Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Canım gözün aydın ;Allah analı babalı büyütsün ...Şükür ki kavuştun işte ,zor günler bitti.Hafta sonu nasıl geçecek diyordun bak bitti bile...Artık daha güzel ve anlamlı günlerin ,gecelerin olacak...Maşşallah size...

kukuşum dediğin gibi genelde ateşten olur ama normalde de olduğu oluyor bol bol su içir canım vucudu susuz kalmasın ,eğer bebeğini rahatsız edecek boyutta ise su bazlı kremlerden sür canım

malibuu gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün ,hayırlı evlat olsun inşallahh

canım bana sormamışsın ama yine de yazmak istedim..biz ilk öğrendiğimizde ilk hissettiğimiz bi anlık boşluk sadece bu ..sonrası ise bu durumu öğrendiğimiz için anneannem ve dedem üzülecek diye düşünmemiz..ama ne demek eksik biri gibi görmek canım böyle şeyler düşünüp kendini neden üzüyorsun...sana tüm samimiyetimle söylüyorum öğrenmeden öncesi ile öğrendikten sonrası arasında annemize hissettiklerimiz arasında en ufak bi fark yok..kendinden pay biç..sana bugün deseler ki annen seni karnında değil yüreğinde büyüttü ona karşı hislerinde bi değişiklik olur mu..o kadar yaşanmışlık, o kadar sevgi onun karnında büyümediğini öğrendin diye değişir mi??? inan bana asla asla değişmiyor..

olabilecek tek şey birazcık merak, acaba ne oldu da biyolojik ailem benden vazgeçti..sonrasında iyiki böyle olmuş iyiki annem babamla büyümüşüm diye düşünmek olacağı sadece bu işte..

Gözünüz aydın, analı babalı, sağlıkla, mutlulukla büyüsün minik meleğiniz.

Sevgili Malibu gözün aydın. Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin insallah.

sevgiler

Günaydınlar, ortamdaki neme bakma şansınız var mı acaba? Nem ölçen bir aletiniz varsa ondan kontrol edin. Ortalama % 40-45 civarı bir nem bebekler ve çocuklar için sağlıklı bir oran. Biz gayet nemli bir şehirde oturduğumuz halde kış aylarında nem oranı düştüğü için oğullarımın yanaklarında kurumalar ve kızarıklıklar oluşmuştu. Nem azlığından imiş. Nem oranı o günlerde % 30-35'lere kadar düşmüştü. Tüm gün peteklerin üzerinde su kabı ve ya ıslak havlu bulunuyordu. Bir de vazelin, bebe yağı ve bepanthene sürmüştük yanaklarına Gayet iyi gelmişti. Ama tüm bunları doktora danışmadan internet araştırmasıyla yaptık, sizinki farklı birşeyse ona göre bir tedavi uygulayın. Ben çok fazla doktora gitme taraftarı olan biri değilim. Yanlış yönlendirmek istemem sizi.
Diş çıkarmada dudak kuruluğu ile ilgili bir bulguya pek rastlamadım.

malibu52 gözün aydın olsun canım allah sağlıklı ve huzurlu bir şekilde büyütmek nasip etsin.darısı bebişlerini bekleyen anne adaylarımıza.) mis kokulu meleğini kokla bizim için)

lee canım çok geçmiş olsun kuzuma. kıyamam küçücük başıyla hem seni teselli ediyor hem doktora laf yetiştiriyor demek bilmiş bu yeni nesil bilmiş... oğlunla birbirinizi anlamanız en önemlisi anneler kızar da azarlar da bir sarılma sıcacık bir öpücükle herşey geçer gider.
Kukusum canım benim oğlumun da dudakları kurur arada ve genelde burnu tıkanıkken olur ağzından nefes aldığı için. bu burun için sular var ya onları sıkıp bir de mukus mudur nedir sümük işte bildiğin onu çekmek için bişiler var eczanede biz ondan kullanıyorduk canım işe yarıyor.
veeeee Malibuuuuuu ohhhhh hürrem sultana afiyetler olsun kuzuma annesine babasına hayırlı evlat olsun hep mutlu olun inş.

