Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Merhaba,
canını sıkma demekten başka elden birşey gelmiyor ama hepsi geçecek, nasılsa önemli olan ilk başvuru tarihin,
yavrun hergün bir adım daha sana yaklışıyor, sadece bunu düşün.
Allah herkesin kalbine göre veriyor...

Gözünaydın,
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin, bir ömür boyu mutluluklar...

benim ev ziyareti olacağı zaman uzmanım 1 gün önceden aramıştı patronlarım yurt dışında izin alamıyorum eşimde öyle izin alamıyor demiştim bana evi gösterecek bir yakınında olur demişti yanımdaki komşuma anahtarı bıraktım evi o gezdirmişti sanırım 5-6 dakika durmuş gezmiş gitmiş ev olayı en kolay gelmişti bana keşke bütün süreç öyle geçmiş olsaydı.. sizinde evde sadece birnizin olması yeterli değilmi illa karı kocamı olucak bana birazda saçma geldi sonuçta o memur işini yapmak zorunda geliyorum diyorsa gelecek 100 kere insanlarla dalga geçer gibi olmaz farzet eşin şehir dışında bu kadar zorlanmasını gerçekten anlamıyorum biz evlat sahibi olmak istiyoruz tamam gereken prosedür neyse onu uygulasınlar ama aileleri sıkmadan peki bu devlet 3 çocuk diye tutturuken asgari ücret alıpta kiralardxa oturan ailelere neden yasal bir prosedür izlemiyorlar da bizim gibi hassas aileleri bu kadar sıkıyorlar buna pes diyorum.....

Canım geçmiş olsun temennileriniz için çok teşekkür ederim.İnan hiçbir zaman kaybı yok.başladığınız tarih esas sana yazılmış olan yavrunun geleceği ana göre ayarlıyor Rabbim herşeyi.Herşeyde mutlaka bir hayır var.Yinede tekrar arayıp sakince uzun zamandır sizi bekliyoruz bize bir tarih verebilirmisiniz çok heyecanlanıyoruz ya da eşimin işi nedeniyle gibi tekrar kendinizi hatırlatabilirsiniz bundan bir sorun çıkacağını sanmam.Effsa herşey takdiri ilahi saati geldiğinde bebeğin kucağında olacak.Ay ne güzel.Sen herşeyi olumlu karşıla anne olacaksın az kaldı.

evladınızla bir ömür boyu saglıklı, huzurlu bir aile olmanız dilegimle .hep mutlu olursunuz inş.en güzel koku evlat kokusuymus doya doya koklayın evladınızı .Allaha emanet olun

slm canım .gerçekten çok haklısın .her ilde farklı prosedürler.600 soru cevaplarken hep şunu düşünndüm .delimiyiz biz.neymiş kişilik testi. bazı anneler var ki öz ve öz çocuklarına neler yapıyorlar.. bizler herkesten daha önemli ve gerçekten zor bi karara imza attık.ama bu yolda bize daha çok yardımcı olmalarını beklerdimmm...sadece sabırlı olmalıyız
ne olur üzme sen kendini canimm..istedikleri zaman gelsinler . başvurdugundan itibaren sıran belli oluyo saten ..eninde sonunda gelmek zorunda .sabrının karşılıgını elbet alacaksın canım.

ahh canımya yine mi gelmediler.. yılan hikayesine döndü... boşver sen artık arama zaten 6 ayda dosyayı
tamamlamak zorundalar. tıpış tıpış gelecek nasılsa... ikinizinde evde olmasına gerek yok. zaten 15 dk. ya kalıyorlar
ya kalmıyorlar.. tamamen prosedür. canını sıkma. nasılsa sıran belli... sıranı etkileyecek bir durum değil..
üzme kendini.

