kızlar bugün melihanurdan cesaretlenip kurumu aradım telefonda her zamanki gibi formundaydı uzmanımız hep kafamdaki şeyleri sormaya çekiniyorum ben bizi zorladığı için dahada zorlar düşüncesiyle sıraydı ziyaretti hepsini sordum aslında çok güzel cevaplarda aldım bize ev ziyaretine gelmeden bile tahmin edip dosyanın asla onaylanmayacağını düşünmeyin sizden yana hiç bir sorunumuz yok sorun bizde yetişemiyoruz dedi yeni yasamı ne her zamanki gibi pilot il biz koruyucu ailelik ön planda dedi daha sonra sıra bize tahminen ne kadarda gelir dedim oda çok ciddi bir şekilde 3 yılda falan dedi düşüne biliyormusunuz 2012 yılında sadece aile yanına 1 tane bebek yerleştirmiş ama koruyuu aile yanına 14 bebek önce koruyucu ailelik daha sonra koruduğun çocuğu evlat edinme 2014 yılına kadar bu böyle yasa deneniyor gibi bişey ısrarla bizim koruyucu aile olmamızı istiyor bana anlattığına göre benden sonra bile başvuru yapmış olsa sırası en sonda olsa eğer o aile koruyucu aileliği şseçip bir çocuk aldıysa ve o çocuğun rıza kararı çıktıysa ilk sıra onların oluyormuş tabi buda evlat edinenlerin sırasının yerinde saydığına sebep oluyormuş ha bide bugün sabah konuştuğumuzda bana cep telini verdi normalde böyle bişey olmaz ama size karşı çok mahçubum dedi artık bize ayıp ettiğni,,, bugün 3te onu aramam gerektiğini söyledi kurumun arabası olmasa bile kendi özel arabamla gelicem dedi bizde bi koşuşturma çocukalar eltim bir saatte evi alt üst ettik vetaaaaaabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gelmedi ama bugün okadar üzülmedim alıştım heralde kızlar sizde bana alışın acayipliklerime zaten gelmeyeceğini biliyordum aradım ama artık bana hazırlık yapmayın ben o şansımı kaybettim dedi hayırlısı ister gelsin ister gelmesin çokda önemli değil artık bizden bi sıkıntı yokmuş onu biliyorum ya yeter içim daha rahat sizden duyuyorum aslında sıra başvurudan itibaren geçerli diye ama bizimki bi acayip olduğu için ağzından duyuncada bi rahatladım galiba herneyse şimdi kızlar sizin yardımınıza ihtiyacım var bir kere daha yazmıştım aslında bunu okadar üstünde durmadım sizce beklemelimiyim yoksa tamamı demeliyiz bilemedik
kızlar bugün melihanurdan cesaretlenip kurumu aradım telefonda her zamanki gibi formundaydı uzmanımız hep kafamdaki şeyleri sormaya çekiniyorum ben bizi zorladığı için dahada zorlar düşüncesiyle sıraydı ziyaretti hepsini sordum aslında çok güzel cevaplarda aldım bize ev ziyaretine gelmeden bile tahmin edip dosyanın asla onaylanmayacağını düşünmeyin sizden yana hiç bir sorunumuz yok sorun bizde yetişemiyoruz dedi yeni yasamı ne her zamanki gibi pilot il biz koruyucu ailelik ön planda dedi daha sonra sıra bize tahminen ne kadarda gelir dedim oda çok ciddi bir şekilde 3 yılda falan dedi düşüne biliyormusunuz 2012 yılında sadece aile yanına 1 tane bebek yerleştirmiş ama koruyuu aile yanına 14 bebek önce koruyucu ailelik daha sonra koruduğun çocuğu evlat edinme 2014 yılına kadar bu böyle yasa deneniyor gibi bişey ısrarla bizim koruyucu aile olmamızı istiyor bana