Çalışmanızı istemiyor da o çocuğa iyi bir geleceği kim kazandıracak allah aşkına! Çalışan anne iyi çocuk yetiştiremez mi sanki? Tek maaşla artık geçim ne kadar zor, onlar bilmez mi bunu? Her anne olan işi mi bırakıyor, böyle bir bolluk mu var bu ülkede? Kim ister çocuğundan ayrı kalmayı, başkasına bırakıp gözü arkada işe gitmeyi, tüm gün kalbi paramparça akşam olmasını beklemeyi?slm kızlar,
biliyorsunuz ben oğluşuma yeni kavuştum..size bir sorum olacak özellikle özel sektörde çalışanlar ne kadar izin kullandınız kuruma izin konusunda bir şey söylediniizmi ben çok fazla izin alamıyorum önümüzdeki günlerde işe başlayacağım ama kurumdan denetlemeye gelecekler gerçi gidip işe başlayacağımı söyleyeceğim ama yine içim huzursuz yönetmelikte acaba ne kadar bebekle birlikte kalmak gerekiyor bilgisi olan varsa lütfen yazsın..çalışmamı fazla istemeyen bir uzmanımız var bu arada o yüzden bu kadar korkuyorum bir sorun çıkacak diye lütfen yardımcı olun bana...
6 seneye kadar neredeymiş o anne 6 sene sonramı anneliği aklına gelmiş,zorla almışlarmış geçecen ilkin onları devlet bebeği almadan önce günlerce veren anneye ne diller döküyormuş bunu biliyormusunuz ,masrafını biz üstlenelim para ve manevi yardım yapalım diye iknalarda bulunuyorlarmış.Bize bunu kurumun Müdür Yard.sı söyledi, zaten demişlerdi bu kadar tekliften sonra seneler sonra ortaya çıkarlarsa o işin altında para yolma planı vardır diye,alan ailenin yerine olsam kendimi saklar ortaya çıkmazdım çünkü öyle bir hakları var.Geçecen onları hepsi palavra onların ben o kadınların göz yaşınada inanmammerhaba kızlar nasılsınız?
sabaha çok güzel uyanmıştım. oğlumla oynaştım ona kahvaltı yaptırdım azıcık parka çıktık salıncakta salladım. 8 aylık ama kendinden beklenilmeyecek cesaretlere sahip :) salıncakta desteksiz oturmak istiyor onu tutuyorum elimi itiyor,salıncağın demirlerinde öyle sıkı tutuyorki... onu hafif hafif sallıyorum,rüzgar yüzüne değdikçe havayı içine öyle bir çekiyorki görmeniz lazım aldığı zevki,hazzı... eve gelince elini yüzünü yıkadık sonra uyudu. bende tv açtım öyle kanalları geziyordum Serap Ezgü'nün programına takıldım kaldım. 6 yıl önce evlatlık verilen çocuğunun peşine düşen anne feryat figan içinde. zor şartlarda yaşamış yalnızlıktan fakirlikten bebeği zorla elinden alınmış ve bir aileye verilmiş. mahkemeleri hala sürüyormuş. evlatlık alan anne baba,anneanne ve dede de programa katılmışlar. 1 günlükken bırakılan bebek şimdi 6 yaşında annesine babasına alışmış dünyası mutlu huzurlu ve diğer tarafta biyolojik annesi tek sığınağı 9 ay taşıdım elimden zorla alındı ben vermedim isyanı. hangisi haklı bilemedim içim parçalandı. bakan büyüten anne diyoruz emek verdiği için. kan bağıda önemli..Allahım sen aklımı koru, bunları düşünmeyi hiç istemiyorum ama işte hayatta bu gerçekler var ve karşıma çıkıp gerçeği tokat gibi yüzüme vuruyoroğlum üzülmesin hayatı kararmasın ben herşeye razıyım bugün ilk defa biyolojik annesinin buharlaşıp yok olmasını diledim.. yüreğim kötülendi, karardı. düşünün ben ki düne kadar dua eden onun için iyi dileklerde bulunan ben, şimdi Allahım ne olur unutsun oğlunu, aklı fikri buharlaşıp yok olsun dedim düşünceme pişman oldum içim yandı acıdı.. oğlum için herşeyin en iyisini düşünüyorum elimden geleni belkide şartlarımı zorlayıp en iyisini yapmaya çalışıyorum. onunla ilgili güzel hayallerim güzel gerçeklerim var elle tutulur gözle görülür...
