Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bende bugun ilk görüşme için cağaloğluna gittim evraklarımı vedik bundan sonrası için allah hayırlısını versin garip bir duygu içindeyim

hayırlı olsun cnm garip bir duygu içindeyim demişsin ilk başvurduğumuz gün bende çok garip bir duygu içindeydim.

evraklar ile ilgili yazılarını yazmışsın ben benimkini anlatayım bende yolun başındayım. kuruma il gittiğimiz gün başvuru günümüz olarak kabul edildi.gerkli kağıtları imzaladık.15 gün içinde özgeçmişimizi yazıp getirmemiz söylendi,5 resim,5 referans falan geriye sağlık raporumuz kalmıştı onuda 1 ay içinde hazırlıyıp gelmemiz söylendi bu haftada onu hallettik haftaya teslim edicez.(sağlık raporunu biz devlet has. yaptırdık 1 günlük iş benden akciğer filmi, kan istenmedi eşimden istemişler.benimki 112 tuttu eşiminki 155 tuttu) bundan sonra bi sorun çıkmazsa ev görüşmeleri falan olur heralde bakalım..

bende bugun ilk görüşme için cağaloğluna gittim evraklarımı vedik bundan sonrası için allah hayırlısını versin garip bir duygu içindeyim

hoş geldiniz
inş herşey gönlünüzce olur.ve zaman su gibi akıp gider.evraklarınız görüşmeleriniz çabucak halledilir

haydi hayırlısı bakalım hakkımızda rabbim hayrlısını verir inşallah gelişmleri yazarsan sevinirim

Herkese iyi aksamlar,
Epeydir giremiyordum. Bebegine kavusan tüm arkadaslar adina cok sevindim. Rabbim evlatlarinizla güzel, huzurlu, sevgi, saglik dolu bir yasam nasip etsin hepinize. Bizlere de tez zamanda yavrularimiza kavusmayi nasip etsin insallah.

Bu basvuru ve sonrasindaki sürec cok kafami karistirdi. Her bölgede o kadar farkli ki. Tamamen uzmanla igili bir durum sanirim. Ben daha önce yazmamistim, Kayseri'de oturuyorum. Buradan basvurduk. Bizim prosedür hicbirinizdeki gibi gelismedi.
1. gidisimiz bilgi almak icindi.
2. gidisimizde evraklarimizi teslim ettik. Biz sizi arayacagiz dediler. Ben dayanamadim 2.5 ay sonra kuruma gidip "hala aramadiniz" dedim : ) Bana daha o zaman "önünüzde 9 kisi var, siz 10. siradasiniz" demisti. Ki bunu dediginde daha ev ziyareti, görüsme vs. hic yapilmamisti. 4. ayin sonunda da evimize iki uzman geldi. 15 dakika konustuk. Eve de öylesine baktilar. Ben uzman'a "simdi bizim dosyalarimiz Ankara'ya gidecek ve oradan onay cikmasini mi bekliycez" dedim. "hayir yok öyle birsey, dosyaniz biryere gitmeyecek" dedi. Bircok arkadas sinavdan, kitaplardan, sorulardan bahsediyor. Kafam iyice karisti. Yarin kuruma gidip etraflica bi daha sorucam. insallah ters birsey olmaz.