anlattığına göre benden sonra bile başvuru yapmış olsa sırası en sonda olsa eğer o aile koruyucu aileliği şseçip bir çocuk aldıysa ve o çocuğun rıza kararı çıktıysa ilk sıra onların oluyormuş tabi buda evlat edinenlerin sırasının yerinde saydığına sebep oluyormuş ha bide bugün sabah konuştuğumuzda bana cep telini verdi normalde böyle bişey olmaz ama size karşı çok mahçubum dedi artık bize ayıp ettiğni,,, bugün 3te onu aramam gerektiğini söyledi kurumun arabası olmasa bile kendi özel arabamla gelicem dedi bizde bi koşuşturma çocukalar eltim bir saatte evi alt üst ettik vetaaaaaabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gelmedi ama bugün okadar üzülmedim alıştım heralde kızlar sizde bana alışın acayipliklerime zaten gelmeyeceğini biliyordum aradım ama artık bana hazırlık yapmayın ben o şansımı kaybettim dedi hayırlısı ister gelsin ister gelmesin çokda önemli değil artık bizden bi sıkıntı yokmuş onu biliyorum ya yeter içim daha rahat sizden duyuyorum aslında sıra başvurudan itibaren geçerli diye ama bizimki bi acayip olduğu için ağzından duyuncada bi rahatladım galiba herneyse şimdi kızlar sizin yardımınıza ihtiyacım var bir kere daha yazmıştım aslında bunu okadar üstünde durmadım sizce beklemelimiyim yoksa tamamı demeliyiz bilemedik
3 yıldamı geliyomuş sıra:44:ya ozaman 1 sene bile olmadan evlatlarını gelen arkadaslarımız var o nasıl oluyo.çok ta takılma sen uzmanına canım . evt koruyucu aile olayını bende araştırmıştım .2 ay içinde alabiliyon koruyucu aile olunca.ama sonradan ailenin çocugunu alma riskinden dolayı vaz geçmiştim.tabi sen bilirsin canım .iyi düşünmek lazım
canlarım benim güzel yürekli anneler) bende sizler gibi çocuklarını gezdiren parkta oynayan çocukları görünce bende bunları yaşayacakmıyım acaba derdim...allaha şükür şimdi iki evladımla o güzelliği yaşıyorum.eeee bazanda sizi sinir edebiliyorlar )) özellikle alışveriş merkezlerinde..ben onuda rayına otturtum ) önceki kadar sorun yaşatmıyor kuzularım )
çevremdeki tek çocuğu olan arkadaşlar hatta bizi görünce 2.çocuk iştahına kapılıyorlar)
inşaallah bu güzel duyguyu yaşayacaksınız.biraz daha sabır.şunu aklınızdan çıkarmayın tüp bebek tedavisinde işimiz biraz şansa kalıyordu.o an hep acabaları yaşıyorduk.şimdi meleğinizin bir yerde sizinle kavuşmayı beklediğini düşünün.bugün olmazsa en kısa zamanda kesin sizinle olacak.ben kendimi hep bu şekilde teselli etmiştim.sabrımın sonunda rabbim 2 evladımı bana kavuşturdu.
sizlerde o gün gelecek meleğinize veya meleklerinize kavuşacaksınız)
canım benim hiç üzülme o dosya onaylanacak ve sende bizler gibi o güzel duyguyu yaşayacaksın.
kafayı dosyaya taktım onaylansa da rahat rahat sıramı beklesemwc işinize gülmekten yarıldım tam komedi olmuş sizin tramvay gezintiinizde)
ay sorma cnm ya dışarda arkadaşın çocğunu gezidrdik az önce çoluk çocuk dışarda ailece uçurtma uçuranı çocuğunu gezdirip arkadaşlıklar kuranı herşey var bu dışarda biz evin içinde kukuman kuşu gibi tek takılıoz sen çalışıyormuşsun bak kafayıda dağıtırsın işle falan...
