Kızlarrrr müjde Allah'ım ağlıyorum sevinçten 1 saat önce haber geldi bu hafta içi bir gün söylediler o gün gelin dediler ...Rüya mı bu havada uçuyorum...
Kızlarrrr müjde Allah'ım ağlıyorum sevinçten 1 saat önce haber geldi bu hafta içi bir gün söylediler o gün gelin dediler ...Rüya mı bu havada uçuyorum...
Merhaba Minanisan,
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Mutluluğunuz daim olsun. Kızınız analı babalı büyüsün, hayırlı evlat olsun inşallah.
Ben bu süreci biraz dışardan yaşadım bildiğim kadarını yazabilirm sana. Şubat ayında komşumun velayet davasına şahit olarak katıldım.
Aralık gibi mahkemeye dilekçe verdiler velayet davası açtılar (1-1,5 yılın sonunda dosyaları tamamlandıktan sonra, kurumdan önce haber geldi sonrasında mahkemeye dilekçe verdiler). Sonra mahkeme kağıdı geldi Şubat için. Mahkeme 2 şahit istedi. Duruşma çok kısa sürdü. Yarım saat kadar biz şahitleride dinledikten sonra olumlu karar verdi. Mahkemede 1 kişi kurumdan uzman oluyor birde kurumun avukatı. Eskiden hakimler avukat istemiyorlarmış ama şimdi değişmiş. Uzman tüm işlemler buraya kadar gelince artık sonuç hep olumlu oluyor zaten demişti bende yanlarındaydım.
Sonra karar prosedür gereği temyize gitti. Mart ayı olumlu haber geldi (temyizde yaklaşık 3 hafta kalıyor).
Bu arada mahkemeye başvururken yine birtakım evrakları tamamladılar. Maaş bordrosu falan.
En son geçen hafta mahkeme sonuçlarını aldılar ve nüfusunu çıkardılar.
Biraz faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
Sevgiler,
Çok sağolun kızlar inanın çok heyecanlıyım oturamıyorum sürekli geziniyorum evin içinde.Hepinize tek tek teşekkür ederim.İnşallah peşpeşe almamız devam eder.Darısı tüm bekleyenlere inşallah.Bakalım ne zaman kavuşacağım,ilk fırsatta bebeğimize kavuşunca yazarım.Yazılarınızı okudum oğlumun tepkisini sormuşsunuz.İnanın çok sevindi yerlerde takla attı.Kardeşim geliyor diye halini görmeliydiniz.Allah'ım şükürler olsun sana kardeşimi gönderiyorsun dedi.Şimdi bana sarılıp sarılıp öpüyor sevincinden.
arkadaşlar merhaba forum a ilk defa katılıyorum ben de duygularım ve bilgilerimi paylaşmak istedim.öncelikle bende bu aşamalardan geçtim.40 ay sürdü.yaklaşık 1 yıl önce mutlu sona ulaştık.1 yıldır birlikte olduğumuz afacan bir kızımız var.şu an 1 yaşında .tarif edilemez bir duygu bu.tüm isteyen arkadaşlara Allah bir an önce bu duyguyu yaşatsın inşallah.zor bir süreç tabi ama sonunda buna değiyor.şuan tabi başka bir heyecan var arkadaşlar bu konuya hiç girmemiş ama bu uğraşın sonunda velayet dava aşaması var.ne kadar sürer bilmiyoruz tabi .bilgisi olan arkadaş varsa bilgisini aktarırsa sevinirim
Arkadaşlar bir mucize oldu
oy canım benim gözün aydın .nasıl oldu anlatmadın merak ettim çok ..
hayırlısı olsun cnm demek koruyucu aileden çocuğun alınma ihtimali fazlaymış e öyle oluncada en mantıklısı sıranı beklemek evlat edinmek..sizin bu görüşmeler kurumdamı evdemi geçiyor?slm
çok şükür evraklar tamamlandı .bugün teslim ettim ..3 kere daha görüşecez sonra bizim evraklar ankaraya gönderilecek .ayda 1 kere görüşme yapmak zorundayız dedi uzmanımız..2 kere görüşmüstük..bu ay bi görüşme yapacaz dedi bakalım hayırlısı .evraklar tamamlandı ya gerisi kolay
aslında biraz da bulundugumuz ilde bekliyor evraklarımız onun için süreler bu kadar uzun oluyo
ersu canım bu arada başvurdugum ili yazamıyorum kusura bakma olurmu .:26:
koruyucu aile konusunda tekrar görüştük .koruyucu aile yanına verilen çocugun aileden alınma ihtimali yüksekmiş.onun için koruyucu aile olmaktan vazgeçtim ..
