Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Canım beni de ağlattın şu an.Hakkaten çok duygusal bir hikaye.İşte bu kader.Bir yanda sevinenler,bir yanda üzülenler.Demekki Allah ona doğurduktan sonra annelik etmeyi nasip etmemiş.Annesi olarak seni seçmiş.Sen de dünya tatlısı bir annesin.Ben hep şöyle düşünüyorum bu olayda"Allahım iyiki veren değil de alan tarafım.Çok şükür diyorum."5-6 ay önce evlat edinme üzerine yabancı bir film izledik tesadüfen bebeğimizin yeni geldiği haftalarda.Durumları iyi ama,çocuğu olmayan bir çift evlat edinmiş,çocuk 5-6 yaşlarına gelmiş dünya tatlısı bir erkek çocuğu.Anne-babayla ilişkileri mükemmel.Çok mutlular.Bırakan kadında sevgilisi hapishanede ve alkol bağımlısı olduğu için çocuğu bırakmış.Adam hapishaneden çıkınca çocuğun peşine düşüp almak istiyorlar.Oradaki kurallara göre çocuk hafta sonları doğuranların yanına geliyor.İlkinde iyi vakit geçirselerde daha sonra adamın eski huyları depreşiyor.Alkol alıyor,çocuğa bağırıyor,hatta vuruyor.Çocuğa yanlarında kaldıkları ailenin anne babası olmadığını söylüyorlar.Çocuk oradan çok mutsuz birlikte yaşadığı anne babasını özleyerek,kafası karışık dönüyor.Anne babasına"Sizin anne babam olmadığınız söylediler diyor.""Baba da " Sen beni seviyormusun,sence bir baba neler yapar diyor"Çocuk da"Oyun oynar,birlikte vakit geçirir,mutlu olur,ben seni çok seviyorum" O zaman tabiki babamsın diyor.Diğer doğuran kadın bu yaşanmışlıklardan sonra seneler önce çocuğu bırakmakla ne kadar doğru bir karar verdiğini anlıyor.Kendi şartlarında,kocasının bu durumunda çocuğu çok mutsuz ve sorunlu yetiştireceklerini anlıyor.Kendisi kuruma gidip ben oğlumu çok sevdiğim ve onun iyiliğini istediğim için onu annesine bırakıyorum diyor.Ve ekliyor"Oğlumu çok seven bir annesi,babası var"Ben çok etkilenmiştim.Bana bu filmi hatırlattı yazdıkların.Allahın işlerinde sorgu sual olmaz.Allah,bırakmak zorunda kalanlara yardım etsin.Ama çok şükür biz bırakan değil alan konumundayız.Allah bize bunu nasip etmiş.Çok şükür.Çocuklarımıza Allahın yardımıyla,sevgi ve ilgi ile en iyi şekilde yetiştirip bizlere,vatanına hayırlı,inançlı,ahlaklı evlat yetiştirmeyi Rabbim nasip etsin inşalalh.

Destine ve gerçek 19 bebekleriniz için namazdan sonra dua ediyorum.Allah tüm çocuklara hayırlı şifalar versin

Günaydın Arkadaşım,

Ağlattın beni iş yarinde çok hassas bir hikaye. Ne kadar hassas davranıyorsun oğluna. Sen çok iyi bir annesin canım. Herzaman mutlu olun.
Herşey herzaman gönülnce olsun.

Sevgiler,

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013
koz13 Ankara kız :08.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız 21.03.2013
destina0706 01.2012 Erzurum kız 04.04.2013
gerçek19 27.11.2012 Çorum-kız-09.04.2013
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza erkek-09.04.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU

ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek :18:
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz) :18:
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
melihanur 08.11.2012 Kayseri kız-erkek :18:
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
sudenazaz 11.04.2013
Tenarr

Nasıl üzüldüm anlatamam, içim öyle acıdı ki, hüngür hüngür ağlamak istedim....
Mükemmel düzeni herkes ister ama, maalesef şartlar, hayat bazen tam tersini gösterir. Her zaman yol ayrımları olacak, bizlerin hayatında oldu, çocuklarımızın da hayatında olacak. Herkes kendi seçtiği yolun sonuçlarına katlanacak, acısıyla tatlısıyla.
Emekle, zahmetle, yıllar içinde anne baba oluyorsun, sperm ve yumurta annelik babalık hakkı kazandırmıyor. Onun annesi sensin ve onu bırakmayacaksın, önemli olan bu, oğlun çok şanslı bir bebek mükemmel bir anneye sahip olduğu için.