cnm bu risk evlat edinmedede var evlat edindiğimiz çocuğun ailesi ortaya çıkıp ilk 5 yıl içinde çocuğunu geri alabiliyormuş haklı gerekçesiyle mahkeme kararıyla...yani evlat edinsekde hep bi yanımız korkularla kalıcak.bizede uzmanımız 2-3 yıl sürüyor süreciniz dedi ama ben o kısma çok takılmıyorum sonuçta gelicek er yada geç (vakdinde gelsinde)
aramışsın iyi etmişsin cnm ne uzmanmış sizinkide) ama artık ona hazırlık falan etme canınıda çok sıkma ilk başvuru yaptığın andan itibaren geçerli sıran diye biliyorum bende bizim uzmanımız bize öyle demişti bizde ilk görüşdüğümüz gün bazı evrakları imzalıyıp görüş günümüzü başvuru günümüze çevirmiştik iyide oldu en azından sıramızı aldık. ev görüşmesine neden bu kadar takılıonuz acaba bende bu kadar takılırmıyımkine :44::44::44::44:sonuçta er yada geç gelmek zorundalar canları ne zmn isterse gelsinler sıramı geçirmesinlerde..uzmanınız herşeyin farkındayken neden arıyıp yine gelemiyorum demiyor,Allahtan sizden yana bi sıkıntımız yok demiş ya buda içini bi nebze ferah tutsun cnm..
Zaman cığım Allah sana yardım etsin inşallah.Bence eğer o kitaptaki sorulara takıldınız diye dosyayı onaylamazsa ben olsam Ankara Genel Müdürlüğü arar oraya şikayette bulunurum.Kendi egosunu tatmin edecek diye size bunu çektirmeye yapmaya hakkı yok.benim kadarim bu kardeşim ilk görüşme çok olumsuz geçti günlerce ağladım sonra arada ki olayları atlayarak anlatıyorum coçok esirgeme kurumunun yardımcısıyla görüştük durumu anlattık oda haklısınız böyle davranılmaz dedi ama uzman değiştirmediler şimdi sanki nasıl olduk hem şikayet etmiş hem eline kalmış olduk. ev ziyaretinde de gergindi nasıl desem hani hissedersiniz ya öyle işte cocuk azarlar gibi konuşuyor hadi konuşsun katlanırım katlanıyorumda ama anlamadım gitti çok zorluyor elim ayağım daha beter birbirine dolaşıyor napsam bişey diyor napıcamı şaşırdım arasam dosyayı sorsam kızıyor üşenmeyip gitsem azarlıyor sanki hergün arıyorum sadece 1 kere aradım oda ev ziyaretine nezaman gelceksiniz diye 1 kerede evrak istedi onun için gittim hergün yakasında değilim aman ne bilim 4 ay oldu geçti bile başvuralı da çok gerdi stresten yüzüm sivilce içinde kaldı ergenliğimde bile bukadar sivilce çıkarmadım
Benim de emzirme yöntemim senkiile tıpatıp aynı ,benimde çok gelmiyor,damla damla geliyor bazen hiç gelmiyormuş gibi hissediyorum ama genede emziriyorum kızım isteyene kadar vereceğim.İstemezse de artık zorlamam.canım benim kızını önce öp benim için,sonra abisini öp... o çok yorulacak çünkü abi olmak kolay değil :) benim abim hep söyler sen glince ben byüdüm der :)) oğlum 6 ay emdi çok fazla sütüm olmadı ama, uyandırmamak için geceleri biberonla doyurdum gündüzleri de hem emdi hemde biberonla karnını doyurdum. benim oğlum yemeği seviyordu belki ondandan her koldan yedirdim :) her şeye dayanıyorduda biğr açlığa dayanamıyordu :)) gerçi sen daha iyi bilirsin emzirmenin hazzını hem anne hem bebek için. çok güzel bir duygu... ne çabuk alışmış kucağa kuzum benim. aman alışsın bırak sana zor olacak ama o çok mutlu :)) benim oğlum bir türlü kucağıma alışmadı çok istedim sürekli kucağıma aldım ama olmadı özgür ruhlu oğlum benim yatağında gerile gerile uyumayı seviyor :))
Allah mutluluğunu daim etsin lee26'cığım.Kuzularını bizim yerimize de öp.yüce rabbim sana nasıl teşekkür etsem azdır.sana o kadar minnetarımki 2 tane melek gönderdin evime 9 aydır evimin içinde ayrı bir güneş doğuyor... oğlum canım annemmmm seni çooook seviyorum.iyiki benim annem olmuşsun diyordu şimdi kızımda konuşmaya başlayınca annem benim annem ellerinide açarak seni çoooook seviyorum dedikçe allahım rüyadamıyım acaba diye hala kendime soruyorum. evimizin neşesi canım çocuklarım.....