kızlar biz özel anneleriz ve evlatlarımız için herşeyi yaparız. Allaha sığınıyorum Cenabı Allahım nasıl uygun görürse öyle olur ama evladımı artık kimse alamaz elimden...vermem kimseye vermem. birgün biyolojik annesi çıkıp verin yavrumu derse.. Allahım düşünmek bile istemiyorum çünkü biliyorum ki ne düşünürsek karşımıza çıkar. düşünmeyeceğim,düşünmeyeceğim....
slm kızlar,
biliyorsunuz ben oğluşuma yeni kavuştum..size bir sorum olacak özellikle özel sektörde çalışanlar ne kadar izin kullandınız kuruma izin konusunda bir şey söylediniizmi ben çok fazla izin alamıyorum önümüzdeki günlerde işe başlayacağım ama kurumdan denetlemeye gelecekler gerçi gidip işe başlayacağımı söyleyeceğim ama yine içim huzursuz yönetmelikte acaba ne kadar bebekle birlikte kalmak gerekiyor bilgisi olan varsa lütfen yazsın..çalışmamı fazla istemeyen bir uzmanımız var bu arada o yüzden bu kadar korkuyorum bir sorun çıkacak diye lütfen yardımcı olun bana...
Biz geldikkkkk,oğlumun doktoruna gittik,ilkin kızımı sevdi öptü,sonra muayenelerini yaptı,işitme testi iyi çıktı çok şükür,sonra kızımın tsh ı yüksek çıkmıştı o yüzden evhanlanmıştık onada ilaç verdi.Topuk kanında gözükmediğini anlattık,dr.muzda yuvada göbek bağlarını bir pansuman söyledi iyot bakımından yüksek olan ve benim önermediğim bir ilaç dedi.Başka daha iyi olanı var dedi onla yapmıyorlar dedi.O pansuman yükseltmiş kızımın tsh şını 3 yaşına kadar kullanacak ilacını inşallah düzelir dr.umuz düzelir dedi.
Bugün aşı olduk içim çok yandı neredeyse bende ağlayacaktım.Kızım Allah'ım çok tatlı bir görseniz inanın ben 10 tane doğursam bir kızım etmezmiş,o kokusu yanağını yanağıma yaslayışı,ben çok öpüyorum öpmekten duramıyorum eşim kızıyor bazen yanağını tahriş yaparsın rahat ver diyor,bende ya hafif öpüyorum amaaaaa kendimi alamıyorum diye söyleniyorum.
Yeni yeni agu gibi sesler çıkarıyor arada,bazen kucağımda uyurken onu seyrediyorum Allah'ım sen bana bu kadar güzel bir meleği layık gördün ya sana ne kadar şükretsem azdır diyorum.Bazen sanki rüyamış gibi sanki elimden alacaklarmış gibi içimi bir sıkıntı kaplıyor.
Evin her köşesi bebek eşyası ile doldu bir görseniz meğerse ne kadar özlemişiz bebek bakmaya ,sevmeye bebekle bir bütün olmaya.İnsan kavuşunca anlıyor.Bunları sizi imrendirmek için yazmıyorum.Sıkıntılarınız sonunda ki o muhteşem duyguya kavuşunca hepsine değermiş diyeceksiniz.Ve daha bir kıymetli olacak vay be ben sana kavuşmakiçin ne yollardan geçtim,şimdi kucağımdasın ben bu savaşı zaferle kazandım diyeceksiniz.Uykusuzluk hat safhada kızım çok kucakçı yemek bile bazen yapamıyorum.Ama onu yemekten doyuyoruz sanki:)))Sevgiyle doyuyoruz inanın ben başka zaman böyle aç dolaşsam bayılırım ya,,ama hiç hissetmiyorum açlık bir öpüp koklayınca dünyanın en tatlı şeyiyle doymuş gibi oluyorum.
