Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
ay cnm ya ben hiç denizde simidiyle yüzdürmeyi hayal etmemiştim bundan sonra hayallerimin içinde o da var ama parkta oynatmak en büyük hayallerimden...büyüyünce beraber kekde yapıcaz

Arkadaşlar hepinizi taktir ederek okuyorum.
Maaşallah, maaşallah...
Umarım işitmesi normaldir, dualarımız sizinle.
Yüzündeki sarılık ta, sarılık olduğu için olabilir.
Her bebek doğduktan sonra sarılık olur.
Belki ondandır, korkmayın çabuk geçiyor.
Sadece sık beslemek gerekiyor, doktorunuza da danışın yine de!
Bir de emzirme konusunda sorularım olacak.
Şimdi siz gebelik yaşamadığınız halde,
bebeği emziriyor musunuz?
Süt geliyor mu?
Bunu duymuştum ama gerçekmidir diye de çok düşünmüştüm.
Yoksa ben mi yanlış anlamışım.
Yürekten gelerek emzirilirse süt gelir, derlerdi, ne bileyim...
Ben de koruyucu aile olmak, bebek almak istiyorum, emzirsem sütüm gelir mi?
Yoksa saçmalıyor muyum??? :26:

emzirmenin hamilelikle alakası olmadığını biliyorum... sürekli emzirmekle gelir süt... biyolojik annede emzirmezse süt gelmez ..süt uyarıldıkça gelir... benim anlamadığım sadece merakınızı gidermek için mi bu soruları sordunuz.. yoksa biyolojik anne olmadınız yada olamadığınız icinmi.. yazınızın sonundaki yoksa sacmalıyormuyum sorusu pek samimi gelmedide... burda insanlar birbirleriyle dertleşiyor fikir alışverişinde bulunuyor .. ve üzüntüleri gerçek heyecanları gercek

Gerçek19 benim de kızıma doğduğunda işitme testi yapılmış normal çıkmış burada kontrolde tekrar yaptılar.Sağ kulaktan cevap alamadılar.19 da tekrar randevu verdiler.tekrar geideceğiz.İnan bende senin gibi o kadar korkuyorum.Allah'ım inşallah iyi çıkar diyorum.Ben internette baktım biberonla beslenen bebeklerde orta kulakta sıvı birikimi oluyormuş o da kulakta tıkalılığa sebeb oluyor sanırım.Birde biz kızımı götürdüğümüz de hastaydı yuvada üşütmüş gözü çapaklı burnu tıkalıydı dr.ona bağladı.Biraz olsun içim rahatladı.Allah'ım dualarımız onlarla kuzularımızı korusun Ya Rabbim.Ben de biberondan olacağını okuyunca Dr.Browns biberonu aldım artık onu kullanıyorum

canım benim esmer delikanlıyı öpüyorum :) benim oğlumunda göbeği 7. günde düşmüştü :) işitme testinide kafana takma lütfen bebek küçük ve rahatsızlığından dolayı tepki vermemiş olabilir merak etme dünyanın en güzel ninilerini senin sesinden dinleyecek :)) ne kadar şanslısın ki teyzesinin sütünü emebiliyor,oğlun çok şanslı çoğu bebek anne sütünden mahrum büyüyor. kokulu kokulu öpüyorum oğlunu.

geçmiş olsun canım meraklanma ilk testinde normal çıktıysa normaldir. sonradan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. biberon konusundada haklısın. ben avent biberon kullanıyorum. bir sıkıntı yaşamadım. hava yutmadığı için gaz problemide olmadı. hep yatırarak emzirmeme rağmen kulağındada sıkıntı oluşmadı çok şükür. her ay düzenli uzman doktora götürüyorum boyu kilosu idrarı kakası derken herşeye bakıyorlar sağolsunlar bugünlerde göğsünde bir hırıltı var bu sebeple doktor vantelin hava verdi onu kullanıyorum ben gribim babası grip sanırım bebişimizede hastalık geçirdik. maske takmamıza rağmen oldu işte

gercek19 ve destina0706 yavrularınızda inş bişecik çıkmaz .bol bol dua edelim .moraliinizi sakın bozmayın..geçmiş olsun

gercek19 ve destina0706...
Cok gecmis olsun... bu sıkıntılı günleri tez zamanda atlatirsiniz insallah.