Heyecandan yazamadım. Biliyorsunuz engelli çocuğu kabul etmiştim. Normalde 44 yaşında olduğum için bana 4 yaşında çocuk verebiliyorlardı. Ama engelli kabul edince yaş düşüyormuş meğer. 13 aylık bir bebek varmış hemen ameliyat olması gerekiyormuş, kabul edermisiniz dediler. Tabiiki dedim. Nasıl kabul etmem bir de hastaymış yavrucak. Ama hemen gidip göremedim çünkü evrakları daha dün tamamladım onaylanmadı bile. Perşembeye yetiştiririz dediler. Perşembe günü görmeye gideceğim. Haftaya da alabilirmişim. O kadar şaşkınım ki anlatamam. Ben başvuralı daha 3 ay oldu. Bir de 4 yaş demişlerdi herşeyi ona göre hazırlamaya çalışıyordum. Çok karışık anlattım ama ben de şu anda çok karışığım. Hemen perşembe olsa!!!
hayırlısı olsun cnm demek koruyucu aileden çocuğun alınma ihtimali fazlaymış e öyle oluncada en mantıklısı sıranı beklemek evlat edinmek..sizin bu görüşmeler kurumdamı evdemi geçiyor?
cnm gözün aydın olsun..bebek daha ufakmışta sevimlidirde şimdi ufacık bebekte ne ameliyatıymış o öyle rabbim şifa versin.ameliyaını kurummu yaptırıyor ameliyat sonrası bakım gerekicek ya belkide ondan ameliyat sonrası hemen istermisiniz diye sormuşlardır..
Galiba ben yaptırcağım. Tabii ben kabul etmezsem kurum yaptıracak ama bu durumdaki çocukları herkes kabul etmediği için hemen yerleştirmek istiyorlarmış. Bu yüzden bu kadar hızlı oldu sanırım.
aslında kurumun yaptırıp sana o şekilde teslim etmesi gerekir bence. sonuçta bakıma ilgiye ihtiyacı olan bir çocuğu teslim edicekler sana yinede..Allah şifa versin,hakkınızdan hayırlısı olsun.ameliyatında yanında olursun öyleyse bebeğininsevindim senin adına.
Çok sağolun kızlar inanın çok heyecanlıyım oturamıyorum sürekli geziniyorum evin içinde.Hepinize tek tek teşekkür ederim.İnşallah peşpeşe almamız devam eder.Darısı tüm bekleyenlere inşallah.Bakalım ne zaman kavuşacağım,ilk fırsatta bebeğimize kavuşunca yazarım.Yazılarınızı okudum oğlumun tepkisini sormuşsunuz.İnanın çok sevindi yerlerde takla attı.Kardeşim geliyor diye halini görmeliydiniz.Allah'ım şükürler olsun sana kardeşimi gönderiyorsun dedi.Şimdi bana sarılıp sarılıp öpüyor sevincinden.
uzmanımız demiştiki koruyucu aile olun ..sonra korumaya aldıgınız çocugu evlat edinme hakkı ilk size sorulur dedi.koruyucu aile olursak 2 yada 4 ay içinde çocugun bize verilebilecegi söylendi..çok beklememek için böle kararsız kaldım.41 yaşındayım 2 senede beklersem :26:bekleyecek tahammülüm gücüm yok .yalnızlıkda çok zor...koruyucu aile olsam sonrada o çocugu evlat edinsem sizce nasıl olur.görüşleriniz çok önemli dostlarımm..
Heyecandan yazamadım. Biliyorsunuz engelli çocuğu kabul etmiştim. Normalde 44 yaşında olduğum için bana 4 yaşında çocuk verebiliyorlardı. Ama engelli kabul edince yaş düşüyormuş meğer. 13 aylık bir bebek varmış hemen ameliyat olması gerekiyormuş, kabul edermisiniz dediler. Tabiiki dedim. Nasıl kabul etmem bir de hastaymış yavrucak. Ama hemen gidip göremedim çünkü evrakları daha dün tamamladım onaylanmadı bile. Perşembeye yetiştiririz dediler. Perşembe günü görmeye gideceğim. Haftaya da alabilirmişim. O kadar şaşkınım ki anlatamam. Ben başvuralı daha 3 ay oldu. Bir de 4 yaş demişlerdi herşeyi ona göre hazırlamaya çalışıyordum. Çok karışık anlattım ama ben de şu anda çok karışığım. Hemen perşembe olsa!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?