Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Allah razı olsun bacılar başvuralı 4 ay oldu hala sıramızı öğrenemedik bırakın sıramızı dosyamızın onaylanıp onaylanmöadığı bile belli değil. kızlar sizlerin dosyalarınız ne zaman onaylanmıştı? topigi okurken yüreğim ağzıma geldi gene nasıl özendim ne güzel hazırlıklar yapılmaya başlanmış listeler yapılmış maşallah bacılarıma Rabbim tez zamanda kucaklarınızı doldursun bizim eski topiktede gene benim hiç birşeyim yolunda gitmezdi millet birbir hamile haberini verirdi ben öyle boynu bükük okurdum gene aynısı daha dosyam bile onaylancak mı onaylanmıcak mı belli değil. ev ziyaretinde de evi milim milim inceledi beğendimi onuda bilmiyorum içim yanıyor kızlar ne zaman onaylanıcak sıra nezaman verilcek bilgisi olan varmı

zaman cım benim başvurum 9/2012 dosyam onaylandı 21.02.2013 te dosyamız onaylandı çok şükür.
2 ay sonra sıranız belli olur dediler ben iki ay sabredemeden aradım. bu ay başında öğrendim.
5-6 ayda tamamlanıyor dosyan. seninde ay kalmıştır sabret... bizimde sınavımız bu sabır....

Canım tatlı oğluşun güle güle büyüsün inşallah.Allah iyilik versin.Hep mutlu olun.Güzel günlerini gör inşallah.Anneliğin hayırlı uğurlu olsun.

Hiç birşey artık eski topiğindeki gibi değil.Çok güzel bir yola girdin sırayla tüm aşamalardan geçip inşallah anne olacaksın kalbini ferah tut.

Hayırlı uğurlu olsun başvurunuz, en kısa zamanda haberinizi alırsınız umarım. Olumsuz düşünmeyin hiç. Olaylara pozitif yönden bakın. Normal bir süreçtesiniz, zamanı gelince o da olacak, böyle düşünün. Her ilin, her uzmanın yaklaşımı farklı anladığım kadarıyla.
Sizin dosyanız da onaylanacak mutlaka. Takılmayın ona sadece, başka şeylerle de oyalanın ki zaman daha çabuk geçsin. Bebek eşyalarına bakın mesela hazır vaktiniz varken, kendinize o dönemde acil lazım olacak şeyleri alın. Bebeğiniz geldikten sonra çıkıp gezmeye, bir çorap bile almaya vaktiniz olmayabilir çünkü. O güne ,bebeğiniz geldiğinde ne yapacağınıza konsantre olun.
Pozitif düşünceler pozitif olayları çeker bence.

Canım benim yaa gerçekten duanıza ihtiyacım var.Alahım güzel gönlüne göre versin beni en çok hatırlayan sensin canım benim. Anneciğimin de çok çok selamı var.Öpüyoruzzzz...

canım dualarımız hepimizin seninle süpriz bebek geliyor dediklerinde inan herkesin aklına önce sen geliyosundur muhakkak allahım bu kadar sabrının sonunu güzel etsin inşallah anneciğinin ellerinden öpüyorum sevgiler canım

Canım benim hakkımızda hayırlısı deriz ya inan Allah hakkımızda hangisi hayırlıysa onu veriyor, hemen hamile kalsaydın ya da kuruma başvurduğun gün bebeğine kavuşsaydın ama hayırsız bir evladın olsaydı??bu beklemenin bu sabrının mükafatını mutlaka alacaksın ben inanıyorum..inşallah o kadar hayırlı o kadar saygılı sevgili bi evladın olur ki ona her baktığında senin için tüm çabalarıma değmiş dersin...

Bir de haddim olmayarak lütfen 'zaten bnm işlerim hep ters gidiyor ' diye düşünme..böyle düşündükçe olumsuzlukları üstüne çekersin..Allah hiçbir kuluna kaldıramayacı yükü vermezmiş..demekki sen evladın için bu karşına çıkan zorluklarla mücadele edecek kadar güçlü bir annesin...

Şu an canını sıktığın şeyler inan ilerde sana komik gelecek; unutma ki miniğin sana kavuşmak için biyerler de bekliyor, annesinin karamsar üzgün olmasını asla istemez..her anne gibi yavrun için güçlü, umutlu ve mutlu ol...