Ben 1. sirada oldugumuzu ögrendigim andan itibaren liste yapmaya baslamistim. Artik listedekileri nereden bulabilirim, ayni ürün nerede daha uygun fiyata arastirmasi yapmaya basladim. Bu bebek daha gelmeden ilk mucizesini gösterdi. Annemle aramiz cok iyi degildir. Yani birbirimizle küs falan degiliz, sıksık görüsürüz, hatta hergün telefonla konusuruz ama birlikte pek birsey yapmamistik. Cumartesi günü annemle birlikte bebek alisverisine ciktik. Annem öyle mutlu oldu ki... Hatta benden daha hevesliydi : ) canim annemm...
Bu sabahta eşimle bebegimizin ismi ne olsun diye uzun uzun düşündük. Biz kiz-erkek tercihi yapmadigimiz icin her ikisi icin de isim düsünmemiz gerekiyor : ) simdilik karar verdik gibi ama o güne kadar degisir sanirim... Bu heyecanlarimi siz teyzeleriyle paylasmak istedim. Gercekten de cok yakin dostlarim var, beni taniyan kisiler var ama yine de onlarla bu heyecanimi burada sizlerle oldugu kadar rahat paylasamiyorum. Sanki iclerinden "biraz abartmiyor musun" diyorlarmis gibi geliyor... Ben de beni benden daha iyi anlayabilecek olan sizlerle paylasiyorum. herkese iyi geceler...

ANNELER BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ MELEĞİNE KAVUŞTU
Ogultoprak 30.12.2010 Ankara terk erkek 23.05.2012
Umut59 07.01.2011 kız-erkek 27.01.2012
Ecem14 25.03.2011 İzmir terk-rıza kız 25.06.2012
Lee26 06.2009 kız-erkek 29.06.2012
Merer 05.10.2011 Ankara terk-rıza kız-erkek 20.07.2012
Herdemk . 03.2012 erkek 24.08.2012
cindy74 31.08.2012 kız
Pırılım 27.09.2011 kız 03.09.2012
HeidiAnkara 21.11.2011 Ankara terk erkek 02.10.2012
esma16 13.09.2012 Bursa terk-rıza erkek 28.12.2012
kukusum Ankara 16.09.2011 kız 28.09.2012
Sermuh 23.12.2011 istanbul terk-rıza kız 14.02.2013
koz13 Ankara kız :08.03.2012
Malibu52 16.01.2012 istanbul terk-rıza kız 21.03.2013
destina0706 01.2012 Erzurum kız 04.04.2013
gerçek19 27.11.2012 Çorum-kız-09.04.2013
fillo 01.2013 İstanbul Terk-rıza erkek-09.04.2013

ADAYLARIMIZ BAŞVURU İL TERCİH MELEĞİ EV ZİYARETİ MELEĞİNEKAVUŞTU

ozlemrahdeniz 12.06.2012 İstanbul erkek :18:
Otuznisan 21.10.2011 Adana kız
cvcv 31.01.2012 Edirne kız-erkek
Ayaz84 08.02.2012 istanbul terk-rıza kız(ikiz) :18:
5059 01.04.2012 izmir terk-rıza kız
gcs 02.04.2012 istanbul terk-rıza kız
Utku07 10.05.2012 Ankara kız
duruay 30.05.2012 Kastamonu Terk-rıza kız-erkek
DamlaUmut 13.09.2012 istanbul terk-rıza kız-erkek
Betus11 25.09.2012 kız-erkek(ikiz)
gazıduz 09.2012 Mersin
hasel06 01.10.2012 Ankara Terk-rıza kız erkek
effsa 30.10.2012 Denizli Terk-rıza Kız-erkek
melihanur 08.11.2012 Kayseri kız-erkek :18:
limony 16.11.2012 İzmir Terk-rıza kız
minapia 20.11.2012 Antalya kız
gamzeli77 23.11.2012 İstanbul
hayalimmm84 14.12.2012 terk-rıza kız
zaman 04.01.2013 İstanbul Terk kız
LVNY 01.02.2013 İstanbul
tu runcu 12.02.2013
kedicik2 02.2013 İstanbul
eslu 07.03.2013 erkek
Hazan72 11.03.2013
cansunida 18.03.2013 İstanbul kız(ikiz)
sudenazaz 11.04.2013
Tenarr

Gerçek19 ve Destina,

Çok geçmiş olsun. Hiç birşey çıkmayacak göreceksiniz. Hep duyduğumuz bişey bebeklerin ilk başlardaki genel sorunu sanırım. Benim yeğeniminde öyleydi. Hiçbişey çıkmadı.
Dularımız sizinle ve minik bebişlerle. Haberlerinizi dört gözle bekliyoruz.