kızlar merhaba hepinizi öpüyorum.bugün neler oldu bilseniz dün uzmanımız aradı ve bugun ev ziyaretine geldiler şaka gibi 2,5 ay sonra geldiler 15-20 dk kaldı evi gezdi bir iki soru sordu,çayım kurabiyem vardı içmedisoğuk ve mesafeliydi dahaçok toki elemanı gibiydi.bide bebeğe kim bakacak dedi bende ilk 1 yıl ücretsiz izin alıp ben bakacağım dedim tuttu dediki ev de ödüyosunuz bu durumda geliriniz düşecek ne yapmayı düşünüyosunuz dedi sinir oldum.yavrum gelsin ben soğan ekmek de yesem onu en güzel şartlarda yetiştiririm. bir ailenin 5 çocuğu var aylık geliri 500 tl onlara kimse bişey demiyo bizim üzerimiz de de psikolojik baskı yapıyolar tavırları canımı sıktı biraz. 1 ay sonra tekrar randevu alıp kuruma gideceğiz belirleyici görüşme o olacakmış eşim ve benimle ayrı ayrı 1-1,5 saat görüşeceklermiş o görüşme herşeyi belirleyecekmiş bize önerdikleri kitaplarla ilgili konuşacakmışız. bilmiyorum ama uzmanımız bugun beni gerdi son görüşme nasıl olacak bi fikriniz varmı??? bir de hala bizden sağlık raporu istemediler anlamadım ben. yazarsanız sevinirim kızlar iyiki varsınız hepinizi tek tek öpüyorum ve sizleri seviyorum.
slm cnm nasılsın? sizin ev ziyaretiniz olmuş geçmiş olsun ne çabuk geldiler size siz daha yeni başvurmamışmıydınız kuruma?
sizede kitap verdilermi..
ev görüşmesinde neler sordular?
kaç kişi geliyorlar ev görüşmesine?
nelere dikkat ediyorla daha çok ?
A.s cnm iyiyim ya sen evet yeni basvurduk .bize kitap vermediler.bizim oyle cok soru yagmuruna tutmadi.1 kisi bayandi.evi gezdi bizim oyle dikkat ettiyi bi sey olmadi sanki arkadasim ziyarete gelmis gibiydi iyi gecti senin daha gelmedilermi?
kızlar merhaba hepinizi öpüyorum.bugün neler oldu bilseniz dün uzmanımız aradı ve bugun ev ziyaretine geldiler şaka gibi 2,5 ay sonra geldiler 15-20 dk kaldı evi gezdi bir iki soru sordu,çayım kurabiyem vardı içmedisoğuk ve mesafeliydi dahaçok toki elemanı gibiydi.bide bebeğe kim bakacak dedi bende ilk 1 yıl ücretsiz izin alıp ben bakacağım dedim tuttu dediki ev de ödüyosunuz bu durumda geliriniz düşecek ne yapmayı düşünüyosunuz dedi sinir oldum.yavrum gelsin ben soğan ekmek de yesem onu en güzel şartlarda yetiştiririm. bir ailenin 5 çocuğu var aylık geliri 500 tl onlara kimse bişey demiyo bizim üzerimiz de de psikolojik baskı yapıyolar tavırları canımı sıktı biraz. 1 ay sonra tekrar randevu alıp kuruma gideceğiz belirleyici görüşme o olacakmış eşim ve benimle ayrı ayrı 1-1,5 saat görüşeceklermiş o görüşme herşeyi belirleyecekmiş bize önerdikleri kitaplarla ilgili konuşacakmışız. bilmiyorum ama uzmanımız bugun beni gerdi son görüşme nasıl olacak bi fikriniz varmı??? bir de hala bizden sağlık raporu istemediler anlamadım ben. yazarsanız sevinirim kızlar iyiki varsınız hepinizi tek tek öpüyorum ve sizleri seviyorum.