Durumu çok iyi anlatan bir filmmiş. Adı neydi hatırlıyor musun?

Çalışan kadınlara koruyucu ailelik vasfı veriliyor mu?
Bilen var mı?

herdemk canım çok hassas bir hikaye gerçekten. bizi bu kadar etkilediyse seni nasıl etkilemiştir kim bilir. ama bu gibi şeyler tanık olanları yaralar. ben de babaneme ilk geldiğimde koltuk altına burnumu sokar uyurmuşum meme ararmışım. herkes ağlarmış halime. hatta beni doğuran kadına bir komşumuz otobüste rastlamış ta rezil etmiş bari memeden kesilene kadar baksaydın diye. ben hangisini hatırlıyorum??? hiçbirini... hatırladığım şeyler çocukluğuma ait mutlu günlerim babanemle dedemle geçen mutlu bir hayat. şükürler olsun ki sahipsiz kalmıyor hiçkimse. Rabbim bebeklerin meleklerini gönderiyor yanlarına. Sen de onlardan birisin.
düşünüyorum da beni doğuran insan direnseydi bırakmasaydı ne olurdum? psikolojisi bozuk bir anne, üvey baba eziyeti, paramparça hayatlar, yokluk sıkıntı.... bugün olduğum yerde mi olurdum acaba? kaç tane anne 70 küsür yaşındayken evini çevresini tüm hayatını bırakıp eve kapanır da torun büyütür? babanem yaptı benim için... hala da yapıyor hep yanımda şükürler olsun.
O nedenle bunları düşünüp üzülmeyin. görene üzgünlük verse de o bebecikler hiçbirini hatırlamayacaklar. sizin sevginiz emeğinizden başka hiçbirşey umurlarında olmayacak emin olun.

bizde aynı olduk 1 hafta sonra aradım randevu verdiler gittik sonra ise 4 ay bekledik eve geldiler eve geldikleri tarihten 1 ay sonrasına 2. görüşme için randevu aldım çok geçe verdiler üzüldüm aslında önümüzde ki hafta vericeğini demişti demik ki müsait değil napim sabır diyip beklicem tek tek görüşülcekmiş ondan sonra 2 ay beklicekmişiz dosyanın onaylanıp onaylanmadığını öğrenmek için ondan sonra sıra verilcekmiş nerden baksam 3 ay sonra anca öğrenicem onaylandı mı sıramız kaç kızlar dua edin daha kısa sürede alıyim mutlu haberi çok üzüldüm zaman gecermi

İnan canım noktası noktasına aynı şeyleri bende kızım için düşünüp onu ağlatmamaya çalışıyorum.Daha anne karnında terk edilmek ve bebeğin o sesleri daha anne karnında duyması kadar acı bir şey yoktur sanırım.Allah iyi ki onları bize gönderdi.Bazılarının üzüntüsü ,bazılarının sevinçi oluyor işte dünya bir denge üzerine mucizelerle kurulmuş.Gözlerim doldu çok duygulandım inan.İnsan aynı şeyleri yaşayınca karşısındakinin psikolojisini daha iyi anlıyor.
Destine ve gerçek 19 bebekleriniz için namazdan sonra dua ediyorum.Allah tüm çocuklara hayırlı şifalar versin

Çok sağol canım,Allah senin bize ettiğin duanın bin mislini sana,ailene evladına versin canım benim.

