arkadaşlar ben aşağıdaki şekilde çalışma bakanlığı'na mail attım.ev hanımı bile olsanız çalışan evlat edinen annelere katkıda bulunmak için siz de mail atarsanız iyi olur.mail adresi:t.c. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı
sayın yetkili,
ben 0-1 yaş arası bir bebeği evlat edinmek için başvurmuş bir anne adayıyım.0-2 yaş arası evlat edinen memur annelerin yararlandığı 2 ay ücretli izin hakkından ssk ya bağlı çalışan annelerinde faydalanması konusunu bilgilerinize arz ederim.zira bebeğin bize bizim bebeğe alışma sürecimiz de 2 aylık ücretli izin durumu bizim gibi anneler ve çocukları için büyük önem taşımaktadır.
Heidiankara; güzel arkadaşım çok az da olsa önceden kaygu duyman çok doğal ama biyolojik annesi ile çok az da olsa görüşmüş biri olarak sana hislerimi anlatmak isterim ki ilerde yavrun için sen ne anlama geleceksin biraz daha bilgi sahibi ol...
beni taşıyan insanla birkaç defa görüştüm. size yemin ederim sokaktaki herhangibir insandan biriydi benim için. çok denesem de hiçbir anlam yükleyemedim kendisine. benim doğmamam ve karnının belli olmaması için yaptıklarını hiç anlatmıyım en güzeli. şuanda bile insanlara onun beni terk ettiğini söylediğimde benden duygulanmamı bekleyen bakışları ile karşılaşıyorum. neden duygulanayım ki. prensesler gibi bakan bir babanem bir de dedem vardı. maddi anlamda sıkıntılarımız olsa da kıt kanaat geçinsek te duygusal anlamda hiçbir boşluğum olmadı ki benim. babanemin hasta olduğum zamanlarda çektiği nazlarım, dedemin beni kapılarda karşılaması... hiç unutmuyorum deprem olmuştu. üniversiteye gittiğim yıllar. dedem kapımda dikilmiş beni kurtaracak. kendini unutmuş durumda. ilkokul ikinci sınıfa giderken gözümün kaptığı enfeksiyon yüzünden 1 hafta hastanede yatışım. babanemin başımda beklemesi... dedemin hastane bekçilerini atlatıp her gece evet hergece bana oyuncaklarla gelmesi... ikisinin de hayatlarını bana adamaları. babanem hamileliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem olduğu için doktor yatış verdiğinde aynı günün gecesi izmirden yollara düştü- bu anlattığım insan 70 yaşının üstünde- uzun süre bana baktı yerimden kıpırdatmadı. doğum yaklaştığında hastaneye yatmam gerekti oruç ağzı ile başımda bekledi. gece hiç uyumadan yanımda oldu. hayatını izmirde bırakıp oğluma bakmaya geldi. daha ne diyim ki... çoğu öz anne bu kadar fedakarlık yapar mı bir düşünün? benim için o iki insanın anlamı kelimelerle ifade edilmez ki gözlerim doluyor şuanda bile.
çok yazdım gene sanırım... sözün özü sarın sarmalayın bebişlerinizi.... kokunuzla sevginizle büyütün yeter... her daim sizi bilsin yaşasın... gerisi o kadar anlamsızlaşıyor ki zaten[/QUOTE
TEK KELİMEYLE HARİKASIN YA
birde sizden ricam ben msj konusuna ----evlat edinen annenin izin hakkı---- diye yazdım siz de aynısını yazarsanız tüm başlıklar aynı olur daha fazla dikkat çeker diye düşünüyorum.
Arkadaşlar ben aşağıdaki şekilde Çalışma Bakanlığı'na mail attım.Ev hanımı bile olsanız çalışan evlat edinen annelere katkıda bulunmak için siz de mail atarsanız iyi olur.Mail adresi:T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Sayın Yetkili,
Ben 0-1 yaş arası bir bebeği evlat edinmek için başvurmuş bir anne adayıyım.0-2 yaş arası evlat edinen memur annelerin yararlandığı 2 ay ücretli izin hakkından ssk ya bağlı çalışan annelerinde faydalanması konusunu bilgilerinize arz ederim.Zira bebeğin bize bizim bebeğe alışma sürecimiz de 2 aylık ücretli izin durumu bizim gibi anneler ve çocukları için büyük önem taşımaktadır.
Aynı konu başlığı ile msj göndermek çok iyi fikir.. Ben de bu şekilde gönderdim.. Topluca Fatma Şahin e de mail atsak mı acaba ne dersin.. Koruyucu ailedeki çoçuğun evlat edinmesinde önceliğin koruyucu aileye verilmesinı o sağlamıştı.. Bu konuda çok hassas aslında..
