Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

böyle listeleyince daha çok eksiğimiz var çoookk...
biz odasını hazır almadığımız için uyku setimiz yok..çok güzel nevresim takımları aldık ama uyku setide olmalımı sizce???

Uyku seti almalısın canım. Bende oda takımını hazır almıştım ama tekstili içindeydi.

Kızşar aşağıda benim anne olmadan önce hazırladığım listeyi bulabilirsiniz kıyafet kısmını sildim.

Sağlık Ürünleri ve Bakım ürünleri
Ürün Adet Not
Sterilazör 1
Ateş Ölçer 1
Buhar Makinesi 1
Su büyotu (sıcak su torbası) 1
Tırnak makası-tarak set 1
Krem seti ıki farklı marka alerji ihtimaline karşı
Termometre oda için 1
Su termometresi 1
burun aspiratörü 1
Şampuan ki farklı marka alerji ihtimaline karşı
bebek küveti(gideri olan) 1
kova ve maşrapa 1
temizleme mendili 5 bittikçe almakta fayda var stoğa gerek yok
Bebek bakım çantası 1
alt açma bezi 1 paket
Yalancı emzik 5
emzik saklama kabı 5 çantada taşınak için kirlenmemiş oluyor
biberon 3
biberon fırçası 1
biberon emzikleri 6 deliği farklı boyutta almakta fayda var
diş kaşıyıcı 3
bebek deterjanı
kulak çubuğu 1 paket

Ek gıdalara geçiş dönemi alınacaklar
Ürün Adet Not
Cam rende 2 yedekli olmak lazım
Yoğurt makinesi 1
Katı meyve sıkacağı 1
bebek maması robotu 1
silikon uçlu kaşık 5-6 tane
alıştırma bardağı 3
yemek tabağı 3
termos 1 (mamayı /çorbayı sıcak tutmak için)

Giyim
Ürün Adet Not
Havlu seti 3 şapkalılardan
Ağız silme bezleri 30 Halam hazırlıyor
Merserize battaniye
penye -pamuklu battaniye 3

Mobilya - aksesuar-diğer araç gereç
Ürün Adet Not
Sepet yatak yada beşik 1 ılk üç ay için kendi odamda olacak
sepet yatak iç takımı 1 yatağı çarşafı fırfırları falan( kendi duvağımdan cibinlik yaptırılacak)
park yatak 1 evin muhtelif yerlerine taşıyabilmek için
Yatak odası takımı 1
Yatak 1 karyola değil içine konulacak olan yatak :)
Kapı süsü 1
bebiş için ayrı kirli sepeti 1
albüm 1
hatıra defteri 1
bebek arabası (trevel set) 1 anakucağı-oto koltuğu ve araba bir arada olanlardan ayrıca her iki yöne dönme özelliğide olmalı
Mama sandalyesi 1
Oto koltuğu 1 6-20 kilo arası olanlardan
El ve ayak izleri için çerçeve ve hamur 1
Yatak örtüsü 2
Pike takımı 3
Bebek telsizi 1
Gece lambası 1

Sonra tecrübe kazanınca bazı şeylerin gereksiz olduğuna karar verdim.

