Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

sevgili özlem hoşgeldin canım allah gönlünde kalbinde ne varsa yaşamayı nasip etsin

Merhabalar hoşgeldin aramıza ne kadar güzel kayınvalidenin önermesi benimki istemediği için neler neler yaptı neyse önemli olan bebeğinle mutluluğun o eşsiz anı biran önce yaşamak istiyorum size de bir ömür mutluluklar diliyorum...

Son düzenleme:

Tesekkurler nisan yavruna tez zamanda kavusursun insallah.

GUnaydin kizlar. Bugun sizlerle bisey paylasmak istiyorum. 15 yildir esimin gorevi nedeniyle samsundayim. Evimizi aldik buraya yerlestik. Cokta seviyorum burayi. Cevremde herkes evlat edindigimi biliyor. Forumda arkadasin biri cocuguma gercekleri soyledikten sonra hic bisey eskisi gibi olmadi demiş bu beni cok korkutuyor. Bitanede kiz evlat edinip buralardan gitmeyi dusunuyorum. Cocuklarima hic bir zaman gercegi soylemeyecegim..sizler bu könuda ne yapmayi dusunuyorsunuz. Yorumlariniza fikirlerinize ihtiyacim var..

Merhaba aramıza hoşgeldin..Yavrunu güle güle büyüt inşallah.
Ben 4-5 yaşlarına gelince pedagog yardımıyla Allahın izni ve kolaylaştırmasıyla mutlaka söylemeyi düşünüyorum.Benim çok yakın bir akrabam şu an 65 yaşında yıllardır bu gerçeği gizlemenin baskısı altında yaşıyor.Devamlı uykuları kaçıyor,evladı ki şu an torunu bile var,bir yere gittiğinde yürek heyecanı çekiyor.Kanser bile oldu,şükür atlattı.Bn bu baskıyla yaşayıp da hergünümü karartmak istemiyorum.İllaki biri söyleyecek,farkedecektir.iz çevremizde de herkes biliyor.Ben oğluma bu haksızlığı yapamam.Ben gerçek bir anneysem aramızda o büyük sevgi varsa zaten beni ve babasını kimseye değişmeyecektir.Bize güven duyması,yetişkinliğinde travma yaşamaması için bunu uzman eşliğinde küçükken halletmek en güzeli.Çevremde de var.Küçükken söylediler,kimi bir günde atlattı,kimi kısa bir sürede.Ama mutlaka atlattılar ve ailelerine daha bir bağlandılar,bunun bir anlamı olmadığını,zaten onların anne babasının yanıbaşındaki insanlar olduğunu bildiler.Forumlarda da okudum hemen hemen her çocuk benim annem sensin,ben başkasını istemem diyor.Tam tersi söyledikten sonra çocukta acaba annem babam beni bırakırmı gibi bir tedirginlik olabilir.Onu da onunla konuşarak hepbirlikte aşabiliriz.Biraz daha büyüdüğünde bunun bir lütuf olduğunu,zaten Allahın anne olarak bizi kısmet etiğini de bilecektir.Ben dini anlamda da mutlaka gerçeği bilmesinin gerekli olduğunu,yalan söylenmemesi gerektiğini ve bunun sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.
Yine de herkesin hayatı,kişilik yapısı,inançları kendine özeldir.Sen kendin için ne doğruysa onu yap hakkında ve yavrunun hakkında en hayırlısı olsun.

günaydın sanada canım..
bende kesinlikle sölenilmesi taraftarıyım .güvendigi kişilerden (yani ailesinden) duyması bence daha dogrudur.başkasından duyması daha kötü olur bencede.atlatması daha zor olur .rabbim yardımcımız olsun .

HEİDİ ve HAZAN, yorumlariniz icin sagolun, ama icimdeki korkuyu yenemiyorum, bizden sogumasindan,ilerde belki bizden kopmasindan cok korkuyorum. belki paranoyaklik yapiyorum ama mutlulugumuzun bozulmasini istemiyorum.cesaretim yok soylemeye..