Çok şanslısın arkadaşım dosyanın onay tarihinden hesaplarsak 5 ay içinde sıranı öğrenmişsin.Yazın da kavuşursan çok hızlı olur.Gerçek arkadaşımızda başvuru tarihine bakılırsa 5 ay içinde bebeğine kavuştu.Bunlarda bu topiğin mucizeleri oluyor.Kizlaaaaaaar, herkese selam : )
Sevgili Effsa sen "bosver gidip kafani karistirma" demissin. Aksam epey düsündüm gidip gitmemek konusunda ama dayanamadim bu sabah gittim kuruma. Esimle birlikte gittik. Eve gelen uzmanimizin heyecandan ben ismini bile alamamistim. Kuruma gittigimizde onu görünce cok sevindim. Aradan cok zaman gecmedigi icin o da bizi hemen tanidi, cok ilgi gösterdi. Aklima takilan herseyi sordum. "kac defa daha geleceksiniz, bize kitap verecek misiniz, sinav olacak miyiz, bize Resmi evrak gönderilmeyecek mi vs." diye...
Önce bir güldü sonrada "heyecaninizi anliyorum. Ama merak etmeyin. icinizi rahat tutun dedi. iki hafta icinde evinizie bir daha ziyarete gelicez. 3 haftaya kadar da size Resmi Onay belgesi gelecek" dedi. Siramiz da o evrakta yazacakmis. Benim bakislarimi görünce dayanamadi "basvuruda 3. siradasiniz, bebek sirasinda da 1. siradasiniz" dediginde bayiliyordum...
Kizlar dualarinizi eksik etmeyin. Galiba bu yaz bebegimi kucagima alabilecegim insallah...
destinacığım siteye uzun zamandan beri girmiyordum.gökçenin bebeğini kaybetmesinden sonra hepimiz dargınız sanki kulübe...ama şimdi girdim senden aldığım haber beni de çok mutlu etti.hayırlı olsun canım kızınla oğlunla eşinle sağlıklı uzun ömürlü bir yaşam dilerim hepinize...
kızlar kızım çişini söylemeye başladı yaaa biz dolayısıyla bezi attık artıkeee bu kezde çarşıda olmadık yerde çişi gelince hurra tuvalet aramaya koşturuyoruz kuzum sakın bırakma çişi tut deyincede apış arasını elinle tutuyor ) bugün tramvaya bineceğiz kartı okuttum tam tramvay geldi benimkiler ikisi birden çişimiz var diye gerisin geriye çıktık.güvenliğe söyledim artık.neyse bu arada dükkanları geziyorum wc için bulduk birini bizimkiler rahatladı.tramvaya tekrar bindik benim kız avazı çıktığı kadar bağırıyor çişim var diye.anneciğim tut bırakma diyorum.indik tramvaydan koştura koştura alışveriş mağazasına girdik akıllı kızım çişini altına kaçırmadan eve kadar geldi.ama göreceksiniz tam komediydi resmen maraton yaşattı bana )
Kizlaaaaaaar, herkese selam : )
Sevgili Effsa sen "bosver gidip kafani karistirma" demissin. Aksam epey düsündüm gidip gitmemek konusunda ama dayanamadim bu sabah gittim kuruma. Esimle birlikte gittik. Eve gelen uzmanimizin heyecandan ben ismini bile alamamistim. Kuruma gittigimizde onu görünce cok sevindim. Aradan cok zaman gecmedigi icin o da bizi hemen tanidi, cok ilgi gösterdi. Aklima takilan herseyi sordum. "kac defa daha geleceksiniz, bize kitap verecek misiniz, sinav olacak miyiz, bize Resmi evrak gönderilmeyecek mi vs." diye...
