Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
otuznisan ne zamandır sana yazayım diyorum.Adanadan başvurun değilmi? benim bir arkadaşımda adanadan başvuruda bulunmuştu uzun zaman bekledi.ama onun bebek değilde 3 yaştı sanırım daha birkaç ay öncesi 6 yaşlarında koruyucu aile olarak erkek çocuk aldılar.biraz işlerin ağır gittiğini söylüyordu.ama bebek olunca biraz daha şansın arttığını söylemişlerdi ona.inşaallah senin uzun sürmez.ve arada bir kurumu ara durumunu sor derim.inşaallah bu yıl bebeğine kavuşursun canım)

kızlar bugün melihanurdan cesaretlenip kurumu aradım telefonda her zamanki gibi formundaydı uzmanımız hep kafamdaki şeyleri sormaya çekiniyorum ben bizi zorladığı için dahada zorlar düşüncesiyle sıraydı ziyaretti hepsini sordum aslında çok güzel cevaplarda aldım bize ev ziyaretine gelmeden bile tahmin edip dosyanın asla onaylanmayacağını düşünmeyin sizden yana hiç bir sorunumuz yok sorun bizde yetişemiyoruz dedi yeni yasamı ne her zamanki gibi pilot il biz koruyucu ailelik ön planda dedi daha sonra sıra bize tahminen ne kadarda gelir dedim oda çok ciddi bir şekilde 3 yılda falan dedi düşüne biliyormusunuz 2012 yılında sadece aile yanına 1 tane bebek yerleştirmiş ama koruyuu aile yanına 14 bebek önce koruyucu ailelik daha sonra koruduğun çocuğu evlat edinme 2014 yılına kadar bu böyle yasa deneniyor gibi bişey ısrarla bizim koruyucu aile olmamızı istiyor bana anlattığına göre benden sonra bile başvuru yapmış olsa sırası en sonda olsa eğer o aile koruyucu aileliği şseçip bir çocuk aldıysa ve o çocuğun rıza kararı çıktıysa ilk sıra onların oluyormuş tabi buda evlat edinenlerin sırasının yerinde saydığına sebep oluyormuş ha bide bugün sabah konuştuğumuzda bana cep telini verdi normalde böyle bişey olmaz ama size karşı çok mahçubum dedi artık bize ayıp ettiğni,,, bugün 3te onu aramam gerektiğini söyledi kurumun arabası olmasa bile kendi özel arabamla gelicem dedi bizde bi koşuşturma çocukalar eltim bir saatte evi alt üst ettik vetaaaaaabiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gelmedi ama bugün okadar üzülmedim alıştım heralde kızlar sizde bana alışın acayipliklerime zaten gelmeyeceğini biliyordum aradım ama artık bana hazırlık yapmayın ben o şansımı kaybettim dedi hayırlısı ister gelsin ister gelmesin çokda önemli değil artık bizden bi sıkıntı yokmuş onu biliyorum ya yeter içim daha rahat sizden duyuyorum aslında sıra başvurudan itibaren geçerli diye ama bizimki bi acayip olduğu için ağzından duyuncada bi rahatladım galiba herneyse şimdi kızlar sizin yardımınıza ihtiyacım var bir kere daha yazmıştım aslında bunu okadar üstünde durmadım sizce beklemelimiyim yoksa tamamı demeliyiz bilemedik

3 yıldamı geliyomuş sıra:44:ya ozaman 1 sene bile olmadan evlatlarını gelen arkadaslarımız var o nasıl oluyo.çok ta takılma sen uzmanına canım . evt koruyucu aile olayını bende araştırmıştım .2 ay içinde alabiliyon koruyucu aile olunca.ama sonradan ailenin çocugunu alma riskinden dolayı vaz geçmiştim.tabi sen bilirsin canım .iyi düşünmek lazım