Mesela biberon emziğini almaya gerek yok 3 ayda bir değiştirmek lazım ama deliği büyütmeye gerek olmuyor çünkü çok fazla akıyor bebek reddedebiliyor. Bebek maması robotuna gerek yok bana bir arkadaşım vermişti çatalla ezmek yada kendi robotunuzuda kullanmak iyi oluyor. Yoğurt makinesinide bir arkadaşım verdi kullanıyorum ben. Emzik daha bir aylıkken aldı benim kızım kesinlikle nuk marka tavsiye ederim. Sterilazor muhakkak almaya çalışın ilk 6 ay hiç birşeyini deterjanla yıkamamak lazım o nedenle biberon emzik ve kaşıklar için çok faydalı oluyor ben hala kullanıyorum ama aynı zamanda artık bulaşık makinesindede yıkıyoruz. Bebek detarjanı başta sıvı dalin kullanmanızı tavsiye ederim ama büyüdükçe lekeler artıyor artık omo baby kullanıyoruz. Küvet konusunda ben altına demirde almıştım annem aman ne gerek var dedi şimdi her banyo sonrası aman iyiki almışsın der eğilerek yıkamak çok zor.Ateş ölçer braun öneriyor herkes bende aldım ama daha hiç kullanmadım (allahta kullandırmasın ama aşı gunlerinde falan bakmak şart ki muhakkak ateşli hastalık geçiriyorlar) biberon ilk aylarda kesinlikle doktor browns tavsiye ederim gaz önleyici sonra avente geçebilirsiniz ben çok memnunum aventten. pişik kremi kesinlikle sabamet ama pişik kremi olan küçük boyu değil büyük olan bebek kremi diye satılan o zaten önleyici ama arada hafif bir kızarıklık görürseniz falan evde muhakkak hamaten bulundurun (eczanede satılıyor pomat olanını değil krem yazanını kullanıyorum ben) bebek şampuanı ben mustela kullanıyorum ama sebamettende memnunum birçok arkadaşımda bushlen kullanıyor.Mama sandalyesini ben 0-6 ay dönemdede kullanılabilenlerden aldım. 3 aylıkken mutfakta yemek yaparken onuda yanımda oturtmaya başlamıştım.İstanbulda oturan arkadaşlar için bu alışverişleri kesinlikle eminönünden yapmanızı tavsiye ederim.Havuzlu handa hepsi var. Birde Havuzlu hana girmeden irem bebeyi tavsiye ederim bebek arabasını kesinlikle saraçhaneden alın heryerden daha ucuz üstelik pazarlığa açıklar. e bebeğin kapısından bile geçmeyin derim kesinlikle çok pahalı joker kampanya dönemlerinde çok ucuz olabiliyor mother care mağzalarında indirim dönemlerinde çok uygun şeyler var 7 li bodyleri 35 TL ye alabiliyorsunuz internet mağazalarından fiyat karşılaştırması yapın çok büyük farrklar çıkabiliyor. Hem bu araştırmaları yaparkende zaman su gibi geçer:)

valla süper oldu bu bilgiler :)) saol cnm yaa...ama böyle listeler çıkınca bisürü de eksik çıktı :)))

tekrar merhaba kızlar,size daha önce de yazmıştım.arada bakıyorum bu topiğe de.canlanmış görmek burayı çok güzel
ben de ihtiyaç listenizde size yardımcı olmak isterim.bebişinizi kucağınıza alınca deneyimli annelere taş çıkaracaksınız emin olun.size bebek bezi önericem ben de.komik oldu belki ama ben hazırlık yaparken unutmuştum çünkü
bebeşin kilo aralığına göre bebek bezi almayı unutmayın.alt değiştirme olarak ben hasta yayma bezleri var.onları kullanıyorum.kirlenince atıp yenisini açıyorum.çok pratik.10'lu paketlerde satılıyor.eczanelerde hatta marketlerde bile var.ıslak mendilde nivea alkolsüzü tek geçerim.diğer tüm ıslak mendiller gereğinden fazla ıslaklar ve bebeğin altını pişiriyorlar.nivea ıslakla kuru arası çok güzel.bir de başedemediğiniz pişikler için travacort krem var eczanelerde.kesinlikle onu öneririm.tek seferde pişiği geçiriyor.yanlız ilaç olduğu için sadece geçiremediğiniz pişiklerde kullanın.bir de buhar makinasını hiç kullanmadık,boş alışveriş oldu o biraz.ihtiyaç olmadı ona.aklıma geldikçe yazarım yine

aaa evet buhar makinesini bende hiç kullanmadım daha onuda almayın doğru bebek bezi ben prima kullanıyorum aktif bebeği premiumcare de güzel ama gereksiz pahalı aktif bebekle hiç problem yaşamadık.Daha hiç pişik sorunu yaşamadık. Islak mendilde ilk dönemler uni baby kullandık şimdi hugies kullanıyoruz memnunum ben onuda indirimleri takip ederek alıyorum normalde 3 lü paket 12.9 TL
ama ben daha hiç o parayı ödemedim hep daha ucuza buluyorum.Bide ben su derecesinde dirseğimi deydirerek kontrol ediyorum. Alt açma bezide can bebe kullanıyorum.

canım hiç canını sıkma hayırlısı olsun sıran geriledi ama belki hızlı ilerler her işte bir hayır var

simacım sen ne zaman bişeyler yazsan ben heyecanlanıyorum ve içim kıpır kıpır oluyor liste işide mükemmel olmuş doğuma az kalan arkadaşlarımızada süper bir liste benim doğuma daha çok var sanırım....