Önce bir güldü sonrada "heyecaninizi anliyorum. Ama merak etmeyin. icinizi rahat tutun dedi. iki hafta icinde evinizie bir daha ziyarete gelicez. 3 haftaya kadar da size Resmi Onay belgesi gelecek" dedi. Siramiz da o evrakta yazacakmis. Benim bakislarimi görünce dayanamadi "basvuruda 3. siradasiniz, bebek sirasinda da 1. siradasiniz" dediginde bayiliyordum...
Kizlar dualarinizi eksik etmeyin. Galiba bu yaz bebegimi kucagima alabilecegim insallah...
bahar geldi ya canım hiççç çalışmak istemiyor şöyle dışarda dolanmak boşboş vakit geçirmek istiyor. bugün lafta çalıştım öyle nette gezdim durdumcanım bebek çekiyor gelsede park bahçe bu güzel havalarda dolansam önceden bahar geldimi sokağa çıkmak istemezdim millet ya hamile ya çocuğuyla parkla bilirsiniz o durumu sanki her yerden hamile ve bebek fışkırıyormuş gibi oluyor. bu sene okadar rahatım ki anlatamam yıllardır neden sıkmışız kendimizi bir olamazın peşinden gitmiş kendimizi harap etmişiz şimdi mutluyum
aaaahhhhh şu dosyamda bir onaylansaydı rahat rahat sıramı bekler şafak sayardım
inşallah Rabbim bizede yaşatır
Teşekkürler arkadaşım,
Çok şükür iyi, şimdi doktordan geldik işe yeni geldim ve yeni açtım sayfayı.
11 haftalık oldu. Normal gidiyor biraz bulantılar dışında :). Ama inanırmısın ben hala inanamıyorum. Allah'ın işi işte sual olmaz.
Doktor herşey yolunda dedi.
Canım dualarım seninle ve tüm burdaki dostlarımla. Anneciğine selamlar.
Sevgiler,
otuznisan ne zamandır sana yazayım diyorum.Adanadan başvurun değilmi? benim bir arkadaşımda adanadan başvuruda bulunmuştu uzun zaman bekledi.ama onun bebek değilde 3 yaştı sanırım daha birkaç ay öncesi 6 yaşlarında koruyucu aile olarak erkek çocuk aldılar.biraz işlerin ağır gittiğini söylüyordu.ama bebek olunca biraz daha şansın arttığını söylemişlerdi ona.inşaallah senin uzun sürmez.ve arada bir kurumu ara durumunu sor derim.inşaallah bu yıl bebeğine kavuşursun canım)
mrb kızlar
öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim oğluşum bugün 9 günlük oldu 2 gün önce göbeği düştü aldığımızda çok zayıftı ama inşallah hızla toparlanacak şimdiden fark ediyorum toparlanmaya başladığını ilk günkü resimlerle şimdi arsında baya fark var..yüzünde hafifi bir sarılık var onun geçmesini bekliyoruz emzirme konusunda tavsiyede bulunan arkadaşlarada teşekkür ederim evet emziyorum ama henüz süt gelmedi inşallah bekliyorum kız kardeşimin 3 aylık bebği var o bizimkide emziriyor süt kardeş oldular yani...dün kontrol için hastaneye götürmüştüm işitme testi istediler ama gitmeden önce banyo yaptırmıştık sinyal alamadıklarını söylediler tıkalı olabilirmiş doğum kalıntılarını atmamış olabilir dedi hemşire pazartesi günü tekrar gideceğiz inşallah bir sorun yoktur herşey yolundadır kulakları gayte iyi duyuyordur aksini düşünmek bile istemiyorum canık çok sıklıldı ama inşallah yavrumun hiç bir şeyi yoktur...ben ona bir sürü ninni hazırladım beni duymadığını düşünek bile istemiyorum sizde dua edin teyzeleri pıtırcığıma...bu arada ilk gün sarışın gelmişti yüzünde ki sarılıktanmıdır yoksa benim heyecanımdanmıdır bilemem sarışın değil gayet esmer yakışıklı bir oğlan bizimkisi ellerinizden öper teyzeleri...fırsat buldukça yazarım inşallah ..kendinizi iyi bakın..bekleyenler beklediğinize değecek emin olun hamileleiğin tadını çıkartın bir sabah bi uyandım bir telefon anne oldum böyle ani bişey...Rabbim bu güzel duyguyu isteyen bekleyen herkese yaşatsınbu ALLAHIN bir lutfu bizlere...