Öncelikle kızının iyi olduğuna çok sevindim.Allah hep sağlıklı,iyi günler nasip etsin inşallah.Aynı şeyleri bizim danışmaınımız da söyledi.Çocuğunu bırakmak isteyenlere aylık maddi yardım teklif ediliyormuş,destek olunuyormuş maddi olarak.Ama istemeyen,benimsemeyen yine benimsemiyor.6 seneye kadar neredeymiş o anne 6 sene sonramı anneliği aklına gelmiş,zorla almışlarmış geçecen ilkin onları devlet bebeği almadan önce günlerce veren anneye ne diller döküyormuş bunu biliyormusunuz ,masrafını biz üstlenelim para ve manevi yardım yapalım diye iknalarda bulunuyorlarmış.Bize bunu kurumun Müdür Yard.sı söyledi, zaten demişlerdi bu kadar tekliften sonra seneler sonra ortaya çıkarlarsa o işin altında para yolma planı vardır diye,alan ailenin yerine olsam kendimi saklar ortaya çıkmazdım çünkü öyle bir hakları var.Geçecen onları hepsi palavra onların ben o kadınların göz yaşınada inanmam
amanında amanın topiğe gelen giden olmuş kaçırmışım
bacılar ileriyi bilemeyiz bizler anne olmak azmı göz yaşı döktük yeter ki olsun diye azmı bitkisel otlar çöpler azmı iğneler ilaçlar kullandık azmı her tedavi sonrası psikolojimiz bozuldu çöktük bizler anne olmak çok çabaladık ve anneleliği bebeğini sokağa cami avlusuna hastahane odasına bırakan annelerden daha çok hakediyoruz şimdi bana kızabilirizsiniz mecbur olmasalar bırakmazlardı diye benim annem ne yoklukla büyüttü bizi ama bırakmadı bıraksa gitse çokda haklı olabilicek sebebleri vardı kendince ama bırakmadı şimdi size sorsam hanginiz bebeğinizi bırakırsınız onun için boşverin bizler hamileliği çooookkkk üzün süren anneleriz anneliğin ne olduğunu yaşayan insanlarız komşum hamile doğurcak 1 haftaya aman diyo napcam nolcak hiç istemiyor hani bırak desem bırakcak hiç gözümde yok diyo bide bana döndü aman sende akıl yok cocuğum üzülme yok diye üzülüyosun dedi içim acıdı işte kimileri kolay yoldan anne olunca kıymet bilmiyor bende yıllardır gecem gündüzüm gözyaşı içinde inim inim inleyerek geçti
neyse kızlar bu konu daha çooookkkk su götürür
hepinizi
Öncelikle kızının iyi olduğuna çok sevindim.Allah hep sağlıklı,iyi günler nasip etsin inşallah.Aynı şeyleri bizim danışmaınımız da söyledi.Çocuğunu bırakmak isteyenlere aylık maddi yardım teklif ediliyormuş,destek olunuyormuş maddi olarak.Ama istemeyen,benimsemeyen yine benimsemiyor.
Çocuğum 9 aylık olmuş,dün bir iş arkadaşı bayan sana alıştımı dedi.Yani öyle kızıyorumki.Benden başka anne görmemiş.Annesi benim.Bu nasıl saçma soru.Canım sıkıldı.Eve bir geldim oğlum beni o kadar özlemişki bir sevindi,bana nasıl sıkı sarılıyor bırakmadı dakikalarca.Çok haksızlık ediliyor.Araya fitne fesat sokulmaya çalışılıyor.O benim birtanem.O da bensiz duramaz.Anneanneden Allah razı olsun çok güzel bakıyor ama oğlum annesini biliyor,hep beni istiyor.Çok şükür Allahım.Sen böyle insanların fitnesinden,vesvesinden bizi koru.
nbr cnm nasılsın? nihayet sana denk geldim valla burda onlıne birini gördümmü çok seviniyorum)
napim bacım çalışıyorum
evdeyim ama evden bakınıyorum öyle açıktım pilav köfte patates üçlüsünü pişiyorum bi yandan
sen nasılsın napıyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?