Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
ya ne olmuş arkadaşlar anlamadım ya konu başka başka açılmış sanki ama ben sadece buradaki yazışmalardan keyif alıyordum sanki dağıldık gibi olmuş

gezerken buldum bu kısmı..ne guzel hazırlıklar var bebek ıçın rabbım sevındırsın ....ne sekılde olursa olsun anne olmak ne guzel......
pınk senı buldum burada canım ..nasılsın ya ugramıyosun bıze....hersey gonlunuzce ols kızlar ...eger tedavılerle bebeklerım olmasaydı bende evlatlık dusunurdum yuregın ısınacagı bı guzel bebek ..sevgıye kucaga muhtac ...ve bır annede o kokuya hasret...rabbım hasretlerı dındırsın ınş ..cok zor ve ınce bır olay ama yurek nasıl mutlu oluyosa o onemlı

arkadaşlar iyi akşamlar sayfanın başında evlatlık edinmeyle ilgili yorumlar vardı bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı sabah 9 randevum var kuruma gidip dosyamız açılacak ama okuduğum yorumlar beni hiç olumsuzluğa sürüklemedi çünkü 5 tane evlat kaybettim

hoşgeldin aramıza
inşallah görüşmeniz güzel geçer...hayırlı olsun...

Sevgili Sima,
Lütfen acil cevap verir misin ? Sıran geldiğinde sana bebek hakkında ne söylediler? Ne gibi bilgiler veriyorlar? Herhangi bir( buşaıcı veya değil) hastalığı olup olmadığını söylüyorlar mı? Sizin bebeğinizde sağlık yönünden herhangi bir sıkıntı var mıydı?

canım bikere için rahat olsun hasta olan bebeği vermiyorlar bebekler genelde sokağa terkedildikleri için boğaz enfeksiyonu gripal enfeksiyonlar geçirmiş oluyor zaten bebekler ilk bulundukları zaman yuvaya gönderilmiyor öncelikle hastahaneye götürülüyorlar orda bütün testleri yapılıyor o arada terk eden ailede araştırılıyor eğer aileden bir iz bulamasalar vede bebeğin sağlığında problem yoksa sıradaki aileyi arıyorlar bebeğin kaç aylık olduğunu söylüyorlar zaten bebeği görmeden önce bebekle ilgili hazırlamış oldukları bir doaya bulunuyor onu size veriyorlar bebekle ilgili bütün bilgiler yazıyor okuduktan sonra bebeği görmek isterseniz eğer ozaman sizi bebeğe yönlendiriyorlar ama dediğim gibi hasta bebek vermiyorlar :) benim bebeğimde sağlıkla alakalı bir sıkıntı yaşamadık sadece boğaz enfeksiyonu onun dışında bişey yoktu ama genelde terkedilen bebeklerde bu oluyor

Son düzenleme:
Sevgili Sima,
Çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattın. Zaten sen de olmasan kime bunları soracağız bilmem. İyi ki varsın.
Bu arada istnabulda oturnalar için cnr expo center da anne bebek fuarı varmış Bebek için alışveriş yapacak olanlar buraya da bakabilirler. Ayrıca bence hazır vakit varken bol bol kitap okumak da lazım. Çocuk gelişimi, bakımı konusunda. Bir de bir arkadaş anneliğe hazırlık kursuna giitiğini yazmıştı. İSMEK kursu muydu yoksa halk eğitimin kursumu? Ben de gitmeyi çok isterim Adres veya tel. verebilirsen biz de kursa ulaşabilsek ne güzel olur.

cnr fuar için davetiye gerekli sanırım olmayınca giriş ücretlimi acaba ???
ayrıca çocuk bakımıyla ilgili önerebileceğiniz kitaplar varmı??nette çok bilgi var aslında ama ne kadar güvenilir bilemiyorum..

Son düzenleme:
sima hanım prensesinizin nufüsü üstünüze ne kadar süre sonra geçti eğer bi sakıncası sorabilirmiyim bizim kız geleli 7 ay oldu mahkeme süreci uzun sürüyo diyorlar 2 yılı buluyormuş doğrumu

cnm biz aynen burdan devam...diğer konulara baktıysan zaten eski tarihli konular hep :))

canım niye yalan söyleyim dün biraz canım sıkıldı ekibimiz dağılıyormu diye ama neyseki herkes burda çok sevindim bugün eşim kurumla konuştu sıramızda bir değişiklik olup olmadığı ile ilgili ama malesef hiçbir değişiklik yokmuş yani hala 10. sıradayız çok canım sıkıldı ne biliyim belki 9. sıraya falan inmişizdir diye ümidim vardı ama malesef olmadı ya bu ilde kız bebek doğuran yokmu anlamadım ben ne kısmetsiz kadınım yaaaaaaa canımın sıkıntısından örgümü yere fırlattım bende...

