merhaba kızlar size çok ama çok güzel haberlerim var bugün saat 4te uzmanımız aradı evdemisiniz ben geliyorum diye haber vermeden çat kapı on dakika sonra geldi ev görüşmesine biliyosunuz tam yedi ay oldu başvuru yapalı bugün yarın derken bizi çok oyaladı neyse çok güzel geçti sohbet havasında yaklaşık bir saat kadar kaldı evi şöyle bir üsten gezdi geçti çocuk odasına baktı hazırlık yapıp yapmadığımızı sordu daha sonra ben anlattım o notlar tuttu herşeyin tamam olduğunu söyledi son görüşme yapacağız yarın eşimle bizi kuruma çağırdı kafamdakileri sordum hep içim rahatladı kızlar dosya ne zamn onaylanır ne zaman belli olur sıramız dedim dosya zaten yanındaydı baktı ve sizin dosyanız onaylandı o konuda bir sıkıntınız olmasın dedi peki sıralar ne zaman belli olur dedim oda bana ne söyledi biliyormusunuz size çocuk yerleştirdiğimiz zamn dedi yani sırayı bize söylemeyecekmiş ne zaman bize uygun bir bebek geldi o gün gelin diyecekmiş buda güzel aslında heryılın ocak ayında resmi sırayı bildirmem gerekiyor ama ailelere açıkça söylemek gerekirse ben daha hiç kimseyi aramadım dedi sıranın yanında aileye uygunluk benim için daha önemli dedi en çokta içimi ne rahatlattı biliyomusunuz burada sıraların çok yavaş ilerlediğini duymuştum bugün bizden önce görüşmeye gittikleri aile tam 11 ayda kavuşmuş bebeklerine buda bizi çok ama çok arahatlattı evt kızlar çok yazdım biliyorum beni hoş görün artık biliyosunuz uzun zamandır bu anı bekliyorduk çok uğraştık buda azmin zaferi bence ama beklediğimze değdi herşeyi bir çırpıda öğrendik ama şimdi sadece sırayı bekliyeceğiz oda nezaman olursa bizim uzamn bir enteresan biliyosunuz bizim sıramız yok belki bir hafta belki bir ay belkide bir sene bir kere daha anladım ve sizede anlatmatya çalıştığım gibi herşey onların elinde istediklerinde iki dakikada dosya onaylaya bildiklerine göre her şehir ve her uzmanda prasedür farklı işliyor
bugün son görüşmeyide yaptık bunuda atlattık herşey o kadar hızlı geliştiki hala inanamıyorum artık sadece kesin olarak yavrumuzun geleceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah herkese tek tek teşekkür ederim iyi dilekleriniz için iyiki varsınız
herkese merhabalar. gununuz guzel olsun, okudugum kadariyla buradaki tum kanatsiz melekler kardeş dost olmus. sizler adcok kutsal insanlarsiniz. ben burada yeniyim, benide araniza kabul ederseniz mutlu olurum. 15 yillik evliyim. 4 kez tup bebek denedik olmadi olmayinca olmuyor iste, once Rabbim iste[COLOR="[COLOR="#000000"][/COLOR]#80.[COLOR="#800000"][/COLOR]000"][/COLOR]meli. cok uzulduk cok yiprandik, Allahim affetsin yeri geldi cok isyan ettim, son tup bebek d[COLOR="#000000"][/COLOR]enemesinden sonra artik kaderimde yokmus diyip cocuk sayfasini kapatmistim. gecen temmuz ayinda kayinvalidem beni karsisina alip bu hayat boyle yalniz gecmez evlat edin dedi..asla yapamam kendi kanimdan canimdan olmali diyip kestirip attim dusun biraz acele karar verme dediler. sonra memleketten kendi evime dondum duvar bana ben duvara .bakiyorum. esim aycti konuyu nasil olduysa olur dedim islemlere basladik, bu arada surekli gel gitler yasiyorum ben ne yaptim bu isin sakasi yok sever miyim benimser miyim diye icım icimi kemiriyor. neyse prosedurler ev ziyaretleri derken bi gun haber geldi 9 gunluk bi erkek bebek var gelin bakin dediler elim ayagim birbirine karisti ve bebek sehir disindan. alis veris yaptim ciktik yola, esim o kadar mutluki anlatamam ama ben karmakarisigim.. uzun yolculuktan sonra geldik yurta, veee sira bebegi gormeye geldi, bebek yeni dogdu icin hastanedeymis gittik beni ve esimi steril kiyafetlerle giydirip kuveze kadar goturup iste bu dediler.. aman Allahim dunyalar guzeli bisey bru, dudaklar kalemle cizilmis boncuk boncuk gozlerle bana annesine bakiyor,tuylerim diken diken oldu, ben kuzeyimi oglumu gorene kadar nefes almiyormusum, o an nefes aldigimi hissettim esimle ben ogluma bakip bakip agladik, Rabbim sukurler olsun sana. oglumla evimize geldik ve suan 7 aylik oldu teyzeleri, o benim dunyam o benim nefesim, o benim biricik oglum hayattaki tek hazinem..Rabbim sizlerede tattirsin bu duyguyu.. biraz uzun oldu kusura bakmayin paylasmak istedim.. sevgiler.
