Merhaba güzel anneler ve anne adayları,
Haziran bebişlerimizden biri gelmiş bile. Bu başlığı takip etmek gün geçtikçe daha da keyifli bir hal alıyor. :) Sevgili cvcv küçük prensesinizle mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Umuyorum minik bebişiniz diğer bekleyen annelerimiz için de öncü olmuştur ve bebeğine kavuşan annelerin hızına yetişemez oluruz. :) Sevgili otuznisan en yakın zamanda sizin de güzel haberlerinizi almayı özellikle bekliyorum. Bu kadar beklettiğine göre ortalığın tozunu attırmayı da ihmal etmez herhalde!
Tüm bekleyen annelerimiz, umarım süreçleriniz daha fazla uzamaz; bebişlerinize bir an önce kavuşursunuz. Ama bu süreçte de güzel heyecanlar hep sizinle olsun. :)
Keşke pedagog yardımıyla yapsalarmış.Benim bildiğim 7 yaş da büyük.Bunu bir pedagog söylediyse bildiğim kadarıyla yanlış yapmış(Çünkü pedagogların tavsiyesi okul öncesi anne ve babaının çocuğun hayatında başrollerde,tek odak nokta olduğu zaman söylenmeli..
Biz başvurduğumuzda bize bilgilendirici bir döküman vermişti.Orada da 3-4 yaşta başlayın diyordu.Ben sorun olmayacağına kalpten inanıyorum!Başta ben bunu dramatikleştirmeyeceğim ve ona ben senin gerçek annenim;sadece benim karnımda değildin.Başka birinin-burası önemli-başka birinin karnındaydın ama benim için oradaydın ve ben de heyecanla ...ay seni bekledim diyeceğim.Elbette pedagog denetiminde olacağız ama aklımdan geçenler bunlar.Asla gerçek annen ben değilim seni evlatlık aldık diye anlatmayacağım.Bir de bu doğrultuda masallar anlatmayı düşünüyorum...Son olarak da evlat edinmiş ailelerle bağlantıyı koparmayıp bak ... da senin gibi yani bu olağan bir şey diyeceğim.Umarım her şey hissettiğim gibi ilerler:)
Biz dün kuruma gittik sıramızı öğrenelim diye ama söylemediler2011 de başvuranlar daha yeni kavuşuyolarmış;çok acele ediyormuşuz ((((((Ağlamaklı oldum..Biz kasım 2012de başvurduk;0-2 yaş kız Antalya...
Acele etmeyin,konudan uzaklaşın,okullar da kapanıyor kendinize başka meşgaleler bulun,para biriktirin,birbirinize vakit ayırın,hiç hazırlık yapmayın gibi şeyler söyledi((Dün çok kötüydüm ama şimdi daha iyiyim..Sabır diliyorum herkese...
kızlar müjdeeeeeeeeeeeeeee müjdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bugün kurumu aradım uzmanımız çok ilgili davrandı Allah razı olsun dosyamızla ilgili ön rapor daha hazırlanma aşamasındaymış ama bana dediki sizin sıranız zaten ilerliyor beni ayda bir arayın sıranızı öğrenirsiniz dedi yani dosyamız onaylanmış
dün sosyal hizmetler uzmanımızı aradık.çocuklarımızla birlikteliğimizin birinci yılını doldurmamıza çok az zaman kaldı.temmuz 2 si bizim ve çocuklarımızın 2.kez doğduğumuz gün:) ve resmi işlemlerin mahkememizin başlamasına ilk adımı atacağımız tarih.temmuzda uzmanımız bizimle görüşmeye gelecekmiş detayları konuşmak için.sordum inşallah bir pürüz yoktur diye.yok korkmayın şuana kadar herhangi bir olumsuz durum çıkmadı çıkacağınıda sanmıyorum.içinizi rahat tutun dedi.dedi de gel sen onu bizlere anlat..... allahım çocuklarımızı bize bağışla inşallah herşey yolunda gider ve artık resmi olarak üzerimize geçerler.çocuklarımız olmadan asla!!!!!!!!!!!!!!!
LEE26 mahkeme surecindeki detaylari bizlerle paylasirsan sevinirim. bizim mahkememizde aralikta. bazen bu surec uzun ve zorlu olabiliyormus. Allah yardimcimiz olsun.