Sevgiler,

arkadaşlar ben kuruma başvurduğumda sadece nufus cuz.fot.ile diploma fot.verdik diğer evrakları(özgeçmiş 5 referans 5 resim) hazırlayın kurumuzuz arayın ona göre randevu ile geleceksiniz dediler . şimdi ararsak kaç gün sonra gelin diycekler bilgisi olan varmı

yanlış hatırlamıyorsam bir hafta 15 gün içinde çağırıyorlar. hayırlısı olsun .

bende hazırlıklara başlamak istiyorum .gerçi bizde cinsiyet konusunda bişey demedik .kardeşte olabilir ikizde sorun degil dedik ..bu yaz odasını boyatacam.. artık gelince alışveriş işleri olacak biizim sanırım:26:seneye inş anneler gününde tek duam yanımda olmaları:116:

ilden ile fark ediyor canım .uzmanına baglı.biz ilk görüştük ikinciyede imzayı attık .evde görüşmek için randevu verdi 10 gün sonraya.ev ziyaretine geldigindede evrakları istedi.1 ay içinde teslim edeceklerimizi .onlarıda 10 günde hallettik.ayda 1 görüşme yapmak şartıyla görüşme yapacakmış bizle... 3.görüşme için haber bekliyoz bakalım .haziran sonundada herşey bitmiş olacak dedi.sanırım ona görede sıramı falan ögrenebilecem.

ay canım benim ne güzel herşey gönnlünce olsun tşk ederim

ben sizleri çok seviyorum
her gün girip yeni doğum yapmış olan varmı içinizden diye bakıyorum
burda yazılanları okumak benim içimi huzurla dolduruyor
aslında gene okuyup çıkacaktım ama bir konuda uyarıda bulunmak istedim.
ben çocuk hemşiresiyim
bebeklerinizi lütfen yatarak emzirmeyin
emzirirken nasıl tutuyorsanız biberondada aynı pozisyonda verin
yani başı mutlaka yukarıda olsun
sonra bebeklerdeki sarılık olayına yeni doğan sarılığı diyoruz
belli bir değere kadar yükselmesi sorun yaratmaz
bütün bebeklerde olur nerdeyse
heleki düşük doğum ağırlıklı olanlarda daha çok gözlüyoruz
ama değerin çok yükselmesi bebek için sıkıntılı bir durum mutlaka takip edin
zaten hepinizde rutin kontrollere götürüyorsunuz
gene sormak istediğiniz bişi olursa cevaplamaya çalışırım

Bu bölümde insanlar çok hassas, farkındayım!
Eminim ki buraya -anne olduğu halde- gelip
sizinle -dertlerinize ortak olmak için geldiklerinde bile- kelimelerini seçerek konuşuyorlar.
Ben art niyet gütmediğim için de tedirgin değilim.
İçimden geldiği gibi konuşmayı tercih ediyorum.
Sorduğum soru; -bu sorunun cevabını bilmeyenler için- saçma olma ihtimali olan bir soru.
Gerçekten büyük bir merakla sordum.
Duydum ama gerçekliği konusunda emin değildim ve
burda benzer şeyler okuduğumda 'acaba?' dedim ve sordum.
Yardımcı olmak için cevaplayan olduysa teşekkürler.
Benim 2 çocuğum var, 3 ve 7 yaşlarında ellerinizden öperler.
Allah izin verirse 1 çocuk için koruyucu aile olmayı çok istediğim için
bu topik'lere girerek tecrübelerinizi okuyorum.
Belki sorularıma cevaplar bulurum diye.
Çocukları çok seviyorum, özellikle kimsesiz,
ihmal ve istismara uğramış çocuklar beni çok incitiyor.
Birinin yarasına merhem olabilirsem ne mutlu.
Ve emzirebilirsem çok daha mutlu!

Hepiniz için dualarım...
Allah(cc) yardımcınız olsun!