hayırlı cumalar.
effsa canım herşey gönlünce olsun inş .bebeginde tez kucagında olsun .bu günlerinide çabucak unutursun inş .
5059 canım babana acil şifalar diliyorum .inş tez zamanda saglıgına kavuşur.büyüklerimiz bizim için okadar degerliki gözlerinin içine bakıyoruz degilmi.torununuda kucagına alacak inş ALLAHIN İZNİYLE
zaman CANIM HERŞEY OLDU BİTTİ BAK GÖRÜYONMU ŞİmDİ DOSYANIN ONAYLANMASINI BEKLİYOSUN .BURDA UZMAN ONAYLADIYSA ANKARADAKİLER SATEN ONAYLIYO SORUN YOK İÇİN RAHAT OLSUN CANIM ..benim uzmanım öle demişti bana .ben onayladıktan sonra gerisi teferruat demişti
özlem canım sen daha çok küçük degilmisin hiçmi umut yok tedavi olman için :26:tüp bebek falan yapılsa:44:
bizimde bi görüşmemiz kaldı çok şükür haziranda yapacaz bu görüşmeyi dedi.. bakalım hayırlısı sonra hopp ANKARADA dosya.ben burda bulundugum ilden dolayı ve yaş gurubumdam dolayı daha erken alabilecegimi söledi uzmanım bakalım .neler olacak :))
Bugün İstanbul'dan evlatlık bebek için başvurumuzu yaptık. Bu tarihi hiç bir zaman unutmayacağım sanırım. Normalde evlat edinmek için başvuru kriterlerine pek uymuyoruz. 5 senelik evli olmak ya da iki eşin de 30 yaşını doldurmuş olması gerekiyormuş, her yerde öyle yazıyor. Ama bu forumda bir kaç kişiden yaş ya da evlilik şartını doldurmadan başvurularını yapmış ve işleme girmiş olan kişilerin varlığını bildiğim için o mevzu problem olmaz diye düşünüyordum. Ama hiç beklediğim gibi olmadı. İlgilenen görevli bize başvuruda bulunamayacağımızı söyledi. O konuştukça başladım ben ağlamaya...
Böyle bir mantık olabilir mi.. Bizim çocuk sahibi olabilmemiz imkansız. 3 senelik evliyiz ve eşim 30 yaşında ama ben değilim. Şimdi benim sırf böyle saçma bir kural var diye boş yere 2-3 sene bekleyip sonra evlatlık için başvurduğumu düşünürseniz, en az 4-5 seneden önce evimize çocuk giremeyecek. Bu da inanılmaz yorucu bir süreç diye düşünüyorum. Burada okuduklarımı ve bazı arkadaşların başvuru yaptıklarını görevliye söyledim. Zaten çok ilgili biriydi. Tabii dedi, keşke öyle olsa, ben uygulayıcı arkadaşlara da danışayım. Belki istisnalar yapılıyordur, öğreneyim. Telefonla görüştü sağolsun ve şuana kadar az da olsa bunun uygulandığını ve başvurumuzu alabileceğini söyledi.