Gözünüz aydın cok şükür geçti günler ve kavuştunuz yavrunuza... rabbim mutluluğunuzu daim etsin....

otuznisan canım ilerde çocuğun senin biyolojik annesi olmadığını öğrenirse nasıl hisseder ? bunu hiçbürimiz bilemeyiz.
biz yavrularımızı görmeden onları kalbimizdeki sevgimizle yana yakıla bekliyoruz değilmi? ve zaten herşeye hazırlıklı olarak kuzucuklarımıza anne olmaya hazır değilmiyiz? onlarda elbette anne ve babalarının ne kadar özel insan olduklarını bileceklerdir diye düşünüyorum. tabii öğrenince tepkileri nasıl olur bilemeyiz.bu kişiden kişiye değişir.haklı olarak biyolojik ailelerini sorgulayacaklardır.
diazz bu konuda hislerini anlatmış. bende oğlumdan söyleyeyim.oğlum 6 yaşında hayatımıza girdi.ve çocuğum bana benim zorlamamla değil kendisi ilkgünden itibaren anne dedi.hadi yuvada tüm bayanlar çocuklar için anne diyelim o nedenle demiş olsada babasına da ilk hitap şekli ''baba'' ydı. geçmişindeki kişilerden ara ara birşeyler çağrışım yaptığında bahsediyor.ve bana söylediği anneciğim iyiki sizinleyiz.senin annem olduğun için çok mutluyum canım annem diyor.babası içinde aynı şeyleri konuşuyor.bazı zamanlar sesimi yükseltsemde oğluşumun yaptığı şey gelip bana sarılıp anne özür dilerim seni çok seviyorum.seni bir daha üzmeyeceğim demesi ve oğlum kendisinide kardeşinide doğurmadığımı biliyor. bununla ilgili birkez sormuştu ve ben anlayacağı şekilde anlattım.ondan sonrada hiç sormadı.her seferindede bana ve babasına ailemizi çok sevdiğini bizi çok sevdiğini dile getiriyor.
haaa ilerde biyolojik ailesini sorarsa araştırırsada birşey diyemem.çünkü;bu onların doğal hakkı diye düşünüyorum.
veeee şunada o kadar çok içten inanıyorum ki bizim çocuklarımız bizlerin sevgisi karşısında başka sevgiye ihtiyaç duymuyacaklardır)

sevgili malibu gözün aydın nihayet kavuştunuz birbirinize tahmin ediyorum bu iki gecede bile onun için yaşadığın zorlukları beklemelerini bir anda unutu vermişsindir eminim rabbim kızını sana ve eşine bağışlasın bir ömür boyu hep beraber mutlu olun inşallah yaşı ömrü uzun olsun sevgiler

İyiki yazıyorsun ne güzel şeyler söylüyorsun.Var ol.Yaşayan birinden bunları duymak çok güzel.

Ne güzel bir duygu değil mi?Çok şükür sen de tattın.Bu duyguyu tatmasaymışız hakkaten çok şey kaçıracakmışız,ruhumuzu tamamlamadan eksik kalmış bir durumda bu dünyadan ayrılacakmışız.Şu dünyada tadılabilecek en güzel duygu,evlat sevgisi.Yaşanabilecek en güzel şeyde anne olabilmek,bir yavrunun meleği olabilmek,üzgünken,sıkıntıdayken,mutluyken,korkmuşken her durumda onun yanında onunla olabilmek.
Anneliğin hayırlı uğurlu olsun.Evladını Allah sana ve babasına bağışlasın.Sağlıklı,mutlu,huzurlu bir ömür sürün inşallah.Onu en güzel şekilde yetiştirmeyi nasip etsin Allah.
Evraklar,sağlık raporları vs hepsi geçecek beklemede olan anne adayları arkadaşlarım bir bakmışsınız yavrunuz kucağınızda.Siz bile inanamayacaksınız.