sima hanım prensesinizin nufüsü üstünüze ne kadar süre sonra geçti eğer bi sakıncası sorabilirmiyim bizim kız geleli 7 ay oldu mahkeme süreci uzun sürüyo diyorlar 2 yılı buluyormuş doğrumu

canım biz bu konuda şanslı olanlardanız gerçi illere göre değişiklikler olabiliyor bizim mahkemejmiz tek celsede bitti hakimimiz uzatma gereği duymadı mahkeme bittikten 2 ay sonrada zaten kimliğimizi aldık öyle iki yılı falan bulmuyor kimsenin uzamadı hiç okadar iki bilemedin üç celsede bitiyor buda mahkemeyi açtıktan 7 ay sonra en fazla sürüyor ama dediğim gibi illere göre ve mahkemelerin kalabalık olup olmamasına göre değişebiliyor
biliyorsunuzdur bebeğinizi aldıktan bir sene sonra mahkeme açabiliyorsunuz mahkemenin size vereceği tarihe görede hemende sonuçlanabilir 2 ci yada en fazla 3,cü celsede bitiyor mahkemeler ..

hepinize merhaba,
konu dikkatimi çekti. çok güzel bir topik açmışsınız. bebeklerinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim. bekleyenlerde bir an önce kavuşsun bebeklerine.
bir yere takıldım. çocuğa evlatlık olduğunu açıklama konusuna. aklıma bir fikir geldi. bebeklerine henüz kavuşmamış olan anne adayları, günlük tarzı bir şey hazırlayıp bebeklerine kavuşma aşamaları, eve gelmesi, onu ne kadar çok beklediklerini, mutluluklarını onu kucağına aldığındaki duygularını yazdıkları defteri, evlatlık olduğunu açıklama zamanı geldiğinde okumaları için çocuklarına verirlerse ve bu şekilde gerçeği öğrenirse ve sizin duygularınızı yaşadığınız mutluluğu görürse o zaman daha kolay atlatacağını düşündüm. bilemiyorum böyle bir şey yaptınızmı. yada böyle bir fikriniz varmıydı ama çok faydalı olacağını düşünüyorum. bana böyle bir defter verilseydi ve evlatlık olduğumu öğrenseydim, bana bakan annemi ve babamı daha bir çok severdim. çünkü duygular o kadar gerçek ki. sevgiyle kalın...

aynı yolun yolcuları... herkese merhaba..çabnyk çabuk okudum.bu ara girmeye uygın olamadım.rumusuna dikkat etmeden okudum.
bir arkadaş sormuş.canım ben gidiyorum eğitici annelik kursuna ismek in açtığı bir kurs.çok faydalı şiddetle herkese öneririm.ayrıca ben de ilkim ösün kitaplarını almayı düşünüyordum kurs bitiminde.sevgili sima da yasmış.tekrar teşekkür ona
bir arkadaşim yine yelkenleri suya düşürmüş.canım 10 uncu sırada olmak ta çok iyi... sen yine ör cicilerini..sıkılır bırakırsan yavrunun bir cicisi eksik kalır sonra
yeni gelen okuyan arkadaşlar olmuş.hoşgelmişler.güsel düşüncelerini aktarmışlar.
benimde açıklama samanı için güsel hikayelerim var.şimdilik bir tane.. ama çoğaltabilirim.
buradan ben de tat alıyorum.buraya yasmaya devam ediceğim.haa bisim için açılan diğer yerlere de bakacağım.şimdilik bu kadar..bunları da bir kahvaltıyı hasırlıyorum bir yasıyorum.uygun samanımda yasacağaım.herkese çok selam.. birasdan içeceğim çayın sıcaklığını gönderiyorum.hoşçakalın.sevgiyle kalın.

bu ara sıralar hiç ilerlemiyo nedense...burda ayda ortalama 2-3 bebek yerleştirilirken 2-2,5 aydır hiç ilerleme olmadı...bazen düşünüyorumda sıranın çabucak ilerlemesini istiyoruz ya,aslında sıranın hızlı ilerlemesi demek o kadar çok çocuğun bebeğin terkedilmesi anlamınada geliyo
beklemek ne kadar yorucu olsada ümitsizliğe düşmeyelim doğru zamanda hayırlısıyla gelsin bebişler inşallah...

kızlar ne olur ümitsizliğe kapılmayın üzmeyin kendinizi önemli olan çabucak gelmesi değil bebeişlerimizin rabbim sağlıklı hayırlı bebiş nasip etsin ve hayırlı zamanda nasip etsin inşallahhh aminnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…