Son düzenleme:

Amin,amin canım. bende geçenlerde 8 yaşındaki bi çocuğun evlat edinilmesiyle ilgili bir film izledim. insan ister istemez kendi yavrusunu düşünüyor. ve haklısın iyiki alan tarafız aksini düşünemiyorum bile. işte hayat insanın başına ne geleceği belli değil. şartlar hep aynı gitmiyor ki.

teşekkür ederim,allahım seninde yavrunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin. yüzün hep gülsün :)

haklısın,düzen mükemmel değil. dün doktora götürdüm oğlumu. doktorumun yanında bir bayan vardı oğlum onu görünce gülümsedi ve ellerini uzattı kadın bana bakıp" maşallah ne kadar güler yüzlü tıpkı size benziyor gamzesi bile var" dedi doktorumda "30 undan sonra doğurdu böyle kendine benzeri çıkardı" dedi. doktorum bana baktı ben ona dolu dolu gözlerle... kadın gidince doktorum onu sen doğurdun sen onun annesisin başka türlüsü yok ve oğlunun yanında artık kimseye hikayenizi anlatma dedi büyüsün, önce oğlun öğrensin sonra başkaları bilsede bilmese de farketmez dedi. haklı bende öyle düşünüyorum. ve sende çok haklısın emekle zahmetle yıllar içinde anne baba olunuyor. ne kadar güzel yazmışsın çok teşekkür ederim.

canım benim yaşadıklarını hatırlamadığını söylüyorsun ya haklısın aslında yaşanılan güzel şeyler hatırlanıyor. bende babasız büyüdüm fakat o babanın eksikliğini hiç hissetmedim. hayattaydı ama çok uzaktaydı annem yetiyordu herşeye halende annem yetişiyor herşeyime. Allah bin kere razı olsun. senin babaannenden de... beni doğuran insan demişsin anne demeye dilin varmıyor değil mi? canım arada üzülüyorum bende işte oluyor bazen :) haklısın emeğimizden sevgimizden başka hiçbirşey hatırlanmayacak umursanmayacakta :) öpüyorum seni içimi rahatlattın gerçekten :)

biliyormusun canım onaylanmasını beklerken birde bakmışsın bebeğinizi gelin alın diye telefon edecekler :) esmadada bizdede aynı şey oldu onaylanmasını beklerken bebeklerimizi kucaklarımıza verdiler :) sabret bitanem herşey çok güzel olacak.

evet canım haklısın bu bir denge... ve iyiki bebeklerimiz bizimle,sahipsiz kalmalarını düşünemiyorum. bizi bizden başka kim anlayabilir ki...güzel kızını yakışıklı oğlunu öp benim için :)

kızlar cok güzel yazmışsınız duygular yazıyla ancak bukadar ıyı ıfade edılebılır cok huzunlendım hayatın gerceklerı malesefkı benım anlattım konuda ıse sorun maddı degıl sadece manevıyat daha onemlı anne adayının psıkoljık durumu sadece maddı olsa bısekılde yarı ac yarı tok yaşanır ama ruh saglıgı cok daha onemlı anne bu sebepten bebegını vermek ıstıyor tek umudu ıyı bır aılenın evlat edınmesı umarım ıyı bır aıle evlat edınır :2:

herdemk canım Allah senin anneciğinden de razı olsun uzun ömürler versin. esas olan sevgidir hayatta bence. sen harika bir annesin yavrunu sevgi ile büyüteceksin ve onun her anında yanında olacaksın inş. Bunlar hatıra kalacak seneler geçtikçe bunlar anılacak. Ben babanemden sen annenden nasıl minnetle bahsediyorsak yavrun da senden öyle bahsedecek. doktorun çok doğru demiş. başkalarına anlatmaya gerek bile yok sen onun annesisin eşin de babası... bu kadar...
beni doğuran kadın diyorum evet çünkü annelik sıfatına layık görmüyorum. onun diğer eşinden olan kızı ben hamileyken beni aramış bulmuş. teyze oluyormuşum vs demişti. dedim orda duracaksın, bir insanın diğerinin bişeyi olabilmesi için yaşanmışlık gerekiyor. aynı karından çıktık diye sende benim evladımın teyzesi olma hakkı doğmuyor demiştim. hiçbirşey paylaşmadığım insanlara sıfatlar yapıştıramıyorum canım. bir de babanem öyle bir kaplamış ki hayatımdaki tüm sevgi noktalarını... o benim annem, arkadaşım, sırdaşım herşeyim... gerisine gerek duymuyorum...