HEİDİ ve HAZAN, yorumlariniz icin sagolun, ama icimdeki korkuyu yenemiyorum, bizden sogumasindan,ilerde belki bizden kopmasindan cok korkuyorum. belki paranoyaklik yapiyorum ama mutlulugumuzun bozulmasini istemiyorum.cesaretim yok soylemeye..

tabiki karar senin kararın canım.ama ben sölücem evladıma bütün gerçekleri.biyolojik annesini babasını tanıma hakkı var diye düşünüyorum. bir gün neden sölemediniz bana deyipte bana sırtını dönerse daha çok kahrolurum . .gerçekler elbet bir gün ortaya dökülecektir.sevgiyle büyüttügüm emek verdigim evladım, inanıyorum ki asla bize sırtını dönmeyecektir.

canım benim Rabbim korktuğunla imtahan etmesin gelgörki hem dinen hemde psikolojik olarak bilmesi gerekiyor bak biz ilk karar verdiğimizde x ablam var onlarda kurumdan geldi kızları onlara gitmiştik eşimle zira eşim kararsızdı neyse uzatmıyım kızı şimdi ilkokula gidiyor küçükken psikoloğ eşliğinde söylediler daha doğrusu 5-6 seans gitmişler sonra psikoloğ bunlara bile dememiş ogün söyliyeceğini odadan çıkmışlar biz x kızımızla o konuyu konuştuk demiş tabi bizimkiler şok neyse eve gelmişler kızları burası kimin evi demiş bizim evimiz demişler ki psikoloğ böyle sorular gelebileceğini nasıl cevaplar vermeleri gerektiğini söylemiş zaten sonra kontrol için gittiler işte biz onlara gittik acaba kurumu başvursakmı sonuçta tecrübeliler inan kızlarının yanında konuştular ve cocuk gayet normal davranıyor hemde çok düşkün özellikle babacı :) süreci doğru yönetirsen sorun olmuyor saklama bu sıkıntıyla yaşanmaz gidin psikoloğa 4- 5 yaş civarı söyleyin onunla büyüsün bunun normal bişey olduğunu bilerek büyüsün

ZAMAN guzel yorumun icin tesekkur ederim arkadasim. sanirim bi psikolog ve pedagoga danismakta fayda var.

Cennetlik insanlarsınız diye konuya giriyorum.
Sık sık ziyaret ediyrum sayafınızı kah gülümseyerek kah gözleerim yaşlanarak okuyorum..

Rabbim hiç birinizin kucağını boş bırakmasın.
Evladına kavuşanlara rabbimden analı balaı sağlıklı bi ömür
bekleyenlere ise sabır diliyorum

okadar uzun zamandan beri giremiyorumki buraya gercekten evladı için sıra bekleyenlerin bizlerden en küçük bir haberi bile nasıl beklediklerini bildiğim için biraz utanıyorum aslında
ev okul oğlum eşim annem babam kayınvaldem arasında birazda karışıklıkla yuvarlanıp gidiyorum ben.
oğlum büyüyor.1 yaşına girmesine cok az kaldı.dişleri çıktı yürümeye çalışyor koltuk kenarlarında hergün yeni bişey öğreniyor hatta çok hızlı öğreniyor.ben onun bu halini gördükçe içime sokasım geliyor.yiyorum yiyorum bende onu.sıra bakleyanlar hep dua ediyorum yurtlarda annelerine kavuşmak için bekleyen yavrulara dua ediyorum kavuşun hızlıca bitsin bu hasret.
evlatlarına kavuşanlar olmuş hepsini tebrik ediyorum allah analı babalı büyüsün hiç ayrılmayın inşallah.
benim oğlum uyandı çok öpüyorum hepinizi.benimde nacizhane yardımcı olabileceğim bir konu olursa mesaj atın bana arkadaşlar.

Yazman iyi oldu Esma'cığım oğlunla mutluluklar tekrardan bizim yerimize de öp oğluşunu.
Bu arada kızım bugün ilk defa sesli naralarla kahkaha attı.Gerçekten insanın içine sokası geliyor.Allah bir an önce kavuştursun herkesi,
annemler bugün döndüler,her seferinde sordum arkadaşlara ettin mi diye ,çok çok ettiğini söyledi.İnşallah çok beklemezsiniz.

zamancım acnım ev ziyaretim oldu demiştim sana yarın belirleyici görüşme için arıcam bakalım nekadar sonraya çağıracak o dosya bizim değil malesef ben kapalıyım :) kitapları okuyamadık daha o benim canımı sıkıyo çok okadar yoğunumki vaktim olmuyo bitürlü sen neler yaptın nezaman söylicek sıranı?? öptüm seni çokkkkkkkk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…