aramışsın iyi etmişsin cnm ne uzmanmış sizinkide ) ama artık ona hazırlık falan etme canınıda çok sıkma ilk başvuru yaptığın andan itibaren geçerli sıran diye biliyorum bende bizim uzmanımız bize öyle demişti bizde ilk görüşdüğümüz gün bazı evrakları imzalıyıp görüş günümüzü başvuru günümüze çevirmiştik iyide oldu en azından sıramızı aldık. ev görüşmesine neden bu kadar takılıonuz acaba bende bu kadar takılırmıyımkine :44::44::44::44:sonuçta er yada geç gelmek zorundalar canları ne zmn isterse gelsinler sıramı geçirmesinlerde..uzmanınız herşeyin farkındayken neden arıyıp yine gelemiyorum demiyor,Allahtan sizden yana bi sıkıntımız yok demiş ya buda içini bi nebze ferah tutsun cnm..

cnm bu risk evlat edinmedede var evlat edindiğimiz çocuğun ailesi ortaya çıkıp ilk 5 yıl içinde çocuğunu geri alabiliyormuş haklı gerekçesiyle mahkeme kararıyla...yani evlat edinsekde hep bi yanımız korkularla kalıcak.bizede uzmanımız 2-3 yıl sürüyor süreciniz dedi ama ben o kısma çok takılmıyorum sonuçta gelicek er yada geç (vakdinde gelsinde)

darısı başımızı cnm inş. bizde kendi evlatlarımızı parklarda oynatma imkanına kavuşuruz.
tüp bebek tedavisi demişsin ben 2 yıldır tedavilerimi hiç kesmeden devam ediyorum ara vermeyi başaramadım bi türlü hep bu son dedikce kendimi tedavinin içinde buldum yine aynısı oldu evlat edinmeye karar verdiğim gün tüp bebeğede yine karar verdim.geçen ay başlıcakdım drum yurt dışına gitmişti bu ay nasipse yine başlıcam ama işimi şansa bırakmamak için evlat edinmeyede başvurdum evlat edinmeyi gerçekten istiyorum ayrıca tüp bebektede eşiminde benimde hiç ümidimiz yok yine denemedik demiyelim elimizde kalan son spermide yumrutayı bitiricez nihayet gözümüz arkada kalmıcak. biliyorum doğuramasamda beni bekliyen bir veya iki melek var onlar benim umudum.

canım benim hiç üzülme o dosya onaylanacak ve sende bizler gibi o güzel duyguyu yaşayacaksın.

kafayı dosyaya taktım onaylansa da rahat rahat sıramı beklesem

bacım bizede teklifettiler koruyucu aile olmayı hatta arayanı sorayanı olmayan bi bebek veririz dediler sonra yuvaya gönderdiler orda müdüre hanımla görüştük 9 ay ve üstü 5 bebek vardı gösterdiler sevdik falan ben daha küçük varmı diye sordum ilk öncelik evlat edinmede dedi gelen bebeklerin kimseleri yoksa yada rıza varsa evlat edinilmeye veriliyor dedi kalanlar koruyucu aileye veriliyor dedi ve aileleri istedikleri zaman görebiliyor yada yanına alabiliyor zaten ayda 1 gün mutlaka kuruma gidiyorsun bebegin gelişimi için bu 5 yıl sonra ailesi aramaz sormazsa o cocuğu nufüsüna alabiliyorsun bunda öncelikte sana tanınıyor yani sıra etkilenmiyor bile zaten senin yanında olan cocuk evlatlık almış oluyorsun biz baya etkilendik bebekleri görünce yuva kurum müdürü ve uzmanı yaşınız genç 1-2 sene bekleyin evlatlık alın demişti bebeğin ailesi falan görüşcek etcek ne cocuk sana adapte olabilicek ne sen tam alışabiliceksin biz ilk müracatı yaptık hatta koruyucu aile için sonra dondurduk sıramızı fazla riskli sıkıntılı geldi bize sakin düşününce 2 yıl beklerim benim olur hiç değilse

canım uzmanımız evlat edinme riskinide sordum ben ona gayet açık konuştum oda bana öyle açıkça söylediki neredeyse yok dedi on beş yıllık meslek hayatımda hiç görmedim anne baba için kuruma bırakmak kolay ama tekrar alması biraz zor dedi oyüzden en mantıklısı beklemek galiba

sevgili cansunida sen bana takılıpta olumsuz düşünme bugün dedimki allahım bu adamı bize sınav diyemi verdin ev ziyaretine ısrarımda burada evz iayretine gelmeden hiç bir şeyimiz belli olmayacak ne sırane başka çok ağır ilerliyor durum bizde hayatımıza ona göre yön vermek istiyoruz canım ama inan takılmassın sen bizimki numune bu sayfaya bi tane numune yeter sizlerinki böyle olmasın canım dua ediyorum her zaman inşallah herşeyiniz yolunda gitsin