canım benim çok tşkr ederim yazdıklarımın sizi mutlu etmesi beni inanılmaz mutlu ediyor emin olun bende sizinle aynı heyecanları yaşıyorum teker teker bebeklerimiz gelsin diye yol gözlüyorum dualar ediyorum benim bebeğim kucağımda ama o yollardan bende geçtim içinizde geçen her duyguyu her düşünceyi öyle iyi hissediyorumki kalbimle ruhumla sizinleyim .......

merhaba arkadaslar bende sızler gıbı uzun sure cocuk hasretı yasadım en sonunda allahım dualerımı kabul ettı esım azosperm tanısı ıle ankarada bır ozel tuo bebek unıtesınde 1 defa tup bebek deneyımımız oldu ama sonuc 2 aylıkken dusukle sonuclandı 1 de etlık hastanesınde asılama deneyımımız oldu ama sonuc negatıf artık psıkolojıkmen yıkılmıstım takı bır doktor ısmı duyana kadar ısteyene maılle atabılırım ısmını esımın sperm sayısı 5 mılyondu onunda 100 90 nı ölu doktor beyden allah razı olsun 5 aylık bır tadavı onerdı menogon amp ve her gun sabah aksam harnup pekmezı hergun ıctı esım be 5 aydan sonra bıde baktıkkı sperm sayısı 65 mılyona cıkmıs ve morfolojı 100 90 canlanmıs ve en guzelıde bılıyomusunuzzzzzzz dogal yollla hamıle kaldımmmmmmmmmmmmmmmmmm sımdı 2 aylık bebısım var gübüsümde allahım ısteyen herkese nasıp etsınnnnnnnnn

hayırlı olsun allah kucağınıza almayıda nasip etsin...siz göbüşte büyütüyosunuz bizde yüreklerimizde..sabırla bekliyoruz..Allah herkesin gönlünden geçeni nasip etsin,hayırlı ve sağlıklı evlatlar inşallah..

aslipinar gözün aydın rabbim tamamına erdirsin rabbim kucağına almayı nasip etsin aminnn çok güzel bi öneride bulunmuşsun ama bizim bölümden kimsenin bu konuyla ilgileneceğini düşünmüyorum aslında yanılıyorda olabilirim tabi ama biz yüreğimizde büyütmeye karar veren anneler olduğumuz için doğurmak gibi bir çabamız yok rabbim dileyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hangi yolla olduğu önemli değil bence evlat evlattır :)

aşılamalarım dahil 8 denemem oldu.her defasında bir yaklaştım.bir o kadar usaklaştım kısımdan...son denemde ise tüpe isin çıkmadı.tüp ilaçları bende genetik olarak var olan bir rahatsıslığımı tetikliyormuş. 6 aydır tüp deneyebilirsin demeleri için tedavi görüyordum bu rahatsıslığım için.artık isin de çıksa istemiyorum.şimdiki kısım da benim kısım olacak..onu hep bekledim ben.bu o olacak..beklediğim şansım olacak kısım.

listeler... alınacaklar... diğer umutlarım gibi hayal olmasın diye hiçbirşey almıyacağım.herşeyi samana bırakacağım..
umudu yaklaşanlara müjdeler olsun... sonra bise ... bana olsun .... inşallah..

sevgili arkadaşlar;hepinizin mevlüt kandili mübarek olsun.Herkes inşallah en kısa zamanda dileklerine kavuşur.

iyi sayılırım canım ya henüz bi gelişme yok..beklemelerdeyiz bakalım

yüzünü asık gördüm son günler de canın sıkıldı dimi cnm çok fazla üzülme lütfen biraz daha sabır kısmet bu işler herşey için vakit gerekli en hayırlı zamanda gelivericek bebeğin hayırlıısyla inşallah cnm hep birlikte sevinicez burda bayram yapıcaz

Merhaba
Öncelikle şunu ifade edeyim evladı doğuran kadar onu büyüteninde aynı saygıya, övgüye aynı yere sahip olduğunu düşünmekteyiz. Anne annedir ! Çocuk için öz üvey kavramı bizim lugatımızda yoktur. Çocuğu yetiştiriken, büyütürken yaşadıklarınızın hakkı öndemez ! Bu sebeple sıkıntılarınızı, duygularınızı, evlat edinme aşamasındaki yaşanan prosedürleri paylaşmanız için

# Ana Sayfa # Kadın & Çocuk Sağlığı # Çocuk Büyütürken # Evlat Edinme

olarak ana kategori açtık.

Bilginize

http://www.kadinlarkulubu.com/evlat-edinme-f1123/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…