sevgili melihanur demekki uzmanınız sizden öyle şeyşler istemiyor canım neden gidipte kafanı karıştırasınki bak daha başvuruda sıranı bile söylemiş ev ziyaretine geldiğinde yok öyle bişey demiş zaten her uzmanın kendine göre bir çalışma yöntemi var her yerde farklı işliyor prosedür iline görede bazen değişe biliyor ben bir kere daha emin oldumki hep söylediğim şey sırada prasedürde ankarada hepsi uzman boşver gitme bence hiç öyle diyorsa öyledir uzmanın lokumuna düşmüşsünüz siz bence ona güven derim nacizane fikrim ama yinede sen bilirsin inan bizdekide burada yazan arkadaşlarımın hiç birisininki gibi gelişmedi canım beterin beteri var deyip sabrediyoruz ben daha acayiplikler yaşıyorum inana biliyomusun eşim geçenlerde aramış yine gelmediniz deyip oda bizim aramamızı bekliyormuş zaten güya dosya kurumda kalmış adres elinde yok tabi telefon açmış bana numaram değişmişti adresi telefonda sorayım gideyim diye arıyormuş meşgulmüş kapalıymış eşimin teli yok sanki onda herneyse sonunda demişki siz ziyareti hak ettiniz artık gelicem gel zaten bizahmet ama yinede onun hakkında kötü düşünmüyorum özünde iyi bir adam en azından güler yüzlü bunları neden yazdım burdakileri okuyunca sizin uzman harika bence boşver öyle diyorsa öyledir bak ne güzel 10 sıradaymışınız başlangıç için bence süper canım çok yazdım biliyorum senin uzmanın öyle deyince aslında herşeyin onların elinde olduğunu ama bazen çok eziyet ettiklerini bir kere daha anlamış oldum sevgiler

gerçek ve fillo gözünüz aydın olsun rabbim sağlıkla bebeğinizi büyütmek nasip etsin.
yaaa sevgili anneler anne adaylarımız ben geçmişi pek okuyamadan yazıyorum.başka bebeğine kavuşan varsa onlarada ayrıca gözünüz aydın diyorum.darısı bekleyen sevgili yüreği kocaman anne adaylarımıza.....

kızlar kızım çişini söylemeye başladı yaaa biz dolayısıyla bezi attık artık eee bu kezde çarşıda olmadık yerde çişi gelince hurra tuvalet aramaya koşturuyoruz kuzum sakın bırakma çişi tut deyincede apış arasını elinle tutuyor) bugün tramvaya bineceğiz kartı okuttum tam tramvay geldi benimkiler ikisi birden çişimiz var diye gerisin geriye çıktık.güvenliğe söyledim artık.neyse bu arada dükkanları geziyorum wc için bulduk birini bizimkiler rahatladı.tramvaya tekrar bindik benim kız avazı çıktığı kadar bağırıyor çişim var diye.anneciğim tut bırakma diyorum.indik tramvaydan koştura koştura alışveriş mağazasına girdik akıllı kızım çişini altına kaçırmadan eve kadar geldi.ama göreceksiniz tam komediydi resmen maraton yaşattı bana)

yüce rabbim sana nasıl teşekkür etsem azdır.sana o kadar minnetarımki 2 tane melek gönderdin evime 9 aydır evimin içinde ayrı bir güneş doğuyor... oğlum canım annemmmm seni çooook seviyorum.iyiki benim annem olmuşsun diyordu şimdi kızımda konuşmaya başlayınca annem benim annem ellerinide açarak seni çoooook seviyorum dedikçe allahım rüyadamıyım acaba diye hala kendime soruyorum. evimizin neşesi canım çocuklarım.....

dualarım seninle çok sıkma kendini,sıktıkça hata yaparsın sen zekisin akıllısın eşinde eminim başarıyla çıkacak sınavdan. Allah yolunu açık etsin canım,o dengesiz uzmanada vicdan versin,hoşgörü versin inşallah.

hiç birşey kullanmadım canım annelik hormonu birde sürekli emmesinden kaynaklı olduğunu söylemişti annem. benim annem hemşire az çok anlıyor sanırım bu işlerden :) emzir emzirdikçe sütün gelir demişti. geldi. anneler her zaman haklıdır değil mi :))) inşallah sende emzirirsin. benim şansım 6 günlük bir bebeğe sahip olmamdı. 10 günlüktü emzirmeye başladım sonrası geldi işte :)sütün gelmesede emzir çünkü emdikçe süt geliyor :)

eski topikten seni hatırlıyorum cansunida :) hoşgeldin aramıza.inşallah en kıza zamanda kavuşursun evladına. biz sorularla karşılaşmadık öyle sınav filanda olmadı uzmandan uzmana değişiyor sanırım uygulama. inşallah sizinde çorap söküğü gibi ilerler işlemleriniz.

