Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

canım bende yolladım inşallah faydası olur

birde sizden ricam ben msj konusuna ----evlat edinen annenin izin hakkı---- diye yazdım siz de aynısını yazarsanız tüm başlıklar aynı olur daha fazla dikkat çeker diye düşünüyorum.

Aynı konu başlığı ile msj göndermek çok iyi fikir.. Ben de bu şekilde gönderdim.. Topluca Fatma Şahin e de mail atsak mı acaba ne dersin.. Koruyucu ailedeki çoçuğun evlat edinmesinde önceliğin koruyucu aileye verilmesinı o sağlamıştı.. Bu konuda çok hassas aslında..

Çok güzel yazmışsın, eline sağlık.. Bende buna benzer bir içerikle gönderdim..

evet aslında Çok iyi fikir çünkü bu konularda fatma şahin duyarlı biri mutlaka girişimde bulunur gibime geliyor zaten bununla ilgili yasa tasarısı mecliste var yeni bişey değil sadece süreci hızlandırsalar yeter en azından konu tekrar gündeme gelmiş olur.

ortak bir mail taslağı oluşturup atmak çok başarılı olabilir. Hatta ünlü bayan gazetecilere de atabilirsek onlarda gündeme getirebilir ne dersiniz?

kızlar bilin bakalım ben yarın nereye gidiyorum
yarın öğlen umutu ve minik oğluşunu ziyarete gidiyorum çok heyecanlıyım hepinizden selam götüreceğim ve sizin içinde minik oğluşunu koklaya koklaya öpeceğim.

Sayın BAKANIM,
Ben 0-1 yaş arası bir bebeği evlat edinmek için başvurmuş bir anne adayıyım.0-2 yaş arası evlat edinen Devlet memuru annelerin yararlandığı 2 ay ücretli izin ve 6 ay ücretsiz izin hakkından ssk ya bağlı özel sektörde çalışan annelerinde faydalanması konusunundaki yardımlarınızı rica ediyorum. Bebeğin bize Alışmasında ve bizim gibi yıllarca evlat hasreti çeken anneler açısından bu çok önemli.Böyle bir tasarısı meclise sunulmuş fakat yasalaşmamıştır.sizin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyor bu haksızlığada duyarsız kalmayacağınıza canı gönülden inanıyorum.
saygılarımla
kızlar bakan fatma şahin'e mail attım

merhaba zeynepcim,
ben devlet memuruyum. Geçen seneye kadar devlet memurlarına da hiçbir izin hakkı yoktu.
Bende BİMER'e, TBMM Çocuk Hakları Komisyonu'na, Shçek'e vs. mail atmıştım. Çocuk-anne iletişimi, özgüvenin oluşturulması ile ilgili mailler atmıştım.
Yaklaşık 1 ay sonra Ankara Devlet Personel Başkanlığı' ndan arandım. Bana bu konu ile ilgili yazdığım maillerin dikkate alındığını ve torba yasayla
yasalaşacağını bildirdiler. Gerçekten de geçen mart ayında yasalaştı. Benim gibi pekçok başvurularla dikkate alınıp yasalaştığına inanıyorum. Ama
özellikle telefonla arandığıma şaşırmıştım.
Neyse yasayla Evlat edinen anne yada babaya 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı verildi. 2 ay ücretli izin hakkı verilmedi.
Geçtiğimiz aralık ayında da Bimer'e tekrar mail attım. Evlat edinen tüm devlet memuru ve özel sektör çalışanlarına doğum yapan memura verilen ücretli doğum izni (16 haftalık)+ süt izin hakkı verilmesi ile ilgiliydi.
Akibetini dün aradım. 150'yi başvurumu numaramı vererek aradım.
Yazdığım hususların derin mevzuatı ilgilendirdiği ve gerekenlerin yapılması için DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN NOT ALINDIĞI bilgisi verildi.
Akıbeti ne olur bilinmez ama ben Bimer"e de yazılmasını tavsiye ederim. Onlar da gereken yerlere yönlendiriyor.
Yılmadan mail atalım ki ne kadar çok olduğumuzu bilsinler.
Eğer yılmadan yazarsak dikkate alınıyor! Hatta izmir de bir avukat bu konu ile ilgili başvuru yapmıştı. Takipçisi olacağını belirtmişti.

canım bimere mail attım
ne kadar çok ses o kadar .çok yankı dimi ama

Ben de aşağıdaki şekilde Zeynep'inkine benzer bir yazı yazıp Fatma Şahin'e mail attım.

Sayın BAKANIM,
Ben 0-1 yaş arası bir bebeği evlat edinmek için başvurmuş bir anne adayıyım.0-2 yaş arası evlat edinen devlet memuru annelerin yararlandığı 2 ay ücretli izin ve 6 ay ücretsiz izin hakkından ssk ya bağlı özel sektörde çalışan annelerinde faydalanması konusunundaki yardımlarınızı rica ediyorum. Bebeğin bize alışması, bizim gibi yıllarca evlat hasreti çeken anneler açısından büyük önem taşımakta.Böyle bir tasarı meclise sunulmuş fakat yasalaşmamıştır.Sizin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyor ve Türkiye'deki yüzlerce anne adayının bu derdine derman olacağınızı ümit ediyoruz.Saygılarımla

Bimer'e de göndermeye çalışıyorum ama kimlik ve ad bilgilerim doğru olduğu halde uyuşmuyor diye bir meesaj geliyor

mrblar arkadaslar..sonunda bırıncı sıraya kadar dustuk..dun kurumu aradık ve ılk sırada oldugumuzu ogrendık..
ama uzmanımız terk bebek ıstedıgımız ıcın bızden sonrakılere bıle bebeklerını verdıklerını soyledı..bızede ıstersenız tercıhınızı degıstırebılırsınız,o zaman ılk cıkan bebegı alırsınız dedı...rızalı bebek daha cok oldugu ıcınmıs..tercıhımızı rızalıya cevırmemızı onerdı bızde kabul etmedık..sonucta su anda ılk sıradayız ve ılk terk bebekte kavusacagız..
duyar duymaz gerı kalan eksıklerımızı almaya gıttım.ve tamamladım..pazartesıde oda takımımız gelıoo..

Canım bende seni merak ediyordum hatta uzun zaman dır yazmayınca bebeğine kavuştuğunu düşündüm çok sevindim ilk sıradasın yakındır bebeğine kavuşman haberlerini beklicem inan çok heycanlandım bebeğin gelince yazmayı unutma.

Allah kavuştursun dostlarım. Benim halam da 19 yıldır bu hasretle yanıyor. Dualarınıza onu da katın. Tek tuhaf tarafı eşinin kurumdan ya da başkasından evlatlık almayı reddetmesi. O da sürekli tedavilere başvuruyor, bu ay yeniden tedaviye başladı, lütfen dua edin. En iyi onun halini siz anlarsınız...

kızlar destek amaçlı mail attım bende inş. bu engelide aşarsınız

ogultoprak hadi gözün aydın yakındır gelmesi bebeginin

Çok sevindim canım hadi hayırlısı olsun inşallah.Allah gönlüne göre versin,hayırlısıyla sağlıklı,hayırlı evlat versin.Sen de Ankara'dan başvurmuştun.Biz geçen ay evraklarımızı tamamladığımızda Kasım 2011 de başvuranlar çocuklarına kavuştu denmişti.Ben de Oğul Toprak'ın eli kulağında demiştim.Hadi güzel haberlerini bekliyoruz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…