Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
arkadaşlar bi soru daha size bebişinize ne yediriyorsunuz haliyle biz süt veremeyeceğimiz için mamalara talimmi edicez hangi mamaları kaç aylıktan başlayarak kullanıcaz?

arkadaşlar bi soru daha size bebişinize ne yediriyorsunuz haliyle biz süt veremeyeceğimiz için mamalara talimmi edicez hangi mamaları kaç aylıktan başlayarak kullanıcaz?

çok küçük bebek olursa mama yediricez..zaten dr hangi mamayı yemesi gerektiğini söyler sanırım...5-6 aylık olursada meyve suyu,çorba,yoğurt yiyebiliyo yinede ek olarak mamada devam eder...en doğrusunu yinede dr söylicektir...
bikaç yerde emzirmek için doğurmak gerekmiyo,süt gelebiliyo diye okudum, ama ne kadar doğrudur süt gelse bile besleyici olurmu bilmiyorum..ama böyle bişey doğruysa emzirebilmeyi çok isterdim...

Nasıl güzel insanlarsınız siz ya
Yaşım 31 evlenemezsem ,ileri ki yıllarda kendimi hazır hissettiğimde başvuracağım yöntem evlat edinmek olacak.
Çevremde dogurduklarına anne olamayanlar varken melek kalpliler doğurmadıklarını sarıp sarımalıyor,kimsesizin kim oluyor ..
Allah yüreğinizden sevgiyi eksik etmesin.
Melekelr hep sizden yana olsun.
Bebişlerinizle uzun,sağlıklı ve huzurlu bi hayat sürün.

canım hiç korkma o gün bi gelsin öyle bi kendilerine baktırıyorlarki sen bile şaşarsınbi bakmışsın ben çocuk bakımı konusunda herşeyi biliyormuşum diyeceksin rahat ol o seni yönlendirecek

canım bebek geldiğinde küçükse zaten mama yedireceksiniz 6.cı ayında ek gıdayada başlayacaksınız ama bir yaşına kadar özellikle temel yiyeceğimiz mama bir yaşından sonrada mama vermeye devam ediyorsun ama temel gıdamız sebze yumurta süt olacak ben mamayı 3 hafta önce kestim 2 yaşına bastı benin meleğim daha erken bırakmak istemedim içim rahat etmedi ama günde birkere mama veriyordum sabah ballı muzlu süt 11 de kahvaltı öğleden sonra çorba uyanınca meyva akşam yenek gecede ballı süt veriyorum öğlen uyurken mama veriyordum onu kestik artık genç kız oldu benim meleğim artık dimi ama

senay merhaba hoşgelmişin

ne güsel.sor tarafını atlatmışsın.bekleme faslının çoğunu..en yakınnn samanda müjdeni paylaş bisimle..

sevgili sima;
bir soru da benden odasını şart koşuyorlar mı?bise olması gerektiği gibi konuşma geçti..

yardımların için çok teşekkürler.. sayende bilgileniyorus..

shr2; kolaylıklar gelsin.yavrunun odasını hasırlıyormuşsun.. insan bakktıkça kimbilir ne kadar heyecanlanır...
bisim psikolog hocamıs bana hiçbirşey almamamı söyledi.beke dedi.sadece bekle...ben de sadece aklımda fikirler oluşturuyorum..
sen artık mutlu sona yaklaşmışsın.. yüreğin elin ağsındadır.. hayırla gelsin yavrucun......

Son düzenleme:
sevgili sima;
bir soru da benden odasını şart koşuyorlar mı?bise olması gerektiği gibi konuşma geçti..

yardımların için çok teşekkürler.. sayende bilgileniyorus..