Sevgiler......

sevgili zaman bende aynı dertten muzdaribim biliyosun bu ayın 30gelirse tam 6 ay bitecek canım ama biz daha ev ziyaretini bile gerçekleştiremedik artık yılan hikayesine döndü hani çocuklara yaparlar ya kolları açarsın geliyomu gelmiyomu diye kaçıncı artık bir kere daha randevu verip gelmesse 3 olucak herneyse bende senin gibi biraz şanssızım heralde ama hayat bu bellimi olur onaydan sonra süpriz olur hiç belli olmuyorki bu sıralar dosyanın onaylanamayacağını asla düşünme güzel düşün iyi olsun karamsarlığa kapılma önceden olsa neden böyle oluyor diye kahrederdim ama en azından şimdi geçte gelse bir umudum var ev ziyaretinde eğer bir eksik olsaydı şurası böyle olsa daha iyi olur derdi heralde veyada bidaha gelmek istiyorum derdi o yüzden kendini üzme canım hakkımızda herşeyin hayırlısı zamancım hep dua ediyorum allahım bize yaşatmayacağın nasip etmeyeceğin işin arkasında umut verip koşturma demekki allah bizede cennet meyvesinden ayırmışki biz burada evlatlarımızın geleceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz sevgiler

Merhaba arkadaşlar iş yoğunluğundan fazla yorum yazamıyorum. Tüm bebeğine kavuşan anneleri tebrik ediyorum. Benim gibi bekleyenlere de sabır diliyorum. Bizim bebeğimize kavuşmamıza da az kaldı sabırla bekliyoruz. Tüm hazırlıklarımız tamam. Beklemek çok zor olmakla beraber bunun da tadını çıkarmak lazım diye düşünüyorum. Bebeğine kavuşan annelerden daha fazla yorum bekliyoruz. Onların yazdıklarını okumak ayrı bir keyif. Eşimle beraber okuyup ağlıyoruz.

Sevgiler

Merhaba Arkadaşım,
Çok yakında haber çıkacak bak göreceksin. İnan hep senin için dua ediyorum. İçini ferah tut. İl dışı tercihi olarakta değiştirdiğiniz için çok hızlanacak süreç. Kimse çok beklemesin inşallah...Anneciğine selamlar.

Sevgiler,

Son düzenleme:

canım sakın dert etme mecbur gelecek uzmanın .....sadece sabır .uzmanlar ne kadar degişik çalışıyorlar .bizim uzmanımızda 6 ayda evrakları teslim etmek zorundayım demişti:44:

Canım tatlı oğluşun güle güle büyüsün inşallah.Allah iyilik versin.Hep mutlu olun.Güzel günlerini gör inşallah.Anneliğin hayırlı uğurlu olsun.

Hiç birşey artık eski topiğindeki gibi değil.Çok güzel bir yola girdin sırayla tüm aşamalardan geçip inşallah anne olacaksın kalbini ferah tut.

bacılar destekleriniz için teşekkürederim çok gerginim danışanımız çok sık dosyayı daha incelemediğini en ufak bir pürüzde dosyanın kapancağını defalarca söyledi ya ondan napcam bilmiyorum zaten cok zor bu kararı vermek bu yola girmek insan bigüler yüz yardımcı olucak bi davranış bekliyor kitaplardan sınav olucaz ya işten geç çıkıyorum okumaya gayret ediyorum ama bitiremedim birazda karıştırıyorum yaş yaş zeka ve zihensel gelişim cinsel gelişimi derken karıştırıyorum birde 2-3-4 yaş gelişimi nerdeyse aynı gibi geliyor bana ufff şu dosyam bi onaylansa bende coştursam kızlar banada halay çekeriz dimi

Sakın umudunu yitirme. Sizin kadar istekli bir anneyi babayı onaylayacaklar tabiide sadece biraz daha sabır. Bazı uzmanlar çok zorluyormuş. Ama bu günlerde geçecek göreceksin sonra halay çekeceğiz :).