bizide burdaki teyzelerinide unutmayın malibu mutluluğun çok belli canım sana kızınla kolay gelsin diyorum allahım bende böyle cümleler kurabilecekmiyim oğluşumla şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye

diyeceksin tabi :)

hadi hayırlısı :) seni güzel günler bekliyor,inşallah kolylıkla geçer bekleme aşamanız.

yerim o bıcırığı maşallah kızına :)) ne olur öp benim için.

allah eksikliklerini göstermesin. :) inan bende senin gibi hissediyorum oğlumu güneşim diye seviyorum. o yokken nasıl yaşamışım bilmiyorum birşey eksikmiş meğer,karanlıkmış heryer farketmemişim. sabah kuş cıvıltılarıyla uyanmak en sevdiğim şeyddi,şimdi oğlumun cıvıltısıyla neşeli kahkahasıyla uyanıyorum dünya benim oluyor. uyansa da sevsem özledim oğlumu

Çok teşekkür ederim Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.inş çok bekletmez BICIRIĞIM çabuk gelir :)

Canım çok teşekkür ederim inş.içine doğan gerçek olur.Mucizen nasıl iyisinizdir inş.Öpüyoruzzz...

Canım yaa o sorunluuzmandan bize de denk gelmişti 3 yıldır bize kök söktürdü aman aksilik çıkmasın diye alttan aldıkça şahlandı en son görüşmede ağlayarak yanından çıktım ve sonu ne olursa olsun şikayet edeceğim dedim ve hemen ilgililere şikayet ettim umudum yoktu ne de olsa memurlarını savunurlar dosyamız kapanır diye korkuyordum ama 2 hafta önce sıramızda değişme varmı diye arayayım dedim telefona çıkan bayan bana onun başka birime gönderildiğini söyleyince dayanamadık eşimle kuruma gittik ve şikayetimiz üzerine başka göreve atandığını öğrendiğimde devletimin bana sahip çıktığını anladım :)

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013
koz13 Ankara kız :08.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız 21.03.2013
destina0706 01.2012 Erzurum kız 04.04.2013
gerçek19 27.11.2012 Çorum-kız-09.04.2013
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza erkek-09.04.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU

ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek :18:
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz)
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
melihanur 08.11.2012 kız-erkek
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
sudenazaz 11.04.2013
Tenarr [/QUOTE]

zaman memurunu bilmiyorum ama sanki benimkini tarif ediyosun. bana hep olumsuz konuşmuştu dosyanı zaynar , iptal olur,
kitaplara doğru cvp vermezseniz olmaz diye...neyse birebir görüşmede ilk başvuru evraklarında özgeçmiş doldurmuştukya
o soruları soruyor sank. ama sohbet eder gibi. o soruyor sen anlatıyorsun. sınav gibi değil yani. kitapların birini bende okumamıştım.
ama genel olarak çocuklara ne zaman sorumluluk verimeye başlarız, ne zaman sınırlar koymaya başlarız,
cinsel istismar konusunda nasıl eğitim verebiliriz. ne zaman nasıl eğitim vermeye başlarız. çocuğunuz okulda hırsızlık yaptı ne yaparsınız?, evde top oynuyo kırıp döküyo ne yaparsınız? vsss. zaten seçmece bir kaç soru soruyor. senin vereceğin cvplara görede
kendisi notlar alıyor, sonra eşinle taşnışmanızdan, boş zamanlarınzda neler yaparsınıza kadar, arkadaşlarınızdan ailenize kadar
o sordukça sen anlatıyorsun. bizimki güzel geçmişti benimle 1saat 15 dk kadar eşimlede 1 saat kadar konuşmuştu sonra bize
diğer evraklarla ilgili listeyi verdi. nasıl geçti diye sordum şimdilik bir probşem yok demişti. biraz tebebssüm etti....:)
benim o an gözlerimden sevinç fışkırıyordu. çünkü senin gibi bende çok sıkıntı yapmıştım..umarım güzel geçer....
hayırlısı olsun.(dün bunların çocuğuu özelden sana yazmıştım ama bir türlü msj gitmedi.):13:

teyzesi ciciler aldı kızına......yarınkısmetse görüşürüz.

