitanem beğendiysen al ama beni sakın yanlış anlama hevesinin kırılmasını istemiyorum sadece benimkisi fikir bebişlerimizin rahatlığı herşeyden önemli
Arkadaşlar ben aşağıdaki şekilde Çalışma Bakanlığı'na mail attım.Ev hanımı bile olsanız çalışan evlat edinen annelere katkıda bulunmak için siz de mail atarsanız iyi olur.Mail adresi:T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Sayın Yetkili,
Ben 0-1 yaş arası bir bebeği evlat edinmek için başvurmuş bir anne adayıyım.0-2 yaş arası evlat edinen memur annelerin yararlandığı 2 ay ücretli izin hakkından ssk ya bağlı çalışan annelerinde faydalanması konusunu bilgilerinize arz ederim.Zira bebeğin bize bizim bebeğe alışma sürecimiz de 2 aylık ücretli izin durumu bizim gibi anneler ve çocukları için büyük önem taşımaktadır.
Canım neden yanlış anlayım ben yasklandığını bilmiyordum bunu söylediğin iyi oldu helede boğulma olayını da okuyunca cesaret edemem almaya dediğin gibi bebişlerimizin rahatlığı herşeyden önemli verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım
Arkadaşlar ben aşağıdaki şekilde Çalışma Bakanlığı'na mail attım.Ev hanımı bile olsanız çalışan evlat edinen annelere katkıda bulunmak için siz de mail atarsanız iyi olur.Mail adresi:T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Sayın Yetkili,
Ben 0-1 yaş arası bir bebeği evlat edinmek için başvurmuş bir anne adayıyım.0-2 yaş arası evlat edinen memur annelerin yararlandığı 2 ay ücretli izin hakkından ssk ya bağlı çalışan annelerinde faydalanması konusunu bilgilerinize arz ederim.Zira bebeğin bize bizim bebeğe alışma sürecimiz de 2 aylık ücretli izin durumu bizim gibi anneler ve çocukları için büyük önem taşımaktadır.
tatlım sana biberon tavsiyelerimi 1 önceki sayfada yazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?