Çok güzel yazmışsın, eline sağlık.. Bende buna benzer bir içerikle gönderdim..
Sayın BAKANIM,
Ben 0-1 yaş arası bir bebeği evlat edinmek için başvurmuş bir anne adayıyım.0-2 yaş arası evlat edinen Devlet memuru annelerin yararlandığı 2 ay ücretli izin ve 6 ay ücretsiz izin hakkından ssk ya bağlı özel sektörde çalışan annelerinde faydalanması konusunundaki yardımlarınızı rica ediyorum. Bebeğin bize Alışmasında ve bizim gibi yıllarca evlat hasreti çeken anneler açısından bu çok önemli.Böyle bir tasarısı meclise sunulmuş fakat yasalaşmamıştır.sizin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyor bu haksızlığada duyarsız kalmayacağınıza canı gönülden inanıyorum.
saygılarımla
kızlar bakan fatma şahin'e mail attım
merhaba zeynepcim,
ben devlet memuruyum. Geçen seneye kadar devlet memurlarına da hiçbir izin hakkı yoktu.
Bende BİMER'e, TBMM Çocuk Hakları Komisyonu'na, Shçek'e vs. mail atmıştım. Çocuk-anne iletişimi, özgüvenin oluşturulması ile ilgili mailler atmıştım.
Yaklaşık 1 ay sonra Ankara Devlet Personel Başkanlığı' ndan arandım. Bana bu konu ile ilgili yazdığım maillerin dikkate alındığını ve torba yasayla
yasalaşacağını bildirdiler. Gerçekten de geçen mart ayında yasalaştı. Benim gibi pekçok başvurularla dikkate alınıp yasalaştığına inanıyorum. Ama
özellikle telefonla arandığıma şaşırmıştım.
Neyse yasayla Evlat edinen anne yada babaya 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı verildi. 2 ay ücretli izin hakkı verilmedi.
Geçtiğimiz aralık ayında da Bimer'e tekrar mail attım. Evlat edinen tüm devlet memuru ve özel sektör çalışanlarına doğum yapan memura verilen ücretli doğum izni (16 haftalık)+ süt izin hakkı verilmesi ile ilgiliydi.
Akibetini dün aradım. 150'yi başvurumu numaramı vererek aradım.
Yazdığım hususların derin mevzuatı ilgilendirdiği ve gerekenlerin yapılması için DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN NOT ALINDIĞI bilgisi verildi.
Akıbeti ne olur bilinmez ama ben Bimer"e de yazılmasını tavsiye ederim. Onlar da gereken yerlere yönlendiriyor.
Yılmadan mail atalım ki ne kadar çok olduğumuzu bilsinler.
Eğer yılmadan yazarsak dikkate alınıyor! Hatta izmir de bir avukat bu konu ile ilgili başvuru yapmıştı. Takipçisi olacağını belirtmişti.
Bimer'e de göndermeye çalışıyorum ama kimlik ve ad bilgilerim doğru olduğu halde uyuşmuyor diye bir meesaj geliyor
mrblar arkadaslar..sonunda bırıncı sıraya kadar dustuk..dun kurumu aradık ve ılk sırada oldugumuzu ogrendık..
ama uzmanımız terk bebek ıstedıgımız ıcın bızden sonrakılere bıle bebeklerını verdıklerını soyledı..bızede ıstersenız tercıhınızı degıstırebılırsınız,o zaman ılk cıkan bebegı alırsınız dedı...rızalı bebek daha cok oldugu ıcınmıs..tercıhımızı rızalıya cevırmemızı onerdı bızde kabul etmedık..sonucta su anda ılk sıradayız ve ılk terk bebekte kavusacagız..
duyar duymaz gerı kalan eksıklerımızı almaya gıttım.ve tamamladım..pazartesıde oda takımımız gelıoo..
mrblar arkadaslar..sonunda bırıncı sıraya kadar dustuk..dun kurumu aradık ve ılk sırada oldugumuzu ogrendık..
ama uzmanımız terk bebek ıstedıgımız ıcın bızden sonrakılere bıle bebeklerını verdıklerını soyledı..bızede ıstersenız tercıhınızı degıstırebılırsınız,o zaman ılk cıkan bebegı alırsınız dedı...rızalı bebek daha cok oldugu ıcınmıs..tercıhımızı rızalıya cevırmemızı onerdı bızde kabul etmedık..sonucta su anda ılk sıradayız ve ılk terk bebekte kavusacagız..
duyar duymaz gerı kalan eksıklerımızı almaya gıttım.ve tamamladım..pazartesıde oda takımımız gelıoo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?