Ben zaten şimdi başvurduğumda bebeğimiz gelene kadar çoktan 5 yıllık evli kuralını doldurmuş olacağım. Bu kadar evlat hasreti çeken aileleri mağdur etmek çok saçma.. Boş yere bekleyip zaman kaybedeceğime, en azından o yıllar sırada beklerken geçer. Hani ihtimalimiz olsa tüp bebek fln, anlarım.. Ama genetik problem sebebiyle biyolojik kendi çocuğumuza sahip olmamız mümkün değil. Başvurumuzu aldılar ama umarım sonradan arayıp maalesef olmuyormuş demezler. Diken üzerindeyim. Bir yandan çok mutluyum, başvurduk diye.. Öbür yandan acaba iptal ederler mi diye korkuyorum. Aramızda bu durumu yaşayanlar varsa lütfen benimle görüşlerini paylaşsınlar, çok mutlu olurum.
Bu arada görevli beyefendi bize koruyucu aile için de başvurmamızı önerdi. Onun için de başvurduk ama şuan içime sinmiş değil. Sanki ikisi de aynıymış gibi davranıyorlar ama bana evlatlık verilemeyen istenmeyen çocukları koruyucu ailelere veriyorlar gibi geliyor. Ya çocuğu hemen benden alırlarsa, ailesi istediği gibi görebiliyor.. Hiç çocuğu olmayan biri hangisiyle başlamalı.. İkisini birden yapan birileri var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Öyle bir konuştular ki, koruyucu ailede birkaç ayda çocuğu yanına veriyorlarmış. Evlatlıkta 1-2 sene sürüyor, belki de daha fazla.. Evet biri çok çabuk bir süreç ama çocuğun velayeti sizde değil. Şehirdışına çıkarken bile kurumu haberdar etmek dilekçe yollamak gerekiyor. Ailesiyle görüştürmek durumundasın. O çocuk bocalamaz mı.. Bir de ben 0-6 aylık istiyordum ama koruyucu ailede en küçük belki 8-9 aylık rastlayabiliyor, o da çok nadir deniyor. Ne kadar küçük olursa o kadar kolay bağ kurarız gibi hissediyordum ben şuan kafam karışık. Ne yapmalı..
Gerçi bir arkadaşın yorumunu okudum forumda. Şuan ismini hatırlamıyorum. Demiş ki varsın aileyle görüşsün, belki ilerde benden alsınlar, ama yine de çekeceğim acıya rağmen o çocuğun yuvada kalmasına gönlüm razı olmaz diye. Ne kadar özverili bir düşünce.. Bunu okuyunca daha olumlu bakmaya başladım. Ama merak ediyorum kurumda evlatlık için başvurmaya gidenleri koruyucu aileye yönlendiriyorlar mı bizde olduğu gibi..
Beni de listeye ekleyebilirsiniz. Başvuru tarihi 6 mayıs 2013, 0-1 kız için başvurduk, terk rıza henüz seçmiş değiliz. Bir ay içerisinde evrakları tamamlayıp kuruma gideceğiz.
Herkesin Allah yardımcısı olsun.
kızlar meraba ben size birşey soracaktım eşlerden birinin yaşı 30 sa diğeri 21 yasındaysa evlatlık durumu ne olur başvurulabilir mi
ne kadar güzel anlatmıssın okumadan bi saniye vazgecmek aklıma gelmedi duygulandım peki bebeği emzirmeyi düşünmediniz mi hiç hormon iğneleriyle süt olabiliyo
ozlem_ahmet hoş geldin aramıza. sorduğun sorunun cevabını yakın zamanda başvurmuş arkadaşımızdan daha iyi öğrenebilirsin. bu arada ilden ile uygulamalar farkedebiliyor. aslında bulunduğun ildeki kuruma sorsan daha kesin ve net sonuç alırsın.
mesajını kopyaladım senin için umarım faydası olur. hayırlısı olsun.