evet canımm odasını şart koşuyorlar ev ziyaretine geldiklerindede çocuğa yapacağınız odaya özellikle bakıyorlar güneş görüyor olmaSı gerekiyor kesinlikle rutubet olmaması gerekiyor ...
inşallah aydınlatabilmişimdir aklınızda ne varsa sorabilirsiniz ben çok memnun oluyorum sorularınızı cevaplandırdığım zaman :)))

inşallah cnm ya, inşallah hayırla gelir biran önce...artık sabır kalmadı bende...
uzmanımızda banada acele etme herşey hazır olursa beklemek daha zor olur demişti... ama insan almadan duramıyoki...bide hiç ummadığın anda gelebiliyo bebişler o zamanda bir anda herşeyi hazırlamak zor olur diye düşünüyorum...:26:

sağol ne güzel olur ama emzirmek o duyguyu yaşamak hayırlısı hepimiz için...

güzel dileklerin için sağol umarım meleklerimize bir an önce kavuşuruz.

canım hiç korkma o gün bi gelsin öyle bi kendilerine baktırıyorlarki sen bile şaşarsınbi bakmışsın ben çocuk bakımı konusunda herşeyi biliyormuşum diyeceksin rahat ol o seni yönlendirecek

inşallah ya o günleride görürüz aminnnn :81:

maşallah canım onunla ilgilenirken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamamışsındır şimdi sen, sağol yardımların için meleklerimiz gelsin sonrada senden tarifler alırız

Selam kızlar nasılsınız burayı canlanmış görünce içim kıpır kıpır oluyor. Umarım arada böyle size salça oluyorum diye kızmıyorsunuz bana. Birer birer meleklerinize kavuşma haberlerinizi almak için sabırsızlanıyorum çünkü:)

Bende bebeğimi beklerken annem aldırmamıştı oda takımını sepet yada park yatak alırız diye ama son aylarda yanıma gelip bebek eşyalarının nekadar çok olduğunu görünce ona özel gardrobun biran önce alınması gerekliliğini görüp bana hak verdiler. Hazırda alsan siparişte versen hemen gelmiyor takımlar bu nedenle benim doğumuma yetişememişti. Ben modokodan almıştım 1,5 ay sonra teslim etmişlerdi birde gelir gelmez kullanılmıyor en az 15 gün havalandırmak hergün nemli bezle silmek gerekiyor bu nedenle oda takımı alacak arkadaşlara sıranızı takip ederken bu teslimat ve havalandırma sürelerinide göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Ben odama beşik aldım kızımın odasının yatağıda büyüyen yatak çok sade ve hem kıza hem erkeğe olabilecek bir takım seçtim genç kızlık döneminde bile kullanabilir. Özellikle gardrobu öyle çiçekli bözekli değil. şimdilik kulpları süslü ama büyüyünce onları değiştirmek kolay.Fiyatlarda 750 TL civarından 4-5bin TL ye kadar değişiyor bi sınır yok.

Canım sen bir kucağına al inan bana en deneyimli annelere taş çıkarırsın o bir anda olan bişey merak etme kendi bebişin olunca duyguların bambaşka olacak.

Süt konusuna çok takılmayın doğurmuş bir çok anneninde sütü gelmeyebiliyor yada yetersiz oluyor. İlk 6 ay sadece mama kullanılacak. 1 numaralı mamalarla başlanıyor sonra bebeğin gelişimine göre numaralar değişiyor.4. aydan itibaren tatırmalara başlanıyor (benim bebeğim mama almamasına rağmen başlamıştık tattırmalara) ilk meyve püreleriyle başlanıyor (cam rendeden geçirilmiş elma-armut suyu gibi) sonra yavaş yavaş sebze püreleri sonra yoğurt ama bu dönem ana yemek mama tabiki sonra sırasıyla 6. ay sonrasında sebze çorbalarına etler ekleniyor (et suları tavuk suyu na çorbalar) sonra kahvaltı (bulamaç şeklinde )falan filan ay çok uzun yazdım kaptırmışım. Bu sitede çok ayrıntı var zaten doktorunuzda yönlendirir tecrübeli annelerde hep destek olur ay o günler bir gelsinde heyecanlandım şimdiden ben bile böyle hissediyorsam sizler kimbilir nasıl sabırsızlanıyorsunuzdur

canım salça olmak ne demek..yanımısda olduğunu bilmek güç verir bise.verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
ben de hep market reyonlarında cam rende görürdüm.minik kayık tabak gibi birşey..ortasında tırtıkları var.ben dişleri olmayan yaşlılar için kullanılıyor sanırdım.meğer bebekler için kullanılırmış ha:26:komik oldu
daha çoook öğreneceklerim var...çokk.