4-5 gün önce ben mutfakta iken oğlum yanıma geldi. anne sizin daha önce hiç çocuğunuz olmadımı karnında bebeğin olmadımı diye sordu.. bende biz çocuklarımız olsun istedik Dr.a gittik sonra iki defa bebeğimiz oldu ama daha karnımdayken çoook küçükken onları kaybettik.sonra yine çok istedik.dr.a gittik.sonra babanla dedikki benim karnımda olması gerekmez biz çocuğumuzu yuvadan alalım.sonra yuvaya geldik. peki her isteyene veriyorlarmı diye sordu? tabikii bir çok anne baba çocuklarını yuvadan alabiliyor.ama bunun için önce yuvaya gidip biz çocuğumuzu buradan almak istiyoruz biz onları çok seveceğiz diyorlar sonra oradaki görevli kişiler onlara çocuklarını veriyorlar.anne siz bizi çok istediniz değil mi diye sordu.tabikii biz sizi çok istedik iyiki bizim çocuğumuz oldunuz biz çocuklarımızı çok seviyoruz.peki ilk gelmiştiniz yaa o zaman neden babamla sen bizi görünce ağladınız diye sordu..çünkü; çocuklarımıza size kavuşmuştuk mutluluktan çok sevindiğimizden sevinçten ağladık dedim.peki sen neden bizimle ilk anlarda hiç konuşmak istemedin hep ağladın diye sordum..ben çok korkmuştum ama sonra çok iyi çok güzel anne ve baba dedim.kardeşimle beni çok severler bırakmazlar dedim ve sizi sonra çok istedim dedi.sonra boynuma sarıldı anne seni çok seviyorum canım annem dedi.dedi ama rksındanda anne biz yuvaya gitmeyeceğiz artık değilmi dedi.hayır oğlum o nasıl söz biz bir aileyiz birbirimizi çook seviyoruz ve asla ayrılmayacağız.hep birlikte olacağız.sakın bunu unutma dedim.o kadar aradan sonra oğlumun bunu sorması hala korku yaşadığı anlamına geliyor.ona bunu hiç hissettirmiyoruz ama demekki hala içinde o korku var.bu normalmi acaba? çocuklarımıza güven ve sevgiyi verdiğimize inanıyorum.sadece babaları veya ben değil,babaanne,anneanne,hala, teyze,,kuzenleri dayıları herkes o sevgiyi ve güveni veriyoruz ama demekki oğlumda hala korku var.çocuğum o kadar çok yer değiştirmiş ki biz korkularını buna bağlıyoruz.hayırlısıyla şu mahkeme biran önce başlayıp sorunsuzca çözümlensin çocuklarımız resmi olarak üzerimize geçsin başka şey istemiyorum.veee çocuklarım olmadan asla diyorum...
dün sosyal hizmetler uzmanımızı aradık.çocuklarımızla birlikteliğimizin birinci yılını doldurmamıza çok az zaman kaldı.temmuz 2 si bizim ve çocuklarımızın 2.kez doğduğumuz gün:) ve resmi işlemlerin mahkememizin başlamasına ilk adımı atacağımız tarih.temmuzda uzmanımız bizimle görüşmeye gelecekmiş detayları konuşmak için.sordum inşallah bir pürüz yoktur diye.yok korkmayın şuana kadar herhangi bir olumsuz durum çıkmadı çıkacağınıda sanmıyorum.içinizi rahat tutun dedi.dedi de gel sen onu bizlere anlat..... allahım çocuklarımızı bize bağışla inşallah herşey yolunda gider ve artık resmi olarak üzerimize geçerler.çocuklarımız olmadan asla!!!!!!!!!!!!!!![/QU
lee bizimde cok azkaldi haziranin sonu insallah..bizde bu ara kuruma gitmeler gelmeler basladi.. bi sey soracagim mahzuru yoksa..? kurumdan bir yil icersinde hic ziyarete geldilermi veya sizi cagirdilarmi..?mahkeme surecini yazarsan sevinirim bende yazarim yasadiklarim insallah..
Canım bence normal,üzerinize geçince siz de yavrularınız da daha rahat edecekler.Biz de üç ay sonra başvuracağız.Üstümüze geçince ben de kendimi daha rahat hissedeceğim.4-5 gün önce ben mutfakta iken oğlum yanıma geldi. anne sizin daha önce hiç çocuğunuz olmadımı karnında bebeğin olmadımı diye sordu.. bende biz çocuklarımız olsun istedik Dr.a gittik sonra iki defa bebeğimiz oldu ama daha karnımdayken çoook küçükken onları kaybettik.sonra yine çok istedik.dr.a gittik.sonra babanla dedikki benim karnımda olması gerekmez biz çocuğumuzu yuvadan alalım.sonra yuvaya geldik. peki her isteyene veriyorlarmı diye sordu? tabikii bir çok anne baba çocuklarını yuvadan alabiliyor.ama bunun için önce yuvaya gidip biz çocuğumuzu buradan almak istiyoruz biz onları çok seveceğiz diyorlar sonra oradaki görevli kişiler onlara çocuklarını veriyorlar.anne siz bizi çok istediniz değil mi diye sordu.tabikii biz sizi çok istedik iyiki bizim çocuğumuz oldunuz biz çocuklarımızı çok seviyoruz.peki ilk gelmiştiniz yaa o zaman neden babamla sen bizi görünce ağladınız diye sordu..çünkü; çocuklarımıza size kavuşmuştuk mutluluktan çok sevindiğimizden sevinçten ağladık dedim.peki sen neden bizimle ilk anlarda hiç konuşmak istemedin hep ağladın diye sordum..ben çok korkmuştum ama sonra çok iyi çok güzel anne ve baba dedim.kardeşimle beni çok severler bırakmazlar dedim ve sizi sonra çok istedim dedi.sonra boynuma sarıldı anne seni çok seviyorum canım annem dedi.dedi ama rksındanda anne biz yuvaya gitmeyeceğiz artık değilmi dedi.hayır oğlum o nasıl söz biz bir aileyiz birbirimizi çook seviyoruz ve asla ayrılmayacağız.hep birlikte olacağız.sakın bunu unutma dedim.o kadar aradan sonra oğlumun bunu sorması hala korku yaşadığı anlamına geliyor.ona bunu hiç hissettirmiyoruz ama demekki hala içinde o korku var.bu normalmi acaba? çocuklarımıza güven ve sevgiyi verdiğimize inanıyorum.sadece babaları veya ben değil,babaanne,anneanne,hala, teyze,,kuzenleri dayıları herkes o sevgiyi ve güveni veriyoruz ama demekki oğlumda hala korku var.çocuğum o kadar çok yer değiştirmiş ki biz korkularını buna bağlıyoruz.hayırlısıyla şu mahkeme biran önce başlayıp sorunsuzca çözümlensin çocuklarımız resmi olarak üzerimize geçsin başka şey istemiyorum.veee çocuklarım olmadan asla diyorum...