cnm cok düşük ihtimal tüp bebek hiç denemedm bi kaç aya denicez ama ben kendimde devlet yurdunda yetişmiş bi kız olarak onları en iyi ben anlarım orada calısan 15 kişiye anne diyorduk biz 15 kişye anne diyeceğine 1 tanme onun gözünün içine baktıkca dünyaları gören bi anneleri olması daha güzel kızzlar ben işin dini boyutunuda araştırdım bi ara sizle paylaşırım ben erkek bebek istiyorum emzirmekde istiyorum
bugün son görüşmeyide yaptık bunuda atlattık herşey o kadar hızlı geliştiki hala inanamıyorum artık sadece kesin olarak yavrumuzun geleceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah herkese tek tek teşekkür ederim iyi dilekleriniz için iyiki varsınız
kızlar meraba ben size birşey soracaktım eşlerden birinin yaşı 30 sa diğeri 21 yasındaysa evlatlık durumu ne olur başvurulabilir mi
cnm cok düşük ihtimal tüp bebek hiç denemedm bi kaç aya denicez ama ben kendimde devlet yurdunda yetişmiş bi kız olarak onları en iyi ben anlarım orada calısan 15 kişiye anne diyorduk biz 15 kişye anne diyeceğine 1 tanme onun gözünün içine baktıkca dünyaları gören bi anneleri olması daha güzel kızzlar ben işin dini boyutunuda araştırdım bi ara sizle paylaşırım ben erkek bebek istiyorum emzirmekde istiyorum
pare55 okurken inanın duygulandım .darısı biz bekleyenlerin başına
evladınızla bir ömür boyu mutlu olursunuz inş
sevgilerimle
herkese merhabalar. gununuz guzel olsun, okudugum kadariyla buradaki tum kanatsiz melekler kardeş dost olmus. sizler adcok kutsal insanlarsiniz. ben burada yeniyim, benide araniza kabul ederseniz mutlu olurum. 15 yillik evliyim. 4 kez tup bebek denedik olmadi olmayinca olmuyor iste, once Rabbim iste[COLOR="[COLOR="#000000"][/COLOR]#80.[COLOR="#800000"][/COLOR]000"][/COLOR]meli. cok uzulduk cok yiprandik, Allahim affetsin yeri geldi cok isyan ettim, son tup bebek d[COLOR="#000000"][/COLOR]enemesinden sonra artik kaderimde yokmus diyip cocuk sayfasini kapatmistim. gecen temmuz ayinda kayinvalidem beni karsisina alip bu hayat boyle yalniz gecmez evlat edin dedi..asla yapamam kendi kanimdan canimdan olmali diyip kestirip attim dusun biraz acele karar verme dediler. sonra memleketten kendi evime dondum duvar bana ben duvara .bakiyorum. esim aycti konuyu nasil olduysa olur dedim islemlere basladik, bu arada surekli gel gitler yasiyorum ben ne yaptim bu isin sakasi yok sever miyim benimser miyim diye icım icimi kemiriyor. neyse prosedurler ev ziyaretleri derken bi gun haber geldi 9 gunluk bi erkek bebek var gelin bakin dediler elim ayagim birbirine karisti ve bebek sehir disindan. alis veris yaptim ciktik yola, esim o kadar mutluki anlatamam ama ben karmakarisigim.. uzun yolculuktan sonra geldik yurta, veee sira bebegi gormeye geldi, bebek yeni dogdu icin hastanedeymis gittik beni ve esimi steril kiyafetlerle giydirip kuveze kadar goturup iste bu dediler.. aman Allahim dunyalar guzeli bisey bru, dudaklar kalemle cizilmis boncuk boncuk gozlerle bana annesine bakiyor,tuylerim diken diken oldu, ben kuzeyimi oglumu gorene kadar nefes almiyormusum, o an nefes aldigimi hissettim esimle ben ogluma bakip bakip agladik, Rabbim sukurler olsun sana. oglumla evimize geldik ve suan 7 aylik oldu teyzeleri, o benim dunyam o benim nefesim, o benim biricik oglum hayattaki tek hazinem..Rabbim sizlerede tattirsin bu duyguyu.. biraz uzun oldu kusura bakmayin paylasmak istedim.. sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?