Zaman, sizin bu uzman beni deli etti ya. Çok mu genç acaba, göreve yeni mi başladı? Daha vicdanıyla karar vermeyi öğrenememiş galiba, öğrendiği kitap cümleleriyle iş yapıyor sanki. Bekçi Murtaza diye bir kitap ve film karakteri vardı, 'Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım' mantığında iş yapardı. Sizinki de sanki eline maddeler almış ordan okuyup şunu yapın bunu okuyun der gibi çalışıyor. Tamam araştırma yapsınlar, sonuçta bir insan hayatı var ortada ama, biraz da empati kursunlar canım.
Acaba sizin dayanma eşiğinizi mi test ediyor, sıkıntı karşısında nasıl tepki verdiğinizi.
Umarım biraz kendine gelir olumlu davranmaya başlar bir an önce, rahatlarsın sen de. Çok panik yapma sen de. Nerden bulacaklar sizin gibi istekli, heyecanlı, güzel anne babayı. Bir kadın ve erkek evlat edinmeye karar veriyorsa bence o çifte zaten artı puan vererek başlamalılar bu işe.

Canım, ben ikizlerimi doğurduktan sonra 1 ay boyunca sütüm gelmedi. Mama verdik hep. Ama her gün emziriyordum, emzik niyetine kullanıyordu bir tanesi, diğeri süt gelmeyince vazgeçip bırakıyordu hemen. Hiç pesetmedim ama. Önce mama verip karınlarını doyuruyordum sonra da meme verip emzik niyetine emziriyordum.
1 ay sonunda geldi, 9,5 ay emzirdim, ama hep mama desteğiyle. Sütün gelmezse sakın bırakma, emzik niyetine dursun memende, hiç kimsenin birşey demesine de aldırma. Kayınvalidem laf sokardı, sanki gerçekten emziriyor da gibi falan. Çok üzülürdüm ama gene de kucağımdan indirmezdim bebeklerimi. Birini bir tarafta emzirip bırakır sonra diğerini alırdım.
Kötü söyleyen, dalga geçen birileri hep olacak, önemli olan senin bebeğinle olan ilişkin. Aranıza kimse giremez.

Kizlaaaaaaar, herkese selam : )
Sevgili Effsa sen "bosver gidip kafani karistirma" demissin. Aksam epey düsündüm gidip gitmemek konusunda ama dayanamadim bu sabah gittim kuruma. Esimle birlikte gittik. Eve gelen uzmanimizin heyecandan ben ismini bile alamamistim. Kuruma gittigimizde onu görünce cok sevindim. Aradan cok zaman gecmedigi icin o da bizi hemen tanidi, cok ilgi gösterdi. Aklima takilan herseyi sordum. "kac defa daha geleceksiniz, bize kitap verecek misiniz, sinav olacak miyiz, bize Resmi evrak gönderilmeyecek mi vs." diye...

Önce bir güldü sonrada "heyecaninizi anliyorum. Ama merak etmeyin. icinizi rahat tutun dedi. iki hafta icinde evinizie bir daha ziyarete gelicez. 3 haftaya kadar da size Resmi Onay belgesi gelecek" dedi. Siramiz da o evrakta yazacakmis. Benim bakislarimi görünce dayanamadi "basvuruda 3. siradasiniz, bebek sirasinda da 1. siradasiniz" dediginde bayiliyordum...

Kizlar dualarinizi eksik etmeyin. Galiba bu yaz bebegimi kucagima alabilecegim insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…