arkadaşlar hepinize desteklerinizden ve güzel temennilerinizden dolayı çok ama çok teşekkürler kaç gündür okuyup çıkıyordum bir türlü yazmaya fırsatım olmadı öncelikle sevgili lee destina ve heidi kuzucuklarınıza tek tek geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin onların hiç bir derdini size göstermesin inşallah bazen çocuklar ateşlene biliyor havalardan heralde ama gelip geçici hastalıklar allahım acılarını göstermesin bizler hassas anneler ve adaylarız haliyle bizler gibi evlatlarımızda bizim için çok özeller hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum ama siz harika annelersiniz bunu bilin istedim sizin evlatlarınızla yaşatmışlıklarınızı anlatmanız hem bize tecrübe hemde nelerle karşılaşa bileceğimizi gösteren ufuk oluyor aslında teşekkürler sizlere sonra bana bi türlü işlerimi halledemeyen bana artık bunları yazmak bile istemiyorum aslında ama paylaşa bilecek kimse yok malesef zatende anlamıyorlar şu dünkü ve geçen günkü bekleyişim sanki ömrümden ömür götürdü bir türlü anlamıyorum bu adamın zoru ne neden bu kadar inatçı tamam gelmesin anlıyorum nasılsa benim bebeğim geldiğinde sıram geldiğinde bakıcak dosyaya fark edicek ama kızlar çok zoruma gidiyor bizi umutlandırması eşim ikidir koşa koşa işten izin alıp geliyor ben hazırlıkları yapıyorum sonra gözlerimiz ağrıyor yollara bakmaktan daha dün sabah konuşmuşum halbuki dün öğleden sonra için muhakkkak geleceğini söyledi bende ona eşim izin alıcak ona göre dedim bana alsın dedi allahım bu nasıl insanlıktır hiçmi düşünmezler ailelerin nasıl bi durumda olduğunu resmen kendimizi aldatılmış hissettik tamam kendime böyle bir işe başladığım için alkış veya övgü beklemiyorum ama zaten bizler hassasız 8 senedir çocuk özlemiyle yanıp tutuşuyoruz kolumuz kanadımız kırık bide sen niye üstüne basıyosun bize neden bu kadar eziyet ediyosun demi herneyse çok uzattım onu allah havele ediyorum sabrediyorum ama asla vazgeçmiyeceğiz inanın heryerde düzen usul farklı bazılarınızın yaşadığıyla uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan şeyler yaşıyoruz burda bence burda sırada ankarada onayda herşey ama herşey uzman gerisi boş o yüzden ters düşmekte istemiyorum ne yapacağımızı şaşırdık doğrusu sabır taşı gibi olduk daha yeni başladık aslında daha 6 ay oldu ama inanın bu altı aydada bizi tahmin ettiğinizden daha fazlasını zorladı bundada vardır bir hayır demekten başka elimizden bişey gelmiyor artık tekrar hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür edrim

Canım, seni çok iyi anlıyorum hepimiz bu tür veya buna benzer olaylarla karşılaştık maalesef. Nolur üzülme, geç olsun güç olmasın derler. Biliyorum şimdi sinirlerin bozuk ne söylesem boş ama yazdığın gibi Allah'a havale et.
Sıran belli nasıl olsa. Er yada geç gelecek kuzucuğun.

Sevgiler,

Sevgili lee26 teşekkür ederim ,oğlum iyi çok şükür seninde kızına geçmiş olsun canım.Dr.dan sonra 2. kez ateşlendiğinde o bezi ıslattığın suyun içine birazda sirke dök eklem yerlerine koy bak ateşi daha çabuk düşer.Tabi dr. tekrar ateşlendiğinde ateşini düşürün derse yap.Çünkü bazen ateşi bir anda düşürmek çok tehlikeli olabilir ben her ateşlendiğinde dr.a acile götürüyorum.Bir de dr. soruyorum evde gene ateşlenirse ne yapayım diye.Dr.lar bana hepsi aynı şeyi söyledi 4 saatte bir calpol ya da 2. ilacı varsa 4 saatte bir toplam 3 geçmmemek üzere onu ver diyorlar,ben artık öyle yapıyorum ve çok işe yarıyor.
Oğluna sesini yükseltme konusuna gelince canım o konuda kendini suçlu hissetme,sen annesin yeri geldiğinde kızacak yeri geldiğinde seveceksin.Bak uzmanımız bize sıkı sıkı tembih etti hatasını görürseniz kızın uyarın disipline edin anne baba disiplini alsınlar diye.Hiç içimizden biri benim annem beni kızmadan büyüttü diyebilirmiyiz hayır tabiki de sen mükemmel bir annesin biliyorsun ben hep seni takdir ederim bu konuda.

Çokkk sevindim hadi gözün aydın Malibu kızını bizim yerimize doya doya öp kokla

Effsa'cığım çok kötü bir durum seni çok iyi anlıyorum o günleri bizde yaşadık.İnsan orta yerinden çat diye çatlayacak gibi oluyor.Şimdi de sıra beklerken yaşıyoruz.Sıkma canını diyeceğim ama sıkmamak mümkün değil,sende tekrar aç telefon söyle eşim de izin aldı bu 2 dir böyle oluyor diye ne kadar zor duruma düştüğünü anlat bence sebebini öğren neden gelmediğinin,olmazsa uzman değiştrme talebinde bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…