Merhaba,
Çocuklarınızla ilgili paylaşımlarınızı mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Tek kelime ile harikasınız. Oğlunuzun yaşadıklarının normal olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak ailenize katıldığında yaşı çok da küçük değilmiş. Bir şeyleri anlamlandırabilecek yaştaydı. Yanlış hatırlamıyorsam oğlunuz geldiğinde 6 yaş civarındaydı. Yaşı büyük çocuklar biraz faha fazla problem yaşıyorlar siz de biliyorsunuzdur. Çok doğru bir yaklaşım sergiliyorsunuz okuduğum kadarıyla. Oğlunuz aklına takılan her şeyi size sorabiliyor ve tatmin edici cevaplar alabiliyor. Önemli olan zaten onun sorduğu kadar ve yaşına uygun cevaplar veriyor olmanız. Son derece sevgi dolu yaklaştığınıza da yürekten inanıyorum. Dolayısıyla bunu normal bir süreç olarak kabul etmenizi tavsiye ederim. Sizin sevginizle, bilinçli yaklaşımınızla aklındaki soruların cevabını bulacağını ve korkularının da zaman içerisinde sona ereceğini düşünüyorum. Gene de bu konuda içinizin rahat etmediği, ters gittiğine inandığınız konular olduğunda bir psikologtan yardım almanız da süreci kolaylaştıracaktır. Son olarak çocuklarınız büyüdükçe sizin gibi anne babaya sahip oldukları için ne kadar şanslı olduklarının daha da farkına varacaklardır eminim. :)
dün sosyal hizmetler uzmanımızı aradık.çocuklarımızla birlikteliğimizin birinci yılını doldurmamıza çok az zaman kaldı.temmuz 2 si bizim ve çocuklarımızın 2.kez doğduğumuz gün:) ve resmi işlemlerin mahkememizin başlamasına ilk adımı atacağımız tarih.temmuzda uzmanımız bizimle görüşmeye gelecekmiş detayları konuşmak için.sordum inşallah bir pürüz yoktur diye.yok korkmayın şuana kadar herhangi bir olumsuz durum çıkmadı çıkacağınıda sanmıyorum.içinizi rahat tutun dedi.dedi de gel sen onu bizlere anlat..... allahım çocuklarımızı bize bağışla inşallah herşey yolunda gider ve artık resmi olarak üzerimize geçerler.çocuklarımız olmadan asla!!!!!!!!!!!!!!![/QU
lee bizimde cok azkaldi haziranin sonu insallah..bizde bu ara kuruma gitmeler gelmeler basladi.. bi sey soracagim mahzuru yoksa..? kurumdan bir yil icersinde hic ziyarete geldilermi veya sizi cagirdilarmi..?mahkeme surecini yazarsan sevinirim bende yazarim yasadiklarim insallah..
bizimde resmi işlemler temmuz başında başlayacak. bu bir yıl içerisinde uzmanımız bir kez geldi. arada ben tlf.la şehir dışına çıkacağımız zaman uzmanımıza haber vermek için arıyordum. önceki günde mahkememizle ilgili aradım.biz bugünlerde şehir dışına tatile çıkacağımızdan tatil dönüşü yani temmuz başlarında bizimle görüşmeye geleceğini söyledi.mahkeme ile ilgili gerekenler neler onlar görüşülecek. süreci sizlerle paylaşırım merak etmeyin.bana söylediği bir problemin gözükmediği.allahtan hayırlısıyla inşallah kısa sürede çocuklarımız bizim nüfusumuza geçerler.
kızlar bu hafta evraklarımızı teslim etmeye gideceğiz. Randevu almak için aradığımda görevli bayan görüşme yapacağımızı söyledi. Toplam 1 saat surermis. Bu ilk olacak. Vereceginiz tavsiyeleri merak ediyorum. Acaba neler konusulur neler sorar bilenler aydinlatsin beni lutfen :)
Bu arada saglik raporu durumu cok kolaymis. Kan tahlillerinde para almadilar. Sadece verem savasta film cektirince 15er tl odedik o kadar..
Dualarinixi bekliyoruuuummm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?