Sevgiler,

canım çok sevindim.Güle güle büyüt bebişini Allah şifasınıversin inşallah bir an önce.Anneanne içinde mutlu oldum bu arada
Çok sağol canım çokgüzelve anlatılamayacak kadar farklı bir duyguymuş bu insan yaşayınca anlıyor.Darısı diğer bekleyen arkadaşlarıma olsun inşallh.
çok duygulandım yaa...destina bebeğini sağlıkla suhhatle büyüt...Rabbim hep mutlu huzurlu etsin sizleri inşşş
Çok sağol canım,güzel dilklerin için
Çok sağol ayaz'cığm.Benimeşimde aynı senin gibiydi hiç alışverişe yanaşmıyor,yapmak istemiyordugelsin öyle diyordu.Zorla bir badiler almıştım.Nedeninide söylemiyordu bende benimkadar heveslenmiyor sandım.Sonra nedenini ısrarla sorduğumda onlar gözümüzün önünde durdukca üzüleceksin beklemek zor olacak bende gördükçe kötü olacam dedi.gelsin ben o zaman ona neler alacağım dedi senin eşin gibi gerçektende bir şeyimiz eksik olsa akşamfalan dinlemiyor pırrr yola kızımıza alış veriş için.
sağol Herdemk ciğim tek kolumda kızım var tek elle yazıyorum:)) oğlumda çok sevindi .öpüyor kokluyor,senin sütün 7 günden sonra onu doyuracak kadar indi mi canım.6 ay ek besinsiz mi emzirdin bilgi verirsen sevinirim.

Benim kızım kendi kendine uyuyordu ama kucağa iyi alıştı:) yatırınca ağlıyor kucağa alınca uyuyor.Bugün bir çorbayı ancak yapabilidim:)

Zaman cığımüzülme bak benim işimde hep aksi gitmişti az mı ağladım ama şimdi cennet kokulu meleğim kollarımda.Bu günler geçecek sabır

çok üzüldüm .ama neden böle yapıyor bu uzman.:44:biz saten çok büyük sınavlardan geçiyoruz.hiç bunlarıda haketmiyoruz..bizler ana olmayı gerçekten hak ediyoruz.etrafımızda ne analar babalar var çocuklarıyla anlaşamayanlar hırpalayanlaronlarada okuttsunlar bence bu kitapları .bizler nasıl davranacagımızı da gayet iyi biliyoruz evlatlarımıza....
uzman degişikligi isteseniz olurmu acaba .burda bi arkadaşımız ismini unuttum, okumuştum .uzman degişikligi istemişti ve degişmişti. uzmanı ..hakkınızda hayırlısı olsun canım ..bu sıkıntılar inş biter .herşey gönlünüzce olsunn

Bebişimmmm şımarmış mı hemen annesini görünce,kucağından da inmezmişşş. Şımart annesi şımart, sevgiden şımarsın, böyle şımarık dilbaz cimcime dünya tatlısı bir kız olsun

Sakın umudunu yitirme. Sizin kadar istekli bir anneyi babayı onaylayacaklar tabiide sadece biraz daha sabır. Bazı uzmanlar çok zorluyormuş. Ama bu günlerde geçecek göreceksin sonra halay çekeceğiz :).

Sevgiler,

dua edin kızlar uzmanımız yumuşasın çok gerginim bazen tamam diyorum olucak bazende yok diyorum olmucak dua edin kitaplardan sınavı geçelim yanlış cevap yada böyle düşünerek cevap verirsek bu bizim cocuk gelişiminde bilgisiz ve özensiz olduğumuz anlamına gelicekmiş takır takır cevap vermeliymişiz dua edin kızlar karıştırmadan takılmadan cevap verelim
birde bişey sorucam kitaplardan sözlü sınava giren oldumu ne soruyorlar bilgisi olan varsa nolur hatırladığınız soruları söyleyin
haftaya sınav olucaz
bir soru daha dosyanız hangi aşamada onaylandı
son bir soru sağlık raporunu falan dosya onaylandıktan sonra mı istiyorlar

Bebişimiz evet şımardı sanırsam ama dediğin gibi hakediyor sonuna kadar..şımarsın canım kızım benim.