canım ilk anlarda bu yaşadıkların çok normal.Belki üşütmüş olabilir vs.Benim oğlumu doktora ilk götürdüğümüzde kulakları çok kötü durumdaydı.Orada üşütmüş .Antibiyotikle bir süre sonra düzeldi.Benim oğlumun tipi bile değişti sonradan kilo aldı toparlandı.Herşey yoluna girecek inşalalh ben de dua edicem Allah büyüktür.OĞlunu benim için de öp,mutluluğunuzun devamını dilerim.mrb kızlar
öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim oğluşum bugün 9 günlük oldu 2 gün önce göbeği düştü aldığımızda çok zayıftı ama inşallah hızla toparlanacak şimdiden fark ediyorum toparlanmaya başladığını ilk günkü resimlerle şimdi arsında baya fark var..yüzünde hafifi bir sarılık var onun geçmesini bekliyoruz emzirme konusunda tavsiyede bulunan arkadaşlarada teşekkür ederim evet emziyorum ama henüz süt gelmedi inşallah bekliyorum kız kardeşimin 3 aylık bebği var o bizimkide emziriyor süt kardeş oldular yani...dün kontrol için hastaneye götürmüştüm işitme testi istediler ama gitmeden önce banyo yaptırmıştık sinyal alamadıklarını söylediler tıkalı olabilirmiş doğum kalıntılarını atmamış olabilir dedi hemşire pazartesi günü tekrar gideceğiz inşallah bir sorun yoktur herşey yolundadır kulakları gayte iyi duyuyordur aksini düşünmek bile istemiyorum canık çok sıklıldı ama inşallah yavrumun hiç bir şeyi yoktur...ben ona bir sürü ninni hazırladım beni duymadığını düşünek bile istemiyorum sizde dua edin teyzeleri pıtırcığıma...bu arada ilk gün sarışın gelmişti yüzünde ki sarılıktanmıdır yoksa benim heyecanımdanmıdır bilemem sarışın değil gayet esmer yakışıklı bir oğlan bizimkisi ellerinizden öper teyzeleri...fırsat buldukça yazarım inşallah ..kendinizi iyi bakın..bekleyenler beklediğinize değecek emin olun hamileleiğin tadını çıkartın bir sabah bi uyandım bir telefon anne oldum böyle ani bişey...Rabbim bu güzel duyguyu isteyen bekleyen herkese yaşatsınbu ALLAHIN bir lutfu bizlere...
günaydınnnnnn
ne olursa olsun ben şimdi kendimi hamile hissediyorum ..bir gün bebegim gelecek ve evim neşelenecek .sizlerde öle düşünün .takmayın kafanıza.zamanını rabbim yazdı ..pozitif düşünelim pozitif olsun herşey.moralimiizi bozmak yok yola devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?