Ben de bu konuda düşüncelerimi paylaşmak isterim.
Doğuran mı, emek veren mi? Hep bunun tartışması yapılır ya. Ne olursa olsun emek veren derim hep. Ben 10 yaşından sonra ailemden uzakta büyüdüm.Okul için tanıdığımız muhteşem bir ailenin yanında kaldım, sonrasında da dönmedim.
O muhteşem ailenin kızları oldum (Gibi olmadım hiç, kızları oldum). Oğulları abim, enişteleri eniştem, teyzeleri teyzem, kuzenler kuzenimdi. Hala da öyle. Benim hep iki ailem oldu. Bu açıdan çok şanslıyım, büyük bir zenginlik.
Ergenlik dönemine girmek üzereyim, okul değiştirmişim, şehir değiştirmişim, başlı başına kültür şokuna uğramışım. Ufacık kafanızda öyle çok şey yaşıyorsunuz ki. O muhteşem kadın ( Beni doğurmadı ama, kendi annem 10 sene emek verdi, o 20 sene emek verdi bana) benim tüm kaprislerimi, tüm şımarıklıklarımı çekti, ağladığımda, beni üzenler için canları cehenneme, ben varım burda diyen oydu, sevgilimi gördüğünde bu kesinlikle sana göre değil, ben bu hödükler için mi seni büyüttüm diyen de gene oydu, çok da iyi demiş, az kalsın hödüğün tekiyle evleniyordum
Her anne kız gibi kavgalarımız da oldu, çekişmelerimiz de. Gece dışarı çıkmamı da yasakladı, doğum günlerimde parti yapmam için hazırlıklara yardım da etti. Bir ailede ne yaşanıyorsa onları yaşadık. (Eşi ben gitmeden önce vefat etmişti, 3 tane dünya tatlısı abim var.)
Maalesef 2012 ocak ayında ben ikizlerime 7 aylık hamileyken vefat etti.
Çok riskli bir hamilelik geçirdim, hareket etmem bile yasaktı, bırakın seyahati etmeyi, ama bu bile engelleyemedi cenazesine gitmemi. Anneanne olmak kolay değil deyip torunlarına öyle şevkle hazırlanıyordu ki, içimde kalan tek şey budur. Göremeden gitti. Çocuklarım da iki tane anneanneyle büyüyecekti. Benim gibi şanslı olacaklardı, kısmet değilmiş.
Sadece sevdiler beni, ekstra hiç kimse hiç birşey yapmadı. Ailenin yeni üyesiydim.
Bu yeterli, sevginin iyileştiremediği hiç birşey yok. Kısa süreli düşünmeyin bunu, çok uzun süren bir süreç bu. Vazgeçmeyin sevmekten ve asla güven kaybettirecek birşey yapmayın. İnsanlar başta anlamasa da çok sonra düşünüp kötü örnekleri görünce takdir eder.

ay benim bugün aglama günüm galiba .lee ve lalus inanınn aglattınız beni.. leeyi okudukkça saten hep gözlerim doluyo .
sevgi emek ister bizlerde inş emek verip büyütecegiz evlatlarımızdan sevgimizin karşılıgını sevgi olarak geri alacagız.bende buna inanıyorum.

Son düzenleme:
Benim inancım ve saygım sonsuz size ve sizin gibi düşünen insanlara. Arada hiç bir kan bağı olmayan insanların içindeki kocaman sevgileri gören biri olarak.
Çok desteklerim bu yüzden evlat edinmek isteyen insanları, bu konuda hiç süphem ve korkum yok çünkü. Birini sevmek, onunla kardeş, anne, baba olmak için kan bağına hiç gerek yok. Kardeşliği, anne babalığı belirleyen kan değil, insanın içindeki sevgi, verdiğiniz emek.

ay 3 defamı yazdınız alla alla ne bekliolarmışki 3 defa yazdırmışlar cnm yoksa el yazınızımı beyenmediler ben kağıtları aldım yeni yazıcaz fotolarıda çıkartırdım hayırlısıyla inş. fazla uğraştırmazlar

malibu gözün aydın olsun cnm inş. kızınla çok mutlu mesut bir aile olursunuz.en güzel 2 geçen demek inş. bizlerde yaşarız o günleri...

çok güzel yazmışsın cnm senin oğlunun aklı başında çocuk olması senin için en büyük avantaj bana göre sizi asla bırakmak istemez ilerdede...bizlerin sevgisi karşısında başka sevgiye ihtiyaç duymazlar demişsin inş. duymazlar..

ah canım ya hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim duygularımı benimle paylaştığınız için arkadaşlar tek tek düşüncelerini yazmışlar sağolsunlar abartmıyorum senin yazılarını hep takip ediyorum ama biz daha kötüsünü yaşadığımız için sana söyleyecek teselli bulamadım o yüzden yazmadım hiç psikolojik test dedikleri şey bizim için tam bir travma oldu malesef biz tam 1200 soru çözdük yazmıştım bunu daha önce olurmu dediler oluyor canım malesef ve sonucuda bizim için çok kötüydü bize verilen rapordo kendilerini daha iyi göstermeye çalıştılar demiş kendisinn psikolojisi bozuk olan doktor ben heyete girince kavga ettim sağolsun doktorun biri neden bu kadar inceliyorsunuz arkadaşlar çocuklar turp gibi dedide aldık ama hiç yardımcı olmuyorlar malesef senin işlerinin hallolmasına sevindim galiba sen ev ziyaretinide atlattın artık yapacak bişey yok bizim o yavrulara nasıl bakıcağımızı ah bi anlasalar biz hiç gitmeyiz onlar bize gelirler ama insanlığın belgesi yokki sabır diliyorum allahtan her birimiz için nasılsa unutacağız bir gün bu yaşananları