Son düzenleme:
Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.En ufak çıtırtıda uyanıyor zaten prensesim inşallah dediğiniz gibidir,tam yazayım dedim benimcadı prenses uyandı gene tek elle yazmaca:)))).kucağımda horul horul uyuyor yatırınca en fazla 15 dk. sonra kızımda alarm başlıyor.şimdi gene daldı uykuya.Yatağında ağlayınca alıyorum alınca da yüzüme bakıp gülücükler saçıyor,benim akıllı bıdığım aynı abisine çekmiş:) öpe öpe mıncıklamaktan kucak arsızı yaptık kuzumu ben bırakıyorum eşim alıyor,sonra oğlum derken...Ama çok tatlı teyzeleri bir görseniz kızıma diyorum ki sen yokken biz ne yapıyormuşuz.Bir telefonla evimize neşe hareket,yoğunluk geldi,saatler nasıl geçiyor anlamıyoruz.Yarın kızımın aşısı var....Kıyamam ben ona...Bu hafta sonu şehir dışına çıkmayı planlıyoruz kızımı büyükbaba ve dayıları ile kuzenlerine göstermeye gideceğiz çok merak ediyorlar.Hazır gitmişken benimoğlumun küvezdeki yenidoğan dr. randevu aldık ona muayene ettireceğiz inşallah.Şu an küçücük kafası omuzumda uyuyor,darısı bütün bekleyen kader arkadaşlarıma olsun tez vakitte inşallah...

Canım benim annemler öbür ay ümreye gidecekler söyleyeceğim buradaki her arkadaş için dua etsin.Bir insanın tanımadığı bir insana duası daha makbul derlerdi yanlış hatırlamıyorsam.Dilerseniz özelden isminizi yazın isim olarak dua etsin.Ya da topiğimiz adına genel de edebilir ikiside olur.

destina canım, bizim topigin adı denilse dua edilirken sanırım yeterli olur .önemli olan niyet .düşündügün için bizleri çok tşk ederim bacım ..eşinle ve evlatlarınla hep mutlu olasın inş .

selam kızlar bı yakınım esı vefaat ettı 2.cocuguna hamıle yalnız olduğu ıcın aılede 2 cocugu ıstemıyor çocuk esırgeme kurumuna verıcekler bebek henüz anne karnında 6 aylık hamıle cok uzucu ama durum bu malesefkı cocukesırgeme kurumu ıle ılgılı bılgısı olan varmı. yardımcı olmak ııcn araştırıyorum

eğer doğumla beraber bırakmayı düşünüyorsa sosyal hizmetlere gidip durmunu söyleyecek ve bir tutanakla bebeğinden vazgeçtiğini söyleyecek. çocuk doğana kadar bakımı sosyal hizmetler tarafından yapılıyor kontroller filan.. doğum devlet hastanesinde veya kadın doğum hastenesinde yapılıyor ardından emzirmek isterse emzirip bebeği teslim ediyor sonrasında anne ve bebeğin yeni hayatı başlıyor tıpkı benim oğlumun hayatı gibi. annesi anne karnındayken kendisinden vazgeçmiş daha doğrusu vazgeçmk zorunda kalmış yeşil kartlıymış zaten fakirlik,açlık... Allah yardımcısı olsun.. doğumdan hemen sonra ayrılmak üzere bir dilekçe yazmış mahkemeylede onanmış. ve doğumdan hemen sonra bir kez emzirmiş ayrılmış... kontrol için hastaneye gelmiş bir kaçgün sonra bebek nerde demiş gitti demişler oysa yan odada yatıryormuş kuzucuk bu hikayeyi hatırladıkça içim acıyor. oğlumu çok seviyorum doğursam anca bu kadar severdim yüreğim pır pır onun için yine de doğum anını düşündükçe o ayrılık anını düşündükçe içim paramparça oluyor. yavrum anne kokusuna doyamadan daha sütü ağzındayken yapayalnız bir odada yatmış. ve o anne kimbilir kaç gece ağladı... ben oğlumu hiç ağlatmadım. annem bir gün demiştiki "sen bebekken ağladığında göğsümden süt gelirdi, göğsüm sızlardı,acırdı. üç çocuğum var ama en çok sen ağladın ki senin sızını unutmuyorum" annem çalışan bir anneydi beni bırakıp gittiği için belkide sızıyı unutmadı. oğlum ne zaman ağlamaya başlasa onu doğuran annenin göğsü sızlamasın canı yanmasın diye hemen susturmaya çalıştım. bu sebeple benim oğlum ağlamayı hiç öğrenmedi çok nadir ağlar. şimdi ben bu satırları yazarken ağlıyorum. ne olur o yakınınıza söyleyin bebeğini bırakmasın. gerekirse devletten yardım istesin aç kalsın susuz kalsın ama babası öldü diye yavrusunu bırakmasın. o bebek doğsun inanın etraftan bir sürü yardım gelir gün doğmadan neler doğar. bırakmasın.son sözüm bu... kusura bakmayın bir soru sorup bin ah işitmiş gibi oldunuz. hassas bir zamanım sanırım kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…