Zaman cığım Allah sana yardım etsin inşallah.Bence eğer o kitaptaki sorulara takıldınız diye dosyayı onaylamazsa ben olsam Ankara Genel Müdürlüğü arar oraya şikayette bulunurum.Kendi egosunu tatmin edecek diye size bunu çektirmeye yapmaya hakkı yok.
Benim de emzirme yöntemim senkiile tıpatıp aynı ,benimde çok gelmiyor,damla damla geliyor bazen hiç gelmiyormuş gibi hissediyorum ama genede emziriyorum kızım isteyene kadar vereceğim.İstemezse de artık zorlamam.
Allah mutluluğunu daim etsin lee26'cığım.Kuzularını bizim yerimize de öp.
Çok şanslısın arkadaşım dosyanın onay tarihinden hesaplarsak 5 ay içinde sıranı öğrenmişsin.Yazın da kavuşursan çok hızlı olur.Gerçek arkadaşımızda başvuru tarihine bakılırsa 5 ay içinde bebeğine kavuştu.Bunlarda bu topiğin mucizeleri oluyor.

Sağol canım maalesef gökçeden sonra herkes de bir yıkım oldu.Kimse uğramaz oldu.Hamile olanlarda durumlarını yazmak istemediler nispet yapar gibi olmasın diye sanırsam.
Darısı sana olsun inşallah bebek07 ciğim.

lee benim cadı aynı çarşı pazar annee çabuk çişim geldi hadii alışverişi bırak koştur tuvalet aramaya bu cadılar bizi uğraştıracak

inşallah yaz gelmeden kucağına alırsın :))

canııım inşallah sende yaşayacaksın :) ve merak etme dosyan onaylanacak ben onaylanmamış dosya duymadım ki senin gibi anneyi kaçırmak istemezler :))

Çok sevindik iyi olduğunuza anneme anlattığımdan beri ara sıra soruyor nasıl arkadaşın diye selamlarını iletiyorum çok seviniyor inan en yakınlarımız bile bu kadar düşünmüyor onu.Canım Annem Allahım sağlıklı uzun ömürler versin bebeğimi onun tecrübeleriyle büyütmek istiyorum.Bulantılar yakında geçer canım sağlıkla büyüsün de gelsin kuzucuk :)

Merhaba canım evet başvurumuz Adana, eski uzmanımızın terslemesinden korktuğumuz için sıksık arayamıyorduk.Allaha şükür yeni uzmanımız tatlı bir bayan ara-sıra arayın dedi 2 gün önce aradım dosyaları inceliyorum sıranızla ilgili yakında bilgi vereceğim dedi,biz eşimin işi dolayısıyla il dışını tercih edememiştik 2 hafta önce il dışını da istediğimizi dilekçeyle belirttik kısmet hayırlı zamanda gelsin bebeğim teyzesi, kuzularını öpüyorum teşekkür ediyorum...

günaydınnnnnn
ne olursa olsun ben şimdi kendimi hamile hissediyorum ..bir gün bebegim gelecek ve evim neşelenecek .sizlerde öle düşünün .takmayın kafanıza.zamanını rabbim yazdı ..pozitif düşünelim pozitif olsun herşey.moralimiizi bozmak yok yola devam