canım çok teşekkür edrim yüreğime gönlüme su serptin resmen ben bunu bilmiyordum iyiki varsınız hergün farklı şeyler öğreniyoruz gerçekten 6 ayda bitirmesimi gerekiyor buna sevindim az kaldı ozaman takmıyayım diyorumda takıyorum sanki bana bebeğim hiç yakınlaşmıyormuş gibi geliyor neden biliyomusun evraklardan sonra hiç görüşme yapmadık sadece telefonda görüşüyoruz yüz yüze gelemiyoruz telefonda bir görsen adamı lokum resmen ağzından bal damlıyor zaten bu gidişle heralde kusura bakmayın ben gelemiyorum bi zahmet odaların fotolarını tek tek çekin getirin diyecek valla herşey beklenir bizim uzmanın işine akıl ermiyor neyse canım kötü olanın ikimizide evde istemesi rapor hazırlayacağını söyledi aslında ev görüşmesine geldiğinde kurumda kapacağımız görüşmeyi yapıp ondan sonra rapor hazırlayacağım sonra işiniz bitiyor dedi bi daha görüşme yapmayacakmış bizimki bi enterasan ben burda olduğum sürece galiba böylesine acayip şeyleri duyacaksınız.....D.D sevgiler sana

oy canım benim demekki beterin beteri varmış((( çok üzüldüm inan senin adına...evt benim ev görüşmem hemen oldu dilekçeyi verdim 10 gün sonra gelecem 9 buçukta dedi .ciddende o vakitte bendeydi..kendimi şanslı hissediyorum sosyal hizmetlerdeki bayan gerçekten çok anlayışlı güler yüzlü .bi sorun olursa arayın falan diye ısrarla söledi.binlerce şükürler olsun ..pazartesi evrakların teslimi kaldı bizim ..onuda teslim ettimmi tamamdır

1200 soruyu sadece bir kişimi cevapladı onu anlayamadım .eşim 600 bende 600 cevapladımda..(

Son düzenleme:

evt canım 6 ayda evrakları teslim etmek zorunda .bana öle söledi sosyal hizmetlerdeki görevli bayan ..sen içini ferah tut .mecbur gelecek ev ziyaretine..

merhabalar) yaaa ben şu test olayını anlamadım:-( inanırmısınız biz baş vuruda bulunacağımız zaman kurumdan randv.aldık.randevu aldığımız gün bize evlat edinmeyle ilgili bilgiler verildi.daha sonra imzalamamız gereken kağıdı okuyup kabul ettiğimiz veya ret ettiğimiz durumları işaretleyip imzaladık.dilekçemizi verdik.sonra bizden istenilen evrakları yazıp verdiler.evrakları 1 ay içerisinde teslim etmemiz gerekiyordu.biz 15 gün içerisinde hazırlayıp götürüp verdik. 6. ay sonrasındanda sosyal hizmetler uzmanımız bizi arayıp eşim ve benimle ev görüşmesi yapmak istediğini söyledi.söylediği günde ev ziyaretine geldi.çok olumlu bir görüşme olmuştu.sıramızla ilgili bilgi verdi.her zaman bize yardımcı olacaklarını herhangi bir sorumuz olursa hiç çekinmeden arayabileceğimizi söylemişti.dr.rapor olayındada biz devlet hastanesi intaniye polk.den raporumuzu aldık öyle testlermiş heyetmiş bu tür zorlamalar olmadı.hatta dr.umuz sosyal hizmetlerden geldiğimizi öğrenince işimizi dahada hızlandırmıştı.
biz daha ilk günlerede tahminide olsa sıramızı öğrenmiştik.
bence bu işlemler birazda bulunduğumuz illerdeki uzmanların işine kalıyor.biz bu konuda çok şanslıyız çok güler yüzlü işini severek yapan bir uzmanımız var.
allah iyi insanlarla karşılaştırsın diyorum..

sevgili lee sizler bizlere göre şanslısınız aslında ne kadar il farkı uzman farkı olsada daha önce başvurularında böyle ufak detaylar yokmuş ama şimdi evlat edinme konusundaki prosedürler daha ağır başlangıçta canım zannediyorumki bundan bir kaç yıl sonra birilerin yazılarını okuduğumuzda bunları biz yaşamadık diye şaşkınlık duyacağız galiba gitgide ağırlaşıyor aslında ama yinde söylediğin gibi bulunduğun il ve en önemliside uzman hepsinin bir çalışma siitili var biz bu konuda pek şanslı değiliz galiba herşeyin hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…