inanın yazdıklarınızla okadar duygulandım..yalnızlık çok zor gerçekten .evladımın kokusunu senelerce bekledim . ..şimdi yanımda olaydı..

Yarın sabah FOX TV de Fatih Portakalın sunduğu Çalar Saat isimli programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuk ve ben Fatih beye hem mail gönderdim hemde tweet attım. Mailde hepimiz için önemli bir soruyu Bakanımıza sormasını rica ettim.

Sormasını istediğim soru ise Evlat edinen çalışan annelere neden izin olmadığı konusu.Eğer okuduysa ve sorarsa sevinirim. Benim ,eminim sizinde merak ettiği bir sorudur. Ben diyorum ki bu soruyu soran bir tek ben olmayayım.Sizler için uygunsa sizde bu soruyu iletin ki aynı soru birden fazla kişiden gelirse daha çok dikkatlerini çekecektir değil mi ama.

Dogum yapan anneye izin varken Evlat edinen anneye neden izin yok ? Çok merak ediyorum...

merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum işler çok yoğun sınavlar var .evladına kavuşan anneleri çokkkkkkkk tebrik ediyorum ve kocaman öpüyorum inanın çokkkk sevindim çok darısı biz bekleyen anne adaylarının başına olsun. sizlere bişey danışıcam ev görüşmesi için bekliyorum biliyosunuz ve kocaman 2 ayı geçti arayan soran yok ne yapmalıyım arasam kendimizi hatırlatsam mı yoksa sessiz bekleyişe devammı? kafam darmaduman akıl verin bana lütfennnnnnnnnn . öpüldünüz

bencede gerisine gerek yok, babaannene Allah uzun ömürler versin inşallah :)yazdıkların beni çok duygulandırdı çok teşekkür ederim canım, hemde çok...

inanın yazdıklarınızla okadar duygulandım..yalnızlık çok zor gerçekten .evladımın kokusunu senelerce bekledim . ..şimdi yanımda olaydı..

canım üzülme ne olur,yanında koynunda canında olacak,azıcık sabır.. herşey çok güzel olacak. :)

aynı soruyu Esma16 yavrusuna kavuştuğunda sormuştum. bence doğum yapmış gibi tüm haklardan faydalanmalılar. bende şimdi mail atacağım,haklısın dikkatlerini .çekmek lazım.

merhaba canım işlerinde sınavlarında sana kolay gelsin. bence ara ne oldu diye sor,bence uzmanını sadece hatır sormak için bile arayabilmelisin. ben Cizrede yaşarken Şırnaka gitmek öyle kolay değildi terör sebebiyle ama yolum ne zaman Şırnaka düşse uzmanımıza uğrayıp bir çayını içiyordum. tayinimiz çıktığında evimize yerleşip yerleşmediğimiz öğrenmek için Uzmanımız aramıştı ki artık o bizim uzmanımız değildi dosyamız nakil olmuştu. geçenlerde yine aradı hatır sormak için aramış yani iyisine denk gelirsen dost bile olabilirsiniz. bence sık sık aramanda bir sıkıntı yok. arada bir kek bir pasta alıp ziyaretine de gidebilirsin :)

Kizlar bugun Adanada 4aylik bir bebek pazardaki bir saticiya birakilmis.İcindeki notta ben bakamiyorum Devlet daha iyi bakar yaziyormus.Ne dersiniz Otuznisanin bebegi olabilir mi.Otuznisanin cinsiyet tercihini hatirlamiyorum ama umarim onundur ve artik bebegine kavusur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…