Zaman cığım bence sizin uzman çok abartmış olayı, anladığım kadarıyla gıcık tiplerden bizim uzmanın biri tesadüf değişti tayini çıkmıştı yoksa aynı sizin ki gibiydi.Diğeri de işi yokuşa sürer gibi dosya benim elimde diyerek tehdit vari konuştu eşimde gerekli yere şikayet edince uzmanımız değişmişti ve iyi ki de değişmiş canım.Bence çok aşırıya kaçarsa sizde gerekli yerlere ya da her ilin sosyal hizmetlerini denetleyen sosyal hizmetlerin bağlı olduğu vali yardımcıları oluyor sanırsam .Obirime bakan Vali yard.cısına şikayet edin uzman değişikliği isteyin.Sanki ben oğlumu doğururkken sınavmı yaptı devlet beni.Bir de ben prematüre bakmıştım.Kendi aldığım kitaplarımı okuyordum ve dr.umun bilgileri ile donandım. Kaç çocuk büyütürsen büyüt 2.ya da 3. evlatlarında aralarında yaş farkı da varsa inan sanki hiç bir şey bilmiyormuş gibi elin ayağına dolaşıyor.Benim kızımda ilk günler sanki hiç bir şey bilmiyormuşum gibi elim ayağıma dolaştı inan insan bebeğiyle zaman geçirdikçe ustalaşıyor.Kitaplardaki gibi olmuyor bazı şeyler her bebek farklıdır.Bunu onlarda biliyor tabi ama sadece bilgili olun diye kitap önermiş ,bu da güzel bir şey ama sınav yapar gibi söylemesi tuhafıma gitti.Ama boş ver bunlarıda atlacaksın bak gör bizlerde ne sınavlardan geçtik.Mantığın almadığı şeyler yaşıyorsun ama sonuçta kuzuna kavuşunca her şeyi unutuyorsun.Alan arkadaşlarda bana aynı teselliyi verirlerdi.Ama çok doğru imiş.Dosyan onaylanır ben zannetmiyorum onay görmeyeceğini.

Son düzenleme:

can arkadaşım benim bende senin gibi eski topikten bu tarafa transfer olanlardanım. burada herşey güzel gidecek inşallah. uzmanınızın neden bu kadar zorladığını anlamış değilim senin gibi anneyi nerde bulacak? yani ufak bir prüzde dosyanızı kapatırım ne demek moral bozmaktan stres vermekten başka birşey değil. üzüldüm senin adına ve o densiz uzmanada çok sinirlendim. bir dilekçeyle uzmanınızdan memnun olmadığınızı bildirseniz. genel müdürlüğe bir telefon açın orda Yasemin hanım vardı ben onunla bir iki kez görüşmüştüm çok yardımcı olmuştu. uzmanınızın bu tutumunu bildirseniz belki başka birine yönlendirir sizi. dosya ne zaman onaylanıyor bilmiyorum ama esma16 yı hatırlıyorsan 2-3 ayda bebeklerine kavuştular. bence uzmanın tutumuyla alakalı. korkma kitapları okuyamıyorsanda okuyamıyorsundur zorla değil ya sen bir kitap okumadın diyemi anne olamayacaksın yahu kitap yüzü görmeden anne olanlar var. annelik iç güdüsel birşey zaten zamanla herşeyi öğreniyorsun en cahil anne bile çocuğunun iyiliği için birşeyler öğrenmeye çalışoyorki senin gibi anneyi zor bulurlar. elimde olsa senin o densiz uzmana gidip çat çat bir sürü laf söylerdim. biz sınav filan olmadık öyle uzun uzun sorularda sorulmadı eve gelen görevlide saonda oturdu şöyle bir çocukların oyun odasına baktı gitti zaten lojmanda oturuyorduk evin heryeri dökülüyordu ne diyecek yani ev kötü çocuk yokmu. ev değişir muhit değişir önemli olan anne ve baba karakteri onlar değişmesin yeter. ayy içimi dökemedim daha ama oğlum uyandı. öpüyorum seni sıkılma ne olur...

benim kadarim bu kardeşim ilk görüşme çok olumsuz geçti günlerce ağladım sonra arada ki olayları atlayarak anlatıyorum coçok esirgeme kurumunun yardımcısıyla görüştük durumu anlattık oda haklısınız böyle davranılmaz dedi ama uzman değiştirmediler şimdi sanki nasıl olduk hem şikayet etmiş hem eline kalmış olduk. ev ziyaretinde de gergindi nasıl desem hani hissedersiniz ya öyle işte cocuk azarlar gibi konuşuyor hadi konuşsun katlanırım katlanıyorumda ama anlamadım gitti çok zorluyor elim ayağım daha beter birbirine dolaşıyor napsam bişey diyor napıcamı şaşırdım arasam dosyayı sorsam kızıyor üşenmeyip gitsem azarlıyor sanki hergün arıyorum sadece 1 kere aradım oda ev ziyaretine nezaman gelceksiniz diye 1 kerede evrak istedi onun için gittim hergün yakasında değilim aman ne bilim 4 ay oldu geçti bile başvuralı da çok gerdi stresten yüzüm sivilce içinde kaldı ergenliğimde bile bukadar sivilce çıkarmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…