günaydın arkadaşlar..
sabah sabah canım çok sıkkın...sıramızı öğrenmek için aradım ama 2 den 3 gerilemiş...ilk defa böyle bişey oldu..neden diye sorduğumdada bizim önümüzdeki bi aile başvurusunu beklemeye almış...sonrada beklemeyi kaldırmış..moralim çok bozuldu çoookkk

canım moralini bozma her işte bir hayır vardır sonucunda o sırasını dondurmamış olsaydı sen yine aynı sırada olacaktın bide zaten nasibini değiştirmeye hiç bir güç yetmez sen bilmiyorsun ama senin bebeğinin sana geliş tarihi belli aslında hangi bebeğin geleceğide belli bunu sadece biz bilmiyoruz rabbim biliyor o yüzden sıkma canını rabbim hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin sonuçta 2011 de annesin bunu biliyorsun bir ay erken bir ay geç çok önemli değil bence dediğim gibi hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin aminnnn

üzülme canım sima haklı nasibindeki bebek sana gelicek ve çok mutlu olucaksın sabret az kaldı çok az
hazırlık yaptınmı neler aldın ilk etapta neler lazım beklerken alınacaklar gibi bir liste mi olsa burda sima dan yardım isteme zamanıııı
ne güzel bu topik yaa şenlendi yine

valla ben hazırım yardım etmeye yeterki siz isteyin Dilerseniz bir ihtiyaç listesi hazırlayalım herkes aklına geleni eklesin böyle neler lazım olacak ilk etaplarda bileceğiz ve kimsenin kafasıda karışmamış olacak önce ihtiyaç listesi diye bir başlık atalım onun altına ne lazımsa yazalım :)

öylee...kaderi nasibi değiştirmeye gücümüz yetmiyo...sağlıklı olsun,hayırlı olsunda biraz daha bekleriz napalım..

ihtiyaç listesi çok iyi olur aslında..herkes bana ne kadar çok şey aldın diyo ama hala benim gözümde hiçbişeyi yokmuş gibi geliyo :))

2 ADET BİBERON ( NUK ,DR BROWNS, ) bunlar benim önerdiğim biberonlar
1 ADET ÖZELLİKLE KÜÇÜK BEBEĞİ OLANLARA FERMUARLI BATTANİYE İNANILMAZ İŞE YARIYOR ÇOK KULLANIŞLI
1 ADET EMZİK =ben hiç kullanmadım aslında emzik ama tercih edenler olursa diye yazıyorum
1 ADET KULAKTAN ATEŞ ÖLÇER olmazsa olmazımız
2 TAKIM BEBEK NEVRESİMİ KESİNLİKLE ÇOK LAZIM OLUYOR
1 TAKIM BEBEK TIRNAK MAKASI SETİ içinde fırçası tarağı diş kaşıyıcısı oluyor çok kullanışlı
1 ADET BEBEK KÜVETİ
1 ADET BEBEK TELSİZİ
1 ADET ANA KUCAĞI
6 AYDAN SONRA KULLANILMAK ÜZERE BEBEK MAMA SANDALYESİ
1 ADET TERMOMETRE BANYO SUYUNUN SICAKLIĞINI ÖLÇMEK İÇİN
2 ADET ALT AÇMA ÖRTÜSÜ
1 ADET BEBEK ARABASI
ŞAMPUAN , VÜCUT YAĞI PİŞİK KREMİ ben ilkgünden beri seba med kullanıyorum çokda memnunum
BANYO HAVLUSU

şuanda aklıma gelenler bunlar benim kıyafef almayı şuanda hiç önermiyorum çünkü bebeğin kaç aylık olacağı belli değil ama hazırda bikaç bişey bulundura bilirsiniz bady ,tulum ,bluz gibi ama abartmamak gerekiyor bebek büyük olursa elinizde kalır sonra

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…