mrb kızlar
öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim oğluşum bugün 9 günlük oldu 2 gün önce göbeği düştü aldığımızda çok zayıftı ama inşallah hızla toparlanacak şimdiden fark ediyorum toparlanmaya başladığını ilk günkü resimlerle şimdi arsında baya fark var..yüzünde hafifi bir sarılık var onun geçmesini bekliyoruz emzirme konusunda tavsiyede bulunan arkadaşlarada teşekkür ederim evet emziyorum ama henüz süt gelmedi inşallah bekliyorum kız kardeşimin 3 aylık bebği var o bizimkide emziriyor süt kardeş oldular yani...dün kontrol için hastaneye götürmüştüm işitme testi istediler ama gitmeden önce banyo yaptırmıştık sinyal alamadıklarını söylediler tıkalı olabilirmiş doğum kalıntılarını atmamış olabilir dedi hemşire pazartesi günü tekrar gideceğiz inşallah bir sorun yoktur herşey yolundadır kulakları gayte iyi duyuyordur aksini düşünmek bile istemiyorum canık çok sıklıldı ama inşallah yavrumun hiç bir şeyi yoktur...ben ona bir sürü ninni hazırladım beni duymadığını düşünek bile istemiyorum sizde dua edin teyzeleri pıtırcığıma...bu arada ilk gün sarışın gelmişti yüzünde ki sarılıktanmıdır yoksa benim heyecanımdanmıdır bilemem sarışın değil gayet esmer yakışıklı bir oğlan bizimkisi ellerinizden öper teyzeleri...fırsat buldukça yazarım inşallah ..kendinizi iyi bakın..bekleyenler beklediğinize değecek emin olun hamileleiğin tadını çıkartın bir sabah bi uyandım bir telefon anne oldum böyle ani bişey...Rabbim bu güzel duyguyu isteyen bekleyen herkese yaşatsınbu ALLAHIN bir lutfu bizlere...

gözlerim doldu okurken nekadar içten yürekten yazmışsın sütünde gelir inşallah ve hiç merak etme korkma oğluşun gayet sağlıklı inşallah benim yiğenimede aynısını dediler ikinci testte bişey çıkmadı dr daha sonra çok küçük oldukları ve anne karnında daha yüksek seslere alışkın oldukları için tepki vermeye biliyorlar demiş içini ferah tut inşallah hiç bişeyi çıkmacak

canım ilk anlarda bu yaşadıkların çok normal.Belki üşütmüş olabilir vs.Benim oğlumu doktora ilk götürdüğümüzde kulakları çok kötü durumdaydı.Orada üşütmüş .Antibiyotikle bir süre sonra düzeldi.Benim oğlumun tipi bile değişti sonradan kilo aldı toparlandı.Herşey yoluna girecek inşalalh ben de dua edicem Allah büyüktür.OĞlunu benim için de öp,mutluluğunuzun devamını dilerim.

Çok doğru söyledin.Evet evladına kavuşmayı bekleme,her türlü sancıdan kurtulup evladını kucağına almak için gün sayıyorsunbir nevi hamilelik.Önümüzdeki bahara anneler gününe anne olarak gireceğinizi düşünün.Şahsen ben bu anneler günü için çok heyecanlıyım.Hadi hayırlısı az kaldı inşallah kavuşmaya.

Sevgili Limony çok sevindim Allah tamamına eriştirsin inşallah
Meliha iyiki gitmişsin kuruma.Demekki çok yakın hazırlığını yapman ve psikolojik olarak kendini hazırlaman için çok iyi olmuş.Canım heyecanlısın biliyorum ama yavrun da yolda sana kavuşmayı bekliyor.
Effsa çok sevindim kafandaki soru işaretleri gitmiş,artık rahatça beklersin.Aslında bekleme diye birşey bile yok.Zaten vakti belli saati belli anı belli.Allah yolunu açık etsin,inşallah işlerin rast gitsin.Allah gönlüne göre versin.
Diğer bekleyen arkadaşlarım benim de parka götürme hayalim var.Oğlum yürümeye başlasa da ben de götürsem diye.Deniz de simidi ile yüzdüğünü hayal ediyorum.Ne bileyim özeniyorum çok.Allah hepimizin hayallerini gerçek kılsın.Artık kendi evladımızla tüm hayallerimizi gerçekleştiriririz inşallah.Hamileliğinizi iyi ve verimli geçirin inşallah.Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…